kisielu truskawkowego bez cukru szczypta soli 1-2 łodygi rabarbaru Masa śmietanowa: 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Mus owocowy: 300 g truskawek 5 łodyg rabarbaru 2 łyżki cukru 3/4 op. galaretki truskawkowej Dekoracja: ok. 200 g truskawek maczek truskawkowy Wykonanie: Biszkopt: I- część: mieszamy mikserem Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli(...)śmietana: Do miski wlewamy śmietanę, dodajemy cukier puder i miksujemy aż masa zesztywnieje. Połowę bitej śmietany wykładamy na stężały mus owocowy. Następnie przykrywamy drugą częścią biszkoptu na który wykładamy pozostałą ilość bitej śmietany. Ozdabiamy plasterkami truskawek i posypujemy maczkiem truskawkowym. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godz. Ciasto przechowujemy w lodówce. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga ALE Ciachoo
Kuchnia MagdaLenybananowy mus z ricotty z sosem truskawkowym* *z całymi truskawkami i kawałkami banana (inspiracja) Nie mogłam się wczoraj powstrzymać przed ich kupieniem.. jak sobie pomyślałam o tym musie to już w ogóle nie było zmiłuj. ^.^ Swoją drogą smakuje genialnie i muszę częściej z nim coś kombinować *.* Składniki: 150g ricotty 2 duże łyżki sera jak na sernik (ok.70-100g) 3/4 rozgniecionego/zmiksowanego
More food, love and dreamsprzepis na pyszny truskawkowy sernik.Sezon truskawkowy rozpoczęty. Składniki: 700 g mielonego tłustego twarogu 250 ml śmietany 30% bądź 36% 350 - 400 g truskawek ( zmiksować na mus) 150 g cukru pudru 2 truskawkowe galaretki 3 łyżki żelatyny truskawki do dekoracji na górę ( ok 500 - 600 g) duża paczka biszkoptów Przygotować okrągłą bądź kwadratową tortownicę,nasmarować masłem i wyłożyć biszkopty
Niespełnione zdolności kulinarnebyło serowych grudek. Połowę kremu odłożyć, a do drugiej dodać 3/4 musu z truskawek. Wymieszać. W szklaneczkach układać: warstwę białego kremu, warstwę kremu truskawkowego, kolejną warstwę kremu białego. Polać resztą musu i przybrać pokrojonymi truskawkami. Dodać parę listków mięty. Deser przybrać, schłodzić przed podaniem . Smacznego
Stare Garykakaowy krem / mus z ciecierzycy z puree truskawkowym~ Jakie to było pyszne! ♥ Kocham ciecierzycę - i na słodko i na wytrawnie. A najlepsze, że nic z niej się nie zmarnuje, bo nasiona można zjeść, a wodę z puszki czy z gotowania użyć do bez lub biszkoptu :D Btw. w sobotę udalo mi się zrobić biszkopt który już nadaje się do publikacji(...)trzecim razem...) więc niedługo przepis!!! :) A na razie przepis na powyższy krem, który w sumie smakował jak wyborny mus czekoladowy...♥♥♥ *** ask.fm - pytania? *** PRZEPIS /1 porcja/ ~200g ugotowanej ciecierzycy (może być z puszki) ~łyżka soku z cytryny ~120g jogurtu sojowego ~15g kakao naturalnego ~cukier/stevia/syrop z agawy do smaku Ciecierzycę, jogurt i sok z cytryny blendujemy na gładką masę, dodajemy kakao, słodzidło
breakfast of dreamsciast, które podbiją podniebienie, nawet najbardziej wybrednych smakoszy. SKŁADNIKI Ciasto: 2,5 szkl. mąki, ½ szkl. cukru, 3 żółtka, ½ kostki masła, 2 łyżki śmietany Masa jabłkowa: 600 ml musu z jabłek, 1 kisiel truskawkowy, cynamon i cukier do smaku Pianka budyniowa: 3 białka, 3 łyżki cukru, ½ op budyniu waniliowego Dodatkowo: masło do wysmarowania formy, bułka tarta, kasza manna WYKONANIE Ciasto(...)następnie posypujemy kaszą manną. Wylewamy masę z jabłek i piankę budyniową. Na wierzch ścieramy resztę ciasta. Pieczemy ok. 45 min w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Masa jabłkowa: mus mieszamy z cukrem, kisielem i cynamonem. Pianka budyniowa: białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier a następnie budyń i delikatnie mieszamy
słodki bratekDelecta sok z 1/2 cytryny skórka z 1 cytryny Nadzienie: 1 budyń waniliowy premium Delecta z dodatkiem wanilii 500 ml mleka 2 łyżki ksylitolu 500 ml domowego musu jabłkowego 1 opakowanie galaretki truskawkowej 125 ml wody 150 g serka mascarpone 150 g jogurtu greckiego 150 g serka kremowego 5-6 łyżek ksylitolu Maczek truskawkowy Delecta do dekoracji opcjonalnie: stokrotki Jajka(...)ugotować w 500 ml mleka, rozpuszczając ksylitol. Przestudzić kilka minut i wyłożyć budyń na ciasto, wyrównać i odstawić, by wystygło całkowicie. Galaretkę rozpuścić w 125 ml wrzątku, dodać do musu jabłkowego, masę włożyć do lodówki na 15 minut. Na przestudzony budyń wyłożyć jabłka i wstawić całość do lodówki na kilka godzin, by stężało. Serek mascarpone utrzeć mikserem z ksylitolem
FitKotrabarbarem i truskawkami Truskawkowa magia smaku Mini serniczki z truskawkami Truskawkowe ciasto mamy Ciasto z masą truskawkową Sernikobrownies z musem z truskawek Tarta z truskawkami Drożdżowe rogaliki z truskawkami Dymek z pianą i truskawkami Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
Z miłości do słodkości22cm, wyścieloną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzenia biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. 2. Pianka truskawkowa: Truskawki mrożone odmrażam, ze świeżych usuwam szypułki. Owoce miksuję blenderem na jednolity mus(...)przelewam do garnka. Doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z fixem. Dodaję tężejący mus. Miksuję. Na końcu do masy wlewam likier truskawkowy. Miksuję. 3. Na jeden blat biszkoptu wykładam piankę truskawkową. Przykrywam drugim blatem ciasta. Wierzch ciasta smaruję dżemem porzeczkowym. Gotowe ciasto posypuję kuleczkami zbożowymi i wstawiam na godzinę
Tradycyjna kuchnia Kasimanna nie musi być bez smaku. Możesz w trakcie gotowania dodać do niej kakao. Ja szczególnie lubię ją ugotowaną na mleku, przełożoną do pucharka i podaną z musem owocowym z chia np. truskawkowym, malinowym. Bulgur Bulgur to jedna z moich ulubionych kasz. Klasycznie możesz przygotować z niej tabouleh, czyli sałatkę libańską. To kolejna z kasz, która świetnie komponuje się
Fabryka pomysłównowy produkt Lidla. Jeśli spotkacie się w sklepie z tymi sokami to gorąco polecamy. Są bardzo smaczne. Prowadzący, Paweł Małecki, opracował dla nas 5 przetworów do przygotowania: - mus jabłkowy z brzoskwiniami - konfitura truskawkowa z czekoladą mleczną - jabłka karmelizowane - gruszki w syropie - powidła śliwkowe Wszystko to według swoich autorskich przepisów. Nie będziemy tutaj opisywać każdej rzeczy z osobna. Powiemy tylko
Marder&Marder Manufactureteraz warto pomyśleć o tym, żeby jego smak został z nami na dłużej, wtedy kiedy świeży zniknie ze straganów. Możemy z niego zrobić mus rabarbarowy lub dżem rabarbarowo - truskawkowy , ale możemy też rabarbar ususzyć, a potem wykorzystać na przykład do zrobienia granoli kokosowo-rabarbarowej . Inspiracja Chillibite Suszony rabarbar Składniki: 2 kg rabarbaru Wykonanie
Kulinarne przygody Gatityprzez ok. 25 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę serową: 700 g sera białego 60 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa 150 ml ciepłej wody dodatkowo: ok. 500 g świeżych truskawek, bez szypułek wykonanie: Ser mielimy 3 razy. Galaretkę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Zmielony ser miksujemy z cukrem(...)obrotach do połączenia się. Gotową masę serową równomiernie wykładamy na spód czekoladowy i wciskamy w nią świeże truskawki. Wstawiamy do lodówki do stężenia. składniki na mus truskawkowo różany: 600 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 250 ml wody 20 g świeżych płatków róży 50 g cukru wykonanie: Cukier miksujemy z pałatkami róży. Truskawki blendujemy na mus, wlewamy wodę i doprowadzamy
Domowy Smak Jedzeniapyszne ciasto truskawkowe bez pieczenia. Mimo zimy miałyśmy ogromną ochotę na truskawki i myślałyśmy co by tu z nimi apetycznego zrobić. Wymyśliłyśmy ciasto składające się z biszkoptów, musu i kremu truskawkowego. Przygotowuje się je w lodówce i nie wymaga pieczenia. Jest bardzo proste w wykonaniu i niezwykle smaczne. Polecamy naprawdę każdemu! :) Ilość porcji: Mała tortownica Składniki: Okrągłe biszkopty ( nam wyszło(...)tortownicy wykładamy biszkoptami. Odmierzamy 200ml zimnej śmietanki kremówki i ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy, do całkowicie ostygniętego puree i delikatnie mieszamy łyżką, aż do całkowitego połączenia kolorów. Gotowy mus przykładamy na biszkopty i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Do przygotowania drugiej warstwy potrzebujemy rozmrożonych truskawek. Na początku w około ¼ szklanki gorącego mleka rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny. Odstawiamy do ostygnięcia
Kolizje SmakówZimno, Bez Cukru, Bez Glutenu Składniki: Spód: 200g orzechów laskowych 50g pistacji 50g orzechów włoskich 50g migdałów 200g daktyli 80g roztopionego oleju kokosowego 120g masła orzechowego bez dodatków Masa truskawkowa: 250g orzechów nerkowca 5-6 łyżek syropu z agawy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 300g umytych truskawek bez szypułek 2 łyżki soku z cytryny Masa jeżynowa: 250g orzechów nerkowca(...)osączyć na sitku. Połowę orzechów przełożyć do miski i zblendować ręcznym mikserem, patrz FILM . Dodać ekstrakt waniliowy, syrop z agawy, truskawki i wszystko zmiksować na mus. Dodać soku z cytryny, wymieszać mikserem. Gotową masę truskawkową przełożyć na przygotowany spód i wyrównać. Wstawić do zamrażalnika na około 1-2 godziny. Masa jeżynowa: 5. Pozostałe orzechy nerkowca przełożyć do miski, dodać jeżyny
Mała Cukierenka