muffin - 5491 przepisów (strona:99/367)

Marcepanowe serniczki. I skarby z bazaru 174

trochę zmielonego twarogu od ruskich pierogów; długo się nie zastanawiałam, co z nim zrobić. Sernik, ot co! Twarogu było mało, postanowiłam więc przygotować mini serniczki w formie na muffiny. Smaki...? Miałam otwarte powidła śliwkowe, potem mój wzrok padł na marcepan... To musiało być dobre połączenie! Zajrzałam do Siankoo, i od niej wzięłam pomysł na spód w stylu granoli, z pieczonych(...)jest już z pewnością za późno, ale może ktoś z Was skusi się na takie słodkie maleństwa...?Marcepanowe mini serniczki z powidłami śliwkowymiSkładniki:(na 12 serniczków w formie do muffinów)spód:65 g płatków owsianych2 łyżki miodu30 g płatków migdałowych30 g masłamasa serowa:200 g twarogu 3krotnie mielonego55 g marcepanu100 ml śmietany kremówki (38%)2 jajka2 łyżki miodudodatkowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wytrawne muffinki / Dry muffins 146

sobą (jajka, oliwa, mleko, jogurt). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Na koniec dodajemy dodatki i mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Smacznego!***** First, we prepare ons, that(...)yogurt). We add the dry ingredients to the wet and mix until uniform mass. At the end, we add all ons and mix all. We pour the dough into muffin tins (if you do not use rubber molds, the mold must smear with oil or butter). We put muffins into a hot oven (180 degrees) for about 30 minutes. Enjoy

Projekty ze smakiem
Czekoladowo-krówkowe babeczki! 151

sobie bezkarnie i bez wyrzutów sumienia pozwolić (wszystko oczywiście w granicach rozsądku :D). Dziś postanowiłam zrobić meeega czekoladowe i słodkie babeczki, które zostały pochłonięte w 2 dni!Składniki (12 muffinów)1 szklanka mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao szczypta soli1 łyżka sody2 jajka2 łyżki miodu2 łyżki mleka1/3 szklanki cukru1/2 szklanka oleju1/2 tabliczki czekolady2 cukierki "Krówki"Przygotowanie:Nastawiamy piekarnik(...)były przypalone, a patyczek był mokry.Są strasznie słodkie, dlatego nie dodawałam żadnej polewy lub lukru. Uwielbiam kombinować z różnymi smakami i dodatkami, dlatego za każdym razem muffiny wychodzą inne. Smacznego

Kitchens Alphabet
333. 183

kiedy znowu ruszysz przed siebie , szybko nadrobisz zaległości.” ricotta hotcakes* z malinami *pełnoziarniste  Miało być zupełnie co innego, ale gdy moja wielka waniliowo-czekoladowa budyniowa muffina siedziała w piekarniku, tata akurat wrócił z targu(na który swoją drogą i tak pojechałam jeszcze z mamą, bo tata wszystkiego nie kupił) z pysznymi malinami, a ja wiedziałam, że gdzieś(...)czeluściach lodówki jest jeszcze ricotta, w ten o to sposób moja muffina musiała trochę poczekać... tak do drugiego śniadania :P bo wizja tych placków nie chciała mi wyjść z głowy. waniliowo-czekoladowa Budyniowa muffinka z masłem orzechowym, malinami i truskawkami Muffina zainspirowana tym, przepisem

More food, love and dreams
Czekolada nie pyta, czekolada rozumie. Mocno czekoladowe cuda 320

przegrana świadczy o spisku satanistów i żydokomuny. Dobrze, że Piechocińskiego na papieża wybrali, bo naród już by całkiem zidiociał.Stres koi czekolada, dużo czekolady i jeszcze więcej czekolady. Dziś muffiny bardzo czekoladowe, niesłodkie i z karmelem. Proste jak aparycja przeciętnego hipstera z Krakowa. Dwie miski, jedna rózga, blacha do muffinów i piekarnik gwarantują doskonały środek uspokajający. Rozgrzewamy piekarnik(...)stopni grzanie góra – dół. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami i przygotowujemy ciasto.Potrzebujemy:łyżkę masła¾ szklanki mlekatabliczkę dobrej czekolady3 łyżki dobrego kakao (ja użyłam surowego)dwa jajkapół szklanki brązowego cukru300 ml kefiru (tak, dobrze czytacie) – najlepsze Zsiadłe Mleko z Krasnego Stawu½ szklanki oleju1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaszczyptę solimąkę ok 2,5 szkl.solony karmel – umówmy się, karmel wymaga uwagi, raz wyjdzie

ladykitchen
WYTRAWNE MUFFINKI WEGETARIAŃSKIE. 428

ulicy. Rozbawione towarzystwo śmieje się, stojąc w oknie i paląc papierosy. Stukają kieliszki, zabawa trwa - jedzenia zabraknąć nie może.Ekspresowo i pysznie, przy okazji wegetariańsko. Łatwe do przygotowania warzywne muffiny z pewnością świetnie sprawdzą się na jakiejś szalonej domówce. W moim przypadku rozeszły się w mgnieniu oka. Polecam więc :)WYTRAWNE MUFFINY WEGETARIAŃSKIE./własny; współpraca z marką Winiary(...)sypką mieszankę,mieszając jedynie do połączenia się składników. Następnie dodaję pieczarki,ser i paprykę oraz posiekaną natkę pietruszki.Z papieru do pieczenia wykrawam kwadraty tak, aby po włożeniu do foremkina muffiny powstały nam dość wysokie papilotki. Nakładam do nich porcjeciasta, po czym wkładam do rozgrzanego piekarnika i piekę ok. 25 minutw 180 stopniach, aż pięknie zbrązowieją.SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Nalewka z malin z dodatkiem miodu 231

wydają mi się być nadal atrakcyjnym produktem do obróbki, dlatego również tym razem (podobnie jak to było przy okazji śliwek z nalewki śliwkowej, które wykorzystałam do wypieku muffinków - Muffiny dyniowe) wykorzystałam je do wykonania ciasteczek z malin oraz dodatkiem świeżego jabłka. Składniki: 1,5 szkl. mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,3 szkl(...)szkl. ojeju roślinnego łyżka miodu Wykonanie: W osobnych naczyniach mieszamy ze sobą suche i mokre składniki. Następnie zawartość dwóch naczyń mieszamy na jednolitą masę, którą napełniamy foremki na muffiny. Pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jedząc muffiny wyczuwalne są w nich pestki z malin, które "chrupią" w zębach, jednak jest to miły deser i dodatek

Taste Of My Day
Halloweenowe Muffinki 217

wiemy, że symbolem tego święta jest wydrążona i podświetlona dynia z wyszczerbionymi zębami i trójkątnymi oczami, ale my tym razem obchodzimy to święto na słodko ^^ my i halloweenowo ozdobione muffiny.         Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka pół szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia cały cukier wanilinowy ok. połowę buteleczki aromatu waniliowego 1 szklanka mleka(...)pomocą łyżki, a następnie dodajemy mokre (olej mleko i jajka). Wszystko mieszamy łyżką - nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wlewamy ciasto do formy wyłożonej już wcześniej papierkami do muffin (lejemy je do 2/3 wysokości, bądź więcej, w zależności od tego, jak wysokie muffiny chcemy uzyskać).  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy ok. 25 - 30 minut ( zaznaczamy jednak

WeAreCrazy
Muffinki serduszka 172

razem postanowiłam w silikonowej foremce upiec muffiny w kształcie serc.  Muffiny bardzo ładnie urosły podczas pieczenia i wyszły bardzo smaczne.  Dodam, że formy nie ma potrzeby natłuszczać, muffiny bardzo łatwo się wyciąga po upieczeniu.Składniki: 1/2 margaryny,1/2 szklanki cukru,1,5 szklanki mąki,2 jajka,1 łyżeczka proszku do pieczenia,3/4 szklanki mleka,do posypania: cukier puder

Aga w kuchni
Muffinki z kurczaka 3567

pieprzem i solą. Piersi kurczaka przecinamy na pół. Rozbijamy by powstało nam 12 kotletów. Każdy kotlet posypujemy z obu stron przyprawą do drobiu. Następnie wkładamy kotlety do blaszki na muffiny. Każdy kotlet w osobną dziurkę (ja mam blaszkę na 12 muffinów). Nakładamy łyżeczką farsz grzybowy w środek i zawijamy wystające końce kotletów z kurczaka. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika(...)stopni na 20- 25 minut. Następnie wyciągamy i na każdy muffin kładziemy pół plasterka żółtego sera i kawałek zielonej oliwki. Pieczemy jeszcze około 15 minut. Uwaga: blaszki nie smarujemy niczym, bo podczas pieczenia wyleci nam spora ilość oleju z farszu

Aga w kuchni
Muffinki czekoladowe z truskawkami 175

Sezon Truskawkowy to już wspomnienie ale wspomnienia są po to aby przywoływać miłe chwile :) Uwielbiam truskawki i czekoladę więc postanowiłam połączyć te dwa boskie smaki i stworzyć muffiny moich marzeń . Nie myślałam że trafię do muffinego nieba nim spróbowałam ... minam ... Muffiny proste w wykoniu, a sposób dekoracji najbardziej ucieszył najmłodszego członka rodziny ... Bo cóż może być lepszego niż truskawki ,serca(...)mokrych składników dodajemy po jedenej łyżce suchej mieszanicy u i mieszamy aż wszystkie składniki się połączą ( Ciasto powinno wyjść dość gęste , nie obawiajcie się jego mocnej konsystencji po upieczeniu muffiny są delikatne w smaku i puszyste )  3.Przełożyć masę do foremek ( Nałożyć jedną sporą łyżkę na spód foremi , położyć truskawkę i przykryć kolejną warstwą ciasta ) Foremki wypełniać

ciemna strona patelni
Jajko po benedyktyńsku 223

Sycące wykwintne śniadanie czyli jajko w koszulce podawane razem z bekonem na angielskim muffinie i polane sosem holenderskim. Pracochłonne, ale przepyszne...Składniki na 2 porcje:angielskie muffiny np. z TEGO przepisu2 plastry bekonu lub szynki szwarcwaldzkiej2 jaja w koszulkach np. z TEGO przepisusos holenderski: 2 żółtka(...)pieprzu na puszysto. Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo masło i miksować, aby masa zgęstniała - powinna mieć konsystencję majonezu.Bekon lub szynkę podsmażyć na suchej patelni, ugotować jajka w koszulkach. Muffiny przekroić na pół i opiec w tosterze.Na każdej połowie bułki ułożyć plaster bekonu, a na nim ugotowane jajko. Polać ciepłym sosem holenderskim i natychmiast podawać

wyzwania kuchenne
Muffinki z powidłami 204

sodę oczyszczoną oraz przyprawę korzenną. Następnie wlewam mleko i olej oraz wbijam jajka. Całość mieszamy krótko, tylko do połączenia się składników. Grudkami wcale się nie przejmujemy. Do foremek na muffiny nakładamy po ok. 1,5 łyżki ciasta. Na wierzch układamy po pełnej łyżeczce powideł, a wszystko przykrywamy kolejną porcją ciasta. Formy mogą być napełnione prawie do krawędzi. Muffiny rosną bardzo(...)foremek. Pieczemy je ok. 25 min. w 180 stopniach Celsjusza. Przed wyciągnięciem, chwilę studzimy w wyłączonym piekarniku, a dopiero po ok. 10 min. wyjmujemy je na kratkę. Dzięki temu muffiny nie opadają, w środku są delikatne i puszyste, a z wierzchu delikatnie chrupiące. Dla mnie - idealne. W prawdzie przydałaby się do nich polewa czekoladowa, a najlepiej gache, ale już

Ratunku obiad
Słodkie co nieco na niedzielę 226

Dziś proponuję drożdżowe muffiny, z kwaskowym, rabarbarowym środkiem i słodką kruszonką. Pasują idealnie do popołudniowej herbaty lub jako wyjątkowe, późne śniadanie. Powstały dość spontanicznie i może dlatego tak nam smakowały. Gdy na straganie zobaczyłam rabarbar, to wprost nie mogłam mu się oprzeć, a po powrocie do domu okazało się, że mam pół opakowania świeżych drożdży, które trzeba w najbliższym czasie(...)zastanawiając się wiele i nie szukając konkretnego przepisu, wzięłam się do pracy. Efekty możecie oglądać na zdjęciach, które mimo brzydkiej pogody pachną wiosną i... rabarbarem :) Drożdżowe muffiny z rabarbarem i razową kruszonką porcja na 12 sporych babeczek Będziemy potrzebować: 3,5 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru + trochę do zaczynu i posypania rabarbaru 200 g roztopionego i ostudzonego masła

Ratunku obiad

Proponowane wyszukiwania