Duży chleb pszenny z dodatkiem mąki żytniej z siemieniem lnianym.
Duży chleb pszenny z dodatkiem mąki żytniej z siemieniem lnianym.
Chlebak pusty. To do dzieła! Czego używamy? -550 gram mąki pszennej TYP550 -150 gram mąki żytniej TYP720 -30 gram miękkiego masła -30 gram drożdży świeżych -garść cukru -200 ml ciepłego mleka temperatura maks 39 stopni -250 ml ciepłej wody -łyżka soli -garść siemienia lnianego Mąki z solą mieszamy widelcem, dodajemy pokrojone masło i siemię lniane. Drożdże rozkruszamy, zasypujemy cukrem, podlewamy mlekiem. Łączymy i odstawiamy na 20 minut. Zaczyn i wodę przelewamy do mąki i wyrabiamy ciasto około 15 minut, tworz... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu BaRepas
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
baRepas
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, pieczywo, chleb na drożdżach , chleb mieszany, ciasto na niedziele
Inne przepisy z BaRepas
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję