muffin - 5491 przepisów (strona:91/367)

Bułeczki brioche 135

jest naprawdę dużo! Genialne, prawda? Oryginalne francuskie bułeczki brioche piecze się w specjalnych metalowych foremkach wyglądających jak formy na mini babki, równie dobrze spisze się jednak najzwyklejsza blaszka na muffiny. Jeśli szukacie inspiracji na inne pyszne śniadaniowe wypieki zapraszam Was serdecznie do zobaczenia wpisów z przepisami na chałkę , rogale z orzechami i czekolad ą lub drożdżówki z serem . Składniki

Ciastkozercy
Muffiny piernikowe 106

Cześć! Będąc wciąż w klimacie świątecznym napiszę dziś o moich muffinach piernikowych. Bardzo fajny pomysł na udekorowanie świątecznego stołu i bardzo smaczny przyznam.  Miłośnicy pierników nie zawiodą się! Te muffinki smakują jak pierniczki. Dodając miód stają się bardziej twarde, ale z czasem miękną.  Czyli wersja dla łasuchów: bez miodu :) Upiekłam moje muffiny w foremkach firmy Stella.  Stella(...)zestaw foremek na święta.  Atutem jest również to, że są kolorowe :) Pięknie wtedy się prezentują.  Miałam więc foremki ze Stelli i zabrałam się do przygotowania ciasta na muffiny.  Składniki: * 1 szklanka mąki * 1/2 szklanki brązowego cukru * 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżka kakao * 3 łyżki przyprawy do piernika * 2 jajka * 125 g masła * rodzynki, suszona żurawina

Pieprzyć z Fantazją
Czekoladowe muffiny z masłem orzechowym 127

Czekoladowe muffiny z masłem orzechowym na "mleku" z czarnego pełnoziarnistego ryżu w fioletowych papilotach. Użyłam mąki orkiszowej jasnej, która jest lekkostrawna niż zwykła mąka orkiszowa jasna 2- 2,5 szklanki cukier kokosowy 1/2 szklanki ( możesz dodać więcej, moje muffiny nie były zbyt słodkie) kakao 2 łyżki wanilia mielona  1/2 łyżeczki soda  1/2 łyżeczki proszek do pieczenia(...)ryżu - 1 szklanka jaja 2 szt. Suche składniki wsypujemy do miski, napowietrzamy mieszając trzepaczką, dodajemy mokre składniki: napój, jaja i olej i mieszamy trzepaczką jednolitą masę. Do papilotów na muffiny wlewamy po łyżce masy,  następnie na masę kładziemy po łyżeczce masła orzechowego, a na wierzch kolejną pełną łyżkę ciasta i jeszcze trochę. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut

AZgotuj!
Jabłkowe muffiny z cynamonem 127

jego smakiem zarówno latem, jak i zimą. Aczkolwiek mi najbardziej smakują one w okresie jesiennym, w połączeniu z cynamonem tworza najsmaczniejszy duet. Dlatego dzisiaj mam dla Was pyszne owsiane muffin z jabłkiem i cynamonem. Podobny przepis na muffiny był juz wczesniej. Z racji braku czasu i życia w biegu, często sięgam po łatwe i szybkie w przyrządzeniu potrawy(nie zapominajmy(...)muffinki sprawdzą się jako przekąska w ciągu dnia lub śniadanie. Ich ogromną zaletą jest to, że dodajemy do nich składniki, które zazwyczaj znajdują się w każdym domu. Artykuł Jabłkowe muffiny z cynamonem pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki

Fit Food Brunetki
Muffinki 103

ciasto, biszkopt, muffinki, ciasto parzone i ciasto francuskie. Super pomysł bo takie przepisy i rady to podstawa a dodatki możemy dobierać i modyfikować według własnego uznania. Ale przejdźmy do muffinów. Jak pisałam wcześniej ,przepis można modyfikować dodając różne owoce. Składniki 110 g masła 110 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 30 ml mleka 2 jaja 1 łyżeczka ekstraktu(...)konsystencję gęstego budyniu i swobodnie opadać z łyżki. Przełóż ciasto do rękawa cukierniczego. Formę do wypieku muffinek wyłóż papilotkami i szprycą napełnij je do wysokości 2/3 papilotki. Do moich muffinów dałam po truskawce i kawałki banana. Piecz przez 20 minut 175 stopni z termoobiegiem. Po upieczeniu odstaw do wystygnięcia. Muffiny są mięciutkie i pyszne. Znikły w jedną chwilkę. Książka warta

Z Kuchni Do Kuchni
Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami 130

Mało kto o tym wie, ale muffiny i muffinki to nie to samo . Muffiny to puszyste placki drożdżowe, wypiekane w Anglii już tysiąc lat temu. Muffinki to ich znacznie młodsze siostry, bez dodatku drożdży, za to z proszkiem do pieczenia. Prawdziwą popularność muffiny zdobyły na początku XVIII wieku. Wtedy to angielski piekarz, Samuel B. Thomas wyemigrował do Nowego Jorku, gdzie

mojewypiekiinietylko
Pomarańczowe muffiny ze śnieżną pierzynką. 118

mojej kuchni, chociaż jestem tym pokoleniem któremu pomarańcza kojarzy się z zimą, choinką i pierwszą gwiazdką. Lubię w ciągu roku powracać do takich skojarzeń , a z przepisem na muffiny pomarańczowe robię to w mniej niż 40min. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki brązowego cukru 1 jajko 1 szklanka maślanki 1 pomarańcza ( otarta z niej skórka i wyciśnięty(...)misce mieszamy składniki suche. Łączymy suche składniki  z mokrymi i mieszamy widelcem niezbyt dokładnie, wystarczy żeby się ze sobą lekko połaczyły. Ponoć im mniej starannie to zrobimy tym muffiny są smaczniejsze. Formę na muffinki wykładamy papilotkami, a w przypadku silikonowych foremek nie robimy nic. Wypełniając foremki ciastem nalezy pamiętać aby ciasto sięgało do ¾ ich wysokości. Ja nakładam ciasto, gałkownicą

Farmażony
Muffinki czekoladowe 146

smaki na coś słodkiego, nie są skomplikowane, czas przygotowania i pieczenie nie jest długi i w godzinę można zajadać się słodkimi kaloriami :) Kilka prostych składników i gotowe. W przypadku muffin czekoladowych smak zależy od czekolady jaką damy, ja testowałem z czekolada gorzką, mleczną, białą czy miętową i z każdą są pychotka :) Składniki: 300g mąki 150g masła 150g cukru 100g dowolnej(...)ponownie mieszamy. Do powstałem masy dodajemy drobno pokrojoną czekoladę. Masę przekładamy do foremek (u mnie wyszło około 14 szt - masy delikatnie ponad połowę foremki) - za pierwszym razem gdy piekłem muffiny naładowałem całe foremki po brzegi - w konsekwencji czego ciasto delikatnie wypłynęło na cała blachę w piekarniku hehehehe :) Piekarnik nagrzewamy do 180 ° C opcja termoobieg. Wstawiamy foremki do pieca i pieczemy

Smacznie Pysznie Kalorycznie
TOSTOWE MUFFINY Z JAJKIEM PRZEPIÓRCZYM 86

dziś kolejna wersja muffina śniadaniowego. Tym razem bardziej tradycyjnego... bez dodatku grzybów.   Jajka przepiórcze są zdrowsze od jaj kurzych. Charakteryzują się: dużym udziałem żółtka w porównaniu do całej wielkości zawierają łatwo przyswajalne białko posiadają większą ilość aminokwasów oraz mikroelementów  zawierają dobrze przyswajalny fosfor są mniej tłuste i posiadają mniej cholesterolu od jaj kurzych jaja przepiórcze nie uczulają Czego(...)potrzebujemy: 6 kromek pieczywa tostowego 6 plastrów szymki garść startego sera 1 pomidor 6 jajek przepiórczych sól pieprz Chleb tostowy ugniatamy wałkiem i wykładamy nim formę do muffinów. Następnie układamy szynkę a na to pomidor pokrojony w drobną kostkę. Pomidora przykrywamy startym serem. Solimy i pieprzymy. Podpiekamy około 5 minut. Na wierzch dodajemy jajka (do każdego muffina po 1 jajku

Kuchnia w oparach
Najlepsze czekoladowe babeczki 166

roku zamiast klasycznej baby postanowiliśmy upiec po prostu duże muffiny. Jakoś nigdy nie przepadamy za babami, natomiast muffiny znikają ze stołu w piorunującym tempie.  Poniżej przedstawiamy przepis, który odgrzebaliśmy podczas sprzątania. Wycięty z jakiejś starej gazety, trochę zakurzony, ale jak się okazało zawierający recepturę na najlepsze czekoladowe muffiny, jakie kiedykolwiek wyszły z naszego piekarnika!   Babeczki wyszły obłędne

Kuchnia od dwojga
Jogurtowe muffinki z borówkami / Yogurt muffins with blueberries 143

cukier i aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Następnie dodajemy borówki i mieszamy wszystko ze sobą delikatnie. Wlewamy ciasto do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem(...)sugar and aroma). We add the dry ingredients to the wet and mix until uniform mass. Next, we add blueberries and mix everything, gently. We pour the dough into muffin tins (if you do not use rubber molds, the mold must smear with oil or butter). We put muffins into a hot oven (180 degrees) for about 30 minutes. Just

Projekty ze smakiem
Ciastka-hybrydy... 113

Ansela. ( Wikipedia ) A do słynnej cukierni można wirtualnie zajrzeć tutaj -  dominiqueansellondon .   Zdjęcie Duffin. Kolejne dziecko cukierniczej rewolucji. Pochodzenie? Nic prostszego! Wystarczy połaczyć dwa wypieki: 'doughnut' ( pączek) i 'muffin'.  Klejace, słodkie ciasto jest pieczone, moczone w stopionym maśle i pokrywane cukrem. Na koniec moga mieć wstrzykiwany do środka dżem. Zdjęcie   Zdjęcie 50% bagel + 50% croissant = 100% błogostanu(...)Framed Cooks . Sama opinii nie wydam, bo jeszcze owego cuda ani nie piekłam, ani nie próbowałam.         Zdjęcie Zdjęcie 'Croffin' albo 'cruffin'. Dziecko croissanta i muffina. Upieczone po raz pierwszy w lipcu 2013 roku przez Kate Reid z Lune Croissanterie (Melbourne, Australia). Nazwa została zarejestrowana, jako znak towarowy w listopadzie 2014 roku w San Francisco przez australijskiego

Lejdi of the house
Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera 158

Muffiny daktylowe z kokosem bez białego cukru , przygotowane wg. mojej ulubionej i mega szybkiej metody, czyli bez miksera . Jedynie potrzebny jest blender ręczny, aby zmiksować daktyle z wodą (ale można to zrobić wcześniej – np. u kogoś, kto ma blender i zmiksowane daktyle przywieźć w słoiczku :) ). Resztę ciasta na muffiny przygotujemy mieszając składniki łyżką. Muffinki daktylowe z kokosem są proste(...)smaczne, szybkie i co najważniejsze – bez dodatku białego cukru. Polecam na śniadanie, drugie śniadanie do pracy lub szkoły, deser lub podwieczorek. The post Muffiny daktylowe z kokosem bez cukru – bez miksera appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
MUFFINY PIERNIKOWE Z KREMEM MASCARPONE 135

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 9 Składniki na muffiny: 200 g mąki, 150 g cukru, szczypta soli, łyżka przyprawy do piernika, łyżeczka cynamonu, 1/2 opakowania cukru wanilinowego, łyżeczka kawy rozpuszczalnej, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej, 75 ml mleka, 1 i 1/2 łyżki miodu (płynnego(...)drugiej miski wlewam maślankę i olej, wbijam jajka oraz dodaję mieszankę mleka z miodem, miksuję. Przelewam mokre składniki do miski z mąką, miksuję na jednolitą masę. Formę na muffiny wykładam papilotkami, wlewam masę (zostawiam około 1 cm od góry bez masy). Piekę około 20 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach (grzałka góra-dół). Studzę. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem

JejKuchnia
Muffiny wytrawne – na pieczywie, z cukinią i serem 193

sztuk do 60 min Łatwe Tanie Przepis na muffiny wytrawne Pyszne muffinki z pieczywa, cukinii i żółtego sera. Pyszna opcja na wykorzystanie pozostałego z dnia poprzedniego chleba lub bułek. Muffinki wytrawne są idealną przekąską lub sposobem na smaczną kolację. Smakują wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Danie możemy zakwalifikować do kuchennego recyklingu […] Artykuł Muffiny wytrawne

PysiaGotuje.pl