mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:146/622)

Ciasto Cappuccino z Kokosem Siostry Anastazji 4077

kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy   Warstwa Kokosowa: 200 g wiórek kokosowych 5 białek szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Masa Cappuccino: 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej budyń waniliowy 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 220 g masła 2 płaskie łyżeczki kawy cappuccino Polewa Czekoladowa: 75 g czekolady gorzkiej 75 g czekolady mlecznej(...)papierem do pieczenia (tej samej w której piekł się biszkopt) i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut do lekkiego zrumienienia wierzchu. Studzimy. Masa Cappuccino: Do mleka dodajemy cukier, budyń w proszku, mąkę i cukier waniliowy - łączymy składniki. Następnie dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Podgrzewamy niemal ciągle mieszając do zagotowania i zgęstnienia masy. Pozostawiamy

Słodka Strona
Ryba w Cieście z Sosem Słodko-Kwaśnym 200

Słodko-Kwaśnym -  Składniki: ok. 1 kg ziemniaków 500 g filetów z białej ryby (mintaj, dorsz) ciasto: 150 g mąki pszennej 75 ml wody 100 ml mleka jajko łyżka octu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli i pieprzu ponadto: vegeta sos słodko - kwaśny (gotowy lub z tego przepisu ) olej do smażenia Ryba w Cieście z Sosem Słodko-Kwaśnym(...)Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiać. Mleko z wodą, jajkiem i octem zmiksować, następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz pieprz - dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Filety kroimy na kawałki (zwykle jeden filet dzielimy na dwie części) - przyprawiamy niewielką ilością vegety. Rybę zanurzamy w przygotowanym cieście i wkładamy bezpośrednio na rozgrzany olej*. Smażymy

Słodka Strona
Torcik winogronowy z masą serowo-budyniową 164

przyszłości jeszcze niejednokrotnie ją wykorzystam :) Tortownica o średnicy 26 cm Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1,5 lyżeczki proszku do pieczenia Masa: 1 budyń waniliowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru 3 łyżki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny 500 g serka twarogowego dobrze zmielonego Dodatkowo: winogrona 2 galaretki agrestowe  Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek(...)minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto wystygnie wyjmujemy je z formy, zdzieramy papier, kładziemy na talerz i ponownie zakładamy tortownicę.  Masa: Z 500 ml mleka, 2 łyżek cukru i 1 torebki proszku budyniowego gotujemy budyń. Odstawiamy aż do całkowitego wystygnięcia. Do miski wrzucamy serek i cukier puder. Mieszając partiami dodajemy zimny budyń. Żelatynę namaczamy w 3 łyżkach wody

My simple kitchen
Muffiny z truskawkami, czereśniami i czekoladą 104

niejednokrotnie wrócicie do tego prostego przepisu. Polecam! (około 9-10 sztuk) 1 szklanka mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki cukru   1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 jajko 1/2 szklanki mleka   5 łyżek oleju Dodatkowo: 50g czereśni (waga(...)pestek) 50g truskawek 50g czekolady (użyłam mlecznej) Czereśnie (umyte, bez pestek) przekroić na pół, a truskawki pokroić w kostkę. W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia, a w drugiej - jajko, mleko i olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu do ciasta wmieszać uprzednio posiekaną czekoladę

Di gotuje
Czekoladowa babka bez jajek 339

przeniosły się na bardziej Wielkanocne smaki. Od razu zabrałam się za przygotowanie świątecznej baby czekoladowej bez dodatku jaj i sztucznych dodatków. Jeżeli chodzi o składnik padło na proszek do pieczenia, zamiast mleka dodałam sok wiśniowy z letnich zbiorów i wodę, zamiast masła - aby baba była lżejsza użyłam oleju, a aromat? Oczywiście również naturalny ekstrakt waniliowy. Składnikiszklanka mąki pszennej1/2 szklanki(...)szklanki soku z wiśni1/2 szklanki oleju rzepakowego1/2 szklanki letniej wodyłyżeczka soku z cytrynyDodatkowo2 łyżki cukru2 łyżki mleka - dowolnego kokosowego, ryżowego, krowiegołyżka masła2 łyżeczki kakaoSposób przygotowania:Przygotowanie tej babki przypomina robienie muffinów. Jest banalne. Na samym początku do miski wsypujemy obie mąki, kakao, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy.W drugiej misce łączymy ekstrakt waniliowy, sok wiśniowy, olej, wodę. Mieszamy, następnie

Słodkie Przyjemności
Szybki placek z wiśniami 180

wanilinowy,  300 g wiśni (u mnie mrożone), 1/2 szklanki mleka*. *(szklanka na 250 ml) Przygotowanie:   Cukier ucieramy z margaryną. Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajmy jajka, mleko i na wolnych obrotach ucieramy mikserem ciasto. Taką masę przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 25 cm. Układamy wiśnie. Pieczemy

Aga w kuchni
Racuszki z jagodami i papierówką. 125

pysznymi jagodami i papierówkami.Wyszły przepyszne i wszystkim smakowały:) Zapraszam do wypróbowania bo są łatwe w przygotowaniu:) Składniki: 1,5 szklanki mleka około 3 szklanek mąki 1/2 szklanki cukru 2 cukry z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia    3 jajka olej lub olej kokosowy do smażenia 1/2 szklanki jagód(...)papierówki ( jabłka) Wykonanie: Jabłka obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty kogel mogel następnie wlewamy mleko i dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy.Na samym końcu dodajemy starte jabłka i jagody, delikatnie mieszamy łyżką.Na patelni rozgrzewamy około 1/2 szklanki oleju lub oleju kokosowego, nakładamy łyżką porcje ciasta, smażymy

Sama słodycz i szczypta chili
Wilgotne babeczki z bananem i czekolada 226

Składniki: 100 g miękkiego masła 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 i 1/4  szkl. mąki pszennej 1/4 łyżeczki soli  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka 1 banan 100 gram mlecznej czekolady Wykonanie: W miseczce łączymy składniki suche - mąkę, proszek do pieczenia i sól. Przesiewamy. Masło ucieramy z cukrem do momentu, aż cukier się rozpuści

kolorowotorcikowo
łatwe, smaczne z budyniem czekoladowym muffinki.. 130

opakowanie, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, soda oczyszczona 3/4 łyżeczki, budyń czekoladowy 1 opakowanie jajka, cukier, olej, cukier wanilinowy, mleko rózgą dobrze wymieszać wsypać przesianą mąkę z proszkiem, sodą i wymieszać "byle jak", nie za długo 22 sztuki foremki silikonowe - budyń ugotować w 400 ml mleka z łyżeczką masła, 1 łyżką cukru i wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię
pijany bakaliowiec - ciasto imprezowe 615

rozłożyłam na każdym kawałku po kilka rodzynek.  *foremka 26*34 cm Składniki: na ciasto: 250 g masła 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka przyprawy do piernika  na krem: 750 ml mleka 40 g mąki ziemniaczanej 40 g maki pszennej 2 żółtka 3 łyżki cukru(...)szklanki wystudzonej herbaty Śliwki posiekać, wymieszać z rodzynkami zalać rumem. Odstawić na kilka godzin. Mleko, masło, cukier i kakao umieścić w rondelku i mieszając rozpuścić a następnie wystudzić. Do masy wmiksować żółtka. Białka ubić na sztywno. Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy kakaowej i zmiksować żeby nie było grudek, Na końcu delikatnie łyżką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladą malowane. I chlebek na proszku 122

jaka pyszna! Chlebek z botwinką i mozzarellą Składniki: (na keksówkę o wymiarach 22x8 cm) 100 g mąki kukurydzianej 150 g mąki pszennej 2 jajka 150 ml mleka 100 ml oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 30 g ziaren dyni 125 g mozzarelli(...)liści botwinki Mozzarellę pokroić w koskę, botwinkę posiekać. Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem, sodą, ziołami, solą i pieprzem.  Jajka roztrzepać, wymieszać z mlekiem i olejem. Mokre składniki wlać do suchych, wymieszać tylko do połączenia. Dodać ser, botwinkę i pestki dyni, połączyć. Masę przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 35-45 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ryba w Cieście z Frytkami - "Fish & Chips" 290

ziemniaków 500 g filetów z białej ryby          (mintaj, dorsz) ciasto: 150 g mąki pszennej 75 ml wody 100 ml mleka jajko łyżka octu 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia odrobina soli i pieprzu ponadto: vegeta olej do smażenia Ryba w Cieście z Frytkami - "Fish & Chips" -  Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, pokroić w słupki - smażyć(...)rozgrzanym oleju do zrumienienia. Ciasto: Mąkę przesiać. Mleko z wodą, jajkiem  i octem zmiksować,  następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz pieprz - dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Filety kroimy na kawałki (zwykle jeden filet dzielimy na dwie części) - przyprawiamy niewielka ilością vegety. Rybę zanurzamy w przygotowanym cieście i wkładamy

Słodka Strona
Jabłkowo - serowa rozkosz 168

zimnej wody  Wykonanie: Jajka z cukrem i wodą ubić na gęstą pianę. Ciągle ubijając dodawać partami zmielone orzechy, następnie przestudzone masło, a na sam koniec przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać mikserem do połączenia się składników. 24 cm tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wysmarować masłem (spód i boki) oraz delikatnie obsypać mąką. Do przygotowanej tortownicy przełożyć ciasto(...)gram cukru  budyń waniliowy  żółta galaretka Wykonanie: Twaróg utrzeć z wanilią i cynamonem, dodać do niego kwasek cytrynowy i dokładnie wymieszać. Budyń ugotować na mleku, dodać do niego galaretkę (proszek), zagotować cały czas mieszając. Ugotowany budyń dodać do masy serowej, dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto, schłodzić do stężenia. Składniki masa jabłkowa: 1 kg jabłek 80 gram cukru

Krakowskie smaki Ani
Szybkie ciasto z jabłkami II 427

wymieniłam wcześniej a dodatkowo jest niedrogie. Inspirację zaczerpnęłam stąd . Składniki: 3 - 4 średnie jabłka 2 szkl mąki 2 jajka 1/2 szkl cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki śmietany 1 łyżka mleka lub wody 3 łyżki oleju cukier waniliowy cynamon Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - miksujemy. Następnie dodajemy śmietanę, olej i mleko

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Gryczany torcik gofrowy z owocami 213

jest przepyszny, słodycz mango i kwaskowatość agrestu i kiwi doskonale się uzupełniają. Składniki: na 6 okrągłych gofrów: 180 g mąki gryczanej 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia (w wersji bezglutenowej kamienia winnego) 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju(...)łyżek cukru lub ksylitolu 2 średnie jabłka nadzienie i dekoracja: 1 duże dojrzałe mango dżem z agrestu i kiwi Łowicz 1 kiwi Przygotowanie: GOFRY: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać mleko, jajka, olej, cukier i dobrze wymieszać. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Dodać do ciasta. Gofry smażyć w rozgrzanej gofrownicy aż będą rumiane

Ze smakiem i z pasją