Idą, idą święta ... :) Z pewnością w waszych domach trwają już gwiazdkowe przygotowania - w końcu wigilia tuż tuż ! W moim domu nie jedną z obowiązkowych potraw tego dnia jest kapusta z grochem i grzybami. A ponieważ taka kapusta najlepsza jest na 2 - 3 dzień - to już dziś warto pomyśleć o jej przygotowaniu ! Jest pyszna i aromatyczna :) Składniki: 1 kg kiszonej kapusty
Taste Therapycebulką w oleju nie były moją ulubiona potrawą w dzieciństwie. Bar dzo długo nie mogłam się do nich przekonać, do momentu kie dy po dczas je dnej z Wigilii ich spróbowałam. To był przełom, ponieważ obecnie to trójskła dnikowe danie bar dzo lubię. Świetnie spraw dzają się również na imprezach. Spróbujcie :) Skła dniki: 800g płatów śle dzia (matjasów
ChilliJemyŚledzie to jedna z ulubionych przystawek Polaków. Jemy je przy okazji spotkań towarzyskich, imprez i świąt. Ze względu na to, że śledź jest potrawą postną jest także spożywany w Wigilię oraz Wielki Piątek. Podstawą dobrych śledzi jest zakup dobrej jakości filetów śledziowych, lepiej przeznaczmy więcej pieniążków na prawdziwe filety matias aniżeli kupowanie filetów śledziowych a’la matias, jestem pewny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Karp w galarecie, ryba po grecku,śledzie, łosoś w orzechowej panierce, ryby pieczone, smażone...Nie wyobrażamy sobie Wigilii bez ryb. Wśród nich wszystkich najpopularniejszy jest śledź i to jemu poświęcam dzisiejszego posta. Sposobów przygotowania jest mnóstwo, zawsze inaczej, zawsze smacznie.. Kupując śledzie, które potem podam mojej rodzinie, sięgam po śledzie SEKO . Mięciutkie, bielutkie, bez skóry..Idealne Zobaczcie moje propozycje
Z Majeczką w kuchniPrzepisy na śledzie na wigilię polecam tym, którym zawsze brakuje czasu pod koniec przygotowywania kolacji wigilijnej, a chcieliby mieć na stole jeszcze jakieś dodatkowe potrawy Wykonanie zajmuje dosłownie chwilę – tyle co pokrojenie śledzia i zalanie go sosem z dosłownie 2-3 składników. Proste, szybkie, nie wymagające pracy – a w smaku i tak zyskuje uznanie jedzących Idealne rozwiązanie
Eat me! Fit me!propozycja to taka na szybko na przekąskę i dla zabieganych. A dlatego na szybko, że użyłam do tego dania filetów śledziowych z puszki. Szybko i smacznie i pasuje na Wigilię. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniRavioli przygotowałam na wigilię do barszczu czerwonego, dzięki specjalnej formie bardzo szybko możne je przyrządzić. Można je podać odsmażane lub z barszczem zamiast uszek. Składniki: Ciasto: 1 kilogram mąki pszennej 2 jajka 2 szklanki ciepłej wody 1/3 szklanki oleju Szczypta soli Farsz: 1 kilogram kiszonej kapusty Garść suszonych grzybów 1 cebula Sól, pieprz Olej do smażenia Dodatkowo: Mąką
Bajeczna Kuchniateraz można je dostać praktycznie w każdym sklepie. Żadne jednak nie smakują jak te z jabłek zerwanych z drzewek owocowych w przydomowym ogródku. Kompot z suszu jest podczas Wigilii idealnym dodatkiem do racuchów z wody. A jakie rarytasy znajdują się na Waszych świątecznych stołach? :) Składniki: duża garść suszonych jabłek ok 5 suszonych gruszek 6 suszonych śliwek goździki (wrzucam
ChilliJemyWigilię i Święta nie może zabraknąć ryby. To taki kręgosłup wigilijnego menu – nie da się tego punktu obejść. Tak więc nie walczmy – dzisiejsza propozycjajest szybka i bezbolesna. Ciut droższa, ale za to przygotujecie ją w kilka chwil. Do przygotowania ryby potrzebujemy: 500 g łososia (bez skóry) 3 marchewki sól, pieprz do smaku szczyptę szafranu 1 łyżeczkę posiekanego rozmarynu
Szybko Tanio SmacznieWigilia to i oprócz wyjątkowych dań wymaga też wyjątkowej oprawy.... Artykuł WIGILIJNY STÓŁ – JAK GO UDEKOROWAĆ? pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEObowiązkowym elementem na każdej wigilii jest czerwony barszcz. Podajemy go z różnymi dodatkami, jedni z uszkami, inni z pierogami, ktoś inny robi paszteciki z grzybami a jeszcze inny kulebiaka. Ile domów tyle pomysłów, smaków i tradycji. Dlatego chciałam wam podsunąć pomysł na jeszcze jeden dodatek do barszczu, a właściwie na ciekawe podanie kulebiaka z kapustą i grzybami. Co powiecie
Bernika - moj kulinarny pamietnikśledzie zasmakują wielbicielom śledzi i suszonych pomidorów. Można je już przygotować bo muszą się przegryźć ale należy je trzymać oczywiście w lodówce. Ja nie wiem czy do Wigilii wytrzymają bo uwielbiam śledzie i obawiam się, że zjem. Ale co tam, najwyżej zrobię drugą porcję. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnizawsze w kuchni towarzyszyły nam rozmowy, zwierzenia, żarty ale i dobre, najlepsze, aromatyczne i zdrowe, domowe jedzenie. Wiem za co w tym roku podziękuję mojej mamie w Wigilię. Za pasję. To ona zaszczepiła we mnie miłość do jedzenia, miłość do gotowania, cierpliwość podczas przygotowywania dań, bym nie poddawała się kiedy czasem wychodzi zakalec i próbowała aż do skutku, szukając
Mango Papajarobię...tzn.nie chyba , a na pewno...Nigdy wcześniej nie mroziłam krokietów,ale w tym roku postanowiłam sobie troszkę poeksperymentować i zrobić wcześniej ..najwyżej nie będzie krokietów na Wigilię..Zrobiłam krokiety..i zamroziłam..ja zamroziłam bez panierowania, ale czytałam w necie, że niektórzy panierują , smażą i potem mrożą... Na zdjęciu krokiety już zamrożone...najpierw pojedynczo ułożyłam , aby nie dotykały siebie
Moje domowe kucharzeniePierogi z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami to danie, którego u mnie nie może zabraknąć na Wigilii. Czytaj dalej
Przepisy Kulinarne