Kolejna odsłona pierogów tym razem z jabłek i mieszanych mąk. Uwielbiam jabłka mogę jeść je w ciągle i tak robię! Uwierzcie - są pyszne! W czasie remontu
Truskawkowa FiestaBardzo często wykonuję dania z kaszą jaglaną. Wiadomo, że kasza jest lekkostrawna i zasadotwórcza, więc można ją śmiało jeść. Kolejnym moim ulubionym surowcem jest dynia. Można
Truskawkowa Fiestabankowy 65 8562 0007 0053 8167 3000 0010 (zamawiając ebooka dzisiaj, to jest 04.10.2019 r. przelej na konto 40 zł) SPIS TREŚCI Naleśniki Naleśniki orkiszowe z twarożkiem i sosem truskawkowym 6 Owsiane naleśniki kakaowe z twarożkiem orzechowym i bananem 8 Gryczane naleśniki bananowe z czekoladą 10 Naleśniki budyniowe(...)Placki brownie fasolowe 48 Placki z cukinią i koperkiem podane z twarożkiem chrzanowym 50 Z miseczki Kokosowy ryż z musem mango 53 Czekoladowo-kokosowy budyń jaglany z malinami 55 Daktylowy budyń owsiany z jagodami 57 Nocna owsianka
Zdrowie na języku :P/olej do smażenia Serek (ze śmietanką) należy wymieszać z kaszą oraz jajkiem. Całość odstawić na 2-3 minuty, a następnie połączyć z jabłkiem uprzednio pokrojonym w niewielką kostkę oraz truskawkową Łyżką Smaku. Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła/oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać odpowiednie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placki smażyć(...)słodkim i woli warzywa od owoców. Natusia praktycznie codziennie ma inny smak kaszki, choć przyrządzam jej 1-2 rodzaje, aż do ukończenia opakowania. Dodaję do nich przeróżne owoce, musy i inne dodatki, które nie zawierają w sobie żadnego cukru. Naprawdę nie mam obsesji na temat zdrowego odżywiania, ponieważ sama nie święcę dobrym przykładem, ale jak każda matka chciałabym, by moje
Di gotujebardzo proste ciasto, czy może deser Jogurtowiec wygląda pięknie, szczególnie za sprawą kolorystycznego, ciemnego kontrastu na bokach. A ciemne boki i spód to pokrojona w plastry rolada z musem jabłkowym i czekoladą , z której przygotowaniem też nie będzie problemu, nie przerażajcie się, gdyż przygotowuje się ją bardzo szybko. Gdy wstawiłam zdjęcie tego ciasta na FB-ku zaraz pojawiły się(...)średnicy 23 cm: 1 kg jogurtu greckiego ¾ szkl. cukru pudru 200 ml mleka 1 mały olejek waniliowy 1 op żelatyny 50 g 1 kg truskawek 1 galaretka o smaku truskawkowym Winiary rolada kakaowa na boki i spód Przygotowanie: Roladę kakaową kroimy w dosyć cienkie plastry. Tortownicę wykładamy folią spożywczą, spód obkładamy dokładnie plastrami rolady, natomiast obkładając boki plastrami rolady robimy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDomowe lody na bazie jogurtu greckiego o smaku truskawkowym z dodatkiem masła migdałowego. Pyszny deser dla ochłody w upalne dni. Lody są bardzo proste w przygotowaniu - wystarczy wszystkie składniki zmieszać ze sobą mikserem i do zamrażalki - nie potrzeba tutaj maszyny do robienia lodów 😉 Lody nie są za słodkie, a dodatek masła migdałowego daje bardzo fajny posmak i ma właściwości prozdrowotne(...)truskawek 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki masła migdałowego Primavika Dekoracja: kawałki świeżych truskawek płatki migdałowe Wykonanie: Truskawki myjemy, osuszamy na sitku, oczyszczamy z szypułek i blendujemy na gładki mus. Do musu z truskawek dodajemy jogurt grecki, cukier puder oraz masło migdałowe. Wszystko dokładnie miksujemy do połączenia składników. Podłużną formę do pieczenia (keksówkę) wykładamy folią spożywczą i wlewamy do niej
Kuchnia MagdaLenyZmrożony napój na te upały to coś o czym chyba marzy każdy. W zeszłym roku zrobiłam wersję z arbuzem i sokiem jabłkowym a dzisiaj wykorzystałam sezonowe
Magiczne Życie Martyprzygotowań miałam go dość, przeklinałam siarczyście; że zechciało mi się takie coś robić i przyrzekałam solennie, że to ostatni raz! Kiedy jednak spróbowałam pierwszą łyżeczkę tego niezwykle aksamitnego, pysznie truskawkowego i lekko kwaskowatego agrestem dżemu - przepadłam! Mimo iż przecieranie agrestu przez sitko jest okrrrropne, dżem jest rewelacyjny; dlatego z całą pewnością zrobię taki jeszcze nie raz! I teraz, żeby ominąć(...)zaczną się rozpadać. Zdjąć z ognia, przestudzić, przetrzeć przez sito - w te sposób pozbędziemy się resztek skórek oraz pesteczek owoców. Truskawki obrać, pokroić w połówki, dodać do agrestowego musu, dodać żelfixy, wymieszać. doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier, gotować mieszając 3 minut. Gorącym dżemem napełniać wyparzone słoiczki, zakręcać, odwracać do góry dnem, odstawiać do całkowitego wystudzenia
6niebosobie ułatwić to zadanie, gdy moja wersja w pucharkach powstanie. To jest propozycja, którą można zmieniać warstwami, a nawet kolorami. Kolory Dzięgi owocom Matki Natury uzyskamy, i już np. truskawkowy smak mamy. Nektar z porzeczki na sok pomarańczowy zamienimy i już całą kompozycję pod siebie zrobimy. Ale moje połączenie jest dopasowane, kwaśne, owocowe, słodkie świetnie zostało zgrane. Matka Natura(...)nektaru z czarnej porzeczki Hortex . Przygotowanie: Formę, dno i boki, wykładamy folią spożywczą. Jagody rozmrażamy, miksujemy za pomocą blendera i przecieramy przez gęste sito, żeby oddzielić z owoców, mus od skórek. Odmierzamy ilość powstałego soku w ml. pana cotta: Mleko przelewamy do garnka i zagotowujemy. Dodajemy żelatynę odmierzoną na 1 l, energicznym ruchem mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Mleko dzielimy
Moniki SmakołykiDziś mam kolejny przepis dla wielbicieli ciast z dodatkiem kaszy manny – a wiem , że jest takich sporo! Jakiś czas temu pokazywałam torcik truskawkowy , więc dziś przyszła pora na odmianę i zastąpienie truskawek soczystymi brzoskwiniami! Ciasto jest niesamowicie łatwe … szybkie i rewelacyjnie smakuje! A składniki przeważnie mamy pod ręką!SKŁADNIKI:- biszkopty – ok.15 szt- margaryna – 200 g- mleko(...)minut , po czym przykrywamy jasnym ” ciastem „.125 ml soku z brzoskwiń mieszamy z żelatyną.Odstawiamy do napęcznienia na ok. 5 minut.W tym czasie miksujemy brzoskwinie na gładki mus.Żelatynę podgrzewamy , by całkowicie się rozpuściła a na następnie dodajemy ją do brzoskwiniowego musu.Wylewamy na kaszę i wkładamy do lodówki ” do zastygnięcia ” ( najlepiej na kilka godzin lub całą
Ostra na SłodkoTRUSKAWKOWA TARTA DELIKATNE TRUSKAWKOWE NADZIENIE NA KRUCHYM SPODZIE IDEALNA NA CIEPŁE DNI SKŁADNIKI: 300g TRUSKAWEK 1/3 SZKL. CUKRU SOK Z JEDNEJ CYTRYNY 2 ŁYŻKI ŻELATYNY W PROSZKU 300g SCHŁODZONEJ KREMÓWKI 250g MĄKI 150g MASŁA LUB MARGARYNY 70g CUKRU PUDRU CUKIER WANILIOWY 2 ŁYŻKI KWAŚNEJ ŚMIETANY 1 ŻÓŁTKO PRZYGOTOWANIE: Z MĄKI,CUKRU,ŚMIETANY,CUKRU PUDRU,CUKRU WANILIOWEGO,MASŁA(...)ZDEJMUJĘ FASOLĘ I PIEKĘ JESZCZE 2-3 MIN ŻEBY SIĘ DOPIEKŁO,ODSTAWIAMY DO OSTYGNIĘCIA TRUSKAWKI OBIERAM Z SZYPUŁEK,MIKSUJĘ Z SOKIEM Z CYTRYNY I CUKREM ZAGOTOWUJEMY NASZ MUS,,WYŁĄCZAMY I MIESZAMY Z ŻELATYNĄ ROZPUSZCZONĄ WCZEŚNIEJ W 1/4 SZKL. ZIMNEJ WODY UBIJAMY ŚMIETANĘ KREMÓWKĘ I DODAJEMY OSTUDZONY MUS, MIESZAMY DELIKATNIE ŁYŻKĄ WYLEWAMY NA CIASTO,DAJEMY DO LODÓWKI
Swojskie jedzonkoćwiartek kurczaka z duszonym groszkiem i cebulkami oraz sałatki z selera naciowego i jabłek z dodatkiem orzechów włoskich . Wspominałam już pewnie, że nie lubię suchych ciast, prawda? Takich bez musów, kremów, owoców i im podobnych? To wszystko prawda, ale... JAKA TA TARTA JEST PYSZNA (mimo, że bez kremu)! TARTA BAKEWELL GORDONA RAMSAYA Składniki na spód: - 125 gram masła - 90 gram(...)kratownicę. Składniki na wypełnienie: - 300 gram miękkiego masła - 275 gram cukru pudru - 3 jajka - 1 łyżeczka esencji waniliowej - 300 gram zmielonych migdałów - 3 łyżki mąki pszennej - domowy dżem truskawkowy - dżem morelowy Przygotowanie wypełnienia: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy jajka i wanilię, dokładnie mieszając. Następnie wsypujemy migdały i mąkę. Spód wyrównujemy - ucinając upieczone, dodatkowe ciasto
Życie zamknięte w smakułyżki cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka śmietany gęstej ukwaszonej Żelka rabarbarowa: 50 dkg rabarbaru 250 ml wody 2 torebki herbaty owocowej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki galaretki truskawkowej 2 łyżki cukru dekoracja: 200 ml śmietany kremówki 30 % 2 łodygi rabarbaru 1 łyżka cukru Ciasteczka: Składniki na ciastka przełożyć do miski i zagnieść ciasto szybko. Ciasto kruche im krócej(...)przekładam do garnka, wsypuję cukier. Herbaty zaparzam w 250 ml wody. Wlewam do rabarbaru i gotuję na wolnym ogniu aż będzie miękki. Przecieram przez sito.Pozostałości z rabarbaru wyrzucam. Mus który powstanie przekładam z powrotem do garnka. Wsypuję galaretkę i zagotowuję. Mąkę ziemniaczaną rozpuszczam w 50 ml wody i wlewam do gotującego musu. Mieszam aż lekko zgęstnieje. Odstawiam do lekkiego
wesoła kuchniaTwaróg biały – 50 dag Truskawki – 15 dag Śmietana gęsta – 15 dag Śmietana kremówka – 10 dag Cukier waniliowy – 1 op Cukier – 4 łyżki Mleko – 2 łyżki Kakao
Camilla w kuchnirazem mieszamy. Wkładamy do lodówki, aby dopuścić prawie do stężenia masy, po czym wykładamy ją na pierwszą warstwę biszkoptu i przykrywamy drugą warstwą. Masa II: 80 g galaretki truskawkowej, u mnie od Przyprawy Premium 400 ml wrzątku Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odkładamy do schłodzenia. Prawie tężejącą galaretkę "ubijamy" mikserem, aby powstała z niej pianka i wylewamy na drugą warstwę(...)masa będzie wyglądać tak jak powinna. Masą tynkujemy boki i górę tortu. Na górę "przyklejamy" opłatek do masy maślanej. Boki można udekorować bitą śmietaną, masą maślaną, mascarpone z musem owocowym. Tort należy schłodzić w lodówce przed podaniem. :) Skomentuj
MamaOskarka