muffin - 5491 przepisów (strona:98/367)

Muffiny gryczane z musem jabłkowym 134

Dzisiaj mały przerywnik od moich kuchennych eksperymentów ;)  Muffiny z tego przepisu są idealne jako szybki wypiek do kawy, kiedy nie mamy czasu na dłuższe pieczenie. Bardzo szybko można je zrobić, wykorzystując domowy mus z jabłek. W środku są wilgotne i zdecydowanie najsmaczniejsze są w dniu pieczenia, nawet jeszcze na ciepło :) Dodatkowo z przepisu mogą skorzystać osoby na diecie bezglutenowej(...)Muffiny gryczane z musem jabłko wym Składniki: 2 jajka 1 szklanka mąki gryczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (jeśli zależy nam na całkowitym braku glutenu, wybieramy ten bezglutenowy) 5 płaskich łyżek cukru trzcinowego 100 gram musu jabłkowego 1/4 szklanki mleka Jajka rozbijamy razem z mlekiem. Dodajemy cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy mus jabłkowy

FitKot
Muffiny kakaowe z cukinią i czereśniami 149

Kończą się czereśnie, dlatego dzisiaj wrzucam do sieci przepis na słodkie muffiny. Poza sezonem można użyć również mrożonych owoców. Muffiny upiekłam na piknik "pod chmurką", zniknęły, nawet nie wiem kiedy. Dobrze, że je w domu przed wyjazdem sfotografowałam :) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki gorzkiego kakao 1 szklanka startej cukinii ze skórką(...)trzepaczką. Do suchych wlać mokre i wymieszać łyżką. Na koniec wyłożyć połówki czereśni i jeszcze raz wymieszać całość. Ciasto przełożyć do papilotek lub silikonowych foremek i piec muffiny ok. 30 minut. Najlepiej sprawdzić wykałaczką czy są upieczone

Czerwień i błękit
ZIOŁOWE MUFFINY 112

sól - wymieszać. Jajka rozkłócić wlać do nich olej i mleko. Do mokrych składników wsypać suche, wymieszaj. Następnie dodać starty żółty ser i tymianek, wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffiny.  Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C.  Pod koniec pieczenia wierzch muffinów posypać startym żółtym serem wymieszanym z tymiankiem.  Muffiny ziołowe  idealnie pasują do barszczu

Ciastka - domowe słodkości
Muffiny z brzoskwiniami. 139

Pyszne, mięciutkie, letnie muffiny nadziane soczystymi brzoskwiniami, idealne na deser lub słodką przekąskę. Polecam!!! Składniki na muffiny z brzoskwiniami na 12-14 sztuk 2 brzoskwinie SUSZE SKŁADNIKI: 200 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 łyżka  cukru waniliowego skórka z 0,5 cytryny MOKRE SKŁADNIKI: 1 jajko 200 ml jogurtu naturalnego 100 ml oleju(...)odkładamy. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej misce mieszamy składniki mokre. Łączymy mokre składniki z suchymi, mieszamy niezbyt dokładnie, dodajemy brzoskwinie i jeszcze raz mieszamy. Foremki do muffin napełniamy ciastem do 3/4 wysokości, umieszczamy formy w piekarniku i pieczemy 15-20 minut. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Proteinowo-warzywne muffiny / Protein-veggie muffins 193

Ultra szybkie i pyszne muffiny, które nie pójdą w boczki! :))) Składniki: - 3 duże jabłka - 2-3 marchewki - pół żółtej cukinii - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 miarki odżywki białkowej (u mnie ciastko z kremem) - 3 białka jaj - ok. 2 szklanki wody - 2 łyżki obrębów owsianych - 2 łyżki siemienia lnianego złotego - 2 łyżki mąki kokosowej Do dzieła: Pokrojone jabłka, marchew(...)dolewając szklankę wody. Później łączymy z pozostałymi składnikami i wodą, mieszamy i pakujemy do papilotek! :) Pieczemy około 30 min w temp. 180'C Możecie przed wstawieniem do piekarnika posypać muffiny wiórkami kokosowymi! :) Smacznego RECIPE IN ENGLISH   Ultra fast and delicious muffins, witch you can eat without any worries about your hips! :) Ingredients: - 3 big apples - 2-3 carrots - half

Spektrum Smaku
Mufiny ciasteczkowe z rumem i sosem pomarańczowym 100

niezwykłe muffiny. Wyszły takie, a nie inne zupełnie przypadkowo, a ich smak znienacka przywołał wiele, wiele wspomnień. Z późnego dzieciństwa, ogólniaka, pierwszych lat studiów. Pamiętacie draże? Takie miękkie cukierki - duże groszki, czekoladowe, waniliowe, pomarańczowe, czekoladowe... Pękające pod zębami z lekkim trzaskiem, wypełnione miękkim, słodkim nadzieniem? Choć generalnie zawsze stroniłam od słodyczy, to draże kupowałam sobie od czasu do czasu(...)sosie,  ciasto o smaku ciasteczek maślanych z lekkim akcentem szlachetnego alkoholu; wierzcie mi lub nie, ale jeśli zrobicie, znajdziecie w muffinkowym raju! :) Są nieco bardziej pracochłonne niż standardowe muffiny, ale za to jak smakują...! Składniki ciasta: 200 g mąki 100 g pokruszonych herbatników maślanych* 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 80 g cukru 200 g naturalnego jogurtu

Kuchnia Prezydentowej
.549. razem muffinuJemy 114

razowa kakaowa muffina nadziana ricottą i jagodami z czekoladą~ Inspiracja , zmiany -> prawie żadne, bo jedynie użycie groszków czekoladowych zamiast posiekanej czekolady (na jedno wychodzi, nevermind) i posypanie nimi wierzchu muffiny zamiast dodanie do masy. Obłęd! To jedno słowo w zupełności wystarczy aby opisać ten wypiek. Zresztą, Karolina poleciła mi ją osobiście, a to chyba coś znaczy? Teraz(...)polecam, bo jest na prawdę godna polecenia ♥ Śniadanie zjedzone wspólnie z autorką tejże muffiny, Karoliną . Jaką muffinę ona przygotowała na dzisiejszy poranek? Zajrzyjcie na tasty-breakfast

breakfast of dreams
wegańskie i bezglutenowe mini-pasztety fasolowe z żurawiną 159

poniższe mini-pasztety również gościły na naszym stole i wszystkim (nawet mięsożercom :)) smakowały. Dobrym rozwiązaniem było upieczenie kilku małych pasztetów zamiast jednego dużego - wyglądają ciekawiej (wujek myślał, że to muffiny! :D) i są łatwiej podzielnie. Suszona żurawina świetnie tutaj pasuje i nadaje pasztetowi fajnego charakteru - na prawdę polecam ten dodatek jak i ogólnie cały ten przepis! :) Jest bardzo prosty(...)wymaga niewielu składników, które są łatwo dostępne. MINI-PASZTETY Z BIAŁEJ FASOLI Z SUSZONĄ ŻURAWINĄ VEGAN&GLUTEN FREE przepis autorski // 8 pasztetów pieczonych w silikonowych foremkach na muffiny lub jeden duży w keksówce o dł. ok. 20cm ~2 puszki (500g) białej fasoli, *można ugotować ją samemu jeśli wolcie* ~3 łyżki oleju rzepakowego ~50g suszonej żurawiny ~przyprawy: majeranek, pieprz czarny/zio

chili & sugar
Otrębowe muffiny 105

Jajka rozbijamy - żółtka dodajemy do masy otrębowej, a białka ubijamy na pianę. Ubitą pianę delikatnie mieszamy z masą otrębową. Dłońmi formujemy kulki wielkości mandarynki i umieszczamy w formie do muffin. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i trzymamy muffiny jeszcze 20 minut w cieple. Studzimy na kratce. Otrębowe muffiny można

My Chcemy Jeść
Kasza od Łukasza, Charlie i Fabryka Czekolady 174

Inspiracją do tego dania była zapiekana kasza z twarogiem pomysłu Łukasza. Od siebie dorzuciłam suszone owoce i wanilię, a deser upiekłam w formie na muffiny. Prosto, smacznie i zdrowo. P.S. Można też użyć świeżych owoców, dżemu lub gęstego syropu. Nam deser smakował z sorbetem z czarnej porzeczki. P.S. 2. Można również oddzielić kaszę od masy twarogowej i ułożyć je warstwowo(...)Millet dessert from Łukasz, Charlie and the Chocolate factory Got the inspiration for this dessert from Łukasz. I added dried fruit and vanilla and baked the dessert in a muffin pan. It’s simple, tasty and healthy. PS You can use fresh fruit, jam or thick syrup as well. We liked our dessert with black currant sorbet

Qlinarnie i Qlinarnie
Babeczki z galaretką w czekoladzie 1315

Babeczki z galaretką w czekoladzie to połączenie puszystego biszkoptu, galaretki z dużą ilością truskawek oraz polewy czekoladowej. Swój kształt zawdzięczają przygotowaniu w formie na muffiny. Babeczki nie są zbyt słodkie, a dzięki dodatkowi owoców i galaretki, smakują świeżo, lekko i pysznie. Bardzo ciekawie prezentują się całe babeczki oblane czekoladą, ale dopiero po przekrojeniu (lub ugryzieniu) robią efektowne wrażenie, uwidaczniając całe(...)patyczka - po upieczeniu wyjąć z papierem z formy, po wstępnym przestygnięciu zdjąć papier, biszkopt całkowicie ostudzić - za pomocą szklanki o średnicy odpowiadającej mniej więcej średnicy wgłębień w formie na muffiny, w której będziemy przygotowywać babeczki, z ostudzonego biszkoptu wyciąć sześć kółek - reszta biszkoptu nie będzie nam potrzebna WARSTWA OWOCOWA - 150ml wody zagotować, wlać do miski, energicznie mieszając, rozpuścić w niej

Smakołyki Bereniki
Rozstrzygnięcie konkursu :) 155

jest mi niezmiernie miło ogłosić, że zestawy produktów Primavika otrzymują (kolejność alfabetyczna):   pani Wioleta Perkowska za przepis na Drożdżowe pierożki z wiśniami pani Magdalena Pietera za przepis na Muffiny z Oreo pani Ewelina Skiba -Szyszczyńska za przepis na Kabanosy w cieście A oto zwycięskie przepisy: DROŻDŻOWE PIEROŻKI Z WIŚNIAMI (p. Wioleta Perkowska) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej(...)wyrośnięcia. Następnie rozwałkowuję ciasto, wycinam kółka szklanką, nakładam dżem i zlepiam (podobnie jak pierogi) . Układam na blasze. Ciastka piekę ok. 25 minut w 180 st. Podaję posypane cukrem pudrem. MUFFINY Z OREO (p. Magdalena Pietera) Składniki: 4 serki Danio truskawkowe (560 g) 2 duże jajka 100 ml oleju 4 łyżki cukru 30 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kto ugości moich gości?
Ziemniaczano-szpinakowe muffinki (177 kcal) 156

Przepis na pyszną przekąskę na ciepło ( choć na zimno również dobrze smakuje) – wytrawne muffiny ziemniaczane. Podałam je z sosem czosnkowym. Jeden muffin zawiera 177 kcal. Składniki (na 9 sztuk): 5 sporych ziemniaków ok 150-200 g mrożonego szpinaku 200 g sera feta 3 jajka 2 łyżki mąki 2 cebule 100 g sera żółtego sól, pieprz papryka słodka i ostra, czosnek(...)kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce. Zimne ziemniaki przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki prócz sera żółtego łączymy ze sobą i mieszamy dokładnie. Masę wykładamy do foremek na muffiny, posypujemy żółtym serem. Pieczemy w 180 stopniach do zarumienienia, czyli ok. 30 minut

e-PrzepisyKulinarne
Proste muffiny czekoladowe 180

Muffiny, które chciałabym Wam dziś zaproponować to połączenie przepisu na brownie z klasycznymi babeczkami pieczonymi na pszennej mące i zmielonych migdałach. Właśnie zjadłam dwa prosto z pieca i… jestem szczerze zakochana :) są obłędnie pyszne! W takich chwilach cieszę się, że jestem dorosła i mogę jeść ciastka na obiad ;) Z podanych składników wychodzi 6 bardzo dużych babeczek. Warto upiec

Ciastkozercy
Proste muffiny czekoladowe 333

Przygotowanie muffinów czekoladowych jest prostsze, niż się wydaje. Warto zrobić je samemu, zwłaszcza, że ich pieczenie trwa tylko 20 minut. Składniki (na 20 muffinów): 300 g mąki tortowej 150 g masła klarowanego 150 g gorzkiej czekolady 180 g drobnego cukru 6 łyżeczek kakao 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej 3 jaja(...)dokładnie połączy się z pozostałymi składnikami. Na koniec dodać czekoladę pokrojoną na drobne kawałki i aromat rumowy i ponownie wymieszać. Masę nakładać do papierowych papilotek włożonych do formy do muffinów. Ma ona wypełnić papierową foremkę do mniej 3/4 wysokości. Piec 20 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza (bez termoobiegu

W SMAK