Kolejna premiera sezonowego rabarbaru. Tym razem szybkie i smaczne ciasto. Robi się się błyskawiczne, a smakuje wyśmienicie! Składniki: Ciasto: 1/2 szklanki mąki pszennej graham T1850 1
Truskawkowa Fiestaśrodku. Z tego przepisu wychodzi ok. 6-7 dużych naleśników więc część z nich możecie wykorzystać i zrobić naleśniki z serem, a z części naleśniki z konfiturą albo dżemem truskawkowym. Przeczytaj przepis na: Naleśniki z kurczakiem, fetą i rukolą Oczywiście dokładnych proporcji Wam nie podam, bo czasem trzeba dosypać odrobinę więcej mąki, albo odrobine więcej mleka. Wszystko zależy od konsystencji(...)szczypta soli olej do smażenia Składniki na farsz serowy 300 g sera białego 1 serek waniliowy np. Rolmlecz (wg. mnie najlepszy) 1 żółtko Zobacz również: Naleśniki z dżemem i musem malinowym Domowe naleśniki z serem – przepis Do miski wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, mąkę, mleko, wodę gazowaną i mieszamy do połączenia się składników. Możecie wymieszać ciasto przy pomocy rózgi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!taki prosty sposób mogłam zrobić dziecku przyjemność... Tym oto sposobem wyczarowałam coś równie pysznego jak wczorajsza słodycz, z tą różnicą, że dziś było bardziej sycąco. Truskawki z musem z białej czekolady składanki: 100 g białej czekolady 250 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru 300 - 400 g truskawek do dekoracji groszki białej czekolady listki mięty lub bazylii wykonanie(...)czekolada będzie już chłodna dokładamy do niej partiami ubitą śmietanę i za każdym razem dokładnie mieszamy by pozbyć się grudek. Na dno szklaneczek lub kieliszków wlewamy sos truskawkowy, następnie nakładamy śmietanę z czekoladą, a na górę resztę pokrojonych truskawek. Dekorujemy groszkami bialej czekolady i listkami miety lub bazylii. Deser odkładamy do lodówki na dosłownie 15 minut
Przysmaki Karolkidżem/konfitura itp. (nie za słodkie)* do podania: listki świeżej mięty i kokosowe chipsy *u mnie Naturalnie owocowe Truskawki Przygotowanie: Do garnuszka/rondelka z grubszym dnem wkładamy 2 saszetki herbaty truskawkowej, zalewamy je przygotowaną wodą. Zaparzamy przez kilka minut, aby uzyskać intensywny smak i kolor lub krótko gotujemy naszą herbatę na małym ogniu. Wyciągamy saszetki, dosładzamy do smaku (u mnie niespełna(...)ciągle mieszając. Nasz deser nie ma być za gęsty, ma być kremowy i delikatny. Przekładamy do pucharka (lub dwóch mniejszych), na wierzch wykładamy świeże owoce (pokrojone lub zmiksowane na mus) lub nie za słodki ulubiony dżem/konfiturę/Naturalnie owocowe (u mnie to ostatnie). Deser zdobimy listkami świeżej mięty i posypujemy go kokosowymi chipsami. Podajemy lekko ciepły (będzie bardziej kremowy
Słodkie okruszkimielonego twarogu 250 g serka mascarpone 200 g kwaśnej śmietany (12%) 4 duże jajka 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 700 g truskawek 2 łyżeczki ekstraktu miętowego Galaretka truskawkowa: 350 g truskawek + 8 szt. do dekoracji 3 łyżki cukru 2 torebki herbatki miętowej 1 szklanka wody 2,5 łyżeczki agaru Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)pieczenia, od zewnątrz owinąć dokładnie folią aluminiową. Na dnie formy ugnieść równomiernie warstwę z ciastek. 4. 700 g truskawek umyć, usunąć szypułki i zmiksować (powinno wyjść ok. 600 ml musu). Za pomocą miksera dokładnie wymieszać wszystkie składniki na masę serową, następnie przelać ją do przygotowanej tortownicy. Formę wstawić do większej blachy, a do blachy wlać wrzątek - do 2/3 wysokości tortownicy
Domowa Cookierenka Agideser dosłownie na wyciągnięcie ręki. Naszykujcie foremki do lodów. Umyjcie i odszypułkujcie truskawki, pokrójcie je na mniejsze kawałki, wsypcie 2 łyżeczki cukru, szczyptę chili i zróbcie z nich truskawkowe purée – blenderem, mikserem, widelcem, czym Wam wygodnie. Tak minimalny dodatek cukru do truskawek, nawet słodkich, jest potrzebny. Mrożenie tłumi słodycz owoców, w połączeniu ze śmietanką zamrożone owoce mogą się wydawać(...)śmietany wszystkie nasiona. Wsypcie łyżeczkę cukru. Ubijcie śmietanę do momentu gdy będzie już mocno gęsta, ale jeszcze nie ubita na całkiem sztywno. Do foremek kładziemy na zmianę po łyżce musu z truskawek i śmietany, a każdą warstwę zespajamy ze sobą, delikatnie je od góry mieszając. Warstwa po warstwie, aż do wykończenia składników. Żeby Was czasem nie kusiło lanie idelanie równych
Karo in the Kitchenjogurtowa 2 duże jogurty greckie po 400 g 250 g borówek 5 łyżek cukru 1/2 szklanki mleka 4 łyżki żelatyny na wierzch 250 g borówek 1 galaretka, u mnie truskawkowa Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Przygotować spód herbatnikowy. Masło rozpuścić w rondelku. Herbatniki zmielić w rozdrabniaczu. Następnie zmielone herbatniki połączyć z rozpuszczonym masłem i dokładnie wymieszać(...)mleko i wsypać żelatynę odstawić na chwilkę aby się namoczyła. Potem mleko podgrzać i rozpuścić dokładnie żelatynę (nie gotować), odstawić do wystudzenia. Borówki przełożyć do rozdrabniacza i zmiksować na mus, odstawić. Jogurt przełożyć do miski, dodać cukier i miksować aż się rozpuści. Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i zmiksować aby składniki się połączyły. Masę podzielić na dwie części. Do jednej częci
Monia miesza i gotujepół szklanki) 2 łyżki kakao Warstwa biała: 0,5 l mleka 80 g cukru 120 g masła 90 g kaszy manny Warstwa różowa: 350 g truskawek 2 opakowania galaretek truskawkowych Ponadto: ok 200 g herbatników Przygotowanie Przygotowujemy warstwę brązową: do rondla wlewamy mleko, wsypujemy kakao i cukier, dodajemy masło. Zagotowujemy, czasami mieszając. Do gotującego się mleka wsypujemy wąską stróżką kaszę(...)niej znowu układamy herbatniki. Czynność powtarzamy z białą masą. Ciasto odstawiamy do wystudzenia. Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Truskawki miksujemy i mieszamy z zimną, ale jeszcze płynną galaretką. Mus wylewamy na herbatniki, które nakrywają białą warstwę. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin
e-PrzepisyKulinarnepołówki masa sernikowa: 250 g kremowego twarogu np. Mój Ulubiony 1/3 szkl cukru 40 g masła 1 jajko kl M 2 czubate łyżki budyniu 30 ml mleka pianka truskawkowa: 150 g mrożonych truskawek 2-3 łyżki cukru pudru 50 ml jogurtu naturalnego 150 ml śmietanki 30 % 1 łyżka żelatyny Biszkopt 1. Jajka miksujemy wraz z cukrem do białości(...)wystarczy wszystko zblędować i jeszcze raz zagotować i już :) 3. Gotową masę serową odstawiamy na chwilę do lekkiego przestygnięcia. 4. Masę wykładamy na biszkopt i przykrywamy drugą częścią. Pianka truskawkowa 5. Żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami wody do napęcznienia. Następnie przed dodaniem jej podgrzewamy do rozpuszczenia (można dodać jeszcze odrobinkę wody) 6. Truskawki rozmrażamy powoli na najmniejszym gazie (możemy je też
Gotowanie...to proste !Wspaniały budyń jaglano – truskawkowy . Ja zrobiłam go z dodatkiem jogurtu naturalnego, ale może też być mleko jakiekolwiek i będzie równie pyszny. Składniki: dwie porcje 1/ 3 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka kokosowego ,migdałowego u mnie 0,5 kubeczka jogurtu naturalnego 300 g truskawek 1 łyżka cukru ,u mnie bez cukru Kaszę wsypujemy na sitko i płuczemy pod bieżącą(...)wodą . Przesypujemy do garnka,dodajemy mleko lub wodę i gotujemy na małym ogniu około 12 minut pod przykryciem. Ugotowaną kaszę miksujemy z truskawkami i jogurtem naturalnym na gładki mus .Jeśli jest za gęsty dodajemy więcej owoców lub jogurtu.Wstawiamy do lodówki ,podajemy zimny . Pomysł z Kwestia Smaku – dziękuję
Ladylaura.wykorzystać... Skoro Walentynki, to czekolada. Dziwnym jednak zbiegiem okoliczności nie mogłam znaleźć ani kostki nadającej się do pieczenia (mam zapasy czekolady, całkiem spore, ale mlecznej, z orzechami, musami i typ podobnie - nijak nie nadają się do przygotowania z nich ciasta). Udało mi się jednak na blogu Gwiazdka w kuchni znaleźć przepis na brownie bez czekolady, tylko z kakao(...)grama czekolady, bo smakuje bardzo browniowato . Pycha! Przygotowałam prosty, waniliowy krem z kremówki i serka kremowego, a całość dodatkowo przełożyłam lekko kwaskowym dżemem truskawkowym, którego słoiczek znalazłam w szufladzie pełnej smakowitości i niespodzianek . Wyszło oszałamiająco! Ciężkie ciasto, delikatny krem, przełamane owocowym dżemem. Poezja, mówię Wam. C. był zachwycony, wciągnął ciacho na dwa razy, przy mojej małej pomocy. Najlepsze jednak
Pożeraczka, czyli raz adobrzetruskawkowe ciasta na blogu już pojawiać się nie będą, a jednak cały czas w domu goszczą wypieki z ich dodatkiem. No i szkoda mi nie fotografować, skoro każde ciasto za każdym razem inne i za każdym razem równie pyszne! Dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszną, truskawkową zebrę – genialne ciasto bez pieczenia! Kruche herbatniki przełożone truskawkową masą i słodkim(...)podgrzewamy. W ciepłym rozpuszczamy żelatynę ( hartują wcześniej, nie dodajemy wody ). Pamiętajcie, żeby żelatyny nie wlewać do wrzątku, bo straci właściwości! Odstawiamy do tężenia. Blachę wykładamy warstwą herbatników. Wylewamy porcję musu, wygładzamy, przykrywamy kolejną warstwą – postępujemy tak do wykończenia składników. Zimne mascarpone ucieramy z żółtkiem i cukrem pudrem, dekorujemy ciasto, mocno chłodzimy. Smacznego
Ostra na SłodkoSernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Sernik z kokosową bezą Sernik z musem mango Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Ptysiowe rafaello Błyskawiczne ciasto świąteczne Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe(...)puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa Ciasto dobosza Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Czekoladowo truskawkowe Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Chałwowiec Marysieńka Biedronka Kostka malinowa Ciasto św Jakuba Ciasto imperozwe Bananowa chmurka Brzoskwiniowa polana Placek iłowiecki Orzechowiec Stefanka Cytrynka Bounty
Cynamonowe szczęścieŚwieże truskawki zazwyczaj wykorzystujemy do przygotowywania ciast lub koktajli, ale możemy je również użyć do zrobienia drinka na bazie alkoholu. Ja dzisiaj mam dla was przepis na truskawkowe Daiquiri, które jest orzeźwiające, a zarazem słodkie i mocno owocowe. Jego przygotowanie nie zajmie wam wiele czasu, a na pewno zaskoczycie nim swoich gości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 50 ml białego rumu(...)szypułek. Przełożyć do blendera, dodać sok malinowy lub grenadynę. Zmiksować na jednolitą masę. 2. Do szklanki, w której będziemy przygotowywać drinka wlać biały rum lub czystą wódkę. Następnie przelać mus z truskawek. Wrzucić pokruszone kostki lodu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichcicrema di limoni) Cytrynowy sernik na zimno (Cheesecake al limone) Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Crostata di ricotta e crema pasticcera) Mazurek amaretto (Crostata con crema agli amaretti) Truskawkowy sernik na zimno z ricotty i śmietany (Cheesecake fredda con fragole, ricotta e panna) Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake ai mirtilli) Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella(...)cioccolato e fragole) Kruche ciasteczka z morelową konfiturą (Biscotti con confettura di albicocche) "Canestrelli" - włoskie kruche ciasteczka (Canestrelli liguri) Domowe czekoladki z migdałami (Cioccolatini con mandorle) Torcik z musem czekoladowym (Torta di mousse al cioccolato) Babà w rumie (Babà al rhum) Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocabudyń jaglany: 400 ml mleczka kokosowego 1/2 szklanki kaszy jaglanej krem czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej 1 awokado 1/2 cytryny pozostałe: 1 owoc kaki 1 łyżka dżemu truskawkowego bezcukrowego 2 łyżki jogurtu greckiego 3 mandarynki 1 gruszka 1 wafelek z miodem Budyń: Kaszę jaglaną płuczę zimną wodą, przekładam do garnka, wlewam 400 ml mleczka i 100 ml wody. Gotuję(...)lekko. Awokado wydrążam, skrapiam sokiem z cytryny, dodaję czekoladę płynną i miksuję blenderem. Kaki obieram i miksuję blenderem. Do pucharków przekładam budyń, na to krem czekoladowy, kolejna porcja budyniu, mus kaki, kawałki mandarynek obrane z błonek. Dodaję cząstki zgrilowanej gruszki, jogurt, dżem, cytrynę, kaki pokrojone, wafel
wesoła kuchniaIdealne danie na upalne, gorące, letnie dni, kiedy sezon truskawkowy nadal trwa. Puszyste i wilgotne placuszki, których nie odmówi chyba nikt! Placuszki smakują idealnie zarówno na ciepło jak i na zimno. Najlepiej ze szklanką zimnego mleka lub zmrożonego smoothie. POLECAM PRZEPIS NA CHŁODNE, OWOCOWE SMOOTHIE >> SKŁADNIKI: ( W TEMPERATURZE POKOJOWEJ, ok. 10 placków(...)szczypta soli · duża garść truskawek · olej kokosowy do smażenia lub inny · cukier puder do posypania DODATKOWO NA MUS: · ok. 150-200 g truskawek · cukier puder, miód lub inny słodzik PRZYGOTOWANIE: Truskawki dokładnie umyć, osuszyć i zdjąć szypułki. Pokroić na plasterki
Calzonella.com