mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:161/622)

Mazurek makowo-kokosowy 227

właśnie mazurek makowo-kokosowy. Dla mnie to jest smak dzieciństwa. Pychotka Składniki: Ciasto: 10 białek szklanka cukru pół kostki margaryny szklanka mąki szklanka maku pół małego proszku do pieczenia Masa: 2 szklanki mleka kostka masła 3 łyżki krupczatki 8 łyżek wiórek kokosowych żółtko szklanka cukru pudru Sposób wykonania: Białka ubić z cukrem. Mieszając dodawać porcjami rozpuszczoną i ostudzoną margarynę, mąkę(...)zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mak. Piec 30-40 min do zarumienienia ciasta. Do jednej szklanki mleka dodać wiórki, mąkę i wymieszać.  Drugą szklankę mleka zagotować i wlać mleko z mąką i wiórkami. Ogrzewać, aż zgęstnieje, cały czas mieszając, następnie ostudzić. Masło utrzeć z cukrem i żółtkiem. Porcjami dodawać budyń, ucierając do chwili, aż masa uzyska jednolitą konsystencję

Cukiernia Pychotki
Łatwa babka cytrynowa 187

ciasto: - sok z 2 cytryn - skórka otarta z 2 cytryn - 16 dag masła - 1 i 1/2 szklanki cukru - 100 ml wody gazowanej - 100 ml mleka - 5 jaj - 3 szklanki mąki pszennej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Lukier cytrynowy: - 6 łyżek cukru pudru - sok z cytryny wg. potrzeby, ok. 3-4 łyżeczek(...)Masło z cukrem ubić mikserem, dodać startą skórkę z obu cytryn oraz wyciśnięty sok. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy. Do powstałej masy przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy wodę i mleko, dokładnie miksujemy. Na koniec ubijamy na sztywno pianę z białek i delikatnie łączymy łyżką z masą cytrynową. 2. Formę na babkę smarujemy masłem i oprószamy mąką, przekładamy masę

Apetyczna babeczka
Ekspresowe ciasto bez pieczenia 136163

Spód tortownicy wykładamy folią spożywczą, a na niej układamy obok siebie delikatnie namoczone w kawie i likierze kruche ciastka z morelową glazurą.   0,5l mleka zagotowujemy. W pozostałej części rozpuszczamy proszek budyniowy oraz 2 łyżki cukru trzcinowego. Wlewamy na gotujące mleko i dobrze mieszamy by się nie przypalił i nie było grudek. Studzimy. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem

Kuchnia w czekoladzie
Muffinki czekoladowe 165

spróbowania! 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 2 łyżki dobrego kakao 1 żółtko 1/3 szklanki oleju 1 szklanka domowego  mleka kokosowego kilka kostek czekolady Składniki suche, czyli mąkę, proszek i kakao przesiać i wymieszać z cukrem. Dodać do nich wymieszane żółtko z wodą i olejem. Połączyć niezbyt dokładnie. Do foremek na muffinki nakładać ciasto

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto czekoladowe przepis 149

mleka, 2 saszetki cukru waniliowego, 8 łyżek cukru, 8 łyżek czekolady w proszku (albo 8 kostek czekolady delikanie rozmiększonej), 300 g mąki, 1/2 opakowania proszku do pieczenia. Przepis na ciasto czekoladowe. Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, cukier waniliowy i zwykły cukier. Całość razem ucieramy. Dodajemy proszek do pieczenia, mąkę, czekoladę. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Nacieramy masłem formę, którą

MODA NA BIO
Kokosowe biscotti 134

kawy, idealna. Polecam! 'kokosowe biscotti' Składniki (na ok.15-20 szt): - 200g mąki pszennej - 4 łyżki cukru pudru - 2 jajka - 4-5 łyżek wiórków kokosowych - 40g rodzynek - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka mleka - szczypta soli Jajka, bez rozdzielania na białko i żółtko, rozkłócić ze szczyptą soli. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder, przesiać do miski. Dodać wiórki, rozkłócone jajka

CookYourself
Cynamonowo - kawowe 108

naleśniki cynamonowo - kawowe z czekoladą lub dżemem truskawkowym. Nic tak nie nastraja na dobry dzień, jak słodkie śniadanie i duży kubek kawy. Miłego! Składniki 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 2 łyżki oleju 1 jajko 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Dodatkowo słoiczek dżemu  1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania(...)Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i kawę wymieszać razem. Dodać jajko, mleko, olej, mieszać do uzyskania gładkiej masy. Rozgrzać patelnię, nakładać placuszki i smażyć ok 2 min do pojawienia się pęcherzyków, po czym obrócić na drugą stronę i smażyć ok 1 min. Podać z dżemem ulubionym lub przygotować rozpuszczoną czekoladę i polać . Smacznego

pink envelope
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 120

tartą, do tak przygotowanej wyłożyć ciasto. Na wierzchu ciasta rozsmarować powidła. W garnuszku zagotować 500 ml mleka z masłem i cukrem pudrem, w pozostałych 200 rozpuścić proszek budyniowy z cukrem waniliowym. Gdy mleko zacznie się gotować wlać przygotowany budyń i ciągle mieszać. Lekko przestudzić i wyłożyć na ciasto. Na wierzchu budyniu ułożyć poprzekrajane na pół sliwki, rozcięciami do góry

Gosia gotuje
Muffiny z orzechami i czekoladą 226

jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  Skworcu 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki zmielonych orzechów laskowych Skworcu (mogą by również włoskie) 1 łyżeczka kakao 3 łyżki mleka 1 i 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g czekolady Wykonanie: Produkty powinny byc w temperaturze pokojowej! Masło ucieramy na lekką masę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy do białości i puszystości. Wbijamy jajka(...)jednym ciągle miksując. Jeśli zbyt szybko dodamy jajka, masa zważy się!!! Następnie wmiksowujemy ekstrakt waniliowy. Mąkę wymiesza z orzechami i proszkiem do pieczenia i dodajemy po łyżce do masy cały czas miksując, na końcu wmiksowujemy mleko. Do gotowej masy musimy wmiesza posiekaną czekoladę. Masę przekładamy do papilotek i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni i pieczemy 20-25 minut

Blondynka Gotuje
Muffinki z kaszy owsianej :) 138

miękkie, słodko-kwaśne - dla mnie pycha! :) Składniki: 100 g kaszy owsianej 250 ml mleka 250 ml wody 2 łyżeczki stewii (bądź inny dowolny słodzik) 1 łyżka proszku malinowego LYO FOOD Przygotowanie: Zagotuj mleko z wodą. Wsyp kaszę, dodaj słodzik i gotuj do momentu aż kasza wchłonie niemal cały płyn. Będzie to trwało ok. 15-20 minut.  Następnie przełóż kaszę

Zdrowie na języku :P
BLANC-MANGER Z WIŚNIAMI 103

cieszył:) Przepis pochodzi z fantastycznego i ciekawego bloga Karolci . Składniki na 4 porcje: 250 g migdałów bez skórki; 375 ml mleka; 250 ml słodkiej śmietanki (12% lub 18% tłuszczu); 50 g drobnego cukru; 1 łyżeczka agar-agar w proszku lub 1 i 1/2 listka żelatyny; Składniki na wiśnie w syropie: 125 g mrożonych wiśni; 50 g cukru; 50 ml wody(...)wrzenia. Zdjąć z ognia, pozostawić przez 10 minut pod przykryciem. 4. W między czasie w miseczce wymieszać śmietankę z cukrem i (jeśli używamy) z agarem w proszku (żelatyny jeszcze nie dodawać). 5. Mleko wraz z migdałami przecedzić przez sitko do drugiego garnka dociskając drewnianą łyżką tak, aby do garnuszka wleciało jak najwięcej mleka. Do przecedzonego migdałowego mleka dodać śmietankę

In my kitchen
Drugie śniadanie z Fitellą #1 Trufle musli 157

Cześć! Zapraszamy Was na nowy cykl, który będzie się pojawiać na blogu w najbliższym czasie. Drugie śniadanie z Fitellą Co tydzień będą pojawiać się 3 przepisy

Pora coś zjeść
Muffiny Bananowo Owsiane z Nutellą 202

zamknięte w babeczce, szklanka mleka i chwilo trwaj…. Polecam, są obłędnie smaczne. A Gosi brunetkawkuchni.com dziękuje, że mogłam je spróbować pewnego pięknego popołudnia. Jak widzicie są niezłe w smaku, skoro pokusiłam się o więcej   Składniki: 265 g mąki pszennej 85 g płatków owsianych 45 g cukru kryształu 85 g cukru brązowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka(...)mleka 45 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 banany, rozgniecione 12 łyżeczek nutelli   W jednej misce mieszamy mąkę, płatki owsiane, cukier, proszek, sodę, sól. W drugiej misce mieszamy jajko, mleko, olej, ekstrakt z wanilii. Dodajemy rozgniecione banany. Mieszamy. Wsypujemy wymieszane suche składniki. Mieszamy do połączenia. Formę do muffinek * wypełniamy papilotkami (około 10-12 sztuk). Napełniamy ciastem

Made By Mom And Son
Krokiety naleśnikowe z pieczarkami 236

wszystko bardzo smaczne! Polecamy każdemu na szybki obiad lub kolacje. Czas przygotowania: 30 minut Ilość porcji: 4 Składniki: ·          0,5 litra mleka ·          500 g pieczarek ·           200 g żółtego sera ·           około(...)łyżki margaryny ·          1 łyżka masła Przygotowanie krokietów zaczynamy od ciasta naleśnikowego: łączymy mąkę, mleko i oliwę. Do tego dorzucamy jajko, dodajemy szczyptę proszku do pieczenia i soli. Wszystkie składniki miksujemy. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste można dodać nieco wody lub mleka. Masa powinna mieć płynną konsystencje i swobodnie się rozlewać. Kiedy mamy

Kolizje Smaków
Ziemniaczane ciasteczka z marmoladą wieloowocową. 153

pyszne :) Składniki : 125 g ugotowanych i przeciśniętych przez praskę ziemniaków 60 g masła 250 g mąki + do podsypania 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier trzcinowy 2 łyżki mleka Marmolada wieloowocowa Jamar   Wykonanie : Do miski przesiać mąkę z proszkiem,dodać cukier, cukier waniliowy, jajko i masło. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto na oliwie z prażonymi ziarnami pszenicy 148

oliwkowe z prażonymi ziarnami pszenicy' Składniki: - 3 jajka - 2 szklanki cukry - 300 ml oliwy z oliwek - użyłam Oliwy Extra Vergine ORIGINALE, marki Bertolli * - 1,5 szklanki mleka - 2 szklanki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 łyżeczki cynamonu - 0,5 łyżeczki soli - skórka z 1 cyrtyny - sok z 1 cytryny - 150g kremowego serka (typu philadelphia(...)łyżki miodu (do smaku) - 2 garści prażonych ziaren pszenicy w miodzie W misce wymieszać jajka, oliwę i mleko. Dodać skórkę z cytryny. W drugiej misce wymieszać ze sobą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, sól i cukier. Powoli dodać masę jajeczną. Dokładnie wymieszać. Pod koniec mieszania, dodać sok z połowy cytryny (drugą połowę zachować do kremu). Ciasto wylać do wyłożonej

CookYourself
Czerwone babeczki waniliowe - muffinki walentynkowe 162

Piękne, intensywnie czerwone i takie romantyczne - muffinki walentynkowe. Zwieńczone kandyzowaną wiśnią, czekoladą i bitą śmietaną.  Składniki: 250g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru  1 laska wanilii 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka(...)łyżeczka czerwonego barwnika w żelu 250g śmietanki 30% 200g mascarpone wiśnie kandyzowane starta czekolada Laskę wanilii rozcinamy, wyskrobujemy nasionka wanilii, dodajemy je do mleka, zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia, w drugiej misce mieszamy jajka, barwnik, olej i waniliowe mleko. Suche składniki mieszamy z mokrymi, tylko do połączenia składników, ciasto powinno być trochę

Gotowanie i blogowanie
Jagodowe muffins-blueberry muffins 358

zostało mi 20, a popołudnie dopiero się zaczęło...:) Mogę jedynie zachęcić do zrobienia przepysznych muffins z jagodami Zaczynamy .  Składniki: 3 jajka 120 ml mleka 120 ml oliwy 375 g self-raising mąki* 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 gr drobnego cukru-caster(superfine)sugar 200 gr jagód *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde(...)zwykłej mąki. Wykonanie: Jajka, mleko I oliwę ubijamy razem. W misce przesiewamy mąkę, cukier I proszek do pieczenia. Wymieszane , wsypujemy do jajek. Ubijamy. Dodajemy jagody . Tak gotowe ciasto wkładamy , nakładamy łyżką do formy mufinkowej. Jeżeli nie mamy formy, układamy na blasze małe papierowe foremki I wlewamy ciasto. Gotowe :) No prawie gotowe ... Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika

Smaki Edyty
Ciasto 3 bit BEZ PIECZENIA :) 477

pudru 2 fixy do śmietany 100g gorzkiej czekolady Proszek budyniowy oraz 2 łyżki cukru wymieszać z 1/2 szklanki zimnego mleka tak, żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotować w garnku i wlać rozrobiony proszek. Cały czas mieszać, aż budyń się zagotuje i zgęstnieje, odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć mikserem aż będzie kremowe i białe, stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Mieszać

W kuchennej krainie
5 minutowe ciasta z kubka 164

jest powrót do podstaw i co za tym idzie wyeliminowanie zbędnych dodatków. Większość wypieków zawiera ilość składników, które można policzyć na palcach jednej ręki. Podstawą są: mąka, mleko, cukier, tłuszcz i proszek do pieczenia. Jeżeli postanowicie zagłębić się w ten świat, szybko zobaczycie jak jest to wciągające i inspirujące. Zapewne nie jedna osoba będzie mogła się pochwalić autorskimi przepisami. Ważny(...)którym dowiadujemy się nieco więcej o składnikach, które będą nam potrzebne. Dzięki temu dokładnie wiemy, jakiej mąki używać do wypieków i czemu musimy używać akurat takiego a nie innego mleka. Autorka zamieszcza też ważne informacje o tym, jakiego kubka powinniśmy użyć oraz jaką mocą piec w mikrofalówce. Aby uniknąć różnego rodzaju problemów podczas pieczenia szybkich ciastek radzę rozdział ten przeczytać

Mr. Taste
Ciasto bakaliowo-czekoladowe z chałwą 383

czekoladowe: 5 jajek 1.5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 1 szklanka cukru +1/2 szklanki 4 łyżki ciemnego kakao 3/4 szklanki oleju 1/2 szklanki wody Masa chałwowa: 20 dag chałwy waniliowej 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 16 g cukru waniliowego 750 ml mleka 250 g masła Dodatkowo: ½ szklanki marmolady lub powideł Polewa(...)kruche . Piec 40 minut w temp 180*c-do suchego patyczka, studzić przy otwartych drzwiczkach. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż na 2 blaty. Masa chałwowa: 200 ml mleka odlać i rozpuścić w nim proszek budyniowy, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, do gorącego wkruszyć chałwę, mieszać aż się rozpuści, następnie wlać roztwór mleka z budyniem i zagotować , mieszać aż masa

Wanilia i Kardamon
Sernik z rosą 187

25x36):   Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki miękkiej margaryny   Masa serowa: 1 kg twarogu półtłustego w kostkach lub z wiaderka* 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mleka 3,2% budyń śmietankowy bez cukru (35 g) 2 jajka 4 żółtka   Piana: 6 białek(...)żeby nie wyszedł zakalec.) W tym czasie twaróg zmielić dwukrotnie (wiaderkowego nie trzeba). Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce ser i ciągle miksując wsypać proszek budyniowy, wlać olej i mleko. Białka ubić na sztywno i lekko wymieszać z masą serową. Wylać masę na podpieczony spód ( masa jest dość rzadka). Piec godzinę w temp. 180 stopni

Maślane ciasteczko
Gofry owsiane z makiem 136

mąki pszennej 2 łyżki brązowego cukru 1,5 łyżki maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 40 g rozpuszczonego masła 2 jajka 300 ml mleka szczypta soli Przygotowanie: Składniki suche (obydwie mąki,cukier, proszek do pieczenia,sól,mak) mieszamy razem. W oddzielnym naczyniu mieszamy składniki mokre: rozpuszczone ostudzone masło, mleko oraz jajka. Do mieszanki dodajemy składniki suche. Całość dokładnie mieszamy

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania