mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:70/122)

Truskawkowo ananasowy koktajl 165

Resztę  truskawek obieram, przekładam do drugiego pojemnika, dodaję sok z limonki i też miksuję. blenderem. Odłożone truskawki kroję na plastry. Układam na dnie szklanek na około. Wlewam mus ananasowy, potem truskawkowy. Na wierzchu wylewam po łyżce musu ananasowego. Podaję z miętą świeżą i kawałkami owoców. Koktajl podaje schłodzony

wesoła kuchnia
Deser chia z musem truskawkowym 185

Pyszny iście letni deserek (lub śniadanie :)) dla miłośników truskawek! SKŁADNIKI (na 2 porcje - 1 porcja 250 kcal) 200 g jogurtu naturalnego 5 łyżeczek nasion chia 300

Moje Kuchenne Rewelacje
Chrupiąca moc warzyw i owoców od Crispy Natural :) 152

poczujesz tu żadnej chemii, bo tak na prawdę nie ma skąd - skład jest czysty i zawiera jedynie wysuszony surowiec lub w przypadku jabłek dodatek smakowy w postaci soku truskawkowego czy musu bananowego. Mimo braku dodatku cukru chipsy owocowe są bardzo słodkie, także po jednej paczuszce spokojnie zaspokoisz ochotę na słodycze.  Chrupiecie takie chipsy? Jaki smak jest Waszym ulubionym

Zdrowie na języku :P
Kasza jaglana na słodko w 3 smakach. Jaglanka jako bezglutenowe i wegańskie śniadanie. 206

Jaglanka na mleku kokosowym w trzech smakach: kokosowo-waniliowym, czekoladowym i truskawkowym, przykryta musem z truskawek i czipsami kokosowymi. Pyszne, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie śniadanie. Żeby ułatwić przygotowanie śniadania kaszę możemy ugotować dzień wcześniej. Rano musimy tylko podgrzać kaszę jaglaną, zmiksować truskawki i połączyć składniki

Pora na pora i pomidora
Pierogi z truskawkami na parze 123

ciasto, formować pierożki. Ja kroiłam ciasto na kawałki trochę większe niż na kopytka i formowałam palcami. Nadziewać truskawkami z dodatkiem cukru. Gotować na parze 7 - 10 minut. Można polać musem truskawkowym,śmietaną lub roztopionym masłem i posypać cukrem

Praktyczna pl
Granita z truskawek i szampana 124

Tradycyjny włoski lodowy deser, którego przygotowanie polega na zamrożeniu musu truskawkowego wymieszanego z szampanem. W wersji dla dzieci alkohol można zastąpić wodą. Składniki: 500 g truskawek szklanka cukru pudru 2 szklanki szampana sok z połowy cytryny Truskawki zmiksować z cukrem pudrem na gładką masę.  Wymieszać z szampanem. Przelać do pojemnika do zamrażania i wstawić do zamrażalnika na godzinę

wyzwania kuchenne
Bita śmietana z truskawkami inaczej 175

dodajemy żelatynę. Mieszamy intensywnie, aby żelatyna się rozpuściła. Całość blenderujemy i odstawiamy do lodówki na około 30 minut. Śmietankę kremówkę wraz z cukrem pudrem ubijamy na sztywną pianę. Mus truskawkowy po ostudzeniu delikatnie mieszamy, niezbyt dokładnie, ze śmietaną kremówką. Podajemy :) Jeśli nie będziemy deseru jeść od razu to umieszczamy go w lodówce. Smacznego

Kolizje Smaków
Pęczak z truskawkami 145

wedle upodobań. Składniki: 100 g pęczaku duża garść truskawek 5 łyżek mleka łyżeczka cukru Przygotowanie: Umyte i odszypułkowane truskawki zblendowałam z mlekiem i cukrem. Kaszę ugotowałam i zalałam ją musem truskawkowym. Udekorowałam plasterkami truskawek

Kulinarny Pamiętnik
Sernik na zimno z musem truskawkowym 383

smakowi :) Zaczynamy :) Składniki: 1 kg zmielonego sera 500 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 4 czubate łyżeczki żelatyny składniki na mus: 150 gr truskawek 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny biszkopty , truskawki I galaretka truskawkowa Wykonanie: Na początek rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody żelatynę. W jednej - pól szkl wody I 4 łyżeczki żelatyny , w drugiej(...)misce ubijamy na sztywno śmietanę, dodając cukier puder. Teraz powoli dokładamy zmielony ser. Cały czas miksujemy . Dodajemy żelatynę- miksujemy do połączenia wszystkich skłądników. Wylewamy do formy. Na ser nalewamy mus truskawkowy I mieszamy łyżką , zanurzając łyżkę w masy.- kopiemy :) Wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Dekorujemy truskawkami, zalewamy galaretką Gotowe:) Smacznego

Smaki Edyty
Deser z mascarpone 441

mascarpone. W wersji ze śmietaną resztę śmietany ubiłam na sztywno. Truskawki i banana zmiksowałam (do truskawek dodałam łyżkę fruktozy). Nakładałam po kolei: mus bananowy, serek czekoladowy, bita śmietana (jogurt), mus truskawkowy, na koniec kleks bitej śmietany (jogurtu) i kleks masy serowej i posypka. Na zdjęciu wersja jogurtowa. Komentarze chanya13 2010/04/11 21:12:27 Deser godny wypróbowania, a i fotka zachęca

Zdrowa Kuchnia Sowy
Kakaowe placuszki z gruszką 171

wyglądają apetycznie :-) zdrowiej 2012/06/09 19:14:59 Zadurzyłam się w nich :) Wyglądają jakby ktoś je wymyślił specjalnie dla mnie... sowa_nie_sowa 2012/06/13 13:15:32 Dzisiaj polałam placki musem truskawkowym i wyszło obłędnie:) A teraz przeczytałam, że Zdrowiej też tak zrobiła, a nie umawiałyśmy się

Zdrowa Kuchnia Sowy
Ryż w ujęciu deserowym 198

lubię! Składniki: ryż brązowy ugotowany mleczko kokosowe truskawki + trochę miodu/słodu Bio Canihua-Pops Specjalnej pracy przy tym nie było: warstwa ryżu zmieszanego z mleczkiem kokosowym, na to warstwa musu truskawkowego, a na górę warstwa Canihua. Ta ostatnia warstwa wyszła bardzo dekoracyjna, bo kuleczki opalizują na brązowo - świetne na dekoracje różnorakich słodkości! Deser wyszedł nie tylko bardzo smaczny

Zdrowa Kuchnia Sowy
Mini Torcik Cukierkowy 136

DODATKI: mus z truskawek 100 g cukierków kolorowych typu M&M 2 - 3 łyżki białej czekolady startej na tarce 1 opakowanie rurek deserowych Pierwszy blat biszkopta cienko smarujemy musem truskawkowym, który i tak wsiąknie w biszkopt. Następnie smarujemy kremem z białej czekolady, przykrywamy drugim blatem. Złożony tort obsmarowujemy kremem. Boki obkładamy rurkami deserowymi, które przekrawamy na połowę. Na wierzch

Blondynka Gotuje
Drożdżówki z Dżemem I 226

świeżych drożdży 1/4 szklanki i 2 łyżki cukru 2 jajka 250 ml mleka 1/2 łyżeczki soli 70 g masła roztopionego Nadzienie: Dżem z Czarnej Porzeczki Dżem Morelowy Truskawkowy Mus Wykonanie: Na dno dużej miski wsypałam sól, na to mąkę, zrobiłam dołek, do którego wsypałam cukier, rozkruszone drożdże i zalałam dołek ciepłym mlekiem. Rozmieszałam drożdże z mlekiem i cukrem i rozczyn

Blondynka Gotuje
Gofry Lekkie i Chrupiące 210

gofrownicę i pieczemy kilka minut na rumiany kolor. Gotowe gofry studzimy na kratce. Z czym podajemy? Z czym tylko chcecie! Ja podałam z ubitą kremówką, bananem i moim  musem truskawkowym . Pycha! SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje