muffin - 5491 przepisów (strona:86/367)

Muffiny z rabarbarem i marcepanem 125

pieczenia, wymieszać. Do tak przygotowanej masy dodać starty na tarce o grubych oczkach marcepan, wymieszać. Na koniec dodać odsączony rabarbar i ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec w 190 st.C przez około 15-20 minut. Upieczone muffiny wystudzić. Lukier: około 2 łyżeczki soku z rabarbaru (który został po odsączeniu pokrojonego rabarbaru); 25 g cukru pudru(...)cukru pudru dodać sok z rabarbaru, wymieszać i lukrem polać upieczone i wystudzone muffiny. Źródło przepisu tutaj

In my kitchen
Muffiny śniadaniowe na słono 181

Efektywne lecz bardzo proste w przygotowaniu śniadanie. Jeśli znudziły się klasyczne jajecznice lub omlety to takie jajeczne muffiny są świetną alternatywą ;) Spróbuj koniecznie- Zapraszam! Muffiny jajeczne Składniki: 1/4 małej papryki czerwonej 1/4 małej papryki zielonej 1/4 małej papryki żółtej 4 łyżki kukurydzy konserwowej mała garść szcypiorku 4 jajka garść sera żółtego sól, pieprz, curry Przygotowanie: Papryki kroimy w drobną kostkę(...)mieszamy z kukurydzą, posiekanym szczypiorkiem. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy do warzyw. Dokładnie mieszamy.  Przyprawiamy do smaku. Masę jajeczną wlewamy do formy na muffiny (około 2/3 foremki). Każdą posypujemy odrobiną sera żółtego. Pieczemy w 180'Cprzez 20 minut, aż jajko ładnie się zetnie a ser przyrumieni. Smacznego

Tagebuch po polsku
Muffiny ze szpinakiem (Muffin agli spinaci) 273

podniebienie;)  Świetnie pasują na śniadanie, kolacj ę lub  jako przekąska  np. na letni piknik. Smacznego :)  **** I muffin agli spinaci sono morbidi, profumano di parmigiano e ovviamente sono simpaticamente verdi per gli occhi e buoni per il palato;) Ideali come spuntino per un picnic estivo. Buon appetito :) SKŁADNIKI(...)mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Do ciasta dodajemy szpinak, starty parmezan. Doprawiamy solą i pieprzem.  Ciasto przelewamy do foremek do babeczek albo do muffinów do 2/3 wysokości.  Bułeczki pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka. **** PREPARAZIONE Lessiamo gli spinaci per 30 secondi in acqua bollente

La grande e la piccola cuoca
Czekoladowe muffiny z bitą śmietaną i truskawkami 181

Truskawki i czekolada mmmm.... Chyba nie ma lepszego połączenia. Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na czekoladowe muffiny z bitą śmietaną i truskawkami. Ja się zakochałam - a wy? :) Na 12 muffinek potrzebujemy: 225 g przesianej mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko 200 ml mleka 50 ml oleju 1 posiekaną tabliczkę czekolady mlecznej(...)czekoladę i ponownie miksujemy. Piekarnik nagrzewamy do  190 stopni .  Masę nakładamy do papierowych foremek.  Uwaga! Nie więcej niż 3/4 foremki! Pieczemy ok.  20 min . Upieczone muffiny odstawiamy do ostygnięcia, w miedzy czasie zabieramy się za dekorację. Śmietankę ubijamy na sztywno, w miedzy czasie dodajemy cukier puder. Ostygnięte muffiny dekorujemy bitą śmietaną i truskawkami. Gotowe babeczki wkładamy

Kolejny blog o gotowaniu
Bezglutenowe muffiny z truskawkami z mąki kokosowej… 215

moja pierwsza styczność w kuchni z mąką kokosową, dużo o niej czytałam i zafascynowana jej dobrodziejstwami postanowiłam ją kupić i coś z niej przygotować, padło na muffiny. Wyszły bardzo smaczne, z wyczuwalną nutą kokosa i truskawek jednak myślę że następnym razem gdy będę z tej mąki piekła muffiny zdecydowanie jako dodatek wybrałabym ananasa lub banany ponieważ według mnie lepiej się(...)osobnej misce łączymy mąkę, ksylitol, żółtka oraz sodę. Dodajemy białka i delikatnie mieszamy. Truskawki kroimy w małe kawałeczki i dodajemy do ciasta i również mieszamy. Przelewamy do formy na muffiny, pieczemy ok. 30-35 min. Smacznego

madamekuchnia.wordpress.com
Pełnoziarniste muffiny z rabarbarem i kruszonką 163

Mamy wreszcie rabarbar !Także już pora na muffiny ze świeżymi owocami. Pełnoziarniste muffiny z rabarbarem i kruszonką sprawdzają się doskonale jako przekąska do kawy, "coś słodkiego" do pracy/szkoły czy mały posiłek na pikniku. Składniki: 1 szklanka mąki tortowej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli(...)jajka i mleko - rozmieszać widelcem. Obie mąki połączyć z cukrem, solą, proszkiem do pieczenia i sodą. Do składników suchych dodać składniki mokre - wymieszać ciasto. Ciasto przekładać do foremek na muffiny, do wysokości nieco ponad połowę. Na cieście ułożyć kawałki rabarbaru i posypać kruszonką. Piec w 180 stopniach około 20-25 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Muffiny marchewkowe 100

sito mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i przyprawy, wymieszać. Suche składniki wsypać do składników mokrych i krótko razem wymieszać (tak, aby się tylko połączyły). Formę do pieczenia muffinów wyłożyć papilotkami, które należy wypełnić przygotowanym ciastem.  Muffiny pieczemy 25 minut w 180 st.C. Upieczone wykładamy z piekarnika i po 10 minutach wykładamy z formy na kratkę, studzimy. Przepis(...)śmietankę ubić z cukrami prawie na sztywno, dodać serek i ubijać, aż krem wyraźnie zgęstnieje (nie za długo, bo można śmietanę przebić i się zwarzy).  Gotowym kremem udekorować muffiny, wierzch posypać startą czekoladą

In my kitchen
Muffiny bananowe z orzechami 229

Pyszne muffiny bananowe z orzechami, jedne z najlepszych jakie jadłam. Najlepiej smakują świeżo upieczone, są pachnące, wilgotne, a z wierzchu chrupiące. Pięknie wyrastają i wyglądają apetycznie, nie można im się oprzeć. Do ich przygotowania polecam bardzo dojrzałe banany, babeczki będą miały wtedy więcej smaku. Polecam szczególnie osobom, które lubią ciasta bananowe. Muffiny bananowe z orzechami świetnie nadają się na śniadanie(...)łyżki soku z cytryny, wymieszać ( patrz FILM ). 3. Do suchych składników dodać mokre i krótko wymieszać łyżką lub szpatułką do połączenia składników. 4. Ciasto przełożyć do foremki na muffiny wyłożonej papierowymi foremkami ( patrz FILM ). Wierzch udekorować plasterkami bananów i orzechami. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 190oC na funkcji góra-dół przez około 23-25 minut. Piekłam

Mała Cukierenka
Czerwone pomarańcze, parchate ogórki i babeczki 137

przewidział. I teraz ja muszę wymyślić, jak je zjeść... Jakieś pomysły...? Gwiazdami dzisiejszego wpisu są oczywiście pomarańcze. Już następnego dnia zamieniłam część z nich w urocze babeczko-muffiny, które chodziły mi po głowie od dawna. Nie mam pojęcia, skąd mi się wziął ten pomysł, bo żadnego satysfakcjonującego mnie przepisu znaleźć w sieci nie mogłam. W końcu sięgnęłam po Indulgent cakes(...)kandyzowanymi pomarańczami i lodami; u mnie plasterki cytrusów wylądowały na dnie foremek, żeby po upieczeniu dumnie prezentować swoją czerwoną barwę już na wierzchu. Nie zmieniłam samej receptury na muffiny - migdałowo-pomarańczowe, dość ciężkie i nadal słodkie (choć ilość cukru zmniejszyłam o ponad połowę). I tak, w przepisie jest oliwa, nie olej. Czuć jej charakterystyczny zapach podczas pieczenia, i na ciepło

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny drożdżowo-pomarańczowe 232

Moja córka uwielbia drożdżówkę z kruszonką. Dzisiaj upiekłam jej drożdżówkę, ale ciut w innej postaci, ponieważ jako muffiny. Dodałam świeży sok pomarańczowy dzięki czemu drożdżowe muffiny mają delikatny posmak pomarańczy. Składniki:    300g mąki    40g masła    2 żółtka    1/3 szklanki ciepłego mleka    0,5 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy(...)miski wsypać pozostałą mąkę, cukier, żółtka, masło, rozczyn i sok z pomarańczy. Ciasto wyrobić. Odstawić na ponad godzinę pod przykryciem aby podwoiło swoją objętość. 10 foremek do muffin napełnić ciastem drożdżowym. Posmarować białkiem i posypać kruszonką (masło, cukiery i mąkę połączyć) i piec w 180C około 30min

Amatorka kuchenna
Makowe muffiny z kakaowym spodem 145

Idealnie wpasowujące się w świąteczny klimat muffiny, a także super pomysł na pozbycie się resztek masy makowej. Na 12 muffinek potrzebujemy: 225 g przesianej mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżki proszku do pieczenia szczypta soli 1 jajko 200 ml mleka 50 ml oleju 3 łyżki masy makowej 1 łyżka kakao Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki wody 3 łyżki(...)stopni .  Do papierowych foremek jako pierwszą wlewamy masę kakaową, następnie resztę papilotki wypełniamy masą makową. Uwaga! Nie więcej niż 3/4 foremki! Pieczemy ok. 20 min . Upieczone muffiny odstawiamy do ostygnięcia, w miedzy czasie zabieramy się za polewę :) Polewa czekoladowa Do rondelka wlewamy wodę, gdy zacznie wrzeć wsypujemy cukier. Kiedy cukier się rozpuści dodajemy masło i rozpuszczamy. Zdejmujemy z ognia

Kolejny blog o gotowaniu
Cynamonowe Muffiny z Nutellą 142

Muffiny, nutella, cynamon – połączenie smaków doskonałe, a do tego lekko świąteczne. Szybki, smaczny deser, bez większego nakładu pracy. Cudownie umili Wam czas podczas rodzinnych, świątecznych spotkań. Ciasto muffinowe puszyste, korzenne, nie za słodkie. Idealnie współgra z rozpływającą się w ustach nutellą. Chrupiąca, cynamonowa posypka jest dopełnieniem całości. Bardzo polecam. Składniki na 10 sztuk: 210 g mąki pszennej(...)cukrze z cynamonem. Posypka: 55 g cukru trzcinowego 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki masła Cukier mieszamy z cynamonem. Masło rozpuszczamy. Źródło (z małymi zmianami): damndelicious.net The post Cynamonowe Muffiny z Nutellą appeared first on Made

Made By Mom And Son
BEZGLUTENOWE MUFFINY DROŻDŻOWE 113

miejsce. PO OKOŁO GODZINIE ciasto dwukrotnie zwiększy swoją objętość. Na wysypaną mąką stolnicę wyłóż ciasto i rozwałkuj. Ciasto podziel na 12 równych części i wsadzaj do papierowej formy na muffiny. Za pomocą rękawa cukierniczego nadziewaj muffiny dżemem, u mnie brzoskwiniowy. MUFFINY ODSTAW NA 15 MINUT DO PONOWNEGO wyrośnięcia. W międzyczasie włącz piekarnik na 190 stopni. POSMARUJ ROGALIKI ROZTRZEPANYM BIAŁKIEM

Kuchnia bezglutenowa Loli
Czekoladowo – migdałowe muffiny z cukinią 131

muffin idealny! Po prostu spełnienie moich muffinowych marzeń Są idealnie miękkie, wilgotne w środku, czekolada w środku nich pozostaje miękka nawet gdy ciasto wystygnie i do tego są bardzo zdrowe! Szczerze polecam!!! CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWE MUFFINY Z CUKINIĄ 45 minut (z pieczeniem) 16-20 muffinów Składniki Suche 225 gram mąki pszennej (lub 150 gram pszennej i 75 razowej) 50 gram płatków

sierotka maRysia w kuchni
Muffiny z truskawkami i kruszonką orzechową 170

dostatecznie dużo tych przepysznych, nietuczących i super zdrowych owoców niech biegnie na najbliższy targ i kupuje ile się da bo już za kilka dni znikną na kolejny cały rok. Muffiny z truskawkami i kruszonką orzechową Składniki: 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 3/4 szklanki cukru 2 jajka 100 g miękkiego(...)Łączymy ze sobą składniki z obu misek i mieszamy aż masa będzie gładka - ciasto jest bardzo gęste. Dodajemy pokrojone na pół truskawki - delikatnie mieszamy. Przekładamy ciasto do foremek na muffiny. Kruszonka: W misce mieszamy mąkę, cukier, cynamon i orzechy po czym dodajemy zimne masło - rozcieramy palcami aż powstanie drobna posypka. Posypujemy ciasto posypka delikatnie ja dociskając. Muffiny pieczemy

sierotka maRysia w kuchni