muffin - 5491 przepisów (strona:78/367)

Halloweenowe babeczki bandaże 114

szkło: izomalt lub żelatyna spożywcza w listkach lub kawałek plastikowej butelki (jednak na to trzeba uważać jedząc),  - oczy cukrowe. Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Do formy na muffiny wkładamy papilotki. Składniki dzielimy na suche i mokre. Do pierwszej miski przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Całą zawartość mieszamy, dodając cukier z cukrem waniliowym oraz szczyptą soli(...)uważając, żeby żadna pestka nie wpadła do środka). Zawartość miski z suchymi składnikami wsypujemy do mokrych składników. Mieszamy delikatnie łyżką tylko do połączenia składników. Zalewamy ciastem połowę formy na muffiny. Nakładamy łyżeczkę lemon curd (domowy przepis ), następnie dopełniamy formę resztą ciasta. Musimy pamiętać, żeby zostawić trochę miejsca gdyż muffiny trochę urosną. Krem cytrynowy jest słodki, nadaje fajny aromat. Dzięki niemu

Ana Mari's world
Czekoladowe muffiny z gruszką i cynamonem 52

Czekoladowe muffiny z gruszką i cynamonem smakują rewelacyjnie i przyznam, że można je zaliczyć do tych najpyszniejszych! Przypominają dobre ciasto czekoladowe z dodatkami i kuszą swym wilgotnym, czekoladowym wnętrzem z kawałkami gruszek oraz aromatem cynamonu. Dodatkowo są mięciutkie i bardzo puszyste. Pychaaa!     Czekoladowe muffiny z gruszką i cynamonem - składniki:   (około 8 sztuk) 150g mąki pszennej 50g cukru(...)cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 jajko 75 ml śmietany(ew. jogurtu lub mleka)   50 ml oleju 2 łyżki miodu Dodatkowo: 2 gruszki     Czekoladowe muffiny z gruszką i cynamonem - przygotowanie:   W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, kakao, cynamon i proszek do pieczenia, w drugiej jajko, śmietanę, olej oraz miód. Suche składniki połączyć z mokrymi

Di gotuje
MUFFINY CZEKOLADOWE Z WIŚNIAMI 63

Mocno czekoladowe, rozpływające się ustach, przełamane kwaśnym akcentem z wiśni. Wypróbuj przepis na MUFFINY CZEKOLADOWE Z WIŚNIAMI! Pycha! Artykuł MUFFINY CZEKOLADOWE Z WIŚNIAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Muffiny z borówkami 76

przepis nie został jeszcze oceniony) Muffiny z borówkami są idealne do popołudniowej herbaty. Chrupiące z wierzchu, a w środku wilgotne… 🙂 Niebo w gębie! Jestem pewna, że zagoszczą na stałe w Waszym jadłospisie. Podczas przygotowywania tych babeczek bazowałam na moim sprawdzonym przepisie, którego używam od lat. Niezależnie, jakich dodatków użyjecie do muffinek, z tym ciastem zawsze urosną, będą delikatne, wilgotne(...)czas pieczenia jest podobny, to około 30 minut, aż ciasto popęka i będzie rumiane. Jeśli lubicie wszystko co słodkie, posypcie dodatkowo muffinki cukrem pudrem lub oblejcie lukrem. Smacznego! Takie muffiny będą doskonałe na wycieczkę oraz do pracy i szkoły 🙂 Zobacz też: Muffinki z brzoskwiniami z puszki Muffinki czekoladowe Cytrynowe babeczki z malinami Przepis na muffiny z borówkami Drukuj przepis Porcji

Kuchnia Bazylii
Muffiny z cukinii 62

Muffiny z cukinii Jestem strasznym łasuchem i przyznaję się bez bicia, że słodkości uwielbiam i z wielką chęcią po nie sięgam. Ostatnio staram się ograniczać do tych, które zrobię samodzielnie, tak więc możecie być pewni, że zaleje Was fala przepisów na proste desery… Tym razem upiekłem rumiane muffiny z cukinii . Zjeść ciastko i mieć ciastko… Tak właśnie się(...)czuję, gdy pałaszuję babeczki z cukinii . Z jednej strony słodkie i smakowite, z drugiej strony… PORCJA WARZYW! Jakie są muffiny z cukinii? Delikatne, wilgotne i aromatyczne… Niesamowitego charakteru nadaje im mus jabłkowy, cynamon i gałka muszkatołowa. Wspaniałe połączenie, które uzależnia! Muffinki z cukinii – KĄCIK PORAD Ilość muffinek, które wyjdą z podanych proporcji, zależy od wielkości foremki

Blendman
MUFFINKI przepis podstawowy 101

Przepis ten jest zgodny z metodą muffinkową. W oddzielnych miseczkach mieszamy mokre i suche składniki. Dopiero później wszystkie są razem łączone i krótko mieszane.  Podstawowe składniki na muffiny.      Zwykłe babeczki nie wymagają wielu składników. Najprawdopodobniej masz je już pod ręką, czyli mąka, proszek do pieczenia, masło (lub olej), cukier, jaja, mleko (lub maślanka, kefir, jogurt naturalny(...)szczypta soli :) Jak zrobić muffinki.    Ten  przepis jest tak szybki i łatwy, że można zrobić te muffinki z zamkniętymi oczami ;) Podstawowe ciasto na muffiny nie powinno być zbyt słodkie. W praktyce używam takiej samej ilości cukru jak masła. Jajka i mleko powinny być w temperaturze pokojowej. Przy łączeniu składników suchych i mokrych należy zachować szczególną ostrożność , ponieważ

Moja Książka Kucharska
Babeczki z borówkami i czekoladą 176

Moja Miśka z nudów zapragnęła coś upiec. Z muffinami poradzi sobie nawet dzieciak więc sięgnęłam po swój sprawdzony przepis bazowy na Wegańskie muffiny przepis podstawowy. Muffiny z tego przepisu są dobre (czytaj:nie suche na wiór jak to z babeczkami bywa) na drugi i trzeci dzień. Jak szaleć to szaleć przepis na 30 muffinek : Składniki na 12 szt (papilotki standardowej

greenscarf
Czekoladowe muffinki z malinami / Chocolate Raspberry Muffins 73

wiórki kokosowe. Tak naprawdę jeśli chodzi o dodatki, ogranicza Was tylko wyobraźnia. Gdy już raz je upieczecie, uzależnicie się od ich pieczenia w różnych wariacjach smakowych. Jeśli chcecie, by muffiny były naprawdę intensywne i megaczekoladowe, polejcie je dodatkowo rozpuszczoną czekoladą. Są puszyste, długo zachowują świeżość i pasują do wszystkiego: kawy, herbaty i mleka. Na pewno posmakują każdemu! Smacznego:) Zachęcam(...)chopped chocolate approx. 3/4 cup of raspberries or other fruits of your choice Preaheat your oven to 180 C. Grease your muffin tin and set aside. Mix all the dry ingredients (flour, cocoa, sugar, half of your chocolate and baking powder). In another bowl mix the eggs, youghurt and oil. Add the dry ingredients and mix just to combine. Divide

Lekcje w kuchni
Muffiny jak pączki (dought muffins) 73

Koniec Karnawału to ostatni moment, kiedy możemy sobie pozwolić na szaleństwa w kuchni, bo potem już zostanie nam tylko dieta 😍. Dziś mam dla Was przepis na muffiny jak pączki, czyli takie dwa w jednym:  niby pączki, ale nieco mniej kaloryczne, bo nie są smażone, tylko pieczone. A oznacza to, że można je jeść bez zbytnich wyrzutów sumienia. Prawda(...)fajny pomysł? Przepis pochodzi ze strony Moje wypieki . Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne słodkie inspiracje: Donaty (donuts) z piekarnika Drożdżowe muffiny zawijane z jabłkiem i cynamonem Churros con chocolate Donaty (donuts) Faworki, czyli chrust II Churros Chrust czyli faworki Pączki z pomarańczową konfiturą Pączki serowe   Muffiny jak pączki Muffiny jak paczki (dought muffins) Czas przygotowania

Kulinarne przygody Gatity
40 przepisów na świąteczne słodkości (40 ricette per dolci natalizi) 124

imbirowych ciasteczek (Ghirlanda di biscotti di zenzero) Pierniczki do Kalendarza Adwentowego (Biscotti natalizi per Calendario dell'Avvento) Ciasteczka czekoladowo-cynamonowe (Biscotti al cioccolato e cannella) Muffinki piernikowe (Gingerbread muffin) Kokosowe babeczki z białą czekoladą i żurawiną (Muffin al cocco con cioccolato bianco e mirtilli rossi) Migdałowe muffiny z mandarynkami, bez glutenu i masła (Muffin con mandorle e mandarini, senza glutine

La grande e la piccola cuoca
Waniliowe muffiny z malinami 196

Już dawno na moim blogu nie było nowego przepisu na muffiny, a to przecież takie urocze małe słodkości, które przygotowuje się błyskawicznie i zawsze świetnie smakują :). A w związku z tym, że w moim ogrodzie malin w bród, upiekłam muffiny właśnie z tymi owocami. Są niezwykle aromatyczne, mięciutkie i puszyste. A połączenie wanilii i malin oczywiście bezbłędne :). Znikają w mgnieniu(...)kuchenną. Dodać oba cukry, olej oraz jogurt i wymieszać do połączenia. Wsypać przesiane suche składniki i krótko wymieszać, tylko do połączenia składników. Dodać maliny i delikatnie wymieszać. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto do każdej papilotki prawie do pełna. Wierzch muffinek posypać płatkami migdałowymi ( jeśli używacie ). Piec w temperaturze 175°C przez około 20 minut, do suchego patyczka. Upieczone

Opowieści z piekarnika
Muffiny bananowe 96

Składniki – porcja na 12 muffinów: 3 bardzo dojrzałe banany, 1/4 kostki masła, 1/3 szklanki cukru, 2 jajka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szklanka mąki pszennej. Krok 1 Za pomocą miksera ubijamy jajka z cukrem. Krok 2 W misce miażdżymy banany widelcem. Roztapiamy masło i dodajemy do bananów. Całość mieszamy. Krok 3 Do miski z bananami dodajemy mąkę i dokładnie(...)mieszamy. Następnie dodajemy proszek do pieczenia, ubite jajka z cukrem oraz cukier waniliowy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Krok 4 Za pomocą łyżki masą bananową napełniamy formę do muffinów do 3/4 wysokości. Krok 5 Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (termoobieg). Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

Coś bym zjadła
Muffiny bananowo-borówkowe 98

borówkami i listkami mięty, polewą czekoladową, lukrem cytrynowym lub oprószcie zwyczajnie cukrem pudrem, jak ja. Każda wersja pyszna, kaloryczność inna:) Polecam szybki, prosty i smaczny przepis na mini wypiek! Muffiny bananowo-borówkowe SKŁADNIKI ( na 12 muffinek): 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki drobnego cukru 1 opakowanie cukru z wanilią szczypta soli 2/3 szklanki maślanki, jogurtu naturalnego(...)borówek 1 jajko 2 dojrzałe rozgniecione widelcem banany PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam wszystkie suche składniki, dodaję mokre. Dobrze mieszam rózgą kuchenną, później gdy ciasto zgęstnieje łyżką. Napełniam formę na muffiny papilotkami. Napełniam do 2/3 wysokości, wtykam borówki. Piekę w temp. 175 C grzaniem góra plus dół (bez termoobiegu) na środkowej półce piekarnika przez 30-35 minut. Gotowe posypuję cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
SZYBKIE DANIA Z TRUSKAWKAMI – 8 propozycji 201

lata pachnieć powinien. Truskawkami. Można go zrobić na 2 sposoby, na bazie z ciasteczek lub tradycyjnym biszkopcie. W wersji bez pieczenia – jest naprawdę super szybki do zrobienia. 3. Muffiny z truskawkami Wrzucam Wam przepis na muffiny z rabarbarem, ale oczywiście możemy je zrobić identycznie z truskawkami. Muffiny robię naprawdę bardzo często może też poniekąd dlatego, że jest to bardzo(...)szybkie danie . Borys uwielbia z jabłkami, dziewczynki chyba ze wszystkim. Teraz na topie są muffiny z truskawkami. Aby ciasto było delikatne i samo rozpływało się w ustach, musi być „lejące”, więc zawsze możecie dolać odrobiny mleka do przepisu podstawowego. Truskawki wrzucam do każdej foremki minimum 2, pokrojone na pół. Doskonale wyglądają takie lekko wystające z papilotki. Preferuje

W Kawiarence
Muffiny jogurtowe z brzoskwiniami i płatkami migdałów 134

smakują, są proste w wykonaniu. Nic dodać nic ująć! Do ciasta możecie wrzucić wszelakie owoce, zarówno te świeże, wybierzcie sezonowe, jak i mrożone (bez uprzedniego rozmrażania) – będzie pysznie! Muffiny jogurtowe z brzoskwiniami i płatkami migdałów SKŁADNIKI: 4 połówki brzoskwiń z puszki pokrojonych w kostkę 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia większa szczypta sody oczyszczonej(...)rzepakowego 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka pasty z wanilii płatki migdałów do posypania PRZYGOTOWANIE: W misce łączę rózgą kuchenną suche składniki. Dodaję mokre, mieszam do połączenia. Formę na muffiny wypełniam papilotkami i wlewam ciasto do 2/3 wysokości foremki. Wtykam kilka kosteczek brzoskwiń, posypuję płatkami migdałów. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 C (grzanie góra plus dół, bez termoobiegu). Formę

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania