Prosty, szybki i pyszny przepis na muffiny czekoladowe z borówkami. Do kawy lub herbaty idealne. SKŁADNIKI (10 sztuk) 250g mąki orkiszowej 2 jajka 150 ml mleka kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki czekoladowego dipu Waldenfarms (można pominąć) ksylitol Wszystkie składniki wymieszać. Wyłożyć masę do silikonowych foremek. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 25 minut, temperatura
Tetiisherizniknęły jeszcze świeże :) Składniki: 120g margaryny lub masła 210g mąki (w trakcie można dosypać jeśli ciasto będzie zbyt klejące) 60g cukru lub cukru pudru 1 żółtko łyżeczka proszku do pieczenia łyżka mleka łyżka kakao Z mżki, margaryny, cukru, żółtka i mleka wyrabiamy ciasto. Dzielimy na dwie równe części, gdy ciasto nie będzie jeszcze zbyt twarde. Do jednej z nich dodajemy
kuchnia doskimasła ,miękkie ,wyjęte co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. 0,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 łyżki płaskie kakao plus 2 łyżki mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka ,nie z lodówki Lukier: cukier puder sok z cytryny wrzątek Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Miękkie masło ubijamy mikserem z cukrem na jasny krem , dodajemy
Ladylaura.Najlepszy sposób na wykorzystanie niezjedzonych owoców Składniki: 2 jajka 2 łyżki cukru 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 średnie nektarynki Sposób przygotowania: Białka … Czytaj dalej Placuszki nektarynkowe
czarrna od kuchniszklanki oleju -1/2 szklanki cukru pudru -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej -1/2 opakowania cukru wanilinowego -1 jajko -1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -2 szklanki mąki 1 i 1/4 szklanki mleka Sposób przygotowania: Mąkę, cukier puder, sodę, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Do suchych składników dodać pokrojoną w małą kosteczkę czekoladę. Jajko zmiksować
Magia jedzenia.wszystkich domowników. Zakupy: - płatki owsiane - miód - masło - dodatki ( ja dałam:ziarna słonecznika, żurawinę suszona, płatki i orzechy włoskie) mogą to być: rodzynki, migdały, suszone owoce, sezam - mleko ( może być w proszku) - kakao Przygotowanie: Najszybciej to zacząć od roztopienia masła i dodawania wszystkiego po trochę do środka i mieszania razem i naprawdę według uznania wszystko ponieważ to i tak wyjdzie. Całą
Tanio smacznie i prostoszklanki cukru 250 g masła 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru Przygotowanie: Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu, dodając zamiast 4 szklanek mleka - 3 szklanki. Odlać trochę mleka, w którym wymieszać proszek budyniowy wraz z cukrem. Ostudzić. Masło utrzeć na pulchna masę, ucierając nadal dodawać partiami zimny budyń. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Z podzielonego ciasta jedną część wyłożyć
Fabryka pomysłówmleka 1 łyżeczka budyniu waniliowego bez cukru 1 kropelka aromatu waniliowego 2 łyżki mielonych płatków owsianych 1 kiwi 3/4 szklanki mleka zagotować z aromatem. W pozostałej ilości mleka rozmieszać płatki i proszek budyniowy. Dodać do pozostałej części i gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Podawać na ciepło. Serduszka można wyciąć z plasterków kiwi za pomocą małej foremki :) Smacznego
Chocolate Muffin Blogszklanka wody ½ kostki masła 1 ¾ szklanki mąki 6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól do smaku papier do pieczenia Składniki na krem malinowy: śmietanka w proszku „śnieżka” 200 ml mleka 20 dag malin 2 łyżeczki żelatyny 15 dag cukru pudru 1 białko jaja Wykonanie kremu malinowego: Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody, a śnieżkę ubić według opisu
Tradycyjna Kuchniaciasto zacznie odchodzić od miski. Przykryć miskę ściereczką i odstawić na godzinę. Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut a następnie odcedzić. Z mleka, cukru i budyniowego proszku ugotować budyń. Zdjąć z ognia, dodać resztę składników i wymieszać. Wystudzić. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt i posmarować nadzieniem. Zwinąć jak roladę. Ostrym nożem kroić ją na 3- centymetrowe
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakilka słów, to, że po prostu jest i od razu jakoś jest lepiej :) Przepis: 50g przesianej mąki gryczanej 100-120 ricotty 100g pure z dyni hokkaido ok.30-50ml mleka jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody do pieczenia szczypta cynamonu ew. cukier, aromat Białko ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wszystkie pozostałe składniki ze sobą mieszam
More food, love and dreamspieczenia 1 szklaka oleju 1 szklanka mleka 3 łyżki octu Na kruszonkę : 1 szklanka mąki 10 dag masła 2 łyżki cukru z wanilią 3 łyżki cukru oraz: około 50 dag truskawek Jajka( całe) ubijam razem z cukrami, musi potroić swoją objętość . Do dzbanka wlewam mleko, olej , ocet i mieszam całość. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewam do miski
Takie tam pichceniePrzepis zgapiłam z tej strony i jak zawsze lekko zmodyfikowałam ;) Składniki (2 porcje): 500g chudego twarogu 3 jajka 3 czubate łyżki budyniu waniliowego bez dodatku cukru (proszek) 0,5 szklanki mleka 1-2 banany garść rodzynek lub innych bakalii kilka kropel stewii firmy SteviGold wg. smaku Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wrzucamy do blendera
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćopcja idealna dla osób, które nie lubią zbyt słodkich smakołyków. Potrzebne nam (na 14 muffinek): - 250 g mąki pszennej - 5 czubatych łyżek kakao - 3/4 szklanki cukru - szklanka mleka 2% - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 1/2 szklanki oleju rzepakowego - 2 jajka *nadzienie: - słoiczek lemon curdu (ok. 200g) (O tym jak zrobić lemon curd pisałam tutaj klik ) - cukier puder
W poszukiwaniu inspiracjiskładniki: 4 jaja 375 g mąki pszennej 100 g cukru 100 g oleju słonecznikowego 250 g wody 180 g mleka pełnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Wszystkie składniki, oprócz białek, miksujemy na jednolitą masę. Białka ubijamy z solą na sztywno, a następnie dodajemy do ciasta i przy pomocy
Domowy Smak Jedzenia