zimno z dodatkiem morelowego musu. Inspiracją był przepis pochodzący z tej strony, z kilkoma zmianami. Składniki na spód: 150 g herbatników 30 g masła Herbatniki kruszymy, a masło roztapiamy. Oba składniki mieszamy razem i wykładamy na wysmarowaną tłuszczem tortownicę lekko przyciskając. Odstawiamy do schłodzenia. Masa serowa: 1 kg sera w wiaderku ( u mnie truskawkowy ale może być każdy
Słodka Kraina Wypiekówroku przepuściłam owoce przez wolnoobrotową wyciskarkę aby pozbyć się drobnych pesteczek. Powstały sok z gęstym musem zagotowałam z cukrem oraz Konfitur-fixem , powstała bardzo smaczna galaretka. Rodzina bardzo zadowolona z dżemów/galaretki. Idealna na kanapki, gofry czy do naleśników. Dżem truskawkowy
W garach u Gosiroku przepuściłam owoce przez wolnoobrotową wyciskarkę aby pozbyć się drobnych pesteczek. Powstały sok z gęstym musem zagotowałam z cukrem oraz Konfitur-fixem , powstała bardzo smaczna galaretka. Rodzina bardzo zadowolona z dżemów/galaretki. Idealna na kanapki, gofry czy do naleśników. Dżem truskawkowy
W garach u Gosiponownie zabulgocze. Gorący ser wylać i wyrównać. Natychmiast ułożyć warstwę herbatników, lekko wciskając w masę. Galaretki truskawkowe rozpuścić we wrzącej wodzie. Można ją delikatnie podgrzać jeżeli nie zdąży się rozpuścić, ale nie wolno jej gotować. Umyte i oczyszczone truskawki zmiksować na gładki mus i połączyć z galaretką. Tężące truskawki wylać do formy i odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto pokroić
https:KKuchniaMniamzwykłego cukru (130 g) niepełna kostka miękkiego masła (180 g)* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia warstwa truskawkowa 0,7 kg truskawek bez szypułek 3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej do dekoracji cukier puder świeże truskawki *ja wykorzystałam 140 g masła i 40 g musu kokosowego, ponieważ nie miałam tyle masła :) Wszystkie składniki na kruche ciasto przełożyć do miski. Masło ewentualnie pokroić
Ugotowaćplaża, letnia sielanka! już nie długo, chciałabym się teleportować w czasie, żeby niezauważalnie minął ten stres który mnie czeka! Przysiadłam teraz na chwilę, żeby w końcu dodać przepis na ciacho truskawkowe, którego zdjęcie już dawno widnieje na fanpage, zostałam w pełni zainspirowana przepisem, który znalazłam na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnie , lekko go tylko przerobiłam. Składniki (tortownica 19cm(...)spód wysypujemy crunchy obrane i umyte truskawki miksujemy na mus, dodajemy do nich jogurt i dosładzamy wg. smaku żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance wrzątku (ja gotowałam na małym ogniu, aż się całkiem nie rozpuściła) dodajemy lekko przestudzoną żelatynę (najlepiej przez sitko, żeby nie było grudek) do masy truskawkowej, mieszamy brzegi tortownicy wykładamy połówkami truskawek (na stronie oryginalnego przepisu można zobaczyć
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćodżywki białkowej** * można użyć w całości pięć łyżek płatków jaglanych lub ryżowych (osobiście uważam że ryżowe są smaczniejsze, ale niestety skończyły mi się zapasy) ** u mnie o smaku lodów truskawkowych, ale można użyć każdej innej PS Nie zapomnijcie dołączyć do nowej grupki na fejsie! 💜 PASTELOWE BABECZKI 💜 Przygotowanie: Płatki jaglane zalewamy w miseczce ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia(...)dokładnie mieszamy. Blendujemy całość na gładki mus, następnie ponownie umieszczamy w garnku i dodajemy kaszę manną. Jesli używamy tylko płatków ryżowych - pomijamy ten krok. Zmniejszamy moc palnika i trzymamy jeszcze chwilkę pod przykryciem. W razie potrzeby podlewamy mlekiem lub wodą. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie był to pudding chia, dżem truskawkowy 100%, kiwi, pozostała połowa banana i płatki
Kuchnia Ellieprzygotowaną masę przelewamy do urządzenia do lodów i dalej postępujemy według instrukcji urządzenia LODY TRUSKAWKOWE Składniki: 330 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 1 szklanka mleka 150 g truskawek Przygotowanie: Truskawki myjemy, pozbywamy je szypułek, a następnie miksujemy blenderem na mus. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mleko oraz mus z truskawek. Wszystko mieszamy
Bon appetit mon amieTUTAJ Sernik jest zrobiony z jogurtów greckich z dodatkiem musu borówkowego. SKŁADNIKI spód 200 g herbatników 120 g masła masa borówkowo-jogurtowa 2 duże jogurty greckie po 400 g 250 g borówek 5 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 4 łyżki żelatyny na wierzch 200 g borówek 1 galaretka truskawkowa WYKONANIE Składniki przygotowujemy wcześniej aby były w temperaturze(...)mleko i wsypujemy żelatynę odstawiamy na chwilkę aby się namoczyła. Potem mleko podgrzewamy i rozpuszczamy dokładnie żelatynę (nie gotujemy), odstawiamy do wystudzenia. Borówki przekładamy do rozdrabniacza i miksujemy na mus, odstawiamy. Jogurt przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy aż się rozpuści. Następnie dodajemy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy aby składniki się połączyły. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej części
Mała w garnku mieszamyjemy, odrywamy szypułki i wrzucamy do blendera, zalewamy jogurtem i miksujemy na mus. W tym czasie do szklanki z letnią wodą wsypujemy żelatynę i mieszamy, następnie przelewamy ją do truskawek i ponownie miksujemy.Ostudzone ciasto kroimy wpół. Spód wstawiamy ponownie do formy tortowej. Na dolny blat wylewamy masę truskawkową a następnie przykrywamy ją drugim blatem. Ciasto przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy
Słodkie PrzyjemnościI kolejne muffinki!Muffinki , babeczki , cupcakes to desery, które chyba każdy lubi!Pyszne , delikatne , kakaowe ciasto …. śmietankowy krem … mus z truskawek … posypane waniliowym
Ostra na SłodkoKoktajl truskawkowy – to pyszna propozycja na owocowy napój do obiadu i nie tylko. Do wykonania tego koktajlu możecie użyć truskawek świeżych lub mrożonych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić koktajl truskawkowy? Obojętnie jakbyśmy go nie zrobili i tak będzie pysznie :) Oczywiście wszelkie proporcje koktajlu z truskawek zależą od naszych upodobań smakowych. Jedni wolą koktajle bardzo gęste, inni zaś rzadkie(...)mleka. Jest on dość płynny, ale na taki właśnie miałam ochotę. Jeśli zaś mam ochotę na bardziej gęsty koktajl truskawkowy to zmniejszam ilość mleka do 250 ml lub mleko zastępuję maślanką, kefirem, zsiadłym mlekiem lub jogurtem naturalnym. Często robiąc koktajl truskawkowy stosuję taką zasadę, że jeśli truskawki są bardzo słodkie to wybieram kefir i maślankę. Jeśli truskawki są mniej słodkie
Kulinarne PrzebojePolacy nie gęsi, iż swe kanapki mają - pajda z rzodkiewką autor: djdomin; blog: Kaflowa Kuchnia Konstytucyjny mus truskawkowo-rabarbarowy z bitą śmietaną i miętą. autorka: Fiolka; blog: Student w kuchni! Kryć się! Patriotyczny twarożek kanapkowy autorka: aaasikkk; blog: Grunt to przepis! Twarogowo-truskawkowy deser - White & Red Dessert - Le fette dolci bianco rosse autorka: Angela; blog: Smakołyki Angeli, Angela
Weekendy w domu i ogrodziecukru. Pozbawione są również alergenów! Bardzo chciałabym przedstawić Wam produkty, które miałam przyjemność testować oraz przepis z ich użyciem. Dzisiaj opiszę większość produktów, natomiast na niedzielny przepis zostawię sobie mus kokosowy, który uważam, że zasługuje na oddzielny wpis MUSLI Skład musli to płatki owsiane, jęczmienne, jaglane, orkiszowe – w różnych proporcjach, dzięki czemu już same płatki, które są bazą każdego(...)przy tym żadnych wartości owoców i warzyw. W przypadku smoothies skład to świetnie dobrana mieszanka owoców i warzyw oraz przypraw – takich jak kurkuma, imbir, czy cynamon. Natomiast shake truskawkowy to 100% truskawki. Smoothie i shake mają intensywny smak. Są bardzo dobrym źródłem energii, szczególnie jako szybkie i zdrowe drugie śniadanie ENERGY BARS Energy bars – energetyczne batony, które słodycz
Via Gustopieczenia. Z biszkoptów ułożyć brzeg tortu. Warstwa truskawkowa: Truskawki umyć i usunąć szypułki. Włożyć truskawki do garnka i zmiksować na gładko. Dodać cukier puder,sok z cytryny i podgrzać na małym ogniu, ciągle mieszając. Zdjąć z palnika i dodać żelatynę namoczoną w zimnej wodzie. Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić mus do wystudzenia tak aby lekko zgęstniał. Śmietanę ubić(...)następnie włożyć do mikrofalówki na 10 s i podgrzać Przestudzić, aby była lekko ciepła i wlewać bardzo powoli do ubijanej śmietany cały czas miksując. Masę śmietanową wlać na warstwę truskawkową i odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Udekorować truskawkami i listkami mięty
O kuchni z uczuciem