wymiarach 25x 35 cm wyłożyć papierem, wylać ciasto na nią i piec około 25 min lub do tzw. suchego patyczka w temp. 170C. Po upieczeniu odstawić do ostudzenia. Mus jogurtowy; 500 ml śmietany kremówki ( 30 lub 36%) 500 ml jogurtu greckiego 10 dag cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl. wody ( ok 70 ml) Połowę jogurtu lekko podgrzać, mieszając zdjąć(...)partiami jogurt i delikatnie mieszać do połączenia. Dodatkowo; 1/4 szkl słodzonej herbaty ( poncz) 1 szkl. dżemu truskawkowego 2 galaretki truskawkowe 40 dag truskawek pokrojonych w plasterki Do foremki wkładamy biszkopt, ponczujemy herbatą, następnie smarujemy dżemem. Na dżemie równo rozprowadzamy mus jogurtowy i wkładamy do lodówki aż stężeje. Po tym czasie na wierzchu układamy plasterki truskawek, jeden obok drugiego lekko zachodząc
Radość kipiąca uśmiechem.Egzotyczna panna cotta z musem z mango to wyjątkowo prosty i pyszny deser na zimno, który podbije Wasze serca i podniebienia. Składniki 750 ml mleka 2% 300 ml śmietanki 30% 2 łyżki żelatyny kilka kropli ekstraktu waniliowego 2 łyżki cukru Mus z mango: 3 duże dojrzałe mango 2 galaretki cytrynowe Przygotowanie Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie i odstawiamy na pare(...)wystygną wymieszać z musem mango i przelać do białej części Panna Cotty z powrotem wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Jesli chodzi o inne owoce np. truskawke to trzeba zrobić w identyczny sposob jak z mango tyle że mus z truskawek trzeba przetrzeć przez sitko żeby pozbyć się pestek z truskawek i połaczyć z galaretką truskawkową. Autor przepisu: Magdalena Motyl
Wasze Przepisymisy blendera wsypujemy 1/2 szklanki świeżych jeżyn, 1/2 szklanki mrożonych jagód. Następnie dodajemy 2 łyżki oleju lnianego oraz 3 łyżki soku truskawkowego. Na koniec dodajemy 3 łyżki schłodzonego jogurtu naturalnego. Wszystko razem miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji gęstego musu owocowego. Na miseczki wykładamy po 1/2 ryżu i połowie musu owocowego. Na wierzch układamy jeżyny, które zdobimy łyżeczką jogurtu naturalnego
Słodkie okruszkimisy blendera wsypujemy 1/2 szklanki świeżych jeżyn, 1/2 szklanki mrożonych jagód. Następnie dodajemy 2 łyżki oleju lnianego oraz 3 łyżki soku truskawkowego. Na koniec dodajemy 3 łyżki schłodzonego jogurtu naturalnego. Wszystko razem miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji gęstego musu owocowego. Na miseczki wykładamy po 1/2 ryżu i połowie musu owocowego. Na wierzch układamy jeżyny, które zdobimy łyżeczką jogurtu naturalnego
Słodkie okruszkidzisiejsza propozycja nie jest trudna do wykonania. Ciasto nie tylko uroczo wygląda ale także wybornie smakuje. Delikatny biszkopt przełożony musem z truskawek na to przepyszna masa serkowa- czego chcieć więcej? A wam jak podoba się moja Truskawkowa rozpusta;> Polecam bardzo;) Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek
Krakowskie smaki Aniśmietankowa: 400 ml śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 3 czubate łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody Dodatkowa: ok. 15 sztuk herbatników ok. 120 g biszkoptów 1 galaretka truskawkowa Galaretki na masę różową rozpuścić w 300 ml gorącej wody i ostudzić do temperatury pokojowej pamiętając, aby mieszać kilka razy, gdyż może powstać tzw. kożuch tylko, że na dnie naczynia(...)biszkopty przykleiły się do masy, a nie zatonęły w niej. Ponownie wstawić do lodówki. Truskawki należy utrzeć na mus. Przelać do rondla i mocno podgrzać, ale nie gotować. Wsypać proszek galaretki i żelatynę, dobrze wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Masę truskawkową ostudzić i lekko tężejącą wylać na biszkopty tak, aby się nie poprzesuwały. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Żelatynę zalać
talerz przyjemnościserniczek tym razem w wersji porzeczkowej. Słodka serowa masa świetnie komponuje z kwaskowym musem porzeczkowym. składniki: mus porzeczkowy 600 g oczyszczonej czarnej porzeczki cukier do smaku, ok 3-4 łyżki 2-3 łyżki wody galaretka o smaku owoców leśnych lub truskawkowa masa serowa 50 g masła 1/2 szklanki cukru 1 kg sera, u mnie z wiaderka 3 łyżki żelatyny(...)temperaturze pokojowej. Porzeczki przełożyć do garnka z grubym dnem, dodać wodę oraz cukier i zagotować. Gotować ok 10 minut. Potem przetrzeć przez gęste sito aby pozbyć się pesteczek. Porzeczkowy mus odstawić. Żelatynę namoczyć w mleku następnie podgrzać aby się rozpuściła. Odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrem i 2 łyżkami sera. Następnie cały czas ucierać i dodawać porcjami pozostały
Monia miesza i gotujeBIOTICA – maski wegańskie (dla mnie to nowość) SMUKEE – wspaniałe artykuły do wyposażenia wnętrz, kolekcja letnia HOFFEN – niezawodne blendery i małe agd STOVIT – pyszny dżem truskawkowy słodzony ksylitolem CREMAJO – vegańskie zdrowe majonezy bez jajek, które poznałam dzięki INFLUENCER’S TOP 2019 BAZIÓŁKA – zdrowe zioła, których nie może zabraknąć w żadnej kuchni OM KRASNYSTAW(...)lodówki. Czynność powtarzamy aż będą 4 warstwy i nasz tropikalny deser będzie gotowy. MUS CZEKOLADOWY Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ – śmietanka OSM Krasnystaw 30% mocno schłodzona 300 ml – czekolada gorzka z mleczną pół na pół, 100 gramów – konfitura wiśniowa Stovit lub dżem truskawkowy Stovit bez cukru słodzony ksylitolem (kilka łyżek wedle upodobania) Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy
Słodkie okruszki120g cukru 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa 130g ciasteczek typu digestive albo owsianych 2-3 łyżki masła 3 łyżki mocnego alkoholu (wódka, rum, etc) 2,5 szklanki słodkiego białego wina 4 łyżeczki żelatyny* *wino i 4 łyżeczki żelatyny możemy pominąć jeśli użyjemy gotowej przezroczystej galaretki ze sklepu Wykonanie: Galaretkę truskawkową przygotować wg opisu na opakowaniu (rozpuścić w odpowiedniej(...)przetrzeć przez sito, żeby pozbyć się pestek. Uwaga – powinniśmy otrzymać około 500 g musu. Mus przelać do przestudzonej (nie musi być super zimna) galaretki z żelatyną i dobrze wymieszać. Twaróg zmiksować z cukrem i alkoholem. Dodać mleko kokosowe i dobrze wymieszać. Połączyć z masą truskawkową i delikatnie, ale dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ciasteczka pokruszyć (można je zmiksować
Pociąg Do Kuchnipush({}); Truskawkowiec bez pieczenia – Składniki: Składniki na warstwę truskawkową: 400g truskawek 2 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru 330 ml śmietanki 30% Składniki na warstwę jogurtową: 1 jogurt typu greckiego – 400g 2 łyżki cukru 1 galaretka cytrynowa 200 ml wrzątku Składniki na warstwę galaretkową: 450g truskawek 2 galaretki truskawkowe 500ml gorącej przegotowanej wody Dodatkowo: ok. 230g herbatników Mini Betini(...)można użyć innych w ilości takiej, by utworzyć trzy warstwy) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowiec bez pieczenia – Wykonanie: WARSTWA TRUSKAWKOWA: Formę wyłożyć folia spożywczą. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek, zblendować na jednolity mus, a następnie doprowadzić go w garnuszku do wrzenia. Wyłączyć płomień, a następnie dodać 2 galaretki w proszku i wymieszać dokładnie. Odstawić
Kulinarne PrzebojeBrzoskwinie w syropie Galaretka z czarnej porzeczki na surowo Frużelina wiśniowa Tradycyjna konfitura wiśniowa Mus mirabelkowy Mus jabłkowo-cytrynowy Mus malinowy Mus śliwkowy z rumem Marmolada z jabłek i mirabelek Marmolada dyniowo-jabłkowa Dżem z czarnej porzeczki Dżem truskawkowy z mango Dżem mirabelkowy z miętą Dżem morelowy Kompot z mirabelek Czekośliwka Gruszki w aromatycznej marynacie Gruszki w pomarańczowym syropie Cynamonowe
Wiem co jempodzielić na mniejsze cząstki, dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego, połączyć składniki na gładki mus przy pomocy blendera 4. Położyć mus na warstwie Crunchy. 5.Truskawki odszypułkować, umyć i zblendować z dwoma łyżkami jogurtu na gładką masę. 6. Masę truskawkową nakładać na warstwę bananową Całość ozdobić gałązkami świeżej mięty, truskawką i odrobiną Crunchy. Smacznego
KreatywnePinystały się dużo cieplejsze, a sezon truskawkowy w pełni, to trzeba korzystać z okazji. Moja propozycja na ochłodę to granita truskawkowa. Po prostu ambrozja. A do tego nie wymaga wielkiego nakładu pracy, nawet zapracowani mogą sobie przygotować orzeźwiając mus w kilka minut. Jedynie oczekiwanie się trochę dłuży, ale nie ma nic za darmo:) Składniki: 1 szklanka wody 1 szklanka cukru
Ciasteczkowy Potwór