Przepis na : kolacja
Delikatne placuszki twarogowe, podawać z kleksikiem jogurtu naturalnego i owocami. Do wysokiego naczynia dodać serek, jajka, mleko, mąkę, sól, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Zmiksować za pomocą miksera lub dokładnie wymieszać łyżką. Mąka musi się dokładnie rozmieszać. Na patelni rozgrzać olej i nałożyć łyżką ciasto formując placuszki. Smażyć na średniej temperaturze. Jak już placuszki będą wystarczająco sztywne, odwrócić je na drugą stronę. Smażyć jeszcze chwilkę. Podawać z jogurtem i owocami. Super s... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl