mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:86/122)

Torcik truskawkowo-limonkowy 60

łyżkach zimnej wody Truskawki opłukać i odszypułkować. 500 gr truskawek zmielić na mus np. blenderem. Dodać cukier, dodać ser, zmiksować na gładką i jednolitą masę. Żelatynę delikatnie podgrzać przez kilka-kilkanaście sekund w mikrofalówce lub na gazie. Do żelatyny dodać dwie łyżeczki masy serowo-truskawkowej. Cały czas blendując lub miksując wlewać powoli żelatynę do masy serowo-truskawkowej. Do masy dodać

moj przepis na
Torcik truskawkowo-limonkowy 58

łyżkach zimnej wody Truskawki opłukać i odszypułkować. 500 gr truskawek zmielić na mus np. blenderem. Dodać cukier, dodać ser, zmiksować na gładką i jednolitą masę. Żelatynę delikatnie podgrzać przez kilka-kilkanaście sekund w mikrofalówce lub na gazie. Do żelatyny dodać dwie łyżeczki masy serowo-truskawkowej. Cały czas blendując lub miksując wlewać powoli żelatynę do masy serowo-truskawkowej. Do masy dodać

moj przepis na
Torcik truskawkowo-limonkowy 106

łyżkach zimnej wody Truskawki opłukać i odszypułkować. 500 gr truskawek zmielić na mus np. blenderem. Dodać cukier, dodać ser, zmiksować na gładką i jednolitą masę. Żelatynę delikatnie podgrzać przez kilka-kilkanaście sekund w mikrofalówce lub na gazie. Do żelatyny dodać dwie łyżeczki masy serowo-truskawkowej. Cały czas blendując lub miksując wlewać powoli żelatynę do masy serowo-truskawkowej. Do masy dodać

moj przepis na
Torcik truskawkowo-limonkowy 170

łyżkach zimnej wody Truskawki opłukać i odszypułkować. 500 gr truskawek zmielić na mus np. blenderem. Dodać cukier, dodać ser, zmiksować na gładką i jednolitą masę. Żelatynę delikatnie podgrzać przez kilka-kilkanaście sekund w mikrofalówce lub na gazie. Do żelatyny dodać dwie łyżeczki masy serowo-truskawkowej. Cały czas blendując lub miksując wlewać powoli żelatynę do masy serowo-truskawkowej. Do masy dodać

moj przepis na
Mus owocowy trójkolorowy - przepis na smaczny deser 161

Składniki brzoskwinie truskawki (o tej porze już tylko mrożone) jabłko gruszka miód Mus owocowy trójkolorowy Wykonanie I warstwa - brzoskwiniowa. Brzoskwinie miksujemy ze skórką lub bez (jak kto woli). Ja postanowiłam zmiksować ze skórką ponieważ w niej jest najwięcej witamin. Zmiksowane przelewamy do wysokiej szklanki. II warstwa - truskawkowa. Truskawki (mogą być nie do końca rozmrożone) miksujemy dodając łyżeczkę miodu. Ostrożnie wlewamy

Pyza i Surówka
Sernik kibica - "biało czerwoni" 499

Kuby Błaszczykowskiego     Masa truskawkowa 1 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe   Masa serowa 1 kg serka waniliowego z wiaderka 1/2 litra kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny   okrągłe biszkopty   Na dno tortownicy wykładamy biszkopty.   Truskawki miksujemy na gładki mus. 1 szklankę musu zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretki, a gdy dokładnie się(...)rozpuszczą dodajemy do pozostałego musu i dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki.   Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklance wrzątku. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. i dodajemy ją do sera, delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy jeszcze gorącą żelatynę, musi być gorąca, aby masa zbyt szybko nam się nie stężała. Gdy przygotowujemy masę serową, masa truskawkowa powinna już nam lekko tężeć.   Na biszkopty

Jadło i czytadło
Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno 357

ciasto wyszło rewelacyjne. Połączenie słodkiej truskawki i kwaskowatego rabarbaru w delikatnym musie... poezja. Koniecznie spróbujcie ! Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Składniki: 1 opakowanie podłużnych biszkoptów 3/4 szklanki mocnej herbaty 500 g rabarbaru 150 g cukru 600 g truskawek 1 torebka galaretki truskawkowej 2 łyżeczki żelatyny 200 g śmietanki 30% Wykonanie: Tortownicę o średnicy 28 cm wykładamy biszkoptami i nasączamy herbatą

Kulinarne przygody Gatity
Lato zamknięte w słoiku - domowe dżemy truskawkowe 199

jest dla mnie najlepszą wiadomością. Dlatego podwijam rękawy i gromadzę zapasy na zimę. Mus w słoiku, mus mrożony, mus w kosteczkach i oczywiście pyszne, domowe dżemy. Postawiłam na klasyczny dżem z samych truskawek i małą modyfikację - dżem truskawkowy z cytrusami. Ten drugi jest kwaskowaty i super orzeźwiający. Podejrzewam, że nie doczeka zimy, bo świetnie sprawdzi się w upalne dni. Chodzi

two broke sisters
Miniserniczki z rabarbarem i truskawkami podane z mrożoną kawą 99

zachęcą je do pałaszowania nielubianych rzeczy. Zamieniłam więc sernik na małe tartaletki na kruchym cieście i zamierzony efekt został podstępem osiągnięty:) A dla dorosłych uczestników deserowej biesiady zaserwowałam dodatkowo truskawkową mrożona kawę klik.Składniki:CIASTO:25 dkg mąki14 dkg masła5 dkg cukru1 jajkoszczypta soliMUS RABARBAROWYpęczek rabarbaru4 łyżki cukruMASA SEROWA100 ml śmietany 30%30 dkg białego sera mielonego albo homogenizowanego1 łyżka(...)twarde. Jeżeli cisto jest zbyt suche można dodać łyżkę zimnej wody.Ciasto wykładam na opruszoną mąką stolnicę i zagniatam szybko. Formuje płaski place, zawijam w folie i wkładam do lodówki.Mus:W czasie kiedy ciasto odpoczywa przygotowuję mus rabarbarowy. Rabarbar obieram i kroję na kawałki. Wkładam do garnka, dodaję cukier i 4  łyżki wody. Gotuję na małym ogniu aż rabarbar

Magiczna kuchnia Darii
Sernik truskawkowy 179

łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 5-6 łyżek cukru oraz biszkopty do wyłożenia formy galaretka truskawkowa truskawki ok 400 g Składniki na sernik przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami i wstawić do lodówki. Truskawki zmiksować na mus. Zmielony ser przełożyć do miski i dodać cukier ( ilośc cukru zależy od naszego smaku, można

Monia miesza i gotuje
Sernik biało-czerwony na zimno 94

autorski przepis na pyszny biało-czerwony sernik na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik biało-czerwony na zimno Składniki Składniki na masę czerwoną (truskawkową): 600 g truskawek mrożonych (w sezonie świeże) 3 galaretki o smaku truskawkowym 50 ml śmietanki kremówki 30 lub 36 % 250 g sera białego (3-krotnie mielonego lub z wiaderka) Składniki ma masę białą (serową(...)26X30 wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciastka. Truskawki przekładamy go garnka, podgrzewamy i blendujemy na mus. Do gorących truskawek dodajemy galaretki i dokładnie mieszamy, do czasu, aż się rozpuszczą. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno dodajemy biały ser i miksujemy. Dodajemy schłodzoną masę truskawkową, miksujemy tylko tyle żeby składniki się połączyły. Masę przelewamy do wcześniej przygotowanej blaszki z ciastkami. Wstawiamy

To co lubię - gotuję i polecam
Koktajl MARGARITA 196

Popularny drink w wersji truskawkowej będzie inspiracją do prozdrowotnego koktajlu MARGARITA który na pewno Wam zasmakuje. Solidna porcja witaminy C i działanie antybakteryjne a także ksylitol

Kuchnia PROzdrowotna
100 przepisów na Sylwestra 1315

Koktajl bananowy z kiwi Koktajl bananowo-brzoskwiniowo Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Koktajl warzywny na maślance Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia Mus z mrożonych jeżyn Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami(...)kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Selerowa sałatka z ananasem i szynką Semifreddo jagodowo-truskawkowe Ser pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat  Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Sorbet jeżynowy z białym winem Sorbet truskawkowy Tarta z ciasta

Moja smaczna kuchnia
Riskrem - prosty deser norweski 244

wody 750 g risgrøt lub innego ryżu do risotto 0,5 l mleka szczypta soli 300 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru 500 g mrożonych truskawek galaretka truskawkowa Wykonanie: Ryż gotujemy w posolonej wodzie około 10 minut. Po tym czasie dodajemy mleko. Ryż ma być kleisty tak aby po chwili stworzyła się z niego papka, nie może(...)ryż będzie całkowicie zimny Truskawki lekko rozmrażamy i miksujemy je. Następnie wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy mus. Zostawimy do stężenia.  Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy po łyżce zimnego ryżu oraz cukier puder. Gotowe przekładamy do pucharków i polewamy lekko tężejącym sosem truskawkowym. Można podawać od razu do zjedzenia. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pocieszajka. 186

600g jogurtu truskawkowego 200g mrożonych truskawek 4 galaretki truskawkowe 200ml kremówki 1/2 galaretki agrestowej czekoladowe gwiazdki Pieguskami wyłożyłam spód małej tortownicy. Galaretki truskawkowe rozpuściłam w 1/4 zalecanej dawki wody, odstawiłam do stężenia. Truskawki odmroziłam, zmiksowałam na mus. Połączyłam z jogurtem. Dodałam ostudzoną, tężejącą galaretkę, dokładnie wymieszałam. Masę wylałam na ciasteczka. Galaretkę agrestową rozpuściłam w 1/3 szklanki wrzątku. Przestudziłam. Kremówkę ubiłam

W kuchni Karmel-itki