mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:152/622)

Rafaello z dodatkiem powideł jagodowych 227

śmietankowe bez cukru 150g – 200g wiórków kokosowych pół tabliczki czekolady karmelowej lub białej 200 g miękkiego masła 500 ml mleka łączymy z cukrem i zagotowujemy. Pozostałe mleko łączymy z żółtkami oraz proszkiem budyniowym i roztrzepujemy do całkowitego połączenia. Masę budyniową wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy. Gotowy budyń odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło miksujemy do czasu powstania

Moje Wyroby
Babeczki z jabłkami II 153

śniadanie :-) delikatnie wilgotne ciasto i wspaniały migdałowo - jabłkowy aromat... Po prostu pyszne... SKŁADNIKI 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki posiekanych migdałów 3 łyżki orzechów nerkowca 1 duże jabłko rodzynki Nerkowce siekamy na drobne kawałki. Mąkę, cukier, proszek, migdały i nerkowce mieszamy razem łyżką

Czary - gary w kuchni
Pancakes z gruszkami 177

się na leniwe weekendowe śniadania :) Z przepisu wychodzi ok. 10 pancakesów. Składniki: 2 małe gruszki 1 jajko 100 g mąki pszennej 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka 2 łyki cukru brązowego Szczypta cynamonu Przepis: Gruszki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Starte gruszki należy odsączyć. Dodajemy do nich jajko i mleko. Całość

Emcia Pichci
Malinowe buły z czekoladą 145

mąki pszennej 50 g mąki pełnoziarnistej 100 ml oleju roślunnego 100 g cukru 200 g tofu naturalnego 1 duży banan 100 g gorzkiej czekolady łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml mleka roślinnego co najmniej szklanka malin szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie składniki poza mąkami, proszkiem do pieczenia i malinami utrzeć na gładką masę. Dodawać stopniowo mąkę cały czas mieszając, pod koniec

greenscarf
Muffinki z daktylami. 169

Składniki : 2 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 3/4 kostki masła 1 i 1/2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotuj również : 1 opakowanie kandyzowanych daktyli płatki lub wiórki kokosowe polewa czekoladowa formę do muffinek papilotki papierowe  Sposób wykonania: Masło rozpuścić, przestudzić. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko. Przesianą mąkę(...)proszkiem wymieszać z cukrem i szczyptą soli. W misce wymieszać roztrzepane jajka z mlekiem i roztopionym masłem. Mokre składniki wymieszać z suchymi. Papilotki włożyć do formy na muffinki, napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Kandyzowane daktyle oprószyć mąką, włożyć do środka muffinek po 1-2 sztuce. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 C przez 25 minut. Przestudzone muffinki udekorować polewą

Przepisy i porady kulinarne
Tarta dietetyczna 160

żółtka i 1 jajko   pół szklanki mąki kukurydzianej   9 łyżek otrąb owsianych   3 łyżki słodzika   3 łyżki kakao   1,5 łyżeczki proszku   ½ olejku waniliowego   7 łyżek mleka nadzienie: 3 łyżki mąki kukurydzianej   ¼ szklanki wody   1.5 szklanki truskawek   słodzik w proszku – kilka łyżek do smaku nadzienie: Mieszamy mąkę z wodą, dodajemy

Humanistka w kuchni
Muffinki czekoladowo bananowe 185

przepisu dorotus76 Składniki na 15 - 16 muffinek : 1 szklanki mąki pszennej 1 szklanka płatków owsianych 3 dojrzałe banany 2/3 szklanki cukru 40 ml oleju oleju 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Sposób wykonania: Banany rozdrobnić widelcem. W jednej misce wymieszać składniki suche: mąkę pszenną,  cukier, proszek do pieczenia, płatki owsiane, kakao

Na słodko lub wytrawnie
Paluszki krabowe w chlebku 231

naszych gości a to co zostało zabrałam jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: - 150 g mąki pszennej - 3 jajka - 200 ml mleka - 8 łyżek oliwy - 100 g startego żółtego sera - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 liście laurowe - 2 średnie marchewki - 1 opakowanie paluszków krabowych - 1 pęczek natki pietruszki - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 1 łyżeczka papryki ostrej - sól(...)pieprz - 2 łyżki masła Przygotowanie: Marchewki obieramy, kroimy w małą kostkę i smażymy na maśle z liści laurowymi do miękkości. Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko i oliwę, mieszamy. Mąkę z proszkiem przesiewamy i dodajemy do masy razem z posiekaną pietruszką i serem żółtym. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i ziołami prowansalskimi. Keksówkę smarujemy masłem

Zainspirowana w kuchni
Placki z twarogiem 139

łyżki masła 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę. Masło roztopić. Ser zmiksować z żółtkami, mlekiem, roztopionym masłem, mąką, solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Placki smażyć pojedynczo na małej patelni lub po kilka na większej. Smażyć z obu stron

Bullio
Placki z twarogiem 167

łyżki masła 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę. Masło roztopić. Ser zmiksować z żółtkami, mlekiem, roztopionym masłem, mąką, solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Placki smażyć pojedynczo na małej patelni lub po kilka na większej. Smażyć z obu stron

Bullio
Placki z twarogiem 372

łyżki masła 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę. Masło roztopić. Ser zmiksować z żółtkami, mlekiem, roztopionym masłem, mąką, solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Placki smażyć pojedynczo na małej patelni lub po kilka na większej. Smażyć z obu stron

Bullio
3xR :Rabarbarowe racuchy z rabarbarowym sosem 221

Składniki (na około 12 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej szklanka mleka sojowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 1 duży dojrzały banan pół szklanki cukru 0,5 kg rabarbaru (z czego 200 g do sosu) na sos: 3 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej 200 g rabarbaru szklanka mleka sojowego Przygotowanie: Suche składniki łączymy w dużej

greenscarf
Ciasto kokosowe 130

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jaja 2 łyżki śmietany 18% Sposób przygotowania: Ciągle mieszając rozpuścić w garnku masło z cukrem i mlekiem-wystudzić.Następnie dodać jaja,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę.Całość dokładnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 28cm. Przygotować wierzch. Składniki na warstwę kokosową

Wielki apetyt
Piernikowe muffiny 191

miodu1 szklanka mleka1/3 szklanki oleju1 jajkoPrzygotowanie:Najprostszy sposób przygotowania jaki można sobie wymarzyć. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, kakao, przyprawę korzenną do piernika, proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko razem.Pozostały składniki: mleko, olej, jajko i miód mieszamy w osobnej misce, a następnie przelewamy je do suchych składników. Mieszamy łyżką. Mogą pozostać grudki, to w niczym nie przeszkadza

Lawendowe Niebo
Ciasto z całymi gruszkami o zapachu piernika 206

jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Wlać melasę, zmiksować.Mąkę przesiać z kakao, wymieszać z przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia. Partiami dodawać do masy maślanej, miksując na najniższych obrotach miksera. Na końcu wlać mleko, połączyć.Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. W ciasto prosto wcisnąć gruszki tak, żeby dotykały dna tortownicy.Piec w 180 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze