Muffiny to ciastka w kształcie małej babki , które mogą być przygotowane zarówno na słodko jak i na wytrawnie. Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami Słodkie muffinki mają w sobie np. owoce , orzechy , bakalie, czekoladę. Wytrawne robione są z dodatkiem sera, warzyw takich jak np. burak ćwikłowy czy cukinia jak i ziaren np. kminku lub pestek dyni. Czy w słodkiej czy słonej(...)Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując kokosowe muffinki z czereśniami. Bezglutenowe muffinki kokosowe z czereśniami Czereśnie możecie oczywiście zastąpić dowolnie wybranymi przez siebie owocami. Polacam mango, kokos lub maliny Muffiny bezglutenowe piekłam nieco dłużej aniżeli piekłabym muffinki zrobione na mące pszennej. Mąka gryczana jest nieco cięższa niż pszenna przez co potrzebuje być w piekarniku odrobinę dłużej. Lubisz muffinki z owocami
mecooksPrzepis na wyśmienite muffiny z wiśniami oprószone cukrem pudrem. Muffiny te idealnie sprawdzą się na śniadanie, przekąska do szkoły czy też na podwieczorek. Bardzo łatwo i szybko je się robi, a jeszcze szybciej zjada. MUFFINKI Z WIŚNIAMI SKŁADNIKI: mąka pszenna (280 g) masło (100 g) wiśnie mrożone lub z kompotu (150 g) cukier (100 g) jajka (2 szt.) czekolada gorzka(...)wysokości. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 180*C około 25 minut do suchego patyczka. 5.) Po wystudzeniu muffinki posypujemy cukrem pudrem. Uwagi: Żeby muffiny nie oklapły nam zaraz po upieczeniu, studzimy je w uchylonym piekarniku. Proponuję Wam też zobaczyć przepis na muffiny bananowe , a jeżeli szukacie innych pomysłów na łakocie, to zapraszam do zakładki
Rita creativeDzień dobry :-) Mojemu dziecku zamarzyły się muffiny o smaku pizzy, nawet poszukał przepis ( klik ). Obiecał też, że będzie je robił ze mną. Robiliśmy więc razem, muffiny wyszły bardzo smaczne. Najlepiej zjeść je tego samego dnia, ewentualnie w kolejnym dniu. Najlepsze są po upieczeniu. Z podanego przepisu wychodzi 12 sztuk. Jako nadzienie możecie sobie dać ulubione dodatki. Muffiny na wierzchu posypane(...)Salami kroimy w drobną kosteczkę, tak samo paprykę. Dorzucamy do ciasta, dodajemy też do niego troszkę sera, mieszamy. 3. Papilotki napełniamy do wysokości 3/4 ciastem i wierzch każdej muffiny posypujemy startą mozzarellą. 4. Pieczemy w 180 stopniach (termoobieg) przez około 30 - 35 minut. Smacznego
kruche babeczkiSłodkie, małe co nieco na świąteczny stół. Pyszne muffiny piernikowe z kremem cynamonowym. Muffiny są wilgotne, miękkie i aromatyczne. Puszysty krem cynamonowy dopełnia całości, a dekoracja z ciasteczek Oreo sprawi, iż nikt im się nie oprze :) Przepis na muffiny zaczerpnięty ze strony Kwestia Smaku , nieco zmodyfikowany. Polecam! Muffiny piernikowe Składniki na 12 sztuk: Na muffinki: 200g mąki
Smak mojej kuchnicały następny rok W poniedziałek oczywiście zorientowaliśmy się, że nie mamy wystarczającej ilości batatów w naszej spiżarce, aby zrobić ciasto. Normalne… Pozostało nam jedynie, zamiast ciasta przygotować muffiny z batatów . I wiecie co? To był strzał w dziesiątkę. Przepisów na muffinki na blogu jest już kilka, w tym nasz ulubiony na dyniowe muffinki z czekoladą. Do batatów pasuje też(...)masło z orzechów nerkowca ( a co ) PRZEPYSZNE. Muffiny wyszły delikatnie chrupiące bo masło było z kawałkami orzechów po prostu LOVE IT! No i czekolada, bo jak tak bez odrobiny czekolady?! Jak to u nas bywa przepis jest banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. A większość składników powinniście mieć w domu. Składniki ( na około 6 muffinek ): ½ szklanki puree z batata
PaleoLifepieczenia, kakao, budyń), a mokre ze sobą (jajka, cukier waniliowy, ksylitol, oliwa, mleko, jogurt i aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem), a potem dodajemy po łyżeczce powideł śliwkowych. Następnie wylewamy resztę ciasta do foremek tak aby przykryć powidła śliwkowe(...)Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 35 minut. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem, smacznego! ***** First, we prepare the dough. We mix together dry ingredients (flour, baking powder, cocoa, pudding) and mix wet together (eggs, vanilla sugar, xylitol, oil, milk, yogurt and aroma). We add the dry ingredients to the wet and mix. We pour
Projekty ze smakiemCzekoladowe muffiny z wiśniami to kolejny wypiek z urodzinowego przyjęcia Błażejka. Tort Miś i miękkie ciasteczka z czekoladą już znacie. Jeśli Wam zasmakowały te pomysły, to ten również przypadnie Wam do gustu :). Muffiny są miękkie i bardzo czekoladowe. Piekłam je w zwykłych papilotkach i potem wkładałam je do większych, sztywnych foremek. Dopiero niedawno dowiedziałam się, że w tych tekturowych papilotkach(...)problemu można piec! Jak widać uczymy się całe życie ;). Składniki na 8 muffinów: 140 g mąki pszennej 20 g ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 70 g białego cukru 55 g masła, roztopionego 1 duże jajko 80 ml maślanki (może być jogurt naturalny) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 80 g wiśni bez pestek
Słodki PomysłDziś szybki przepis na muffiny. Babeczki pojawiają się tutaj sporadycznie co nie znaczy, że ich nie pieczemy 😉 Obie miałyśmy ochotę na kokosowe ciacho, a że w zamrażarce miałyśmy jeszcze jagody to uznałyśmy, że to całkiem fajne połączenie. Do tego wegańskie krówki kokosowe i czekolada kokosowa Super Krówka sprawiły, że owocowe muffiny nabrały jeszcze karmelowego klimatu. Całość jest wegańska, słodka(...)Super krówka Mąkę przesiać przez sito, dodać wiórki, ksylitol, proszek i sodę, wymieszać. Następnie dodać mleko kokosowe i olej. Masa ma być gęsta ale nie sucha. Sylikonowe foremki na muffiny wypełnić do 1/4 wysokości kładą na zmianę ciasto z jagodami. Piec w 180’C ok 20-25 minut. Pokrojone w plastry krówki włożyć na muffiny ok 5 minut przed wyłączeniem
Candy PandasWitajcie, babeczki czy muffiny sprawdzą się nie tylko na deser (w słodkiej wersji) ale i na drugie śniadanie czy kolację, jeśli przyrządzimy je w wytrawnej wersji, które będą idealne na Wielkanocny stół . Moja dzisiejsza propozycja to muffiny z pieczarkowo-serowym nadzieniem. Ciasto powstało na bazie mąki kukurydzianej oraz pełnoziarnistej. Dodałam też odrobinę majonezu ( w święta Wielkanocne nie może go zabraknąć(...)cebulkę a następnie dodajemy pieczarki. Wszystko podsmażamy i przyprawiamy do smaku. Kiedy pieczarki delikatnie przestygną dodajemy do pokrojoną mozzarellę i mieszamy. Wcześniej przygotowane ciasto wykładamy do foremek na muffiny: na dno kładziemy łyżkę masy, którą delikatnie rozsmarowujemy po dnie i bokach foremek, wykładamy łyżkę farszu i przykrywamy znowu ciastem. Na wierzchu układamy pokrojone na kawałki pomidorki koktajlowe. Pieczemy
Health-Fit-Lifesobą (jajka, oliwa, cukier). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Na koniec dodajemy marchewkę i dokładnie mieszamy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem), a potem dodajemy po łyżeczce kremu pomarańczowego . Następnie wylewamy resztę ciasta do foremek tak aby przykryć krem. Potem(...)posypujemy babeczki skórką. Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem, smacznego! ***** First, we peel the carrots, wash and we mix it in a blender. Next, we prepare the dough. We mix together dry ingredients (flour, baking powder, cinnamon, salt) and mix wet together (eggs, oil, sugar
Projekty ze smakiemdługiej przerwie spowodowanej... brakiem weny? Chyba tak. No więc.. po długiej przerwie wracam z banalnym, ale pysznym przepisem na muffiny. Babeczki, mufiny, cupcakes to moje ulubione przekąski do kawy i na spotkanie ze znajomymi. I dzisiaj właśnie mam spotkanie, więc wypadało coś upiec :) Składniki na 20 muffinów: 3 szklanki mąki pszennej 2 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka(...)mleko i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Formę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i nakładamy po łyżce masy. Na to dajemy około łyżeczki budyniu i przykrywamy masą kakaową. Muffiny pieczemy w 200 stopniach około 25 minut. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej (posłuży nam jako polewa). Ostudzone muffiny smarujemy roztopioną czekoladą i posypujemy płatkami owsianymi. Smacznego
Taste of imaginationNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Co tu dużo pisać muffiny, jedne z lepszych które miałam okazję piec. Są wilgotne, puszyste, aromatyczne, najeżone orzechami ,a na dodatek mają krówkową niespodzianką w środku, pycha :D /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki (6 dużych muffin): niepełna szklanka mąki orkiszowej ( dałam pełnoziarnistą) ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody ¼ szklanka brązowego cukru 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 50g posiekanej gorzkiej czekolady ½ szklanki
Słodkie zapomnienieWitajcie, na osłodę nowego tygodnia zapraszam na muffiny z jabłkiem i marchewką. Babeczki powstały na bazie mąki owsianej. Do ciasta dodałam także rodzynki a całość posypałam odrobiną sezamu. Dodatek cynamonu nadaje muffinom jesiennego klimatu. Jedna babeczka to: 147 kcal w tym: B: 3,6 g, W: 20,2 g; T: 5,5 g. Składniki (10 muffinek(...)starte jabłka i marchew. Całość miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon i rodzynki. Ponownie całość dokładnie łączymy. Tak przygotowane ciasto rozlewamy do foremek na muffiny. Wierzch posypujemy sezamem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 20-25 minut. Muffiny to idealna przekąska na drugie śniadanie czy podwieczorek. Z powodzeniem można zapakować i zabrać
Health-Fit-Lifesię też czy by tak Pandy miałyby się pojawić na instagramie. Tylko czy my znajdziemy czas na kolejny portal? Hmm, co sądzicie, opłaca się mieć tam konto? Składniki: Muffiny (8-10 szt.) -180g mąki ryżowej -60g mąki z tapioki -60g mąki kukurydzianej -100 g ksylitolu -2 jajka -250g jogurtu naturalnego (u nas bez laktozy(...)blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piec w 170’C ok 10 minut, zależnie od grubości (najlepiej wyciągnąć kiedy brzegi już się bardzo rumienią). Pozostawić do całkowitego wystudzenia. MUFFINY Suche składniki połączyć z mokrymi. Muffiny piec w 180’ ok 30 minut. KREM JAGLANO-WANILIOWY Kaszę 3 razy przepłukać we wrzątku, następnie czynności powtórzyć z wodą ciepłą. Zagotować ją w szklance
Candy PandasMuffiny to chyba najprostsze ciasta do pieczenia. Za każdym razem inne, z innymi dodatkami, z różnymi modyfikacjami, mało wymagające – nie potrzebujecie nawet miksera! W większości przypadków trzeba się naprawdę postarać, żeby coś nie wyszło. Dzisiaj otworzyłam swój zeszyt sprzed kilku ładnych lat – te pyszne, puchate i mięciutkie muffinki z rabarbarem robi się w 20 minut. Zaraz po rozwodzie przeprowadziłam się(...)kroimy łodygi – najpierw wzdłuż na pół, potem w kostkę. Kawałki powinny być mniej więcej wielkości drażetki gumy do żucia i dwa razy od niej grubsze, nie większe bo inaczej muffiny się porozpadają. Rozpuszczamy i studzimy masło i olej kokosowy. Do miseczki z mokrymi składnikami wbijamy jajka, rozmącamy je widelcem. Dolewamy do nich jogurt lub śmietanę, aromat waniliowy (jeśli używacie aromatów
Karo in the Kitchen