na chleb - 3500 przepisów (strona:27/234)

Schrzaniony chleb 240

zmniejszyłem ilość płynów w przepisie. Ale i tak ciasto nadawało się na foremkowca. Podczas pieczenia w całej kuchni panował delikatny, jakby lekko kwaśno-słodkawy zapach chrzanu, który w chlebie pozostał wyczuwalny nawet po jego wystygnięciu. A w smaku? Po prostu super. Najlepiej o tym świadczy to, że akurat przyszli sasiedzi, którzy na miejscu zjedli jeden mały bochenuś, drugi wzięli(...)niewolę do siebie na rano, i na odchodne stwierdzili, że w końcu upiekłem prawdziwy wiejski chleb :) Chleb upiekłem w jednej większej foremce (24x10x8) i dwóch mniejszych (18x10x7). Trzeba pamiętać, że mniejsze foremki należy parę minut wcześniej wyjąć z piekarnika. Na koniec mała zabawa słowna - po raz pierwszy, w sensie poztywnym, schrzaniłem chleb :D Zaczyn: 40 g zakwasu żytniego razowego

Grahamka, weka i kajzerka
Pszenno - razowy chleb z orkiszem 169

Robiąc szybkie zakupy złapałam za torebkę z orkiszem. W domu ku mem zdziwieniu okazało się, że jest to ziarno orkiszowe a nie mąka. Zastanawiałam się co

Ewa w kuchni
Chleb z ziołami 196

Składniki: 200 ml mleka 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 400 g mąki 1 łyżeczka soli 50 g masła 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki

O kuchni z uczuciem
Duży chleb pszenny z dodatkiem mąki żytniej z siemieniem lnianym. 181

Chlebak pusty. To do dzieła! Czego używamy? -550 gram mąki pszennej TYP550 -150 gram mąki żytniej TYP720 -30 gram miękkiego masła -30 gram drożdży świeżych -garść

BaRepas
Chleb z sezamem z nutą czosnku 178

Kolejny chlebek na zakwasie, tym razem z dodatkiem sezamu i posmakiem czosnku. Bardzo lubie chlebek z czosnkiem jednak taki chlebek dłużej rośnie no i nie wyrasta

Monia miesza i gotuje
Chleb orkiszowy na maślance 135

 Pyszny chlebek z chrupiącą skórką i miękkim środkiem z dodatkiem mąki orkiszowej. Składniki:   400 g mąki pszennej typ 750, 160 g mąki orkiszowej typ

Aga w kuchni
Smarowidło do chleba z czerwonej fasoli, Wiedeń (1) 149

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

Qlinarnie i Qlinarnie
Ajwar – genialna serbska pasta do chleba 158

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 800x600 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name

Qlinarnie i Qlinarnie
Pasta słonecznikowo-oliwkowa do chleba, Sztuka zrywania 121

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Qlinarnie i Qlinarnie
Warzywno-ryżowa pasta do chleba i Stara Drukarnia 158

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Qlinarnie i Qlinarnie
Chleb z soczewicowym pasztetem, Jestem miłością 202

Połóż na kanapkę plaster pasztetu i ulubione dodatki (świetnie smakuje z kiszonym ogórkiem lub suszonymi pomidorami). A jak zrobić ten wyśmienity pasztet? Podaję za Jadłonomią: Składniki

Qlinarnie i Qlinarnie
Nie chleb ale pancakes życia | bomba witaminowa 245

Ulubione, smaczne, najlepsze, najzdrowsze! Te placuszki to ogromna bomba witaminowa.  Białko, zdrowe węglowodany i wieeeele soli mineralnych i witamin. Tyle dobra z rana zapewni nam

Czarnawisienka
Zakwas żytni chlebowy. Zakwas na chleb. 190

Składniki: 12 łyżek mąki żytniej typ 2000, 12 łyżek letniej wody. Przygotowanie: pierwszy etap: do słoika o pojemności 500 ml wsypujemy 3 łyżki mąki, zalewamy 3

Aga w kuchni
Najprostszy chleb bananowy 343

" Dziś prosto i szybko, bo taki jest ten przepis. Chodził za mną od wakacji, ale jakoś zawsze coś było nie tak, zawsze coś innego wymyślałam do

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania