muffin - 5491 przepisów (strona:106/367)

Muffiny z czekoladą 264

prosty przepis na smaczne i szybkie w przygotowaniu muffiny :) Składniki: (na 14-16 szt.) -250 g mąki pszennej -1 szklanka cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia -1 szklanka mleka -1/2 szklanki oleju -2 jajka -kropla ekstraktu z wanilii lub miąższ z połowy laski wanilii -czekolada gorzka lub mleczna do nadziewania Wykonanie: Do jednego naczynia wsypujemy składniki suche: mąkę, cukier(...)ekstraktu lub ziarenek wanilii i mieszamy. Gotowe ciasto wlewamy do foremek do 1/2 wysokości, następnie kładziemy kostkę czekolady (mogą to być również drobniejsze kawałki) i przykrywamy ją odrobiną ciasta. Muffiny pieczemy w 200 stopniach przez ok. 20 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu studzimy na kratce, można posypać cukrem pudrem. Smacznego

KasiekGotuje
Orkiszowe muffiny z marchewką, batatem i papryką z parmezanem i gorgonzolą. Pomysł na zdrowy lunch. 99

tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki: pokrojone i starte warzywa, sery, mąkę, jajka, mleko i przyprawy: sól, pieprz, wędzoną paprykę oraz proszek do pieczenia dokładnie mieszam. Formę na muffiny wykładam papierowymi papilotkami i nakładam do wnętrza każdej ciasto na 3/4 wysokości. Muffiny umieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 40 minut, po upieczeniu wyciągam z formy

Mango Papaja
Muffiny z borówkami i czekoladą 192

Długo mnie tutaj nie było. Pochłonęła mnie przeprowadzka w końcu do swojego własnego M. Dziś podzielę się z Wami przepisem na przepyszne muffiny z borówkami i gorzką czekoladą. Można użyć też innych owoców np. malin, jagód czy co tam tylko macie pod ręką. Składniki na 20-24 szt. 125 g masła 3/4 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 2 jajka(...)przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy borówki i czekoladę, mieszamy delikatnie Ciasto wkładamy do foremek na muffiny (ja używam silikonowych) Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach I gotowe :) Zamiast mieszać ręcznie możemy składniki połączyć mikserem, ale po wsypaniu owoców trzeba już robić to ręcznie. Jest

Ptasia Kuchnia
Ricottowy muffin nadziany jesienią. 138

Ricottowy muffin, nadziany kremem dynia-masło orzechowe; maliny, kawa  Cieszę się takim porankiem, mimo, że pogoda już nie taka, mimo, że szaro i pochmurno, ale akurat dzisiaj mi to nie przeszkadza. Pokój po kilku dniach totalnego wywrócenia go do góry nogami, meble na środku zawsze fajne, w końcu wraca do stanu użytku, pomalowane, poprzesuwane z dużą(...)nakładamy farsz(ew. wtykamy kilka malin)* i przykrywamy resztą ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni przez ok.35min. * mi cały farsz się nie zmieścił/nie ryzykowałam, że muffina nie wyrośnie, ale idealny do jej smarowania potem

More food, love and dreams
Muffiny z masłem orzechowym i czekoladą… 167

Zauważyliście jak ubywa już dnia? Niby wiem, że przecież już prawie wrzesień i większa część roku dawno za nami, ale … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Brownie muffiny z kawałkami czekolady i orzechami laskowymi 129

Czasami zastanawiam się, co czeka mnie po śmierci. Dzisiaj odkryłam swoją przyszłość. Za te muffiny zdecydowanie pójdę do piekła, bo są tak szatańsko przepyszne, przepiękne i przepełnione wyłącznie tuczącymi, zakazanymi składnikami. I mimo to się nimi zajadam. Czekam aż przestanę się mieścić w drzwiach. Będę dzisiaj grzeszyć, tak bardzo grzeszyć... BROWNIE MUFFINY Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY I ORZECHAMI LASKOWYMI Składniki

Życie zamknięte w smaku
Muffiny pomarańczowe z mąki ryżowej 118

mąka mące równa. Każdą trzeba traktować inaczej. Mąki są kapryśne i wymagające. Ale jak się je już pozna... Wtedy można wyczarować cuda. O, jak te muffiny na przykład :) MUFFINY POMARAŃCZOWE Z MĄKI RYŻOWEJ Składniki: - 325 gram mąki ryżowej - 2 jajka - 1/2 szklanki mleka - 1/2 szklanki oleju lub rozpuszczonego masła klarowanego - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Życie zamknięte w smaku
Wytrawne muffiny z salami, fetą i suszonymi pomidorami 188

Lekkie i proste w przygotowaniu muffiny z dodatkami w włoskim stylu, podkreślonymi aromatem bazylii – doskonałe zarówno na ciepłe śniadanie lub jako zimna przystawka. Szybko znikają, więc proponuję od razu zrobić podwójną porcję. Jeśli ktoś woli wersję bez salami, można je pominąć, lub zastąpić np. niewielką ilością pokrojonego, podduszonego i odsączonego szpinaku. Składniki na 12 sztuk: 125 g mąki pszennej(...)oliwę i czosnek i jeszcze raz roztrzepać. Dodać fetę z pozostałymi dodatkami i wymieszać. Całość przelać do miski z suchymi składnikami i krótko wymieszać łyżką. Nałożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Piec 20 minut w temperaturze 175-180 stopni C (grzałka góra-dół). Przepis bierze udział w akcji

Trzeci talerz
"Muffinki z nadzieniem budyniowym i kokosową pianką" 94

Muffinki z nadzieniem budyniowym i kokosową pianką" Zastanawiałam się co zrobić z białkami, które pozostały mi po którymś z poprzednich wypieków i tak narodził się pomysł muffin z kokosową pianką. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1 jajko 2/3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru Dodatkowo: 1 budyń waniliowy(...)kakao mieszamy w jednej misce. W drugiej łączymy składniki mokre, czyli jajka, mleko i olej. Składniki suche i mokre mieszamy razem ( niezbyt dokładnie).  Nakładamy do foremek od muffin łyżka masy kakaowej, łyżeczka budyniu, następnie znów łyżeczka masy kakaowej, a na górę masę kokosową. Całość powinna być do 2/3 wysokości foremek. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika, pieczemy ok 25 minut

Słodka Kraina Wypieków
Zapomniana sztuka. 123

Cytrynowy jogurtowy muffin;  z jagodami i płatkami migdałowymi; borówki Czysto teoretycznie mogłabym upiec kilka mniejszych, tak, aby miała normalny kształt, mogłabym niby wsadzić mniej jagód do środka, tak by nie była od nich, aż fioletowa w środku, ale w praktyce wolę upiec jedną wielką, o dziwnych kształtach i fioletową w środku, może nie idealną(...)trochę do poprawy następnym razem, ale taka więcej frajdy sprawia mimo wszystko :D Znak to, że trzeba znów więcej muffin piec bo się z wprawy wyszło :D W końcu ciepło, w końcu słońce

More food, love and dreams
Muffny z ciecierzycą i malinową niespodzianką 123

Inspiracją był dla mnie przepis Feed Me Better na dietetyczne muffiny . Moim celem nie było całkowite usunięcie tłuszczy czy cukru, a pozbycie się mąki. Trochę się obawiałam, jak to wyjdzie, ale miło się zaskoczyłam. Muffiny są pyszne, a świadomość zdrowych składników sprawia, że znikają jeszcze szybciej. Z pewnością jeszcze nie raz je zrobię, a to chyba najlepsza rekomendacja ;) Składniki

Corner With Recipes
Muffiny cukiniowo-marchwiowe 104

się ukryć, że uwielbiam takie eksperymenty. Wyszło pysznie, nieskromnie mówiąc ;) Muffiny cukiniowo-marchwiowe Składniki (12 muffinów): - 2 jajka - 3/4 szklanki cukru* - 1/4 szklanki oleju + kilka łyżek przegotowanej wody/mleka - 1 szklanka startej marchewki - 1 szklanka startej cukinii - 2 szklanki mąki ( 1 pełnoziarnistej, 1 tortowej/krupczatki) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - kilka kropel ekstraktu waniliowego - 2 łyżki cynamonu - garść

Corner With Recipes
Muffiny kawowe 172

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Połączenie muffinów i kawy to coś idealnego w trakcie niezbyt udanego dnia ;). Ważne, żeby kawa której używacie była dobrej jakości i naprawdę mocna. Nie polecam kaw rozpuszczalnych, '3 w 1' itd. ;) Do zrobienia dobrej kawy wystarczy niedrogi ekspres przelewowy, zmielona albo ziarnista kawa i ewentualnie młynek. Także(...)kawy trzeba mieć drogi ekspres. Do mojego wypieku użyłam ostatnio testowanej przeze mnie i znajomych kawy , którą mogę z czystym sumieniem polecić i testowałam dzięki sklepowi www.przyjacielekawy.pl :)  Kawowe muffiny (12 sztuk): - 1,5 szklanki mąki ( u mnie 1 szklanka mąki pełnoziarnistej i 0,5 szklanki krupczatki) - 0,5 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Corner With Recipes
Muffiny z serem 239

lodówce zalegało opakowanie sera białego z bliskim końca terminem do spożycia, więc trafił do środka muffinek. Ser okazał się świetnym dodatkiem, muffiny są delikatne, nie za słodkie i można je jeść niemal od razu po wyjęciu z piekarnika, choć dla mnie smaczniejsze są po dokładnym wystudzeniu (ser ma wyraźniejszy smak). Dość istotne, że robią się bardzo szybko i znikają(...)minut (do suchego patyczka). Po upieczeniu wyjąć z papilotek i wystudzić na kratce. Jeśli chcemy otrzymać bardziej słodkie, to wierzch posypać cukrem pudrem. Z podanych składników wyszło 24 muffiny

Kuchcik gotuje
bezglutenowe muffinki z truskawkami 174

truskawkowe zaległości, bo przez ostatnie dwa tygodnie nie miałam możliwości publikowania przepisów, a tych truskawkowych trochę się nazbierało...Coraz trudniej znaleźć truskawki w sklepach wiec muszę się śpieszyć ;) BEZGLUTENOWE MUFFINY Z TRUSKAWKAMI przepis autorski // 8 sztuk ~250g domowego mixu bezglutenowego (klik) ~2 jajka ~200g jogurtu naturalnego ~50ml oleju rzepakowego ~180g cukru ~czubata łyzeczka bezglutenowego proszku do pieczenia ~250g truskawek(...)Składniki "mokre" dodajemy do "suchych" i mieszamy. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki lub drobniej jeśli są duże i następnie delikatnie mieszamy z masą. Przekładamy ciasto do foremek na muffiny i pieczemy ok. 20-30 minut (do "suchego patyczka") w 180*C. Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji

chili & sugar