muffin - 5491 przepisów (strona:85/367)

Owsiane muffiny z malinami i kremem z ricotty 157

Parę lat temu muffiny były chyba najpopularniejszym wypiekiem w internecie. Dziś ustępują miejsca innym ciekawym wynalazkom. Jednak ja od czasu do czasu lubię je przyrządzić, tym bardziej, że są doskonałą propozycją na śniadanie, ale też i na piknik. Takie biesiadowanie w plenerze to jedno z moich ulubionych zajęć na wiosnę i lato. Miło jest czasem zapakować się i wyjechać(...)miasto choć na parę chwil. Wiosna do nas wróciła więc nie ma na co czekać... Ruszajmy w drogę, a do plecaka koniecznie zapakujmy taką owsianą muffinkę. Owsiane muffiny z malinami składniki: 150 g mąki owsianej 30 g mąki migdałowej 60 g ksylitolu 2 jajka serek ricotta - 60 g 200 ml mleka 3 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przysmaki Karolki
Muffinki z borówkami 140

ciasto dajemy do miski i dokładnie mieszamy łyżką do połączenia składników. Do ciasta dodajemy borówki i delikatnie mieszamy. Ciasto nalewamy do foremek. Piekarnik rozgrzewamy. Do piekarnika wkładamy blaszkę z muffinami i pieczemy w 170 stopniach przez 20-30 min do tzw. suchego patyczka. Upieczone muffiny odstawiamy do ostygnięcia.  Zimne mleko ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem śnieżki w proszku(...)ubitej piany dodajemy barwnik spożywczy i mieszamy łyżką. Następnie za pomocą szprycy ozdabiamy ostygnięte muffiny. Dodatkowo wierzch babeczek  możemy  ozdobić świeżymi borówkami oraz jadalnymi koralikami. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Bananowo-orzechowe muffiny w polewie czekoladowej 141

Ilość: 9 szt. Czas przygotowania: 10 min + 25 min pieczenie Składniki: Muffiny: – 3 dojrzałe banany – 2 szklanki płatków owsianych górskich – 2 łyżki mielonego siemienia lnianego – 3 łyżki 100 % masła orzechowego – 1/3 szklanki zmielonych lub pokruszonych orzechów włoskich – 3 łyżki syropu z agawy lub innej substancji słodzącej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta(...)płatki migdałowe Przygotowanie: 1. Płatki owsiane mielimy/blendujemy na mąkę. 2. Do zmielonych płatków dodajemy pokrojone banany oraz pozostałe składniki. 3. Wszystko blendujemy na gładką masę. 4. Wnętrza foremek na muffiny przecieramy ręcznikiem papierowym nasączonym tłuszczem (np. oliwą z oliwek) i wypełniamy je przygotowaną masą. 5. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 25 min. 4. Wszystkie składniki na polewę rozpuszczamy

Podwójnaporcja
Mięsne muffiny z chrzanowym kremem 185

godziny - co Wy na to? Już Wam się podoba? :) Potrzebne będzie mięso mielone (najlepiej, jeśli zmielicie je sami!) oraz ziemniaki, nuta fantazji i troszkę chęci. :) Składniki (na 12 mięsnych muffin): 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatki, szynki) lub gotowego mięsa mielonego 1 średnia cebula 1 jajko majeranek szczypta ziół prowansalskich czosnek granulowany bułka tarta sól, pieprz do smaku dowolne dodatki(...)kostkę cebulę i paprykę. Włóż do miski mięso, jajko, paprykę, cebulę oraz dodaj wszystkie przyprawy i bułkę tartą. Wymieszaj całość dokładnie, następnie uformuj 12 kul. Formę do muffin wysmaruj lekko olejem, następnie obsyp bułką tartą. Włóż kule do formy, ugnieć, wyrównaj górę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni (program góra/dół) na 30-40 minut

Garniec Magalie
ZDROWE MUFFINY KOKOSOWE 200

Kokos jest ostatnio bardzo popularnym składnikiem: olej kokosowy to zdrowy... Artykuł ZDROWE MUFFINY KOKOSOWE pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Babeczki czekoladowe z kremem czekoladowym 119

Składniki (na około 12 średnich muffin) Ciasto na muffiny powstało na podstawie przepisu z www.kwestiamskau.com 150 gram masła  100 gram czekolady deserowej  300 gram mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 2 łyżki kakao 1 łyżka kawy zbożowej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka  150 ml mleka  Czekoladowy krem: 100 gram(...)zbożową. Jajka, mleko i masło mieszam w osobnej misce, Do suchych składników dodaję mokre, cukier, cukier waniliowy oraz posiekaną czekoladę. Całość dokładnie mieszam. Surowe ciasto przelewam do foremek na muffiny i piekę babeczki przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Babeczki studzę.  Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Studzę. Mascarpone miksuję z czekoladą i cukrem pudrem. Gotowy krem

Mango Papaja
Najlepsze muffiny marchewkowe 170

zimowy nie do końca sprzyja publikacji przepisów na blogu, ze względu na pochmurną pogodę i ciężkie do wykonania zdjęcia, ale postaram się powoli nadrobić. Na dziś pyszna propozycja, czyli muffiny marchewkowe. Aż nie wierzę, że jeszcze ich nie ma na blogu. Te muffiny, choć może zdjęcia aż tak nie oddają smaku, są najlepsze i zawsze się udają. Koniecznie muszą się(...)dodajemy olej, jogurt, rodzynki, marchewkę, skórkę pomarańczową i mieszamy. Następnie do mokrych składników dodajemy suche - i całość szybciutko mieszamy - tylko do połączenia się składników. Ciasto nakładamy do foremek na muffiny i pieczemy ok. 20-25 min w 180 stopniach

psgotujemy
Dyniowe babeczki z jabłkiem 129

puree z dyni i pozosta\u0142ymi mokrymi sk\u0142adnikami.","Mieszamy suche sk\u0142adniki i dodajemy do mokrych mieszaj\u0105c do uzyskania jednolitej masy.","Mase przek\u0142adamy do kokilek na muffiny. Pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Dynioe babeczki Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 babeczek Porcje 12 babeczek Składniki(...)drobnych oczkach. Mieszamy z puree z dyni i pozostałymi mokrymi składnikami. Mieszamy suche składniki i dodajemy do mokrych mieszając do uzyskania jednolitej masy. Mase przekładamy do kokilek na muffiny. Pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C. Inne informacje Dodając do masy ok. 50-100 g drażetek czekoladowych uzyskamy wyjątkowo czekoladowe muffiny dyniowo-jabłkowe

Kucharzyca
O zasadzie ograniczonego zaufania. I muffiny z porzeczkami 185

Można na tym oczywiście poprzestać. Ja moje udekorowałam marcepanowymi serduszkami, bo były jednym z elementów słodkiego stołu na chrzciny malutkiej Astrid. Dzięki tej prostej dekoracji prezentują się naprawdę uroczo. Muffiny z czarnymi porzeczkami i marcepanem Składniki: (na 24 sztuki) 500 g mąki pszennej 200 g cukru 4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 500 ml maślanki 150 ml oleju(...)roztrzepać, dodać maślankę, olej i ekstrakt. Połączyć. Mokre składniki dodać do suchych, wymieszać tylko do połączenia.  Na końcu dodać porzeczki, delikatnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Pic w 180 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. Część marcepanu zafarbować na różowo. Zagnieść razem białą i różową część, oby powstał marmurkowy wzór. Wycinać serduszka, układać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Świąteczne muffiny z żurawiną 123

Ciepło korzennych goździków, aromat pomarańczy, cierpko- słodki smak żurawin i delikatność białej czekolady sprawiają, że cała słodkość Świąt zostaje zamknięta w niewielkiej, mieszczącej się w dłoni, miękkiej i wilgotnej muffinie :) Ogromnie Wam polecam, bo kiedy za oknem mroźno, dobrze rozgrzać się ciepłą kawą i zagryźć ją aromatyczną i słodziutką muffinką :) Niech będzie ciepło i słodko zimą w naszych kuchniach(...)Pomarańczowe muffiny z żurawiną i białą czekoladą Potrzebujesz: 2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 1 szkl. mleka 2 jajka 1 łyżeczką proszku do pieczenia szczyptę soli 6 łyżek oleju 3 łyżeczki pomarańczowego pyłku [<- klik po przepis] lub kilka kropelek aromatu pomarańczowego 50g suszonej żurawiny 100g białej czekolady 1/2 łyżeczki mielonych goździków Sposób przyrządzenia: 1. Jajka utrzyj z cukrem, dodaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jogurtowe muffiny z truskawkami na majowe burze 140

grube krople deszczu. Właśnie ten moment lubię najbardziej! Lubię też wtedy usiąść na działkowym tarasie, na balkonie, lub w oknie i zagryźć burzę czymś słodkim :) Na przykład tymi pysznymi muffinami jogurtowymi wypełnionymi po brzegi kawałkami truskawek. O tak, one spełniają swoje zadanie znakomicie :D Są mięciutkie, wilgotne i puchate. No i słodkie! Są pysznie słodkie i bardzo, bardzo truskawkowe! Lato(...)gębie! :D Niezależnie od tego, czy za Waszymi oknami żar się leje, czy leje się deszcz to warto ich spróbować. Są absolutnie wyśmienite! Jogurtowe muffiny z truskawkami Potrzebujesz: 300g mąki pszennej 120g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 2 jaja 250ml jogurtu naturalnego 100ml oleju  200g truskawek Sposób przyrządzenia: 1. W misce wymieszaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Bezglutenowe muffiny o smaku karaibskich wakacji 126

dobry początek? :) Pełne słońca i wszystkiego co kojarzy się z najbardziej esencjonalną egzotyką. W tym soczyste mango i aromatyczny kokos :D Właśnie te dwa smaki dominują w przedstawianych dzisiaj muffinach! Przenikają się ze sobą między puszystymi warstwami muffinowego ciasta. Są super! W dodatku bez glutenu, dlatego nawet alergicy mogą zanurzyć zęby w słodkim smaku Karaibów :) Moja siostra, która zalicza się(...)takowych, pochłonęła 3/4 całego wypieku - to chyba dobra rekomendacja? :D Spróbujcie! Bezglutenowe muffiny kokosowe z musem mango Potrzebujesz: Mus: 200g miąższu mango 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżki cukru 6-7 listków mięty cytrynowej (opcjonalnie) 1 żółtko Ciasto na muffiny: 1 szklanka mąki kukurydzianej 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka w proszku 1/4 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżeczki cukru

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czekoladowe muffiny z gruszką. 101

Dziś mam dla Was bardzo szybki przepis, ale to nie znaczy że mniej smaczny. Idealne muffiny dla niezapowiedzianych gości, zawsze wychodzą i robi się je ekspresowo a to chyba wystarczy aby Was zachęcić do ich przygotowania. Składniki na około 10 sztuk; 15 dag mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 torebka budyniu czekoladowego 5 dag cukru (lub więcej(...)jajka a następnie składniki mokre wlewamy do składników suchych. Widelcem mieszamy tylko do połączenia składników. Jeśli ciasto jest za gęste wtedy dolewamy kilka łyżek mleka. Do formy na muffiny wkładamy papilotki, do każdej wkładamy ciasto do 3/4 wysokośći dołka. Gruszkę obieramy i kroimy w kostkę a następnie po kilka kostek kładziemy na wierzchu ciasta. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny cukiniowo-cytrynowe 157

właśnie się zorientowałam, że zapomniałam o postach na blogu.  Ostatnio widząc ten przepis, znaleziony na Moich Wypiekach, pomyślałam, że muszę go wypróbować. I tak oto powstały one: malutkie muffiny cukiniowo-cytrynowe. Sama nie wierzę, że to dopiero pierwsze muffiny na blogu, czas nadrobić zaległości. Muffiny praktycznie nie wyrastają i od papilotek odrywają się dopiero po wystudzeniu, ale nie zważając

psgotujemy
Muffiny z cukinią 156

Wracam do robienia muffin he, he. Tak poważnie, nie robiłam dość długo, bo tak załatwiłam blaszkę, do babeczek, że musiałam ją wyrzucić, a zapomniałam kupić. Jak człowiek sobie czegoś nie zapisze na karteczce, to niestety, i tak za każdym razem, kiedy miałam już kupić, to albo zapomniałam, albo nie było i tak mi zeszło. W końcu na zakupach byłam(...)mężem i mi przypomniał :-)). Muffiny zobaczyłam u Oli - klik , ale zrobiłam z oryginalnego przepisu - klik , bo nie miałam mąki ryżowej, po która wybieram się dziś, żeby zrobić obłędne ciasteczka, również od Oli :-))). Muffiny świetne, wilgotne z dodatkiem kokosu , no moje smaki jak nic :-))). Polecam bardzo :-)) Składniki: 90 g wiórek kokosowych 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru brązowego 1/4 szklanki oleju

kruche babeczki