muffin - 5491 przepisów (strona:98/367)

Muffiny na chandrę i depresję! 193

czekoladę! Super mieszanka! Idealna na jesienne popołudnie. Zjadanie dużych ilości orzechów polecane jest dla osób z depresją, homeopatom czy po prostu osobom  przemęczonym, dlatego śmiało polecam! Muffiny na chandrę z orzechami włoskimi!"Składniki:300 g mąki2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki cukruszklanka mleka 3.2%2 jajka100 g margaryny3 łyżki cukru waniliowegołyżeczka esencji waniliowej pół laski waniliiszklanka(...)najłatwiej i najszybciej ).Migdały mielimy i dodajemy do ciasta razem z orzechami włoskimi.Czekoladę kroimy na małe kawałeczki i dodajemy na sam koniec do ciasta - mieszamy lekko - Ciasto na muffiny nie lubi zbyt długiego wyrabiania:)Przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami i pieczemy 25`C w 180`C. Studzimy na kratce.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Muffiny z białym serem i wanilią 145

wszystko, to dodatkowy dzień na przygotowanie słodkich przyjemności :) Jeszcze nie planowałam tegorocznego święta, ale wydaje mi się, że powoli mogę zacząć wypróbowywać przepisy. Na przykład dzisiejszy jest cudownie smakowity :) Muffiny z białym serem i wanilią. Kochani! Cudowny smak a do tego muffiny są super wilgotne. Idealne. Wypróbujcie!"Składniki:300 g mąki100 g masła2 jajka150 g cukruszklanka mleka1,5 łyżeczki proszku(...)ucieramy ser razem z jajkiem i cukrem waniliowym, gdy masa będzie jednolita, przerzucamy do masy jajecznej i lekko mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę i lekko mieszamy.Ciasto przekładamy do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości.Pieczemy około 25 minut - do zarumienienia - studzimy w piekarniku.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Muffiny z porzeczkami i nalewką wiśniową 183

wyjazd, a to wszystko do godziny 18. Nie wiem czy się wyrobię, wszystko okaże się w swoim czasie. Wiem jedno, musicie koniecznie wypróbować mój dzisiejszy przepis! Oczywiście jeżeli lubicie Muffiny. Dziś prezentuje Wam babeczki z alkoholem i owocami, yumm! Zapraszam  na Muffiny z czerwoną porzeczką i nalewką wiśniowo-śliwkową! Wychodzą przesmaczne :) Dla tych którzy wyjeżdżają, przy okazji życzę udanego(...)misce mieszamy obie mąki z cukrem , dodajemy proszek do pieczenia. W drugiej olej z jajkami, ekstraktem waniliowym, nalewką i mlekiem.Do suchych składników wlewamy płynne i mieszamy łopatką.Formę na muffiny wykładamy papilotkami i napełniamy je do 3/4 wysokości. Na wierzch każdej babeczki nakładamy po łyżce porzeczek. Pieczemy w 180°C przez 25 minut. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Wytrawne muffiny ze szparagami i cheddarem 237

muffiny zawsze muszą być słodkie? Oczywiście, że nie! Dziś przygotowałam dla Was przepis na Wytrawne muffiny ze szparagami i serem cheddar. Są wilgotne, smaczne i sycące, bardzo fajne jako drugie śniadanie w pracy, szkole czy domu. Alternatywa dla tradycyjnej kanapki. Spróbujcie!"Składniki:125 ml mleka2 jajka300 g mąki100 ml oleju1/2 łyżeczki pieprzu1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki musztardy rosyjskiejłyżka jogurtu naturalnegołyżeczka proszku(...)składników. W oddzielnej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, startym serem sola i pieprzem.Do suchych składników dolewamy płynne i mieszamy. Pod koniec dodajemy pokrojone szparagi.Blaszkę na muffiny wykładamy papierowymi papilotkami, następnie napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200`C.Podajemy na ciepło i na zimno!Smacznego

Słodkie Przyjemności
Muffiny z jagodami i kruszonką 168

pozostaje mieć nadzieję i liczyć, że wynikną jakieś pozytywy z deszczu. Na przykład więcej jagód! Nie obraziłabym się, a Wy? Dziś kolejna letnia jagodowa propozycja. Zapraszam na Muffiny z jagodami i kruszonką. Szczerze, dawno nie jadłam tak dobrych babeczek, oj dawno! Spokojnie można wykorzystać zamiast jagód jakieś inne sezonowe albo mrożone owoce. Spróbujcie :) PS. Dzięki za odwiedziny na FB! Jest(...)śmietanę - roztrzepujemy. Dodajemy ekstrakt i ponownie lekko mieszamy.W drugiej misce wsypujemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Do płynnych składników dosypujemy suche i mieszamy.Ciast przelewamy do foremek na muffiny wyłożonych papilotkami do 3/4 wysokości.Każdą babeczkę posypujemy łyżką umytych i osuszonych jagódPrzygotowujemy kruszonkę:Do miseczki wrzucamy pokrojone na małe kawałki masło, dodajemy mąkę i cukier i ugniatamy tworząc małe okruszki

Słodkie Przyjemności
Muffiny z malinami 192

smacznych ciastach, albo babeczkach, takich jak te dzisiejsze. Są proste w przygotowaniu, a smakują tak dobrze, że nawet eM sięgną po następną - a On raczej nie przepada za muffinami :). Jeżeli tylko macie ochotę, zapraszam na bardzo miękkie, wilgotne babeczki z soczystymi malinami i kruchym wierzchem. Komu, komu? :)"Składniki:2 jajka1/2 szklanki mlekałyżka śmietany 18%1/2 szklanki oleju rzepakowegołyżka ekstraktu cynamonowego260(...)oliwą i śmietaną. Dodajemy ekstrakt cynamonowy i wszystko lekko mieszamy.W drugiej misce łączymy mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Do płynnych składników dosypujemy suche i mieszamy.Na blaszkę do muffin wyłożonej papilotkami wylewamy ciasto do 3/4 wysokości. Następnie posypujemy świeżymi malinami - lekko wbijamy w ciasto.Przygotowujemy kruszonkę:Do niewielkiej miseczki wrzucamy pokrojone na małe kawałki masło, dodajemy mąkę i cukier - ugniatamy

Słodkie Przyjemności
Malinowo-czereśniowe muffiny z kruszonką 169

ucierane, dziś dla odmiany mam dla Was babeczki. Nie byle jakie, bo malinowo-czereśniowe! Wierzch przyozdabia kruszonka, dzięki czemu babeczki stają się jeszcze smaczniejsze. Wypróbujcie koniecznie te malinowo czereśniowe muffiny ze słodką kruszonką! Psst.. Idealnie nadają się na grilla :)Składniki:210 g maki125 g cukru3 jajkałyżeczka ekstraktu waniliowego100 g masła1,5 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szklanki mlekaszklanka malinpół szklanki(...)wszystko mieszamy.W drugiej misce ucieramy masło z cukrem, następnie dodajemy masę jajeczną i mieszamy. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia, które dosypujemy do wcześniej wymieszanej masy.Na blaszkę do muffin wyłożonej papilotkami wylewamy ciasto do połowy wysokości. Następnie dodajemy kilka świeżych malin i zalewamy łyżką ciasta na które ponowie układamy kilka sztuk świeżych owoców - tym razem czereśni. Przygotowujemy kruszonkę

Słodkie Przyjemności
S jak... smakowity sylwester! 278

zimno. Czy może być coś lepszego w ten ostatni dzień roku?Drożdżowe babeczki z nadzieniem mięsno-pieczarkowymskładniki na 24 niewielkie babeczki(użyłam standardowej formy na 12 muffinów)Do przygotowania ciasta będziemy potrzebować:500 g mąki pszennej200 ml mleka100 g rozpuszczonego i ostudzonego masła min. 82%3 jajka50 g drożdży1 łyżeczkę cukru1/2 łyżeczki solidodatkowo 1 łyżkę masła do natłuszczenia formyDo nadzienia(...)przyprawy. Sos zagotowujemy i jeśli jest zbyt rzadki, chwilę odparowujemy. Jeśli natomiast zgęstnieje za bardzo, dolewamy trochę mleka. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy. Studzimy.Metalową formę do muffinów natłuszczamy. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na ok. 1 cm grubości (może też być ciut cieniej). Wykrawamy z niego krążki o ok. 9 cm średnicy, którymi wylepiamy zagłębienia na babeczki (nie trzeba dociskać

Ratunku obiad
Marcepanowe serniczki. I skarby z bazaru 189

trochę zmielonego twarogu od ruskich pierogów; długo się nie zastanawiałam, co z nim zrobić. Sernik, ot co! Twarogu było mało, postanowiłam więc przygotować mini serniczki w formie na muffiny. Smaki...? Miałam otwarte powidła śliwkowe, potem mój wzrok padł na marcepan... To musiało być dobre połączenie! Zajrzałam do Siankoo, i od niej wzięłam pomysł na spód w stylu granoli, z pieczonych(...)jest już z pewnością za późno, ale może ktoś z Was skusi się na takie słodkie maleństwa...?Marcepanowe mini serniczki z powidłami śliwkowymiSkładniki:(na 12 serniczków w formie do muffinów)spód:65 g płatków owsianych2 łyżki miodu30 g płatków migdałowych30 g masłamasa serowa:200 g twarogu 3krotnie mielonego55 g marcepanu100 ml śmietany kremówki (38%)2 jajka2 łyżki miodudodatkowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Wytrawne muffinki / Dry muffins 162

sobą (jajka, oliwa, mleko, jogurt). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Na koniec dodajemy dodatki i mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Smacznego!***** First, we prepare ons, that(...)yogurt). We add the dry ingredients to the wet and mix until uniform mass. At the end, we add all ons and mix all. We pour the dough into muffin tins (if you do not use rubber molds, the mold must smear with oil or butter). We put muffins into a hot oven (180 degrees) for about 30 minutes. Enjoy

Projekty ze smakiem
Czekoladowo-krówkowe babeczki! 179

sobie bezkarnie i bez wyrzutów sumienia pozwolić (wszystko oczywiście w granicach rozsądku :D). Dziś postanowiłam zrobić meeega czekoladowe i słodkie babeczki, które zostały pochłonięte w 2 dni!Składniki (12 muffinów)1 szklanka mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao szczypta soli1 łyżka sody2 jajka2 łyżki miodu2 łyżki mleka1/3 szklanki cukru1/2 szklanka oleju1/2 tabliczki czekolady2 cukierki "Krówki"Przygotowanie:Nastawiamy piekarnik(...)były przypalone, a patyczek był mokry.Są strasznie słodkie, dlatego nie dodawałam żadnej polewy lub lukru. Uwielbiam kombinować z różnymi smakami i dodatkami, dlatego za każdym razem muffiny wychodzą inne. Smacznego

Kitchens Alphabet
333. 203

kiedy znowu ruszysz przed siebie , szybko nadrobisz zaległości.” ricotta hotcakes* z malinami *pełnoziarniste  Miało być zupełnie co innego, ale gdy moja wielka waniliowo-czekoladowa budyniowa muffina siedziała w piekarniku, tata akurat wrócił z targu(na który swoją drogą i tak pojechałam jeszcze z mamą, bo tata wszystkiego nie kupił) z pysznymi malinami, a ja wiedziałam, że gdzieś(...)czeluściach lodówki jest jeszcze ricotta, w ten o to sposób moja muffina musiała trochę poczekać... tak do drugiego śniadania :P bo wizja tych placków nie chciała mi wyjść z głowy. waniliowo-czekoladowa Budyniowa muffinka z masłem orzechowym, malinami i truskawkami Muffina zainspirowana tym, przepisem

More food, love and dreams
Czekolada nie pyta, czekolada rozumie. Mocno czekoladowe cuda 347

przegrana świadczy o spisku satanistów i żydokomuny. Dobrze, że Piechocińskiego na papieża wybrali, bo naród już by całkiem zidiociał.Stres koi czekolada, dużo czekolady i jeszcze więcej czekolady. Dziś muffiny bardzo czekoladowe, niesłodkie i z karmelem. Proste jak aparycja przeciętnego hipstera z Krakowa. Dwie miski, jedna rózga, blacha do muffinów i piekarnik gwarantują doskonały środek uspokajający. Rozgrzewamy piekarnik(...)stopni grzanie góra – dół. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami i przygotowujemy ciasto.Potrzebujemy:łyżkę masła¾ szklanki mlekatabliczkę dobrej czekolady3 łyżki dobrego kakao (ja użyłam surowego)dwa jajkapół szklanki brązowego cukru300 ml kefiru (tak, dobrze czytacie) – najlepsze Zsiadłe Mleko z Krasnego Stawu½ szklanki oleju1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaszczyptę solimąkę ok 2,5 szkl.solony karmel – umówmy się, karmel wymaga uwagi, raz wyjdzie

ladykitchen
WYTRAWNE MUFFINKI WEGETARIAŃSKIE. 447

ulicy. Rozbawione towarzystwo śmieje się, stojąc w oknie i paląc papierosy. Stukają kieliszki, zabawa trwa - jedzenia zabraknąć nie może.Ekspresowo i pysznie, przy okazji wegetariańsko. Łatwe do przygotowania warzywne muffiny z pewnością świetnie sprawdzą się na jakiejś szalonej domówce. W moim przypadku rozeszły się w mgnieniu oka. Polecam więc :)WYTRAWNE MUFFINY WEGETARIAŃSKIE./własny; współpraca z marką Winiary(...)sypką mieszankę,mieszając jedynie do połączenia się składników. Następnie dodaję pieczarki,ser i paprykę oraz posiekaną natkę pietruszki.Z papieru do pieczenia wykrawam kwadraty tak, aby po włożeniu do foremkina muffiny powstały nam dość wysokie papilotki. Nakładam do nich porcjeciasta, po czym wkładam do rozgrzanego piekarnika i piekę ok. 25 minutw 180 stopniach, aż pięknie zbrązowieją.SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Nalewka z malin z dodatkiem miodu 246

wydają mi się być nadal atrakcyjnym produktem do obróbki, dlatego również tym razem (podobnie jak to było przy okazji śliwek z nalewki śliwkowej, które wykorzystałam do wypieku muffinków - Muffiny dyniowe) wykorzystałam je do wykonania ciasteczek z malin oraz dodatkiem świeżego jabłka. Składniki: 1,5 szkl. mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,3 szkl(...)szkl. ojeju roślinnego łyżka miodu Wykonanie: W osobnych naczyniach mieszamy ze sobą suche i mokre składniki. Następnie zawartość dwóch naczyń mieszamy na jednolitą masę, którą napełniamy foremki na muffiny. Pieczemy ok 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Jedząc muffiny wyczuwalne są w nich pestki z malin, które "chrupią" w zębach, jednak jest to miły deser i dodatek

Taste Of My Day