mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:81/122)

Truskawkowy pudding chia 192

pół opakowania jogurtu naturalnego (ok. 90 g), - łyżka płatków migdałów (ok. 10 g). Sposób przygotowania 1. Truskawki i banana blendujemy na mus. 2. Mus truskawkowo-bananowy mieszamy z nasionami chia i odstawiamy na noc do lodówki. 3. Truskawkowe chia przekładamy do pucharka, polewamy jogurtem i dekorujemy prażonymi płatkami migdałów. Truskawkowy pudding chia jest bogaty w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z nasiona

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO NA MASCARPONE I ŚMIETANIE 251

Masę wykładamy na wczesniej przygotowany spód, bądź bezpośrednio na blaszkę. Wstawiamy do lodówki, do zastygnięcia. Warstwa truskawkowa: 300-350g truskawek mrożonych lub świeżych 2 galaretki truskawkowe Wykonanie:  Truskawki wkładamy do blendera (mrożone wcześniej rozmrażamy). Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Otrzymany mus przecedzamy przez sitko pozbywając się w ten sposób ew.pestek. Galaretki rozpuszczamy w połowie przewidzianej na opakowaniu wody

Walijskie Pichcenie
Pyszny tort truskawkowy dla ukochanej osoby 141

Pyszny tort truskawkowy dla ukochanej osoby – Zapraszam na kolejny, pyszny tort truskawkowy w Małej Cukierence. Jest lekki, nie za słodki, taki piankowy, cudownie pachnie truskawkami. U mnie ten tort stał się hitem. Jest wilgotny, waniliowy, śmietankowy i pięknie wygląda. Możemy dowolnie go udekorować, nie musimy robić truskawkowego serca. Wystarczy ubić śmietankę, wyłożyć ją na wierzch tortu i poukładać truskawki, taka(...)schłodzonej śmietanki kremówki 30% 250g serka mascarpone 500g truskawek – umytych, bez szypułek 2 truskawkowe galaretki w proszku 300ml gorącej wody 7 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią Truskawkowe serce: 2 czerwone galaretki w proszku 350ml gorącej wody 300g truskawek umytych, bez szypułek – zmiksowanych na mus Śmietanka do dekoracji: 350ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 1 fix do śmietany

Mała Cukierenka
Mini serniczki jogurtowo- truskawkowe na spodzie z granoli 196

przepisu Lekki sernik truskawkowy na jogurcie: 400 gram świeżych truskawek 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu 2 łyżki żelatyny + 50 ml wrzątku Galaretka z truskawkami: 1/2 opakowania galaretki truskawkowej lub malinowej 10-12 świeżych truskawek 100 ml wrzątku kilka świeżych truskawek do dekoracji Przygotowanie spodu z granoli Na suchej patelni prażę płatki owsiane z posiekanymi orzechami przez(...)mocno dociskam łyżką i umieszczam obręcze ze spodami w lodówce na 30 minut. Masa jogurtowa Truskawki miksuję z miodem na gładki mus. Mieszam z jogurtem. Żelatynę rozpuszczam we wrzątku, chwilę studzę. Rozpuszczoną żelatynę stopniowo dodaję do masy jogurtowo- truskawkowej i dokładnie mieszam. Odstawiam na 15 minut do całkowitego wystudzenia masy, następnie przelewam po równo do obręczy cukierniczych z wystudzonym spodem

Mango Papaja
ciasto szpinakowe z truskawkami 324

śmietankową: 450 g truskawek 150 ml wody 400 ml śmietany kremówki 30% 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki cukru pudru lub do smaku wykonanie: Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy je do garnka, dodajemy wodę i podgrzewamy do zagotowania. Zestawiamy z ognia, miksujemy blenderem na mus, wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia się. Odstawiamy do wystudzenia a następnie wstawiamy(...)dopuszczamy aby mus stężał). Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Do schłodzonego musu dodajemy ubitą śmietankę i delikatnie miksujemy na jednolitą masę. Gotową piankę równomiernie wykładamy na ciasto szpinakowe. Wstawiamy do lodówki do stężenia. dodatkowo: ok. 300-350 g świeżych truskawek 1 galaretka truskawkowa (ja użyłam zielonej ale wyszła pomarańczowa, dla lepszego efektu polecam użyć truskawkowej

Domowy Smak Jedzenia
Rolada bezowa z bitą śmietaną i musem z truskawek 226

się w tym połączeniu-delikatna i chrupiąca zarazem beza zawinięta z bitą śmietaną,i do tego dla kontrastu koloru i smaku mus z truskawek-czego chcieć więcej.....Dziękuję za przepis Ewelinko :) polecam gorąco szczególnie teraz jak sezon truskawkowy w pełni Składniki: 8 białek, 2 szkl.cukru łyżka octu winnego, łyżka mąki ziemniaczanej 500 ml śmietanki kremówki 36 %(najlepiej takiej w worku(...)szkodzi), smarujemy w środku bitą śmietaną ,na sam początek zwijania dajemy truskawki które wcześniej pokroiliśmy w kawałeczki.Zwijamy ponownie roladę,dekorujemy dowolnie,podajemy ukrojoną i polaną musem z truskawek.... Smacznego

Swojskie jedzonko
Jogurtowy deser z lodami i owocami 180

czubate łyżki dżemu truskawkowego (lub innego jak wolicie) Można użyć agrestowej od Manufaktury wielkopolskiej 2 łyżki borówek plus kilka na wierzch mango- dojrzałe! lody z kawałkami wiśni 2 kosteczki czekolady pokrojone w słupki Robimy! Serek blendujemy porządnie z dżemem truskawkowym Wykładamy do pucharków i wsypujemy borówki po łyżce na pucharek Mango obieramy, miąższ miksujemy na mus. Wykładamy na serek

Latosiowydom
10 najlepszych przepisów na serniki na zimno 189

zimno z czerwoną porzeczką Sernik na zimno z karmelizowanymi jabłkami Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki

Kulinarne przygody Gatity
PANNA COTTA 225

rumu i łyżka białego wina (u nas pominięte) Dodatkowo: - kilka świeżych truskawek do dekoracji - listki mięty lub melisy do dekoracji - sos truskawkowy: * truskawki * ksylitol lub cukier (do smaku) Truskawki z ksylitolem lub cukrem zmiksować dokładnie na gładki mus, odstawić do lodówki. Żelatynę zalać dwoma łyżkami zimnej wody i odstawić na 5 minut. Do rondelka wlać kremówkę, dodać mleko oraz ksylitol

Smaczne Zdrowe
TRUSKAWKOWY DESER Z BISZKOPTAMI 204

serka waniliowego, 100 ml śmietanki 30%, 1 łyżeczka cukru pudru Diamant , sok z cytryny, prażone płatki migdałowe, 6 biszkoptów, likier truskawkowy, 2 łyżki soku z cytryny WYKONANIE Truskawki łączymy z sokiem z cytryny, miksujemy na gładki mus. Połowę przekładamy do 2 pucharków. Biszkopty nasączamy w likierze, układamy na musie. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru, dodajemy serek. Wykładamy

słodki bratek
MUS TRUSKAWKOWY Z DAKTYLAMI 164

Dzień dobry!  Sezon truskawkowy ruszył pełną parą. Na targu można już dostać truskawki w bardzo dobrej cenie. Postanowiłam przygotować mus z daktylami. Idealnie komponuje się z naleśnikami. Ja najbardziej lubię zimny solo.  Składniki na 4 porcje  0,5 kg truskawek kilka daktyli mięta do dekoracji Przygotowanie: Truskawki umyj, obierz ze szypułek wrzuć do kielicha. Dodaj daktyle, całość

Kukuleczki
CIASTO BISZKOPTOWE Z JABŁKAMI I OWOCOWĄ PIANKĄ 429

programie góra-dół, bez termoobiegu). Można wstawić do nagrzanego piekarnika, wówczas pieczemy tylko ok.20- 25 minut. Składniki masy: - słoik domowego musu jabłkowego, ok.600g (lub gęste jabłka prażone) - 500ml kremówki 36% - 250g mascarpone - 1 galaretka malinowa lub truskawkowa na 500ml wody (najlepiej bez cukru, wówczas dodajemy ksylitol) - 1 kostka gorzkiej czekolady Galaretkę rozpuścić w 200ml wrzątku, dokładnie rozmieszać i odstawić

Smaczne Zdrowe
Pieczona papryka z serem korycińskim swojskim i truskawką kaszubską 173

Odłóż kilka turskawek kaszubskich do dekoracji. Pozostałe zmiksuj z miodem i 1 łyżką oleju rydzowego oraz sokiem z połowy cytryny. Przetrzyj mus przez sitko, aby pozbyć się pestek. Sos jest gotowy! Na talerzu zrób kałużę z sosu truskawkowego, i wyłóż ćwiartki papryki, przekaldając ją serem korycińskim swojskim. Udekoruj kawałkami truskawek.  Możesz lekko posolić. Podałam z musującym rosato, o delikatnym

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik na zimno z białą czekoladą i musem owocowym 220

naturalnego serka homogenizowaneg) 200 g białej czekolady 3 płaskie łyżeczki żelatyny 200 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru Mus owocowy: 1 opakowanie mieszanki kompotowej Poltino ( 450 g ) 1/4 szklanki wody 1/3 szklanki cukru 2 galaretki, np. truskawkowe lub owoce leśne Przygotowanie sernika 1. Biszkopty pokruszyć w malakserze lub rozkruszyć je za pomocą wałka. Do pokruszonych ciastek, dodać rozpuszczone, lekko(...)lodówki. 3. Owoce z mieszanki kompotowej rozmrozić, śliwki wypestkować. Owoce przełożyć do garnka, wsypać cukier, wlać wodę i ustawić na małym palniku. Zagotować. Zagotowane z cukrem owoce zmiksować na mus, za pomocą blendera.  Tak przygotowany mus ponownie ustawić na palniku i zagotować. Dodać galaretki, zdjąć z palnika i mieszać 2-3 minuty. Mus odstawić do ostygnięcia. Gdy będzie zimny

kolorowotorcikowo