Placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem

Placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem

Placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem

Rabarbar ogrodowy pochodzi z krajów Azji Środkowej i południowej Syberii. W Europie pojawił się w XVI wieku dzięki Marco Polo. Rabarbar, inaczej rzewień to bylina, która jest warzywem. W kuchni zastosowanie znalazły części liści, nazywane ogonkami liściowymi. Mają charakterystyczny kwaskowaty, cierpki smak i są koloru różowego, czerwonego lub zielonego. Im czerwieńszy rabarbar, tym słodszy smak. Właśnie ze względu na walory smakowe mogą pojawiać się wątpliwości, czy rabarbar jest warzywem. Możemy go przero... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, budyń, mus, placki, galaretka, warzywa, ciasto na niedziele, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, zupa, babeczki, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasto z masa, ciasta z masa, szybkie ciasto, bez pieczenia, masa do babeczek, mleko w proszku, mus truskawkowy, ciasto z bezami, ciasto z galaretka, ciasto z truskawkami, ciasto z musem truskawkowym , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto bez pieczenia z galaretka, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.