NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI
globuskulinarnyNALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI
globuskulinarnyNALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI
globuskulinarnysię oderwać. INNE PRZEPISY NA DESERY: TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI
globuskulinarnywyrazistym smakiem. Rajskie, genialne zestawienie w słodkim zdrowym wydaniu. #bolubięzdrowo INNE PRZEPISY NA DESERY: SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI
globuskulinarnysłoik będzie pełny. Deser podajemy schłodzony. Sprawdź również przepis na: Najlepszą kawę mrożoną z lodami i bitą śmietaną Tiramisu z figami Sernik na zimno z galaretką truskawkową Galaretkę truskawkową z musem czekoladowym Lekki deser z truskawek, biszkoptów i jogurtu Eton mess czyli truskawkowo-bezowy bałagan
CzarnawisienkaPierwszy raz zrobiłam to ciasto na swoje urodziny. Cała blaszka zniknęła dosłownie w kilka godzin. Rodzina zachwalała i prosiła o częstsze robienie tego ciasta. :)
Prosty przepis nadobre piwo. Mój mąż był bardzo zadowolony z austriackiego piwa. Poza tym wypróbowaliśmy domową lemoniadę z granatu i lemoniadę miętowo limonkową. W Aida wybrałam lekkie ciasto z jagodowym musem i truskawkową galaretką. Poza tym spróbowałam ciasteczkowe lody sacher i lody limonkowe. Łącznie do wyboru było około 80 smaków lodów. Krótka wizyta w Wiedniu bardzo nam się udała. Wiedeń jest piękny
codojedzeniaResztę truskawek obieram, przekładam do drugiego pojemnika, dodaję sok z limonki i też miksuję. blenderem. Odłożone truskawki kroję na plastry. Układam na dnie szklanek na około. Wlewam mus ananasowy, potem truskawkowy. Na wierzchu wylewam po łyżce musu ananasowego. Podaję z miętą świeżą i kawałkami owoców. Koktajl podaje schłodzony
wesoła kuchniaPyszny iście letni deserek (lub śniadanie :)) dla miłośników truskawek! SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja 250 kcal) 200 g jogurtu naturalnego 5 łyżeczek nasion chia 300
Moje Kuchenne Rewelacjepoczujesz tu żadnej chemii, bo tak na prawdę nie ma skąd - skład jest czysty i zawiera jedynie wysuszony surowiec lub w przypadku jabłek dodatek smakowy w postaci soku truskawkowego czy musu bananowego. Mimo braku dodatku cukru chipsy owocowe są bardzo słodkie, także po jednej paczuszce spokojnie zaspokoisz ochotę na słodycze. Chrupiecie takie chipsy? Jaki smak jest Waszym ulubionym
Zdrowie na języku :PJaglanka na mleku kokosowym w trzech smakach: kokosowo-waniliowym, czekoladowym i truskawkowym, przykryta musem z truskawek i czipsami kokosowymi. Pyszne, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie śniadanie. Żeby ułatwić przygotowanie śniadania kaszę możemy ugotować dzień wcześniej. Rano musimy tylko podgrzać kaszę jaglaną, zmiksować truskawki i połączyć składniki
Pora na pora i pomidoraciasto, formować pierożki. Ja kroiłam ciasto na kawałki trochę większe niż na kopytka i formowałam palcami. Nadziewać truskawkami z dodatkiem cukru. Gotować na parze 7 - 10 minut. Można polać musem truskawkowym,śmietaną lub roztopionym masłem i posypać cukrem
Praktyczna plTradycyjny włoski lodowy deser, którego przygotowanie polega na zamrożeniu musu truskawkowego wymieszanego z szampanem. W wersji dla dzieci alkohol można zastąpić wodą. Składniki: 500 g truskawek szklanka cukru pudru 2 szklanki szampana sok z połowy cytryny Truskawki zmiksować z cukrem pudrem na gładką masę. Wymieszać z szampanem. Przelać do pojemnika do zamrażania i wstawić do zamrażalnika na godzinę
wyzwania kuchennedodajemy żelatynę. Mieszamy intensywnie, aby żelatyna się rozpuściła. Całość blenderujemy i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Śmietankę kremówkę wraz z cukrem pudrem ubijamy na sztywną pianę. Mus truskawkowy po ostudzeniu delikatnie mieszamy, niezbyt dokładnie, ze śmietaną kremówką. Podajemy :) Jeśli nie będziemy deseru jeść od razu to umieszczamy go w lodówce. Smacznego
Kolizje Smakówwedle upodobań. Składniki: 100 g pęczaku duża garść truskawek 5 łyżek mleka łyżeczka cukru Przygotowanie: Umyte i odszypułkowane truskawki zblendowałam z mlekiem i cukrem. Kaszę ugotowałam i zalałam ją musem truskawkowym. Udekorowałam plasterkami truskawek
Kulinarny Pamiętniksmakowi :) Zaczynamy :) Składniki: 1 kg zmielonego sera 500 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 4 czubate łyżeczki żelatyny składniki na mus: 150 gr truskawek 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny biszkopty , truskawki I galaretka truskawkowa Wykonanie: Na początek rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody żelatynę. W jednej - pól szkl wody I 4 łyżeczki żelatyny , w drugiej(...)misce ubijamy na sztywno śmietanę, dodając cukier puder. Teraz powoli dokładamy zmielony ser. Cały czas miksujemy . Dodajemy żelatynę- miksujemy do połączenia wszystkich skłądników. Wylewamy do formy. Na ser nalewamy mus truskawkowy I mieszamy łyżką , zanurzając łyżkę w masy.- kopiemy :) Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Dekorujemy truskawkami, zalewamy galaretką Gotowe:) Smacznego
Smaki Edytymascarpone. W wersji ze śmietaną resztę śmietany ubiłam na sztywno. Truskawki i banana zmiksowałam (do truskawek dodałam łyżkę fruktozy). Nakładałam po kolei: mus bananowy, serek czekoladowy, bita śmietana (jogurt), mus truskawkowy, na koniec kleks bitej śmietany (jogurtu) i kleks masy serowej i posypka. Na zdjęciu wersja jogurtowa. Komentarze chanya13 2010/04/11 21:12:27 Deser godny wypróbowania, a i fotka zachęca
Zdrowa Kuchnia Sowywyglądają apetycznie :-) zdrowiej 2012/06/09 19:14:59 Zadurzyłam się w nich :) Wyglądają jakby ktoś je wymyślił specjalnie dla mnie... sowa_nie_sowa 2012/06/13 13:15:32 Dzisiaj polałam placki musem truskawkowym i wyszło obłędnie:) A teraz przeczytałam, że Zdrowiej też tak zrobiła, a nie umawiałyśmy się
Zdrowa Kuchnia Sowylubię! Składniki: ryż brązowy ugotowany mleczko kokosowe truskawki + trochę miodu/słodu Bio Canihua-Pops Specjalnej pracy przy tym nie było: warstwa ryżu zmieszanego z mleczkiem kokosowym, na to warstwa musu truskawkowego, a na górę warstwa Canihua. Ta ostatnia warstwa wyszła bardzo dekoracyjna, bo kuleczki opalizują na brązowo - świetne na dekoracje różnorakich słodkości! Deser wyszedł nie tylko bardzo smaczny
Zdrowa Kuchnia SowyDODATKI: mus z truskawek 100 g cukierków kolorowych typu M&M 2 - 3 łyżki białej czekolady startej na tarce 1 opakowanie rurek deserowych Pierwszy blat biszkopta cienko smarujemy musem truskawkowym, który i tak wsiąknie w biszkopt. Następnie smarujemy kremem z białej czekolady, przykrywamy drugim blatem. Złożony tort obsmarowujemy kremem. Boki obkładamy rurkami deserowymi, które przekrawamy na połowę. Na wierzch
Blondynka Gotujeświeżych drożdży 1/4 szklanki i 2 łyżki cukru 2 jajka 250 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 70 g masła roztopionego Nadzienie: Dżem z Czarnej Porzeczki Dżem Morelowy Truskawkowy Mus Wykonanie: Na dno dużej miski wsypałam sól, na to mąkę, zrobiłam dołek, do którego wsypałam cukier, rozkruszone drożdże i zalałam dołek ciepłym mlekiem. Rozmieszałam drożdże z mlekiem i cukrem i rozczyn
Blondynka Gotujegofrownicę i pieczemy kilka minut na rumiany kolor. Gotowe gofry studzimy na kratce. Z czym podajemy? Z czym tylko chcecie! Ja podałam z ubitą kremówką, bananem i moim musem truskawkowym . Pycha! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujemiało bardziej wyraźny różowy kolor przy tak dużej ilości dodanego kisielu, ale niestety, wyszło jak wyszło. Ma za to bardzo ładny zapach i ciekawy smak, które doskonale harmonizują z musem truskawkowym i delikatnym kremem. Konsystencja całości jest bardzo dobra do krojenia. Zobacz też przepis na bardzo łatwy Tort z bitą śmietaną i ananasem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzapieczenia Masa budyniowa : 6 żółtek 1/2 l mleka 5 łyżek cukru 2 budynie waniliowe Winiary 2 łyżki maki zwykłej 1 cukier waniliowy 100 g masła Masa truskawkowa : 1,5 l musu z truskawek 1 galaretka truskawkowa 50 g żelatyny Blaszka o wymiarach 25/32 może być troszkę większa Wykonanie ciasta makowego : Żółtka utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym, miodem i miękką
Sama słodycz i szczypta chilijest coś lepszego do rozpieszczania niż delikatny mus czekoladowy, rozpływający się w ustach i sprawiający, że od razu poprawia nam się humor i życie staje się, choć na chwilę, piękniejsze? Ostatnio wstawiłam przepis na mus czekoladowy oraz mus czekoladowy z truskawkową nutą . Tym razem wykorzystałam c zekoladę mleczną oraz białą, mus wyszedł w jasnym
Moja kraina smakówmasa serowa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 4 łyżki cukru waniliowego 4 kostki gorzkiej czekolady 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny mus arbuzowy 1 kg arbuza bez pestek i skóry 2 galaretki truskawkowe 1,5 szklanki gorącej wody do galaretek oraz podłużne biszkopty do wyłożenia formy Blaszkę 25x28 wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć podłużnymi biszkoptami(...)Całość dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Gotową masę przelać do wcześniej przygotowanej formy wyłożonej biszkoptami. Wierzch ładnie wyrównać i odstawić do lodówki do stężenia. W międzyczasie przygotować mus arbuzowy. Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i wystudzić. Arbuza pokroić na małe kawałki i zmiksować blenderem. Następnie dodać wystudzoną galaretkę i dokładnie zmiksować. Masę wylać na wierzch
Monia miesza i gotujeChyba każdy wie,że truskawki i czekolada to idealne połączenie. Lekki i kremowy torcik z musem czekoladowym,galaretką truskawkową i bita śmietana. Świetny na każdą okazję.A smak -kapitalny! Składniki: Bidzkopt: tortownica o średnicy 26 cm 8 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielamy(...)pieczemy przez 40-45 minut. Wystudzony biszkopt wyciągamy z formy i przekrawamy wzdłuż na 3 części. Galaretka truskawkowa: 300 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Truskawki miksujemy na gładką masę. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody.Gdy zaczną tężec wlewamy je do truskawek. Mus czekoladowy: 1 czekolada mleczna 2 jajka ¾ szklanki cukru 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklanki wody
Przepisy mojej mamyKeto ciasto z musem czekoladowym i truskawkową rozetą Czekolada i truskawki dla taty Było keto ciasto na Dzień Mamy , nie mogło go więc też zabraknąć takowego z okazji Dnia Ojca…Tym razem także elementem składowym są owoce , jednak głównym motywem przewodnim jest czekolada . Tak, czekolada i truskawki to wspaniałe połączenie. Nie tylko pyszne, ale i jakie eleganckie. Keto ciasto(...)wegańskie. Wystarczy użyć spodu z tego ciasta . Keto ciasto z musem czekoladowym i truskawkami – porcja Keto ciasto z musem czekoladowym i truskawkami – rozkład na czynniki pierwsze W prezentowanej dzisiaj wersji spód to kakaowe kruche ciasto na bazie mąki kokosowej . Według moich złotych proporcji. Natomiast mus czekoladowy to dosłownie dwa składniki – mleko kokosowe oraz czekolada . No w porywach
Modern Cave GirlCzekolada i truskawki to to, co tygrysy lubią najbardziej :D Składniki: Mus czekoladowy: 200 g śmietanki kremówki 30% 2 żółtka 50 g mlecznej czekolady 50 g czekolady deserowej Warstwa truskawkowa: 200 g truskawek 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: 200 g czekolady gorzkiej kilka truskawek do dekoracji mięta do dekoracji Przygotowanie: Foremki z czekolady (12 sztuk): Czekoladę rozpuścić z kąpieli wodnej(...)mikrofalówce. Przestudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. W innej misce ubić żółtka. Śmietankę połączyć z żółtkami i przestudzoną rozpuszczoną czekoladą. Wszystko krótko i dokładnie zmiksować. Mus przełożyć na warstwę truskawkową. Desery schłodzić w lodówce minimum 30 minut. Przed podaniem udekorować truskawkami i mięta. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnidodatkiem dżemu i delikatnego jak chmurka musu. Ciasto zachwyca wyglądem i smakiem. SPÓD CIASTA: 4 jajka 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka mąki 3 łyżki mąki ziemniaczanej MUS: 500 g truskawek 1 łyżka żelatyny 400 ml śmietanki 36% 100 ml śmietanki 500 ml 5 łyżek cukru pudru 4 łyżki wody DODATKOWO: dżem truskawkowy truskawki do dekoracji 1/2 tabliczki czekolady SPÓD: Białka(...)łyżki truskawek i wymieszać. Dodać pozostałe truskawki i wymieszać ponownie. Mus dodać do ubitej śmietanki i wymieszać aby składniki połączyły się. Na ostudzonym spodzie smarujemy warstwę dżemu truskawkowego. Na dżem wylewamy mus. Wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Na stężałe ciasto wykładamy truskawki i polewamy czekoladą
Kuchnia w oparachRolada śmietanowo-truskawkowa... Truskawkowo-śmietanowy mus otulony płaszczykiem z biszkoptowego ciasta. Słodki wyznacznik sezonu truskawkowego. Pyszna, szybka i prosta. Serdecznie zapraszam! Składniki: 3 jaja; 2 łyżki białego cukru; 3 łyżki mąki pszennej; 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia; Opakowanie cukru wanilinowego (16 g) do opsypania ściereczki; Cukier puder do posypania po wierzchu. Krem śmietanowo-truskawkowy
Gospodyni Miejskaspokojnie jeść osoby na diecie bezglutenowej. Gorąco polecamy. Składniki: - 500g masy twarogowej z wiaderka - 500g serka homogenizowanego - 6 jajek - 1 szklanka cukru - 1 budyń wanilinowy - 1/2 kostki masła Mus: - 3 galaretki truskawkowe - 500g truskawek Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie miksujemy. Przelewamy do mniejszej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez 60 minut w 180 stopniach
Pan i Pani Smith w kuchniwysokiego naczynia przełożyć mrożone truskawki i maliny. Wlać sok, dodać cukier i za pomocą blendera ręcznego rozdrobnić owoce na gładki mus. Przygotować 4 pucharki lub szklanki. Na dno każdego z nich przełożyć po 2-3 łyżki musu malinowo-truskawkowego. Wstawić do lodówki. Ananasa obrać, pokroić w mniejsze kawałki i przełożyć do blendera kielichowego. Dodać jogurt. Wymieszać na gładko
Świat Domowej Kuchnimały chemik! I choć, tak jak napisałam, nad tą techniką dekoracji zdecydowanie muszę popracować, to wydaje mi się, że może być ogromnie efektowna. Tort czekoladowy z musem rabarbarowo-truskawkowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) ciasto: 400 g mąki pszennej 100 g kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki soli 360 ml maślanki 120 ml mocnej(...)gorącej kawy 230 g miękkiego masła 250 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 4 jajka 75 g majonezu 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki białego octu winnego mus owocowy: 250 g rabarbaru 300 g truskawek 4 listki żelatyny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody 100 g cukru 1 łyżka soku z cytryny krem do przełożenia tortu
Pożeraczka, czyli raz adobrzebędzie to po prostu mleczna galaretka z przyjemnie kojarzącą się nazwą. Mój M. mówi na nią panna z kotkiem. Można ją dekorować na wiele sposobów, doskonale smakuje z musem malinowym lub truskawkowym, za to wiśnie lub czarna porzeczka przyjemnie przełamują słodycz samej galaretki, jeśli natomiast ktoś lubi naprawdę słodkie rzeczy, polecam wypróbować wersję z karmelem lub czekoladą. Wszystko zależy(...)cotta 2 łyżeczki żelatyny w proszku 1 laska wanilii 250 ml śmietanki kremówki (30%) 250 ml mleka 60 g cukru 1 łyżka amaretto 1 łyżka białego wina świeże maliny/truskawki, mus lub sos owocowy Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach zimnej wody i odstawić na ok. 5 minut. W tym czasie rozciąć laseczkę wanilii wzdłuż i końcem noża wyskrobać ziarenka. Śmietankę wraz
Przepysznik - BLW i nie tylkoprzepisem rozpoczynam maraton rabarbarowy :D czyli fit i do tego sezonowo-owocowo :) Składniki: 1 szklanka mleka krowiego/migdałowego/orzechowego/kokosowego/sojowego 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka płynnego miodu Mus rabarbarowo-truskawkowy: 4-5 gałązek rabarbaru 6 dużych truskawek / 2 łyżki dżemu truskawkowego (jeśli dodamy dżem, to mniej miodu) 1-2 łyżki miodu Przygotowanie: Mleko podgrzać w rondelku, dodać miód(...)całą noc). W rondlu o grubym dnie rozpuść miód. Dodać umyty, obrany i pokrojony w kostkę rabarbar i truskawki/dżem. Gotować chwilę, aż owoce zmiękną. Odstawić do ostygnięcia. Ostudzony mus wyłożyć na dno szklanki, na to pudding z chia. Można udekorować truskawkami. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnideser zazwyczaj podajemy z musem albo sosem owocowym. Moja panna cotta dzisiaj podana jest z lekkim musem z mango, ale równie dobrze smakuje z frużeliną wiśniową lub truskawkową . Panna cotta z musem z mango Panna cotta 250 ml śmietanki 30 lub 36% 250 ml mleka 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1 laska wanilii 70-80 g cukru Mus z mango
Pieguskowa Kuchnia