180g masła 180g cukru 3 jajka 200g mąki łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na mus: 150g białej czekolady jajko 4 łyżki cukru łyżka oleju 150ml śmietany kremówki Dodatkowo: 300g białej czekolady 100g truskawek 4 łyżki dżemu truskawkowego 200ml śmietany kremówki łyżka cukru Sposób przygotowania: Aby przygotować biszkopt miksujemy masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą(...)czekolady tak by powstały artystyczne kształty. Wstawiamy do lodówki by całkowicie stężąła. Biszkopt przekrawamy na pół i smarujemy obie części dżemem truskawkowym. Foremkę w której piekliśmy biszkopt wykładamy folią spożywczą i wkładamy tam pierwszą warstwę biszkoptu następnie zalewamy musem z białej czekolady i zakrywamy drugim biszkoptem (dżemem do dołu) Wstawiamy do lodówki na co najmniej 6 godzin ponieważ mus musi
wysmienityMama zrobiła mi niespodziankę i w dzień mojego przylotu z Azji przygotowała nowe, pyszne ciacho. Tym razem truskawkowe! Delikatny, szpinakowy ( słodki ) biszkopt pokryty lekką, puszystą truskawkową pianką jest świetnym pomysłem na upalne dni! Smakuje fenomenalnie! Mama jak zawsze pozytywnie zaskoczyła i z wielką, ale to wielką przyjemnością sięgałam po dokładke! Polecam i Wam! Ps. Chyba naprawdę muszę założyć Jej tutaj(...)mąka pszenna – 260 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka + sok z cytryny i woda do nasączenia MUS: * truskawki – 650 g * cukier – 3 łyżki * sok z cytryny – 2 łyżki * galaretka truskawkowa – 1 op * śmietana kremówka 36% – 450 ml + truskawki do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Szpinak i olej miksujemy
Ostra na Słodkozagotować, a następnie zmiksować blenderem i porządnie wystudzić. Do osobnego naczynia wlać 1,5 szklanki wrzątku i rozpuścić w nim dwie galaretki truskawkowe - trzeba je długo i porządnie mieszać. Wlać galaretki do musu z truskawek i odstawić do lodówki na 15-20 minut, żeby całość si wystudziła i zgęstniała. Trzeba do niej zaglądać i pilnować, aby się całkiem
Kulinarne Inspiracjeogniu aż zrobią się miękkie. Miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w 4 łyżkach wody i rozpuszczam w mikrofalówce. Dodaję do gorącego musu morelowego i mieszam. Odstawiam do ostygnięcia. Za pomocą lejka przelewam do woreczka do mrożenia lodu. Kropki truskawkowe: Obrane truskawki miksuję blenderem, dodaje cukier. Żelatynę namaczam w czterech łyżkach zimnej wody. Rozpuszczam w mikrofali, dodaję do truskawek(...)lekko zacznie tężeć polewam nią sernik Wykonanie: 1/4 masy serowej mieszam z odłożonym musem jagodowym i wylewam na spód migdałowy podpieczony. Wstawiam na 30 minut do lodówki. Na nim wykładam 1/4 masy serowej, wciskam w nią kulki jagodowe, znowu masa serowa 1/4,kulki truskawkowe wciskam, i kolejna masa serowa, kulki morelowe i przykrywam ostatnią warstwą sera. Wstawiam do lodówki
wesoła kuchniaSwoim wyglądem i smakiem na pewno zaskoczą wszystkich gości Kokosowy sernik na zimno (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik Snickers (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z mascarpone i musem brzoskwiniowym https://kasiawgarach.pl/2020/06/02/truskawkowy-sernik-na-zimno/ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowy sernik na zimno (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik gotowany z masą kajmakową https://kasiawgarach.pl/2020/01/06/ekspresowy-sernik-cappuccino/ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ekspresowy sernik cappuccino The post Najlepsze serniki bez pieczenia
Blog kulinarny S9.PLczego możecie wykorzystać ten zdrowy smakołyk: KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŁACIATY MURZYNEK Z TWAROGIEM I KASZĄ JAGLANA ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI FIT 3 BIT KULKI TRUSKAWKOWE PIECZONE JABŁUSZKO Z NADZIENIEM CIASTECZKA JAGLANE Z MUSEM OWOCOWYM KASZOTTO Z WARZYWAMI BROWNIE Z KASZY JAGLANEJ JAJA Z KASZĄ JAGLANĄ I BROKUŁEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzumleka 50 g cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Sos truskawkowy: 200 g truskawek 1 łyżka cukru Wykonanie: Mus: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Truskawki kroimy na ćwiartki, posypujemy 1 łyżką cukru i odstawiamy na 30 minut aż puszczą sok. Po tym czasie owoce łączymy
Podróż w kulinariamiętą Koktajl truskawkowy z suszonymi jagodami goji Kuskus z lazurem i winogronami Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Koktajl szpinakowo - pomarańczowy Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Zielony koktajl z młodym jęczmieniem, jarmużem i szpinakiem
Moja smaczna kuchniamniej zdrowych składników czymś trochę zdrowszym. Najprościej jest po prostu zrobić deser z owoców czy warzyw jak w przepisie na czereśnie z masłem czy lody truskawkowe. Albo żeby był to główny składnik jak w musie czekoladowym, który jest zrobiony z bakłażana. Jeśli już koniecznie mamy ochotę na tradycyjne ciasto, to część cukru czy mąki możemy zastąpić warzywami czy owocami(...)patelni masło wsypujemy cukier i gdy się rozpuści dodajemy jeszcze czereśnie. Po kilku minutach wlewamy sok z cytryny i posypujemy pieprzem. Gdy nadmiar płynu odparuje czereśnie są gotowe. Lody truskawkowe Składniki: ćwierć kilo truskawek ćwierć łyżeczki kardamonu pół łyżki octu balsamicznego łyżka syropu klonowego 2 łyżeczki nasion chia Przepis: Truskawki miksujemy z kardamonem, octem i syropem klonowym. Koktajl mieszamy
Ugotowane pozamiataneciasto robiły Iwonka .... Krem miętowy: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka cukru 150 g landrynek miętowych 1/2 szkl.wody 200 g masła Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza 2 galaretki truskawkowe Dodatkowo biszkopty Landrynki miętowe umieścić w rondelku o grubym dnie, zalać wodą i powoli gotować mieszając aż się rozpuszczą [około 15 minut].Z mleka, cukru(...)gotującego się budyniu i dokładnie wymieszałam] . Wyłożyć na biszkopty ułożone w foremce . Ułożyć warstwę biszkoptów[ mi troszkę zabrakło]. Z arbuza usunąć pestki i za pomocą blendera zmiksować. Mus przelać do garnka i doprowadzić do wrzenia. Wsypać galaretki, wymieszać i odstawić do przestudzenia. Tężejącą masę wylać na biszkopty.Odstawić do lodówki do stężenia
Moje domowe kucharzeniePlacuszki z kaszy jaglanej z musem owocowym to idealne śniadanie na chłodne poranki. Cudownie rozgrzewają i zachwycają smakiem. Mus wyczarowujemy według upodobań. Mój ulubiony to gruszkowo-truskawkowy (wykorzystuję zamrożone). Może nie jest najszybsze w przygotowaniu, ale na weekendowe poranki jak znalazł. POTRZEBUJEMY: 1,5 szklanki ugotowanej na miękko kaszy jaglanej 2 jajka 2 czubate łyżki mąki pszennej wieloziarnistej(...)placuszki z o bu stro n. W międzyczasie do garnka wsypujemy rozdrobnione owoce, opcjona lnie d osładzamy, dodajemy odrobinę wody . Chwilę gotujemy, po czym rozdrabniamy blenderem. Placuszki podajemy polane musem owocowym z kleksem jogurtu na turalnego (opcjonalnie z dodatkiem cukru i prawdziwej wanilii) POLECAM
WYSPA SZCZĘSLIWApowidła rozkładamy do słoików. Jabłka karmelizowane - 5 składników, trochę czasu i kolejny genialny, domowy dodatek do ciast i deserów trafia na półkę :) Konfitura truskawkowa z czekoladą mleczną to ciekawa alternatywa dla nutelli (i nie tylko :) ) Pyszny mus jabłkowy z brzoskwiniami z dodatkiem imbiru to zdecydowanie nasz faworyt. Były też tosty francuskie w wersji luksusowej z dodatkiem świeżo wysmażonej konfitury
SzczyptaSmaQskładniki: biszkopt: 4 jaja 2 łyżki zimnej wody 1 szkl cukru 2/3 szkl mąki pszennej 1/3 szkl mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia arbuzowy mus: miąższ z niedużego arbuza 2 łyżki żelatyny galaretka truskawkowa masa serowa: 500 g sera homogenizowanego waniliowego 400 ml śmietany kremówki 2 łyżki żelatyny Jaja ubić z wodą i cukrem na puch. Delikatnie wmieszać obie(...)zacznie wrzeć. Do namoczonej żelatyny wlać kilka łyżek gorącego arbuzowego soku, wymieszać do rozpuszczenia, wlać do arbuza, dodać galaretkowy proszek, wymieszać, odstawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. Tężejący arbuzowy mus wyłożyć na biszkopt, wyrównać, schłodzić do całkowitego stężenia. Drugą część żelatyny również namoczyć w niewielkiej ilości wody, następnie podgrzać do rozpuszczenia. Śmietanę ubić, delikatnie wymieszać z serkiem i chłodną
6niebobędzie smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 szklanka mąki, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżki octu, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Masa śmietanowa: 500 ml śmietany 30%; 2 opakowania galaretki cytrynowej, Dodatkowo: 20 sztuk herbatników. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję
Tradycyjna kuchnia Kasi