mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:154/622)

Pyszny piegusek 233

Składniki: 300 g maki pszennej 1 szklanka maku 250 g cukru cukier wanilinowy ( male opakowanie) 4 jajka 250 g miękkiej margaryny 1 szklanka mleka 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania : Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypać mak , wymieszać. Oddzielić białka od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywno. Do drugiej miski włożyć miękką margarynę

Różne smaki w kuchni
Pyszny piegusek 321

Składniki: 300 g maki pszennej 1 szklanka maku 250 g cukru cukier wanilinowy ( male opakowanie) 4 jajka 250 g miękkiej margaryny 1 szklanka mleka 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia Sposób przygotowania : Przesiać make z proszkiem do pieczenia, dosypać mak , wymieszać. Oddzielić białka od zoltek. Do białek dodac szczyptę soli i ubic na sztywno. Do drugiej miski wlozyc miekka margarynę

Słodkości i nie tylko
Szarlotka z budyniem 394

cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli  1 słoik litrowy jabłek prażonych 3 op. budyniu smietankowego z cukrem 1 litr mleka bułka tarta Wykonanie: Mąki , proszek do pieczenia i sól przesiac przez sitko.Dodac cukier i cukier waniliowy, żółtka i śmietanę. Margarynę pokroic na drobne kawałki i całośc nożem siekac. Na końcu delikatnie zlepic dłońmi , żeby powstała

Słodkości i nie tylko
Cupcake czekoladowo-truskawkowe 187

małe mrożone truskawki 2 jajka   180 ml mleka   pół łyżeczki ekst raktu z wanilii   Zmiksować masło, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, mleko i ekstrakt. Dodać do pozostałych składników i zmiksować na gładką masę. Do foremki na cupcake wlać ciasto na dno, dodać po jednej lub dwóch rozmrożonych truskawek i wypełnić

Humanistka w kuchni
Babeczki mumie 116

masz ochoty na lukier polej swoje muffinki rozpuszczoną z odrobiną mleka czekoladą białą. Użyj drażetek w mocnych kolorach – żółte, pomarańczowe lub czerwone. To wzmocni efekt końcowy.   Składniki na ok. 12 babeczek: 150 g mąki pszennej 2 jajka 4 łyżki masła 5 łyżek mleka 7 łyżek ksylitolu/erytrolu/cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 4 kostki czekolady mlecznej(...)łyżeczki kakao Lukier : ½ cytryny 10 łyżeczek cukru pudru + drażetki czekoladowe Przygotowanie: Masło rozpuszczamy z mlekiem, czekoladą i słodziłem w rondelku. Przelewamy do miski. Dodajemy kakao, jajka, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Miksujemy do połączenia składników. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Przekładamy masę do foremek. Babeczki pieczemy przez   25 minut w 180 stopniach. Z cytryny wyciskamy sok do miski

Czarnawisienka
Racuszki z bananami 171

zapraszam Cię na smaczne i proste racuszki z bananami Składniki: 1 szklanka mleka, możesz użyć mleka kokosowego, na które przepis znajdziesz tutaj 2 szklanki mąki – ja użyłam orkiszowej 0,25 szklanki cukru, ja nie używam cukru, dodałam słodzik erytrytol – o nim poczytasz tutaj 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej do smażenia, ja używam oleju kokosowego 2 banany Wykonanie(...)obierz banany i pokrój je w plastry w misce wymieszaj jajka i mleko, w drugiej misce mąkę, proszek do pieczenia i cukier. połącz mieszankę suchych składników do mokrych i dokładnie wymieszaj mikserem. do tak przygotowane ciasta wrzuć banany i wszystko jeszcze raz mieszamy łyżką na patelni rozgrzej olej i smaż racuszki po usmażeniu warto odsączyć racuszki na ręczniku papierowym możesz

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
WARSZTATY ŚWIĄTECZNE Z KASIĄ I DR. OETKER 195

Święta! BABECZKI: *150 g kostki do pieczenia Kasia * 300 g mąki * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetkera * szczypta soli * 6 łyżek cappuccino w proszku * 2 jajka * 120 g cukru pudru * 100 ml mleka DEKORACJA: * 1 opakowanie Lukru domowego tradycyjnego Dr Oetkera lub 2 opakowania Lukru klasycznego Dr. Oetkera * 1 Aromat waniliowy Dr. Oetkera * Barwniki spożywcze czerwony i niebieski(...)Oetkera * 1 opakowanie Pisaków cukrowych Dr. Oetkera SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BABECZKI: Jajka miksujemy z cukrem pudrem i miękką Kasią na puszystą masę. Łączymy z przesianą mąką, proszkiem do pieczenia, cappuccino i solą, dodajemy mleko. Całość dokładnie mieszamy. Foremki do babeczek wykładamy papierowymi foremkami. Każdą foremkę napełniamy ciastem do 2/3 jej wysokości. Pieczemy je około 35 minut w temperaturze około 180 stopni

Ostra na Słodko
Rafaello, puszysta babka kokosowa 297

zrobienia. Babki ucierane to obowiązkowy Wielkanocny smakołyk :). Składniki: 15 dag cukru 12 dag miękkiego masła 3 jajka – żółtka i białka oddzielnie 30 dag mąki pszennej 250 ml mleka kokosowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 4 dag wiórków kokosowych Wykonanie: 1. Masło utrzyj z cukrem na puch. 2. Stale ucierając dodawaj po jednym żółtku do masy. 3. Wlej(...)mleko kokosowe i zmiksuj na gładką masę. 4. W oddzielnej misce ubij białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. 5. Do masy kokosowej dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wiórki kokosowe i wymieszaj dokładnie. 6. Dodaj 1/3 ubitych białek i połącz z ciastem, by odrobinę je rozrzedzić. 7. Następnie dodaj resztę piany i delikatnie wymieszaj łopatką do połączenia składników

Apetyczna babeczka
Gofry 157

kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy resztę składników : mąkę, mleko, olej, cukier, budyń, aromat i proszek do pieczenia. Połączyć mikserem wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Ubite białka dodajemy do masy i dokładnie mieszamy je łyżką (!) Tak przygotowaną masę wylewamy porcjami na rozgrzaną

charlotte gotuje
Babeczki z kremem 190

wypieki, to radzę dodatkowo dorzucić od siebie trochę cukru :) Wyszło mi ok 16 małych babeczek.  Składniki : 1,5 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 120g miękkiego masła 3/4 szkl cukru 2 jajka 1/2 szkl mleka 3/4 łyżeczki aromatu śmietankowego lub migdałowego Krem : 1 i 2/3 szkl cukru pudru 120g miękkiego masła 1/3 łyżeczki aromatu śmietankowego lub migdałowego(...)ucieramy na puszystą masę. Dodajemy po 1 jajku, za każdym razem dobrze miksując masę, do czasu aż składniki się połączą. Dodajemy aromat, połowę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wlać połowę mleka, wymieszać. Dodać resztę mąki i drugą część mleka, dokładnie wymieszać. Foremki natłuścić, wyłączyć masę do 2/3 wysokości. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160st. C i pieczemy

charlotte gotuje
Chlebek naan bez drożdży 228

pewności zabiorę się za wersję na drożdżach, ciekawa jestem, jak ona wyjdzie. Ale dzisiaj na drożdżowe zwyczajnie nie miałam już ani czasu, ani chęci. Odważyłam się więc zrobić na proszku, korzystając w głównej mierze na tym przepisie oraz innych poradach z internetu. W ostatnich dniach dużo nowości przygotowywałam w kuchni, niekoniecznie z sukcesami. Byłam więc ostrożna i sceptyczna, jednak... udało(...)treściwej zupy gulaszowej. Można też posmarować ulubionym dżemem i zjeść jak kanapkę. Polecam serdecznie! Składniki na ok 11 chlebków: 4 szklanki* mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 1 kopiasta łyżeczka soli (ale może być nieco mniej) 2 łyżeczki cukru 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego Przygotowanie

Anioszek w kuchni
Ciasto ucierane z masą serową i owocami 130

gram masła lub margaryny 7 jajek 380 gram cukru 250 gram mąki pszennej 135 gram mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru wanilinowego odsączone brzoskwinie z puszki 500 gram twarogu sernikowego z wiaderka 125 ml mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: dobrze odsączone brzoskwinie kroimy na mniejsze kawałki, miękkie masło ucieramy/miksujemy z 200 gramami cukru, kiedy masa(...)gramami mąki ziemniaczanej oraz proszkiem do pieczenia, sypkie składniki stopniowo przesypujemy cały czas miksując do masy maślanej, na spodzie blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy i rozsmarowujemy ciasto, twaróg ucieramy z pozostałym cukrem i cukrem wanilinowym, dodajemy do niego pozostałą mąkę ziemniaczaną, wbijamy resztę jajek oraz dodajemy mleko. Miksujemy całość na gładką masę, masę

Blog kulinarny S9.PL
Ciasto kruche z budyniem i truskawkami 113

Składniki: ciasto ▪ 300 g mąki gryczanej ▪ 200 g masła zimnego ▪ 1 jajo ▪ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ▪ pół szklanki cukru pudru (zmielony słodzik) masa budyniowa ▪ 2 budynie śmietankowe ▪ 3 szklanki mleka ▪ 1 galaretka cytrynowa wierzch ▪ 700 g truskawek ▪ 2 łyżki mąki ziemniaczanej ▪ cukier puder do posypania Przygotowanie: 1. Do większej miski lub na stolnicę dajemy mąkę z proszkiem do pieczenia(...)pokrojone z kostkę i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na pół, owijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na ok 30 minut. 2. Budynie gotujemy na mleko i pod koniec dodajemy galaretkę (sam proszek). 3. Truskawki kroimy na pół i obtaczamy delikatnie w mące ziemniaczanej. 4. Formę (35x25) wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy z zamrażarki jedną połówkę ciasta i ścieramy

zdrowo i aktywnie
Muffinki waniliowe z płynną czekoladą i kruszonką owsianą 221

oleju 1/2 szklanki mleka 2 jajka Dodatkowo : 1/2 tabliczki czekolady, każda kostka przekrojona na pół  Przygotować ciasto - w jednej misce wymieszać mąkę, cukier, sodę i proszek. W innej zmiksować olej, jajka i mleko. Składniki mokre wlać do suchych i szybko wymieszać, nie za długo. Do silikonowych foremek lub papilotek ułożonych w formie wlać po 1 łyżce ciasta. Położyć pół

Chocolate Muffin Blog
TORT NA HALLOWEEN 144

puree z dyni łyżka cukru pudru 2 Fixy do smietany Poncz Amaretto można rozcięczyć przegotowaną wodą   Krem budyniowy do dekoracji 2 budynie waniliowe łyżka mąki ziemniaczanej 3 szklanki mleka kostka masła 3 łyżki puree z dyni barwnik pomarańczowy Drip 50g mlecznej czekolady łyżka oleju Sposób przygotowania Biszkopt Żółtka  oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę(...)przykryć ostatnim blatem nasączyć alkoholem posmarować pozostałą śmietaną, Tort wstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Krem budyniowy Zagotować dwie szklanki mleka, do pozostałego mleka wsypać budyń cukier (według przepisu na opakowaniu) i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, rozmieszany proszek budyniowy  wlać na gotujące mleko i ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch cały czas miksując dodawać

RAROSSA