mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:73/122)

Sernik na zimno z truskawkami i białą czekoladą 223

wylać ją na truskawki. Odstawić z powrotem do lodówki. Poprzednie serniczki na zimno znajdziecie tu: Ciasteczkowy sernik na zimno    Sernik na zimno - chałwowo-czekoladowy z musem z białej czekolady Truskawkowy pocałunek

Kto ugości moich gości?
Truskawkowa delicja bez pieczenia 116

Bardzo łatwe do zrobienia ciasto lecz potrzebuje trochę czasu na chłodzenie. FOREMKA O ŚREDNICY 18 CM. Spód 120 gramów sucharków 3 kopiaste łyżki nutelli Galaretka 2 galaretki truskawkowe 400 gramów truskawek Mus z białej czekolady 300 ml. śmietanki kremówki 100 gramów białej czekolady( dobrej jakości) 1 śmietanfix Galaretki zalać 600 ml. wrzątku dokładnie wymieszać i wystudzić. Sucharki zmiksować

Andzia Pichci
Malinowa chmurka 172

śmietanę ubijałam na najwyższych obrotach miksera. Gdy śmietana się ubiła, dodałam cukier, śmietankę fix, i ubijałam  jeszcze chwilkę. Połowę bitej śmietany wyłożyłam na upieczony spód.  Mus malinowy: -2 galaretki truskawkowe/ malinowe -700g mrożonych malin 2 galaretki rozpuściłam w 600 ml gorącej wody. Do galaretek dodałam mrożone maliny, które następnie zmiksowałam. Masę wstawiłam na chwilę do zamrażalnika

Receptura smaku
Serniczki z musem czekoladowym – deser od serca 186

Serniczki z musem czekoladowym – deser od serca Zastanawiacie się co przygotować na Walentynki? A może po prostu szukacie czegoś słodkiego by umilić sobie i bliskim dzień? Polecam Wam prosty deser w szklaneczkach. Serniczki z musem czekoladowym. Kremowa rozpływająca się w ustach masa serowa na bazie twarogu sernikowego i mascarpone, a do tego mała truskawkowa niespodzianka w środku i słodki(...)twarogu sernikowego Hej! OSM Radomsko 250 g mascarpone 5 łyżeczek dżemu truskawkowego 100 g cukru pudru (około 0,5 szklanki) – można dać więcej 1 małe opakowanie cukru wanilinowego 16 g żelatyny + około 50 ml wody około 1/4 szklanki świeżego mleka Ale! OSM Radomsko mus czekoladowy La Chocolatiere Delecta 500 ml śmietanki 30% do dekoracji: pastelowe marzenie Delecta, listki świeżej mięty

Słodkie okruszki
Lekkie Ciasto z Mrożonymi Truskawkami i Masą Budyniową 86

Sprawdzony i mega smaczny przepis na lekkie ciasto z mrożonymi truskawkami. Delikatny biszkopt z dodatkiem pysznej masy i truskawek to prawdziwy raj dla podniebienia. Oczywiście w sezonie truskawkowym możemy użyć świeżych truskawek, jednak mrożone również smakują świetnie. To lekkie i smaczne ciasto to idealny dodatek do kawki, a także świetny wypiek, którym możemy poczęstować swoich gości(...)mleka MASA TRUSKAWKOWA 800 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 galaretka cytrynowa GALARETKA Z OWOCAMI 2 galaretki truskawkowe 3 garście mrożonych truskawek Sposób przygotowania BISZKOPT Białka ubijamy na pianę. Stopniowo dodajemy po łyżce cukru. Dodajemy żółtka i delikatnie miksujemy. Dodajemy mąkę i sodę, mieszamy szpatułką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); MASA TRUSKAWKOWA Truskawki blendujemy na mus. Galaretki rozpuszczamy

Przepiski.pl
Sernik na zimno z wiejskich serków z prosem ekspandowanym i musem mango 146

słodyczy muszą go troszeczkę dosłodzić, myślę że do musu mango można śmiało dodać 2 łyżki miodu. Składniki: 400 gram serka wiejskiego galaretka truskawkowa szklanka prosa ekspandowanego firmy Lestello małe opakowanie herbatników na mus mango: 1 mango żelatyna  odrobina wody Przygotowanie: Na samym początku gotujemy wodę w której rozpuścimy galaretkę truskawkową. Na 1 opakowanie galaretki odmierzamy nie więcej

Życie zaczyna się w kuchni
CIASTO Z MASĄ TRUSKAWKOWĄ I CYTRYNOWĄ PIANKĄ – bez pieczenia! 93

przepyszne ciasto truskawkowe bez pieczenia. Herbatnikowy, kruchy spód pokryty truskawkową masą i lekką, orzeźwiającą, cytrynową pianką. Do tego cieniutka warstwa galaretki.   Ciasto łatwe, szybkie, no i oczywiście pyszne! Jedno z pyszniejszych truskawkowych ciast bez pieczenia na tym blogu! Gorąco polecam! Spróbujcie! SKŁADNIKI: SPÓD: * kruche herbatniki – 20 szt MASA TRUSKAWKOWA: * świeże truskawki – 800 g * galaretka truskawkowa(...)śmietana 30% – 500 ml * galaretka cytrynowa – 2 op * cukier puder – 1-2 łyżki ( do smaku ). DODATKOWO: * galaretka truskawkowa -1 op SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: SPÓD: Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki. MASA TRUSKAWKOWA: Truskawki miksujemy na mus, dodajemy cukier, podgrzewamy do zagotowania, zdejmujemy. Dodajemy galaretki i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do tężenia, a następnie wylewamy na herbatniki

Ostra na Słodko
panna cotta klasyczna 161

składniki: 250 ml śmietanki kremówki 250 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 80-100 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo do podania: mus owocowy np. malinowy, truskawkowy owoce wykonanie: Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy na ok. 5 min. do napęcznienie. Do rondelka wlewamy śmietankę oraz mleko, wsypujemy cukier i podgrzewamy, cały czas mieszając, aż cukier się rozpuści(...)Całość odstawiamy do wystudzenia. Następnie przelewamy do miseczek po. ok. 125 ml pojemności lub mniejszych. Wystudzone wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia, na ok. 4 godz. Podajemy np. z musem owocowym. Aby wyciągnąć panna cottę z miseczki należy miseczkę umieścić na parę sekund w gorącej wodzie, uważając, żeby woda nie nalała się do miseczki a następnie przełożyć np. na talerzyk

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowe marzenie 132

forumowej koleżance Dzięki Bea, truskawkowe marzenie na zawsze zagościło na naszym stole. Kiedyś przygotowałam je na piknik w przedszkolu mojej córki,  ciacho zrobiło furorę. Składniki:   Ciasto: 6 jaj, 1,5 szklanki cukru, 1 szklanka mąki ziemniaczanej, 0,5 szklanki mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Do przełożenia potrzebujemy:   3 galaretki truskawkowe, 1 galaretka cytrynowa(...)lodówki. Resztę truskawek rozdrobnić, wrzucić do rondla  wraz z 0,5 szklanki wody,  ł yżką cukru i zagotować. Następnie zmiksować na gładki mus,  do wrzącego musu wsypać ostatnią galaretkę truskawkową, wystudzić. Po wystygnięciu powstaje super żel,  którym po wierzchu naszego ciasta robimy sobie artystyczne esy-floresy. Niebo w gębie, kwaskowe i orzeźwiające. Idealny deser dla truskożerców

Moja kraina smaków
SERNIK TRUSKAWKOWO-CZEKOLADOWY NA ZIMNO 282

kremówkę ubij na sztywno i dodaj do masy serowej delikatnie mieszając szpatułką lub drewnianą łyżką. Rozdziel masę po połowie do dwóch misek. I MISKA - MASA TRUSKAWKOWA: Truskawki zmiksuj na mus i dodaj do pierwszej miski z połową masy serowej. Wymieszaj łyżką lub mikserem na niskich obrotach dodając około 2 łyżek  cukru pudru(...)masą serową i wymieszaj łyżką lub  mikserem na niskich obrotach dodając około 1-2 łyżek cukru pudru.  -  Tutaj mamy tą samą sytuację co w masie truskawkowej - ilość cukru według uznania. Ja dałam jeszcze około 2 łyżki. - Odstaw miskę z masą czekoladową na bok nim warstwa truskawkowa stężeje w tortownicy. Możesz ze 2 razy przemieszać w tym czasie

Słodko-Słony Świat Ilony
Torcik urodzinowy słodzony tylko owocami 49

naczyniu ser mascarpone oraz śmietankę i ubijaj mikserem. Najpierw na niższych obrotach, w trakcie delikatnie zwiększając je do maksymalnej mocy. Ubijaj przez około 1 minutę. Następnie dodaj 1/3 musu z gruszki oraz liofilizowaną truskawkę i wszystko zmiksuj. Krem powinien już być pięknie różowy Dodaj do niego także pokrojone truskawki i wymieszaj. Przed samym nakładaniem kremu na biszkopt rozpuść agar. Wystarczy(...)wymieszać. Dolej płyn do kremu i wymieszaj przed nadziewaniem biszkoptów. Przygotowanie tortu Upieczony i ostygnięty biszkopt przekrój na pół. Na pierwszym blacie rozsmaruj najpierw pozostałą część gruszkowego musu, a następnie połowę truskawkowego kremu. Następnie nałóż drugi biszkopt. Na nim rozsmaruj pozostałą część kremu (odrobinę zostaw na boki tortu). Wierzch tortu ozdób truskawkami i borówkami. Gotowe! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 KAWAŁKA

Natka Pietruszki
Placki jogurtowo-kokosowe 84

kolację lub śniadanie. Trzeba na nie uważać, gdy są jeszcze gorące, bo łatwo się łamią lub kruszą. Gdy trochę ostygną są idealne po podania. Najlepiej z owocowym musem, jeszcze lepiej – z truskawkowym!   {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Placki jogurtowo-kokosowe","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-07-12 09:14:48","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads

Kucharzyca
Kilka letnich przysmaków 132

Poniżej przygotowałam krótkie zestawienie niektórych moich ulubionych letnich przysmaków. Lody, dwa szybkie ciasta, drożdżówki i zimne napoje. Częstujcie się ;) Domowe lody truskawkowe Kakaowa tarta z musem z rabarbaru i melona, z puszystą bezą Drożdżówki z jeżynami  Najprostsze ciasto z owocami Koktajl maślankowy z truskawkami Napoje arbuzowo-porzeczkowe Błyskawiczna kawa mrożona Orzeźwiający napój z cytryną i świeżą miętą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pancakes z sorbetem truskawkowo - miętowym 131

budowy słyszę: "Pancakes i lodu, pancakes i lody". Cóż więc robić, mięśnie bolą jak fiks po sadzeniu kwiatków, ale mus to mus... A mus jak to mus może być i truskawkowy:)Składniki: 1 i 1/2 szklanki maślanki 1 i 1/4 szklanki maki 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 szklanki oleju 6 łyżek brązowego cukru25

Magiczna kuchnia Darii
Panna Cotta 103

Znany, klasyczny włoski deser na bazie śmietanki, który podaje się z owocowym musem - najczęściej truskawkowym. Nie wymaga pieczenia i jest szybki w przygotowaniu :) Składniki: 300 ml śmietany kremówki 30 % 200 ml mleka 3,2 % 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii 70 g cukru łyżka żelatyny sos: szklanka truskawek świeżych lub mrożonych

wyzwania kuchenne