Biszkopt budyniowy z kremem maślano- truskawkowym i lekko poziomkową galaretką to kolejna propozycja w tym sezonie. Składniki biszkopt budyniowy 5 jajek 1 budyń czekoladowy Gellwe 3 łyżki mąki pszennej 1 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 200 g miękkiego masła ok. 900 g truskawek 4-5 łyżek cukru cukier waniliowy Gellwe galaretka 1 l wody o smaku poziomkowym(...)wystudzeniu przekrawamy na dwie części. 5. Około 500-600 g truskawek miksujemy z cukrem i wanilią. Powinny być dość słodkie. Masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy mus z owoców. Krem powinien mieć mocno truskawkowy smak. Nie należy jednak przesadzić z ilością, bo może się rozwarstwić. 6. Połową kremu smarujemy jeden blat biszkoptu. Resztę wykładamy na wierzch. 7. Pozostałe truskawki kroimy
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyscript','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -2-3 połówki brzoskwiń z syropu -2 banany -garść rodzynek -opakowanie mrożonych truskawek 450 g -1 galaretka truskawkowa -2 galaretki brzoskwiniowe Truskawki rozmrozić, kilka odłożyć, resztę zostawić do zmiksowania. Rodzynki zalać do przykrycia wrzątkiem, odstawić do napęcznienia po czym odcedzić i wystudzić. Galaretki brzoskwiniowe rozpuścić dokładnie(...)brzoskwiniową. Odstawić do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance ( u mnie 220 ml ) gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Truskawki zmiksować na mus z dodatkiem 1-2 łyżek cukru. Wymieszać dokładnie z tężejącą galaretką truskawkową. Wylać na zastygłą warstwę bananową. Odstawić do lodówki na minimum godzinę. Aby dobrze wyciągnąć z salaterki tort galaretowy należy zanurzyć ją przynajmniej
Kulinarne przemysleniaWarstwa truskawkowa: 300 g truskawek 250 ml śmietanki 36% 2 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru Warstwa biała: 200 ml śmietanki 30% 150 g jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka cytrynowa Wierzch: 400 g truskawek 2 galaretki truskawkowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1.Truskawki na warstwę truskawkową obrać z szypułek, umyć, przełożyć do rondelka i zblendować na mus. Następnie(...)doprowadzić do wrzenia, zdjąć z ognia i rozrobić w musie dwie galaretki. Odstawić do wystudzenia. 250 ml śmietanki ubić na sztywno, dodać do niej przestudzony mus z galaretką, wstawić na chwilę do lodówki. W międzyczasie żaroodporne wyłożyć herbatnikami i przelać na nie tężejącą masę truskawkową. Położyć kolejną warstwę herbatników. 2. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance (250 ml) wrzącej wody
Danka PichciNajlepsza tarta czekoladowa w sieci na bazie batoników czekoladowych Lusette z pysznym, delikatnie wytrawnym, musem czekoladowym i kremem czekoladowym na bazie serka mascarpone i rozpuszczonej czekolady mlecznej. Do tego najlepsza dekoracja z posypki czekoladowej, truskawkowej oraz pokrojonych w kostkę czekoladowych batoników. Chyba nie ma lepszej propozycji na Walentynkowy deser. Uwierzcie! Składniki (na tarte o średnicy 10- 12 cm): Ciasteczkowy(...)spód kruchy: 2 batoniki Lusette o smaku czekoladowym 50 gram masła Mus czekoladowy: 100 gram czekolady deserowej 50 ml śmietany 36% 1 białko jaja Krem czekoladowy: 100 gram serka mascarpone 100 gram czekolady mlecznej Dodatkowo: wiśnie z syropu posypka czekoladowa i truskawkowa/ wiśniowa 1 batonik czekoladowy Lusette do dekoracji W malakserze umieszczam pokrojone drobno batoniki i masło
Mango Papajanadając mu wyjątkowego smaku. Za bazę posłużył mi biszkopt kakaowy-najlepszy (rzucany) , natomiast masę przygotowałam według przepisu Halinki z bloga MOJE GOTOWANIE na Niebiański tort truskawkowy , nieco go modyfikując. Zarówno masę jogurtową, jak i mus czekoladowy należy zacząć przygotowywać dzień wcześniej (w sumie biszkopt też najlepiej przygotować dzień przed). Tort jest tak delikatny, że rozpływa się w ustach, smaki idealnie
Rozpustne gotowaniewspomnienie lata, czyli element truskawkowy 😊 Fuks to przekładaniec, którego tak nazwałam, bo fuksem udało mi się zrobić jego zdjęcia: szybko , szybko bo ciacho już kroimy, już potrzebne a potem gości obdzielić i nie byłoby pamiątkowej fotki na bloga 😊 ( wybaczcie jakość). Ale smak ciacha rekompensuje wszystko: bardzo nasączony wódką czekoladowiec z bogatą warstwą truskawkowo- jabłkowego musu , naprzemiennie z waniliowym kremem(...)mieszamy. Wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. kroimy na 3 równe blaty. Składniki na mus : 5 jabłek 200 g mrożonych truskawek 2 galaretki truskawkowe Jabłka obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dusimy około 10 minut- dodajemy mrożone truskawki. Dusimy jeszcze 10 minut, aż większość wody odparuje. Wsypujemy galaretki. Mieszamy
Domowe ciastakażdym spotkaniu przy małej czarnej. Składniki: Masa serowa: 750g białego sera półtłustego (trzykrotnie zmielonego) 250g masła extra 150g cukru pudru 1 łyżka aromatu waniliowego Mus owocowy: 350g mieszanki owocowej Hortex 100ml wody 1 galaretka truskawkowa Polewa: 100g białej czekolady 200g śmietany 30% 50g miodu 10g żelatyny namoczonej w 80ml wody 2 łyżka masła Dodatkowo: 42 sztuki twardych herbatników 100g mieszanki
Szalona Kuchnia EwelinyCiekawe ciasto na bazie białego sera oraz musu porzeczkowego. Orzeźwiający smak, biszkopt z nutą kawy, migdałów, chrupiące czekoladowe wafelki - całość idealnie pasuje do małej czarnej w letnie, gorące dni. Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa serowo- porzeczkowa ze startą czekoladą(...)śmietany 36% 5 łyżek żelatyny 10 łyżek mleka 1/2 szklanki cukru pudru 250g świeżych czerwonych porzeczek 1 galaretka poziomkowa 1/2 szklanka wrzątku 80g mlecznej czekolady Mus porzeczkowy: 250g świeżych czerwonych porzeczek 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wrzątku 2 łyżki cukru Poncz: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/3 szklanki wrzątku 40ml likieru amaretto Dodatkowo na dekorację: 250ml śmietany 36% 1 łyżka cukru
Szalona Kuchnia Eweliny180g masła 180g cukru 3 jajka 200g mąki łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na mus: 150g białej czekolady jajko 4 łyżki cukru łyżka oleju 150ml śmietany kremówki Dodatkowo: 300g białej czekolady 100g truskawek 4 łyżki dżemu truskawkowego 200ml śmietany kremówki łyżka cukru Sposób przygotowania: Aby przygotować biszkopt miksujemy masło z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą(...)czekolady tak by powstały artystyczne kształty. Wstawiamy do lodówki by całkowicie stężąła. Biszkopt przekrawamy na pół i smarujemy obie części dżemem truskawkowym. Foremkę w której piekliśmy biszkopt wykładamy folią spożywczą i wkładamy tam pierwszą warstwę biszkoptu następnie zalewamy musem z białej czekolady i zakrywamy drugim biszkoptem (dżemem do dołu) Wstawiamy do lodówki na co najmniej 6 godzin ponieważ mus musi
wysmienityMama zrobiła mi niespodziankę i w dzień mojego przylotu z Azji przygotowała nowe, pyszne ciacho. Tym razem truskawkowe! Delikatny, szpinakowy ( słodki ) biszkopt pokryty lekką, puszystą truskawkową pianką jest świetnym pomysłem na upalne dni! Smakuje fenomenalnie! Mama jak zawsze pozytywnie zaskoczyła i z wielką, ale to wielką przyjemnością sięgałam po dokładke! Polecam i Wam! Ps. Chyba naprawdę muszę założyć Jej tutaj(...)mąka pszenna – 260 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka + sok z cytryny i woda do nasączenia MUS: * truskawki – 650 g * cukier – 3 łyżki * sok z cytryny – 2 łyżki * galaretka truskawkowa – 1 op * śmietana kremówka 36% – 450 ml + truskawki do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Szpinak i olej miksujemy
Ostra na Słodkozagotować, a następnie zmiksować blenderem i porządnie wystudzić. Do osobnego naczynia wlać 1,5 szklanki wrzątku i rozpuścić w nim dwie galaretki truskawkowe - trzeba je długo i porządnie mieszać. Wlać galaretki do musu z truskawek i odstawić do lodówki na 15-20 minut, żeby całość si wystudziła i zgęstniała. Trzeba do niej zaglądać i pilnować, aby się całkiem
Kulinarne Inspiracjeogniu aż zrobią się miękkie. Miksuję blenderem. Żelatynę namaczam w 4 łyżkach wody i rozpuszczam w mikrofalówce. Dodaję do gorącego musu morelowego i mieszam. Odstawiam do ostygnięcia. Za pomocą lejka przelewam do woreczka do mrożenia lodu. Kropki truskawkowe: Obrane truskawki miksuję blenderem, dodaje cukier. Żelatynę namaczam w czterech łyżkach zimnej wody. Rozpuszczam w mikrofali, dodaję do truskawek(...)lekko zacznie tężeć polewam nią sernik Wykonanie: 1/4 masy serowej mieszam z odłożonym musem jagodowym i wylewam na spód migdałowy podpieczony. Wstawiam na 30 minut do lodówki. Na nim wykładam 1/4 masy serowej, wciskam w nią kulki jagodowe, znowu masa serowa 1/4,kulki truskawkowe wciskam, i kolejna masa serowa, kulki morelowe i przykrywam ostatnią warstwą sera. Wstawiam do lodówki
wesoła kuchniaSwoim wyglądem i smakiem na pewno zaskoczą wszystkich gości Kokosowy sernik na zimno (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik Snickers (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z mascarpone i musem brzoskwiniowym https://kasiawgarach.pl/2020/06/02/truskawkowy-sernik-na-zimno/ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawkowy sernik na zimno (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik gotowany z masą kajmakową https://kasiawgarach.pl/2020/01/06/ekspresowy-sernik-cappuccino/ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ekspresowy sernik cappuccino The post Najlepsze serniki bez pieczenia
Blog kulinarny S9.PLczego możecie wykorzystać ten zdrowy smakołyk: KOKOSOWY BUDYŃ JAGLANY ŁACIATY MURZYNEK Z TWAROGIEM I KASZĄ JAGLANA ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I WARZYWAMI FIT 3 BIT KULKI TRUSKAWKOWE PIECZONE JABŁUSZKO Z NADZIENIEM CIASTECZKA JAGLANE Z MUSEM OWOCOWYM KASZOTTO Z WARZYWAMI BROWNIE Z KASZY JAGLANEJ JAJA Z KASZĄ JAGLANĄ I BROKUŁEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzumleka 50 g cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka cukru Sos truskawkowy: 200 g truskawek 1 łyżka cukru Wykonanie: Mus: Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Truskawki kroimy na ćwiartki, posypujemy 1 łyżką cukru i odstawiamy na 30 minut aż puszczą sok. Po tym czasie owoce łączymy
Podróż w kulinaria