Zdarza się, że przyjmujemy niezapowiedzianych gości albo po prostu mamy ochotę na coś słodkiego. Na szczęście istnieją desery, które możemy szybko przygotować z kilku podstawowych składników
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uwielbiam dżemy, szczególnie te domowe. Mają niepowtarzalny smak i aromat a przy tym nie zawierają żadnej chemii. Mamy pewność, że to co jemy jest dobre, no
Mango Papajaschabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem Kurczak w prosciutto z szałwią i kremowym makaronem z pistacjami Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek(...)czekoladą Babka z advocatem Czekoladowe ciasto z białek Podwójnie lukrowana babka kawowa Anielskie ciasto czekoladowe z polewą i prażonymi orzechami Babka drożdżowa z powidłami Anielskie ciasto z sosem truskawkowym Bardzo odchudzony sernik Życzę smacznych Świąt Wielkanocnych! Artykuł Wielkanocne pyszności 2018 pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyBudyń z kaszy jaglanej to prosty sposób na bardzo smaczny, zdrowy podwieczorek, kolację lub śniadanie. Dzisiejsza sezonowa wersja jest kremowa, aksamitna i mocno truskawkowa… myślę, że w takim wydaniu jest w stanie przekonać nawet najbardziej zatwardziałych przeciwników kulinarnych eksperymentów. A czy wy już próbowaliście? Smakuje Wam? Składniki (2 porcje): 0,5 szklanki (100 g) suchej kaszy jaglanej(...)gorącą wodą, dzięki temu pozbędziemy się gorzkiego posmaku. 2) Ugotowaną kaszę z umytmi, obranymi z szypułek truskawkami i dodatkiem miodu zmiksować blenderem kielichowym (lub za pomoca ręcznego) na gładki mus. Jeżeli budyń wyjdzie zbyt gęsty można dolać odrobinę mleka lub dodać więcej truskawek. 3) Gotowy budyń podawać ze świeżymi owocami i opcjonalnie z ulubionym sokiem
Fitsweet.meZa oknami bardzo ciepła wiosna (wreszcie!)- przed nami lato i na dodatek dzisiaj Dzień Dziecka. Mam dla Was z tej okazji pyszny i mega prosty przepis
Moje Kuchenne RewelacjeTeraz,gdy importowane truskawki zastapily rodzime-pachnace i aromatyczne mozemy poszalec.Nie dosc,ze pyszne to i bardzo zdrowe.Wiecej przeczytasz tutaj:klik.Niestety nie mozna sie najesc nimi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!lodówce lub które po prostu Ci odpowiada. Zawsze jednak warto dorzucić choć trochę gęstego mleka kokosowego, które nada kremowej struktury. Na koniec świeży dodatek w postaci owoców – sezon truskawkowy w pełni, więc u mnie wybór okazał się oczywisty. Większość osób jest zdania, że kto choć raz spróbuje puddingu chia, będzie chciał go przygotować ponownie, ponieważ łatwość jego wykonania(...)nasiona dokładnie połączyły się z mlekiem. Odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Tuż przed podaniem udekoruj truskawkami (część z nich możesz zmiksować na mus i również polać nim pudding
Roślinna - blog wegańskiSezon truskawkowy można uznać za rozpoczęty. Od dwu tygodni słyszałam "mamo kup truskawki, mamo kup truskawki...". Więc kiedy dziś pojawiły się nasze krajowe uległam błagalnej mince i dałam się skusić dziecięcym namowom. Więc na deser obowiązkowo musiała pojawić się panacotta.Składniki:200 ml śmietanki 300250 ml mleka3 łyżeczki agar-agarlaska wanilii3 łyżki cukru30 dkg truskawekPrzygotowanie:Agar - agar namaczam(...)rozpuszczenia.Masę przelewam do czterech foremek i odstawiam do ostygnięcia, a następnie wstawiam do lodówki.Truskawki myję i szypułkuję. Połowę owoców miksuję z łyżka cukru, a następnie mus przecieram przez sitko. Powstały sos schładzam w lodówce.Zastygniętą panacottę wykładam na talerzyki (foremkę na chwile należy zanurzyć w gorącej wodzie) polewam schłodzonym sosem i dekoruję pozostałymi truskawkami
Magiczna kuchnia DariiDzisiaj Dzień Babci, jutro Dziadka z tej okazji dla Nich pyszne ciasto czekoladowo-kawowe. Wilgotne ciasto na bazie maślanki przełożone jest musem czekoladowym. Całość przykryta delikatną chmurką z bitej śmietany. Przepis ze strony Moje Wypieki. Polecam! Ciasto czekoladowe z białą chmurką Składniki na formę 21x26cm: Na ciasto: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)sparzone wrzątkiem 2 łyżki cukru szklanka śmietanki kremówki 30 lub 26% Na chmurkę: szklanka śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 2 krople aromatu waniliowego Dodatkowo: kilka łyżek dżemu (truskawkowego, wiśniowego, z czarnej porzeczki, opcjonalnie możemy użyć wiśni z nalewki) Wykonanie: Ciasto: w jednej misce łączymy mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i kakao. W drugiej, dużej misce łączymy
Smak mojej kuchnitruskawkami i dzięki temu jest przepyszny. Krem nakładam tuż przed podaniem, aby zachować chrupkość bezy. BEZY: 4 białka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny KREM TRUSKAWKOWY: 450 g truskawek mrożonych Hortex 1/4 szklanki cukru 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30% lub 36% Białka ubijać ze szczyptą soli(...)lekko uchylonym piekarniku. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić, aż napęcznieje. Truskawki przełożyć do garnuszka, zasypując cukrem. Podgrzewać na małym ogniu, aż puszczą sok. Zmiksować blenderem na gładki mus i ponownie zagotować. Zdjąć z ognia i włożyć napęczniałą żelatynę. Mieszać, aż się rozpuści i odstawić truskawki do całkowitego wystudzenia. Należy kontrolować gęstość. Schłodzoną kremówkę ubić razem z serkiem mascarpone
https:KKuchniaMniamszklanki mąki pszennej szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki suchego maku na nadzienie: 1 kg jabłek 1 szklanka czerwonej porzeczki 3 opakowania galaretki truskawkowej na wierzch: 100 g masła + 1 łyżka 50 g kokosu łyżka cukru pudru porzeczki do dekoracji Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę. Następnie nadal ubijając dodawać powoli cukier a później po jednym(...)nią zwinąć w roladę. Odstawić do wystudzenia. W tym czasie przygotować nadzienie. Jabłka obrać, zalać połową szklanki wody i dusić do miękkości. Dodać porzeczki i blenderem rozdrobnić na mus. Zdjąć z ognia, wsypać galaretki i dokładnie rozmieszać. Odstawić w chłodne miejsce. Roladę rozwinąć. Kiedy nadzienie będzie prawie całkowicie stężałe wyłożyć je na biszkopt i zwinąć. Wstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasosem miodowo-musztardowym Sałatka jarzynowa z wędzoną makrelą Pyszna sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi Moje ulubione marynowane jajka w majonezie na łódeczkach z cykorii Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Jajka herbaciane nadziewane guacamole Sałatka jajeczna z makrelą i porem Pasta z makreli z suszonymi pomidorami Sałatka jajeczna z awokado(...)suszonymi pomidorami Ziemniaki zapiekane z serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe brownie z truskawkami Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe
karmelowykakaowy sernik gotowany na zimno podany z musem z brzoskwiń~ To już jest koniec - roku szkolnego. Jakieś podsumowanie? Pierwszy rok w szkole średniej, w technikum. Minął bardzo szybko. Dzisiaj odbiorę świadectwo, a jeszcze 9 miesięcy temu zagubiona szukałam sali 222. Nikogo nie znałam w mojej klasie, tak więc dużo nowych znajomości, na wielu się poznałam, na wielu zawiodłam(...)skutek. Mimo wszystko zostałam i zostanę. Myślę, że nie ma już co rozmyślać, w końcu za dwie godziny będę mieć już legalne wakacje! :) PS. Z tej okazji zapraszam na truskawkowe brownie, najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam! Kliknij na zdjęcie poniżej żeby przejść do przepisu. INSTAGRAM
breakfast of dreamsSerniki: Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z białą czekoladą Sernik z musem mango Sernik z kokosową bezą Wiedeński Izaura Z wiśniami Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno(...)puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa Ciasto dobosza Łaciaty przekładaniec Monte Pyszny michałek Czekoladowo truskawkowe Fale dunaju Brzoskwiniowy raj Jabłecznik cappuccino Snikers Chałwowiec Marysieńka Biedronka Kostka malinowa Ciasto św Jakuba Ciasto imperozwe Bananowa chmurka Brzoskwiniowa polana Placek iłowiecki Orzechowiec
Cynamonowe szczęściePrzepyszna, truskawkowa komosanka z dużą ilością przepysznych owoców. To ostatni przepis na wykorzystanie sezonowych jeszcze truskawek. Polecam szczególnie za różnorodność struktur jakie znajdują się w jednej misce. Kremowość puddingu chia, delikatne kuleczki ugotowanej komosy w mleku migdałowym, chrupiące orzechy nerkowca i delikatne, soczyste, świeże owoce. Musicie wypróbować ten przepis koniecznie! Składniki: 1/3 szklanki komosy ryżowej (quinoa) 2/3 szklanki mleka migdałowego(...)Odstawiam, by nasiona wchłonęły płyn tworząc tym samym pudding. W dniu przygotowania dania komosę ryżową gotuję w mleku migdałowym, do momentu aż ta wchłonie cały płyn. Truskawki miksuję na mus i mieszam z ugotowaną komosą i jogurtem naturalnym. Dosładzam kaszę syropem klonowym. Tak przygotowaną kaszę przekładam do miseczki i dekoruję puddingiem z nasion chia, świeżymi owocami: malinami, truskawkami i czereśniami
Mango Papaja