mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:86/122)

Przepis #51 Lekka dietetyczna pianka z truskawkami na biszkopcie kokosowym - bez glutenu 118

przygotowaną masę wlewamy na przestudzony biszkopt. Wkładamy do lodówki na około 3-4 godziny aż pianka się schłodzi. Masa truskawkowa Truskawki blendujemy na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i delikatnie wlewamy do truskawek ponownie blendując. Tak przygotowany mus wlewamy na zastygłą piankę. Ponownie wkładamy do lodówki na 3-4 h. Ciasto jest niezwykle lekkie i puszyste. Po schłodzeniu

Health-Fit-Life
Koktajl TRUSKAWKA - BAZYLIA 231

Hej!, jak zapewne widzicie mamy taką porę że gdzie nie popatrzymy tam sprzedają... TRUSKAWKI, dlatego im więcej pomysłów na ich skonsumowanie tym lepiej :) . Dziś połączenie smaków

Kuchnia PROzdrowotna
KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM 95

Karmelizowane gruszki na musie dyniowym! Taaadam! Słodkie a nie ma w nich ani grama cukru. Za to jest bardzo dużo gorzkiej czekolady i pysznej kremowej dyni. Karmelizowane gruszki na musie dyniowym to nie mam wątpliwości, bezkonkurencyjnie najlepszy deser wykonany w większej mierze z warzyw. Dla zaostrzenia smaku i efektów wizualnych / bo wiadomo jemy oczami / część puree z dyni połączyłam(...)obłędnie! INNE PRZEPISY NA SŁODKIE ALE ZDROWE DESERY:   TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE   KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM SĄ: – Bezkonkurencyjne na deser wykonany z warzyw – Łatwe

globuskulinarny
Wątróbka drobiowa z winegretem truskawkowym 54

może być zwykła pszenna) majeranek sól pieprz opcjonalnie: natka pietruszki i płatki migdałów winegret truskawkowy: 1 szklanka truskawek 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu 3 łyżki oliwy extra virgin szczypta soli (przepis na 4 porcje) Truskawki myjemy i miksujemy na gładki mus, łączymy z resztą składników sosu, odstawiamy. Wątróbki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Posypujemy majerankiem

Kardamonovy
Mus truskawkowo-rabarbarowy 89

słoiku tak, aby można było się nim delektować również w zimowe wieczory. Sam rabarbar jest kwaśny. Ponieważ idealnie komponuje się z truskawkami, połączyłam oba smaki i wyszedł pyszny, aksamitny mus. Idealnie smakuje jako dodatek do naleśników, kanapek jak również do ciast. Składniki 2 kg rabarbaru 2,5 kg truskawek 2 szkl. cukru Krok po Kroku 1 Umyte i oczyszczone truskawki(...)godzinie zauważymy, że sok jaki powstał zaczął się redukować. Rabarbar blendujemy i łączymy z masą truskawkową i smażymy do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji (proponuje aby przed wekowaniem skosztować, a jeśli uznacie że jest zbyt kwaśny to należy dodać jeszcze trochę cukru). 4 Mus przekładamy do uprzednio wyparzonych słoików i wekujemy przez 15 min. Czynność powtarzamy następnego dnia

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Kostka owocowa bez pieczenia 191

galaretka truskawkowa 500 ml gorącej wody owoce, u mnie: arbuz, jeżyny, nektarynka, banan Serek homogenizowany i owoce przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Blaszkę 25x28 wyłożyć herbatnikami i odstawić do lodówki. Masa 1 z borówkami i jeżynami Galaretkę o smaku owoców leśnych rozpuścić w 200 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Borówki i jeżyny zmiksować na mus(...)wody i odstawić do wystudzenia. Brzoskwinię i nektarynkę pozbawić pestek i zmiksować na mus. Do miski przełożyć serek i dodać zmiksowane owoce. Dodać też wystudzona galaretkę i dokładni zmiksować. Masę wylać na stężałą masę z bananami. Wstawić ponownie do lodówki aby masa stężała. Wierzch Galaretkę truskawkową rozpuścić w 500 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia. Gdy ostatnia warstwa już

Monia miesza i gotuje
Deser walentynkowy II (mus z białej czekolady) 876

znajdziecie inną wersję deseru na dzień zakochanych. DESER WALENTYNKOWY   DAMA KIER   (mus z białej czekolady) Składniki: 300 ml śmietany 30% 100 g białej czekolady   1 łyżeczka cukru pudru 1 fix do śmietany skórka otarta z 1/2 cytryny galaretka truskawkowa   Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie (3/4 szklanki) i przelewamy do dwóch niezbyt głębokich talerzy. Kiedy(...)będziemy dodawać czekoladę.   Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i lekko studzimy, a następnie łączymy z ubitą śmietaną pamiętając aby najpierw trochę śmietany zahartować czekoladą (inaczej się zważy) Do musu dodajemy skórkę cytrynową. Serduszka z galaretki przyklejamy do ścianek szklanki i napełniamy ją musem z białej czekolady. Gotowy mus z serduszkami dostawiamy na kilak minut do lodówki, aby lekko stężał

Bon appetit mon amie
Tort owocowy z kremem oreo 125

pudru Mus porzeczkowy: 220g mrożonych czarnych porzeczek 60g cukru 2 łyżeczki żelatyny + 2 łyżki zimnej wody 120g  śmietanki 36% Krem oreo: 100g śmietanki 36% 200g mascarpone 1 biała czekolada 4 ciastka oreo Mus rabarbarowy z truskawkami: 400g czerwonej części rabarbaru 100g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka wody 100g słodkiej śmietanki 30% 1 galaretka truskawkowa kilka większych(...)Śmietanę, mascarpone i cukier puder ubijamy na gęsty krem. Schładzamy w lodówce, lub przygotowujemy w ostatniej chwili, kiedy pozostałe kremy są przynajmniej w połowie gotowe. Dzielimy na dwie części. Mus z czarnej porzeczki (Blog: Słodki pomysł): Żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Porzeczki przesypujemy do garnka z grubym dnem, dodajemy cukier i mieszając doprowadzamy do ich rozgotowania. Ostrożnie

Kuchnia w czekoladzie
Lekko różowy sernik z truskawkową pianką 142

mały cukier wanilinowy 3 jajka 2 budynie truskawkowe w proszku 2 łyżki mąki ryżowej (lub ziemniaczanej) 1/2 szkl wiórków kokosowych pianka: 500 g truskawek 1/4 szkl wody 1 galaretka truskawkowa w proszku oraz: 1 szkl śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru wiórki kokosowe do posypania blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Margarynę rozpuszczamy na patelni i odstawiamy do ostudzenia. Do miski przekładamy(...)wsypujemy galaretkę i mieszamy razem do rozpuszczenia się galaertki, odstawiamy do ostudzenia. Lekko ciepłe truskawki blendujemy na mus i tężejącym polewamy ostudzony sernik. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Schłodzoną śmietankę miksujemy z cukrem pudrem na puszysta pianę i rozsmarowujemy na piance truskawkowej. Posypujemy śmietankę wiórkami kokosowymi. Wstawiamy sernik do lodówki. Najlepszy będzie na drugi dzień

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Truskawkowiec 230

truskawkowa: 500 g mrożonych truskawek 3 serki homogenizowane waniliowe, każdy po 140 g 180 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru pudru 2 op. galaretki truskawkowej Dodatkowo: 2 op. galaretki truskawkowej Mrożone truskawki przekładamy do miski lub na durszlak i odstawiamy do rozmrożenia. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy po 1 łyżce cukru. Następnie dodajemy(...)później łatwiej się kroiło) . Galaretki rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Odstawiamy. Truskawki miksujemy na mus. Dodajemy do nich cukier puder, jogurt oraz serki homogenizowane, ponownie krótko miksujemy. Na koniec wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy jeszcze chwilę, do połączenia ( ja masę truskawkową od początku do końca miksowałam za pomocą blendera ręcznego ). Masę od razu wylewamy na biszkopt. Odstawiamy do lodówki

Smaki Na Talerzu
Lody bez dodatku cukru, z truskawek, mango i mascarpone 83

limonki 1 łyżka miodu Wykonanie Miąższ z mango, sok z limony, 250 g mascarpone miksujemy na gładki i kremowy mus. Truskawki, miód, 250 g mascarpone również miksujemy na gładko. Masą wypełniamy foremki do lodów, pół masą z mango, pół masą truskawkową. Wtykamy patyczki i mrozimy (możemy udekorować posypką cukrową, czekoladową, orzechami lub wiórkami kokosowymi). Aby w pełni delektować się smakiem

Tajemnice Smaku
Sałatka z truskawkami, awokado i serem feta 130

Uwielbiam truskawki! I kiedy sezon truskawkowy w pełni, staram się wykorzystać go w trzystu procentach :D Truskawki są więc u mnie bohaterem nie tylko w koktajlach, musach, ciastach czy innych daniach na słodko, ale wkradają się też do wytrawnych obiadów i kolacji ;) Dziś jedna z propozycji na połączenie słodkiego smaku truskawek ze składnikami wytrawnymi. Sałatka, która sprawdza się idealnie upalne

HealthyCreations
Deser truskawkowo-waniliowy 161

masy i miksujemy. Na koniec dodajemy wystudzoną żelatynę i wylewamy kolejną warstwę do pucharków. Teraz robimy ostatnią warstwę truskawkową. Truskawki miksujemy z cukrem a potem dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę (2 łyżki żelatyny na 200 ml wody). Wychodzi fajny mus który wylewany na warstwę waniliową. Deser można dowolnie dekorować. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Ciasto na jogurtach greckich bez pieczenia z truskawkami i borówkami 160

Idealne na upały. Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 23x23 cm Składniki: 800 g jogurtu greckiego 200 ml śmietanki 30% biszkopty podłużne 2 galaretki truskawkowe 3 galaretki krystaliczne truskawki borówka amerykańska 1. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 400 ml wrzątku, 2 galaretki krystaliczne również w 400 ml wrzątku, 1 galaretkę krystaliczną w 300 ml wrzątku. Galaretki odstawiamy do wystudzenia(...)tężeć zabieramy się za robienie warstw. Kilka truskawek miksujemy blenderem na mus. Tak samo robimy z borówką amerykańską. W misie miksera ubijamy śmietankę 30 %, do ubitej dodajemy jogurty greckie. Masę dzielimy na dwie w miarę równe części.  4. Do pierwszej dodajemy zmiksowane truskawki i wlewamy tężejące galaretki truskawkowe. Miksujemy do połączenia się składników. Jak by masa była rzadka

kruche babeczki
Tiramisu truskawkowe 164

truskawki normalnie mnie oszałamiają, można z nich robić cuda kulinarne, jednym z takich "cudów" jest tiramisu truskawkowe. Ależ one pyszne wyszło.Ten kolorek i smak, moje kubki smakowe są na tak . Składniki: truskawki 400 g cukier brzozowy( ksylitol Kłos-Pol) 4 łyżki do truskawek Dodatkowo: cukier brzozowy 3 łyżki do białek i 2 łyżki do żółtek herbatniki biszkoptowe(...)cukierniczego ( gwiazdka końcówka) i wykładamy połowę masy na herbatniki z truskawkami. Teraz następna warstwa namoczonych herbatnikowi w musie z truskawek i reszta masy .Tiramisu trafia do lodówki przynajmniej na 4-6 godzin. Krok 4 Wyjmujemy tiramisu z lodówki i posypujemy wiórkami z truskawkowej czekolady

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania