W niedzielę wybraliśmy się na pierwszą w tym roku wycieczkę rowerową. Niestety pogoda popsuła się w pewnym momencie i wróciliśmy do domu wcześniej niż planowaliśmy. Nie
MiksturownikPyszne i szybkie danie, nie tylko dla wielbicieli kuchni włoskiej. Przygotowuje się je dosłownie w kilka minut, pod warunkiem, że mamy zapas czosnku (u
Smaczne Zdrowejemy. Dla mnie nie ma większej nagrody niż otwarty słoik przetworów i mój mąż mruczący, że tak dobrego dżemu to nie jadł. Ale lubimy nie tylko dżemy, bo wszelkie keczupy też. A taki sos pomidorowy, co prawda keczupem nie jest, ale ma dość uniwersalne zastosowanie. W wersji najprostszej, otwieramy słoik, podgrzewamy sosik gotując równolegle makaron i obiad mamy gotowy. Jeśli(...)zabiegom. A ponieważ lubię widzieć delikatne kawałeczki papryki w sosiku, to nie blenduje sosu na idealnie gładką masę. Wy robicie oczywiście tak, jak lubicie, łącznie z dodatkiem przypraw. Część osób może chcieć dodać więcej soli, część więcej cukru o ile nie macie wystarczająco słodkich pomidorów. Wybieramy dowolną metodę pasteryzacji. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2018
Mieszam w GarnkuLokal ten, zapewne dobrze znany mieszkańcom Kwidzyna, może być nieco ukryty dla osób przejeżdżających tędy lub przebywających tu gościnnie. Szukajcie go pomiędzy miejscowościami Brachlewo przy drodze 55 a Podzamcze przy drodze 518 – biegnie tam dobrze oznaczony dojazd. Hotel i restauracja położone są na skraju lasu w XVI – wiecznym, starannie odrestaurowanym zabytkowym dworze. Rozciąga się stąd urokliwy widok na panoramę(...)zakopiańskie ciepłe kapcie kelnerkę. Innym razem zawiódł czytnik kart kredytowych. Ostatnio wizytę uprzykrzyły nam osy, ale w stopniu umiarkowanym – można było wytrzymać. Najważniejsza jest tu kuchnia. Byliśmy na obiedzie w czwórkę, więc przegląd karty zrobiliśmy dość gruntowny. Zacznijmy więc od przystawek. Befsztyk angielski siekany z czosnkiem okazał się urozmaiconą i odmienną wersją znanego wszystkim tatara - naprawdę smaczny i naprawdę godzien
Smaki Ewyfont-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Czasami brakuje pomysłów, co zrobić na dobry obiad. Kupiłam ser biały, żeby z nim coś zrobić, tylko naprawdę nie wiedziałam co a jeszcze na dodatek zauważyłam dopiero dzisiaj że mam resztki mąki, Niestety z moim przeziębieniem(...)Powiem wam szczerze.. wyszły przepyszne ! Tak delikatnych i puszystych klusek nie jadłam jeszcze nigdy dotąd. Naprawdę polecam. Przepis( z małymi moimi zmianami ), który podam jest dla trzech osób. Składniki: 80 dag białego sera 60 g miękkiego masła 3 jajka 150 g kaszy manny 6 łyżek mąki pszennej Sól Dodatkowo: 1 małe opakowanie kwaśnej śmietany 2-3 łyżeczki cukru
Na słodko lub wytrawnielepsze niż zawsze Składniki dla 4 osób: 0,5 kg mięsa mielonego , najlepsze z łopatki lub karkówki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej maka do obtoczenia kotletów 1 puszka kukurydzy, zwykła średnia 1 marchewka dość duża 2 łodygi selera naciowego 2 średnie cebule 1 mała puszka groszku 4 strąki świeżego chilli , najlepiej kolorowe dla oka puszka ,krojonych pomidorów 1 łyżka(...)temperaturze 160-170 C około godziny ( trzeba zaglądać , co jakiś czas ) . Gorącą potrawę , posypujemy tartym żółtym serem i podajemy , najlepiej z domowymi nachos . Wygodny sposób , na niekonwencjonalny , smaczny obiad , w którym królują kotlety mielone ;). Smacznego ! Artykuł Kotlety mielone po meksykańsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyNadszedł czas sprawdzenia, czy książka Sabriny Ghayour pt. Sirocco jest warta zakupu. Dzięki uprzejmości wydawnictwa mogę zaprezentować Wam aż dwa przepisy pochodzące z tej pachnącej orientem
Proste-przepisy.plPesto z jarmużu Pesto z jarmużu… czemu właśnie z niego? Ano dlatego, że nie jest on tylko bardzo zdrowy (zawiera duże ilości, m.in. witaminy K
BlendmanPikantny i o pięknym kolorze krem kukurydziany podałam z wołowo-kukurydzianymi pulpecikami, śmietanką i rumianymi pieczarkami. Wbrew pozorom, słodycz zupki nie jest aż tak intensywna i
Kuchnia w czekoladzieMiesiąc arabsko trwa i oto mój następny przepis z tej okazji. Mi specjalnie tego typu połączenie nie przypadło do gustu jednak warto było spróbować, gdyż w
sierotka maRysia w kuchniŻyjemy w takich czasach, że co niektórzy nie mają czasu na nic, prócz pracy. A w związku z tym i na przygotowanie posiłku jest go za
Kuchnia w czekoladziePewnie stwierdzicie, że oszalałam i zaczynam strzelać banałami. Najpierw kompot z rabarbaru, coś co ponoć każdy doskonale zna i wie jak przygotować, a teraz fasolka
Przepysznik - BLW i nie tylkoDziś prezentuję danie, które robię zazwyczaj wtedy, kiedy chcę zjeść coś na szybko. Dla mnie makaron to podstawa
Życie na widelcuNadeszła pora kolacji i pojawił się problem, co by tu zjeść... Nie miałam ochoty na klasyczne kanapki, jogurty raczej jadam na śniadanie. Coś smażonego to tak
My Culinary ArtCzasami nie ma ani chęci, ani czasu, by na gotowanie poświęcić więcej niż pól godziny, a najlepiej jeszcze mniej. Co wtedy zrobić? Mój piętnastominutowy makaron! :) Jest
Ratunku obiad