mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:168/622)

Murzynek 122

przepisu wyszła mi duża keksówka ciasta. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 250 g masła lub margaryny 2 szklanki cukru 3 – 4 łyżki kakao 4 jajka ½ szklanki mleka 2 łyżki rumu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; Sposób wykonania : Margarynę rozpuścić na małym ogniu, dodać mleko cukier i kakao. Podgrzewać do tego momentu aż się cukier rozpuści i powstanie jednolita masa

Na słodko lub wytrawnie
Śniadaniowe placuszki z jabłkiem 178

szklanki mąki2 szklanki mleka2 jaja z wolnego chowu2 duże starte jabłkałyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki cukru z prawdziwą waniliąSposób przygotowania:Mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajka i mleko, wszystko dokładnie mieszamy. Jabłka ścieramy na małych oczkach i dodajemy do ciasta. Na patelnię wylewamy olej i dodajemy odrobinę masła (najpierw olej aby masło nie zbrązowiało

Słodkie Przyjemności
Ekspresowe pierniczki ala Lamington z powidłami śliwkowymi 600

chwilę. Polecam!! Ekspresowe pierniczki ala Lamington z powidłami śliwkowymi Składniki: Ciasto: 120 g  margaryny Palma ½   szklanki cukru ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 jajka ½ szklanki mleka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ opakowania przyprawy do piernika 2-3 łyżki miodu Polewa: ½   szklanki śmietany kremówki (30%) 40 g margaryny Palma 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki ciemnego(...)temperaturze pokojowej, cukier, miód oraz ekstrakt z wanilii ucieramy na jasną masę, następnie wbijamy po kolei jajka, cały czas miksując. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz przyprawą do piernika. Do masy stopniowo dodajemy mleko oraz mąkę, miksujemy do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto przekładamy do blaszki (około 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia

Mania Gotowania
PANCAKES Z TRUSKAWKOWYM MUSEM 141

łyżki cukru 1 duże jajko 1 szklanka mleka 2 łyżki roztopionego masła olej do smażenia (minimalna ilość) Wykonanie: W misce wymieszać wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Dodać jajko, mleko, roztopione masło. Wymieszać wszystkie składniki dokładnie, najlepiej za pomocą drewnianej łyżki. Patelnię posmarować olejem, można to zrobić za pomocą silikonowego pędzelka. Małą chochelką wylewać ciasto

Walijskie Pichcenie
Muffinki bananowe z granolą 177

zrobię je w wersji pełnoziarnistej. Będzie jeszcze zdrowiej. Przepis pochodzi z bloga Foolproof living . Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 115 g oleju 100 ml mleka 2 jajka łyżeczka ekstraktu(...)wanilii 1 duży banan pół szklanki pokrojonych orzechów włoskich 70 g granoli + kilka łyżek na posypkę 40 g wiórków kokosowych + na posypkę Wykonanie: Mąkę, cukier, proszek, sól wymieszać w misce. W drugiej wymieszać mleko, jajka, wanilię i olej. Połączyć zawartość misek. Dodać rozgniecionego banana i wymieszać tylko do połączenia składników. Mogą zostać grudki. Dodać orzechy, granolę i wiórki. Wymieszać delikatnie

Sto kolorów kuchni
Pełnoziarniste orkiszowe ciasto ze śliwkami bez cukru 185

pełnoziarnistej 100 g ksylitolu  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 100 g oleju kokosowego płynnego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 125 ml mleka śliwki węgierki Mąkę pełnoziarnistą przesiać, dodać proszek do pieczenia, szczyptę soli i ksylitol – wymieszać starannie. W drugiej misce umieścić jajka, ekstrakt, olej i mleko – również wymieszać. Do mokrych składników wsypywać stopniowo suche

FitKot
Jabłecznik z bezą 129

Składniki: Ciasto: 150 g mąki 1 opakowanie budyniu waniliowego (40 g) 100 g cukru 1 cukier waniliowy 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z połowy cytryny 3 żółtka 10 dag masła 6 łyżek mleka 4-5 jabłek cynamon Beza: 3 białka 150 g cukru Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne(...)kroimy w ósemki. Masło ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Następnie dodajemy żółtka i skórkę z cytryny. Mieszamy. Wsypujemy mąkę, budyń waniliowy i proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy mleko. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto powinno wyjść gęste, ale jednolite. Ciasto rozsmarowujemy w tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Na wierzchu układamy ciasno jabłka, wciskając je w ciasto. Jabłka posypujemy cynamonem. Tortownicę

My simple kitchen
Ciasteczka z patelni 126

smalcu* 25 g rodzynek* 25 g żurawiny suszonej* 35 g cukru* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej* 1/4 łyżeczki cynamonu* 2 łyżki mleka* cukier puder do posypaniaSposób wykonaniaMąkę z proszkiem do pieczenia i sodą przesiać na stolnicę, zrobić dołek, wybić jajko,dodać margarynę, smalec, cynamon, mleko, 35 g cukru (chociaż smaczne są też w wersjibez cukru

Mix smaku
Babeczki z kremem budyniowym i owocami 1195

margaryny lub masła 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 2 żółtka szczypta soli Krem budyniowy: 2 torebki budyniu waniliowego (każda po 40 g) 500 ml mleka 100 g masła Dodatkowo: ok. 15 truskawek ok. 150-200 g borówek amerykańskich mała kiść jasnych winogron (bez pestek) mała kiść ciemnych winogron (bez pestek) 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa Wykonanie: Ciasto(...)zezłocenia). Gdy beczki się upieką, pozostawiamy je do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjmujemy z foremek. Krem budyniowy*: Budyń waniliowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu dodając 2 torebki proszku na 500 ml mleka. Ugotowany budyń zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Zimny budyń miksujemy na najwyższych obrotach przez około 2-3 minuty wraz z masłem. Babeczki z kremem budyniowym i owocami: Krem budyniowy

MyCookBook.pl
Marmurek czekoladowo-kokosowy 134

środku i chrupiącymi orzechami, jednym słowem cudo! Składniki na dużą tortownicę: masa „serowa” 400 g suchej fasoli piękny Jaś ugotowanej o miękkości puszka mleka kokosowego 150 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g wiórków kokosowych (u mnie standardowo po „dojeniu”) moje mleko kokosowe było jakieś dziwne i masa wyszła bardzo rzadka, więc dla pewności

greenscarf
Kawowe muffinki z kremem chałwowym 172

kawy i chałwy. Serdecznie polecam;)  Składniki: 200 gram maki pszennej 40 gram kakao 1,5 łyżki kawy cappuccino 1.5 łyżki kawy rozpuszczalnej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3/4 szklanki mleka 6 łyżek oleju słonecznikowego 3/4 szklanki cukru drobnego do wypieków łyżka domowego ekstraktu waniliowego Krem: 300 gram chałwy 300 ml śmietany kremówki 36% 50 gram serka(...)mascarpone i ubijamy na sztywną masę. Za pomocą worka cukierniczego i tylki nakładamy na wystudzone muffinki. Wykonanie muffinków:  Do miski wbić jajka, dodać mleko, olej, cukier i wymieszać. Następnie dodajemy przesiane kakao, mąkę, proszek do pieczenia i sodę, mieszamy do połączenia się składników. Na sam koniec dodajemy kawę cappuccino i kawę rozpuszczalną oraz ekstrakt waniliowy, mieszamy. Ciasto rozdzielany pomiędzy

Krakowskie smaki Ani
Muffiny z masłem orzechowym 162

zawsze wychodzą :) Polecam. 'muffiny z masłem orzechowym' Składniki (na 12 tradycyjnej wielkości muffinek): * ciasto: - 200g mąki pszenej - 150g cukru - 2 jajka - 200g masła orzechowego  - 180ml mleka - 80g masła - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 200g solonych orzeszków ziemnych (z grubsza posiekanych) * krem: - 100g masła miękkiego - 100g masła orzechowego - 40-50g cukru pudru - 100ml śmietany kremówki (schłodzonej) Ciasto: Masło(...)utrzeć z masłem orzechowym, mlekiem i cukrem na gładką i puszysta masę (ok.7 min miksowania na najwyższych obrotach). Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz posiekane z grubsza solone fistaszki (trochę zostawić do dekoracji kremu). Wymieszać łyżką. Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papierem do pieczenia, tak do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez

CookYourself
Ciastka z maszynki 3241

mojej mamy w dodatku do ich wykonania dostałem poniekąd już antyczną maszynkę.  Składniki : 60 dag mąki 20 dag cukru 1 cukier waniliowy 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag margaryny mleko 2 łyżki maku 1 łyżka kakao Przygotowanie : Mieszam ze sobą mąkę, cukier zwykły i waniliowy oraz proszek do pieczenia. Z wymieszanych składników robię formę krateru do którego

Mechanik w kuchni
Prosty makowiec + film 198

tortownicę 23 cm 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 250 margaryny do pieczenia lub masła 1 puszka masy makowej z bakaliami 1 szklanka cukru kryształu 1/2 opakowania proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka cukier puder do posypania ciasta przepis Do miski przekładamy miękkie masło lub margarynę i ucieramy je z cukrem na puszystą masę, podczas ucierania stopniowo dodajemy po jednym(...)jajku, wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko miksujemy aż uzyskamy jednolite ciasto. Do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką tortownicy przekładamy 3/4 części ciasta i dokładnie je rozprowadzamy. Na ciasto wykładamy masę makową i starannie ją rozprowadzamy. Pozostałe ciasto rozrzedzamy zimnym mlekiem dokładnie je miksując. Na warstwę maku wlewamy drugą część ciasta i dokładnie ją rozprowadzamy. Ciasto pieczemy

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania