jogurt i cukier puder, ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą. Truskawki zmiksować na mus. Do masy serowo jogurtowe dodać mus z truskawek i wymieszać. Przestygnięteą żelatynę wlać do masy serowej, dokładnie wymieszać. Tężejącą masę truskawkową przełożyć do tortownicy z przestygniętym biszkoptem. Włożyć ciasto do lodówki. Masa bananowa Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki bardzo ciepłej wody(...)ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą. Banany zmiksować na mus, dodać do masy serwo jogurtowej i wymieszać. Przestygnięteą żelatynę wlać do masy serowej, dokładnie wymieszać. Tężejącą masę bananową przełożyć na masę truskawkową. Włożyć ciasto do lodówki. Pianka truskawkowa Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody
RAROSSAładnie się prezentuje i śmiało można przyrządzić go na spotkanie z rodziną czy znajomymi. Z przepisu można przygotować dwie porcje musu. Polecam również inne desery, np. deser truskawkowy lub deser pomarańczowo-czekoladowy . Mus kawowy Składniki: 2 żółtka 2 łyżeczki kawy 50ml wody 2 łyżki cukru 100g serka homogenizowanego naturalnego 100g śmietanki 30% 1 łyżka kakao 1 i 1/3 łyżeczki żelatyny
Smakołyki Berenikiprzestudzić. Potem dokładnie połączyć z masą czekoladową. Masę przełożyć do schłodzonej tortownicy, ładnie wyrównać i ponownie wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Przygotować masę truskawkową. Ser zmiksować z cukrem waniliowym. Truskawki zmiksować na mus i połączyć z serem. Żelatynę namoczyć w mleku, następnie podgrzać ale nie gotować. Dokładnie rozpuścić i przestudzić. Potem dokładnie połączyć z masą truskawkową. Gotową masę
Monia miesza i gotujemieliśmy zamrożone truskawki, a przecież do nowego sezonu z każdym dniem coraz bliżej. Najwyższy więc czas na przygotowanie apetycznego deseru z tymi słodkimi owocami. Zrobiliśmy więc mus z truskawkami , podawany z bitą śmietaną. Truskawkowa pianka to deser lekki, puszysty, mocno truskawkowy i niezbyt słodki, w sam raz do podania po sycącym obiedzie lub w cieplejsze dni jako orzeźwiający element posiłku
niecodziennikparyCiasto z galaretką z truskawkami i musem czekoladowym jest nie tylko smaczne, ale również świetnie się prezentuje. Mi udało się je przygotować z mrożonych truskawek, ale najlepsze będą bez wątpienia świeże. Każdą z warstw ciasta przygotowuje się banalnie prosto. Najlepiej w celu dodawania kolejnych warstw wykorzystać wysoką obręcz. Ja ostatnio w taką zainwestowałam i jestem bardzo zadowolona, bo nie muszę(...)torebka białej lub szarej herbaty 1 łyżeczka cukru opcjonalnie 1 kieliszek wódki Galaretka z truskawkami: 600 g truskawek (można wykorzystać również mrożone) 2 galaretki truskawkowe 700 ml wody 1 płaska łyżka żelatyny Mus czekoladowy: 160 ml mleka 3 łyżki kakao 60 g cukru 5 łyżeczek żelatyny 400 g jogurtu typu greckiego 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego Dekoracja
Passions hobbies lifesię smakowite, słodkie truskawki. Jest to idealna pora, by wykorzystać ich potencjał, przygotowując przeróżne domowe desery. Jednym z nich jest sorbet truskawkowy, który świetnie nada się w upalny dzień. Jak więc go przygotować? Sorbet jest to zmrożony mus przygotowany ze świeżych owoców, z dodatkiem wody, soku z cytryny, cytryny oraz różnorakich przypraw i ziół(...)Sorbety są bardzo orzeźwiające, soczyste, smaczne, odżywcze oraz mało kaloryczne. Można je przyrządzać na różne sposoby i wykorzystując wszelkie możliwe owoce oraz warzywa, jednak sorbet truskawkowy smakuje najlepiej! Potrzebne składniki Chcąc przygotować domowy sorbet truskawkowy nie potrzebujemy wcale wielu składników. Aby wykonać około 10 gałek, należy przygotować 500 g truskawek, pół szklanki cukru pudru (możemy użyć także cukru białego bądź
Smaki Na TalerzuBiszkopt budyniowy z kremem maślano- truskawkowym i lekko poziomkową galaretką to kolejna propozycja w tym sezonie. Składniki biszkopt budyniowy 5 jajek 1 budyń czekoladowy Gellwe 3 łyżki mąki pszennej 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 200 g miękkiego masła ok. 900 g truskawek 4-5 łyżek cukru cukier waniliowy Gellwe galaretka 1 l wody o smaku poziomkowym(...)wystudzeniu przekrawamy na dwie części. 5. Około 500-600 g truskawek miksujemy z cukrem i wanilią. Powinny być dość słodkie. Masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy mus z owoców. Krem powinien mieć mocno truskawkowy smak. Nie należy jednak przesadzić z ilością, bo może się rozwarstwić. 6. Połową kremu smarujemy jeden blat biszkoptu. Resztę wykładamy na wierzch. 7. Pozostałe truskawki kroimy
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyscript','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -2-3 połówki brzoskwiń z syropu -2 banany -garść rodzynek -opakowanie mrożonych truskawek 450 g -1 galaretka truskawkowa -2 galaretki brzoskwiniowe Truskawki rozmrozić, kilka odłożyć, resztę zostawić do zmiksowania. Rodzynki zalać do przykrycia wrzątkiem, odstawić do napęcznienia po czym odcedzić i wystudzić. Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić dokładnie(...)brzoskwiniową. Odstawić do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance ( u mnie 220 ml ) gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować na mus z dodatkiem 1-2 łyżek cukru. Wymieszać dokładnie z tężejącą galaretką truskawkową. Wylać na zastygłą warstwę bananową. Odstawić do lodówki na minimum godzinę. Aby dobrze wyciągnąć z salaterki tort galaretowy należy zanurzyć ją przynajmniej
Kulinarne przemysleniaWarstwa truskawkowa: 300 g truskawek 250 ml śmietanki 36% 2 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru Warstwa biała: 200 ml śmietanki 30% 150 g jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka cytrynowa Wierzch: 400 g truskawek 2 galaretki truskawkowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1.Truskawki na warstwę truskawkową obrać z szypułek, umyć, przełożyć do rondelka i zblendować na mus. Następnie(...)doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i rozrobić w musie dwie galaretki. Odstawić do wystudzenia. 250 ml śmietanki ubić na sztywno, dodać do niej przestudzony mus z galaretką, wstawić na chwilę do lodówki. W międzyczasie żaroodporne wyłożyć herbatnikami i przelać na nie tężejącą masę truskawkową. Położyć kolejną warstwę herbatników. 2. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance (250 ml) wrzącej wody
Danka PichciNajlepsza tarta czekoladowa w sieci na bazie batoników czekoladowych Lusette z pysznym, delikatnie wytrawnym, musem czekoladowym i kremem czekoladowym na bazie serka mascarpone i rozpuszczonej czekolady mlecznej. Do tego najlepsza dekoracja z posypki czekoladowej, truskawkowej oraz pokrojonych w kostkę czekoladowych batoników. Chyba nie ma lepszej propozycji na Walentynkowy deser. Uwierzcie! Składniki (na tarte o średnicy 10- 12 cm): Ciasteczkowy(...)spód kruchy: 2 batoniki Lusette o smaku czekoladowym 50 gram masła Mus czekoladowy: 100 gram czekolady deserowej 50 ml śmietany 36% 1 białko jaja Krem czekoladowy: 100 gram serka mascarpone 100 gram czekolady mlecznej Dodatkowo: wiśnie z syropu posypka czekoladowa i truskawkowa/ wiśniowa 1 batonik czekoladowy Lusette do dekoracji W malakserze umieszczam pokrojone drobno batoniki i masło
Mango Papajanadając mu wyjątkowego smaku. Za bazę posłużył mi biszkopt kakaowy-najlepszy (rzucany) , natomiast masę przygotowałam według przepisu Halinki z bloga MOJE GOTOWANIE na Niebiański tort truskawkowy , nieco go modyfikując. Zarówno masę jogurtową, jak i mus czekoladowy należy zacząć przygotowywać dzień wcześniej (w sumie biszkopt też najlepiej przygotować dzień przed). Tort jest tak delikatny, że rozpływa się w ustach, smaki idealnie
Rozpustne gotowaniewspomnienie lata, czyli element truskawkowy 😊 Fuks to przekładaniec, którego tak nazwałam, bo fuksem udało mi się zrobić jego zdjęcia: szybko , szybko bo ciacho już kroimy, już potrzebne a potem gości obdzielić i nie byłoby pamiątkowej fotki na bloga 😊 ( wybaczcie jakość). Ale smak ciacha rekompensuje wszystko: bardzo nasączony wódką czekoladowiec z bogatą warstwą truskawkowo- jabłkowego musu , naprzemiennie z waniliowym kremem(...)mieszamy. Wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. kroimy na 3 równe blaty. Składniki na mus : 5 jabłek 200 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe Jabłka obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dusimy około 10 minut- dodajemy mrożone truskawki. Dusimy jeszcze 10 minut, aż większość wody odparuje. Wsypujemy galaretki. Mieszamy
Domowe ciastakażdym spotkaniu przy małej czarnej. Składniki: Masa serowa: 750g białego sera półtłustego (trzykrotnie zmielonego) 250g masła extra 150g cukru pudru 1 łyżka aromatu waniliowego Mus owocowy: 350g mieszanki owocowej Hortex 100ml wody 1 galaretka truskawkowa Polewa: 100g białej czekolady 200g śmietany 30% 50g miodu 10g żelatyny namoczonej w 80ml wody 2 łyżka masła Dodatkowo: 42 sztuki twardych herbatników 100g mieszanki
Szalona Kuchnia EwelinyCiekawe ciasto na bazie białego sera oraz musu porzeczkowego. Orzeźwiający smak, biszkopt z nutą kawy, migdałów, chrupiące czekoladowe wafelki - całość idealnie pasuje do małej czarnej w letnie, gorące dni. Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa serowo- porzeczkowa ze startą czekoladą(...)śmietany 36% 5 łyżek żelatyny 10 łyżek mleka 1/2 szklanki cukru pudru 250g świeżych czerwonych porzeczek 1 galaretka poziomkowa 1/2 szklanka wrzątku 80g mlecznej czekolady Mus porzeczkowy: 250g świeżych czerwonych porzeczek 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wrzątku 2 łyżki cukru Poncz: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/3 szklanki wrzątku 40ml likieru amaretto Dodatkowo na dekorację: 250ml śmietany 36% 1 łyżka cukru
Szalona Kuchnia Eweliny180g masła 180g cukru 3 jajka 200g mąki łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na mus: 150g białej czekolady jajko 4 łyżki cukru łyżka oleju 150ml śmietany kremówki Dodatkowo: 300g białej czekolady 100g truskawek 4 łyżki dżemu truskawkowego 200ml śmietany kremówki łyżka cukru Sposób przygotowania: Aby przygotować biszkopt miksujemy masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą(...)czekolady tak by powstały artystyczne kształty. Wstawiamy do lodówki by całkowicie stężąła. Biszkopt przekrawamy na pół i smarujemy obie części dżemem truskawkowym. Foremkę w której piekliśmy biszkopt wykładamy folią spożywczą i wkładamy tam pierwszą warstwę biszkoptu następnie zalewamy musem z białej czekolady i zakrywamy drugim biszkoptem (dżemem do dołu) Wstawiamy do lodówki na co najmniej 6 godzin ponieważ mus musi
wysmienity