mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:158/622)

Placki z twarogiem 96

łyżki masła 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę. Masło roztopić. Ser zmiksować z żółtkami, mlekiem, roztopionym masłem, mąką, solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Placki smażyć pojedynczo na małej patelni lub po kilka na większej. Smażyć z obu stron

Bullio
Placki z twarogiem 129

łyżki masła 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę. Masło roztopić. Ser zmiksować z żółtkami, mlekiem, roztopionym masłem, mąką, solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Placki smażyć pojedynczo na małej patelni lub po kilka na większej. Smażyć z obu stron

Bullio
Placki z twarogiem 323

łyżki masła 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę. Masło roztopić. Ser zmiksować z żółtkami, mlekiem, roztopionym masłem, mąką, solą, cukrem i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Placki smażyć pojedynczo na małej patelni lub po kilka na większej. Smażyć z obu stron

Bullio
3xR :Rabarbarowe racuchy z rabarbarowym sosem 175

Składniki (na około 12 sztuk) 2 szklanki mąki pszennej szklanka mleka sojowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 1 duży dojrzały banan pół szklanki cukru 0,5 kg rabarbaru (z czego 200 g do sosu) na sos: 3 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej 200 g rabarbaru szklanka mleka sojowego Przygotowanie: Suche składniki łączymy w dużej

greenscarf
Ciasto kokosowe 95

mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jaja 2 łyżki śmietany 18% Sposób przygotowania: Ciągle mieszając rozpuścić w garnku masło z cukrem i mlekiem-wystudzić.Następnie dodać jaja,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę.Całość dokładnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 28cm. Przygotować wierzch. Składniki na warstwę kokosową

Wielki apetyt
Piernikowe muffiny 151

miodu1 szklanka mleka1/3 szklanki oleju1 jajkoPrzygotowanie:Najprostszy sposób przygotowania jaki można sobie wymarzyć. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, kakao, przyprawę korzenną do piernika, proszek do pieczenia. Mieszamy wszystko razem.Pozostały składniki: mleko, olej, jajko i miód mieszamy w osobnej misce, a następnie przelewamy je do suchych składników. Mieszamy łyżką. Mogą pozostać grudki, to w niczym nie przeszkadza

Lawendowe Niebo
Ciasto z całymi gruszkami o zapachu piernika 175

jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Wlać melasę, zmiksować.Mąkę przesiać z kakao, wymieszać z przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia. Partiami dodawać do masy maślanej, miksując na najniższych obrotach miksera. Na końcu wlać mleko, połączyć.Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem. W ciasto prosto wcisnąć gruszki tak, żeby dotykały dna tortownicy.Piec w 180 st. C. przez

Pożeraczka, czyli raz adobrze
1454. Mufinki z gruszkami i jabłkami 192

Proste do zrobienia..i smaczne... 2 szkl. mąki 2/3 szkl. cukru  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl. mleka 1 jajko 1/2 szkl.oleju 2 gruszki 2 jabłka Składniki suche wymieszać w jednej misce, a mokre w drugiej, a następnie razem wymieszać.Dodać obrane i pokrojone w kostkę owoce.Nakładać do 3/4 wysokości foremek na mufinki..Piec

Moje domowe kucharzenie
Zielone muffiny kukurydziane z rodzynkami i mini kiwi (bez barwników, gluten free) 92

mleka 125 ml oleju Dodatkowo: 25g rodzynek 8 mini kiwi (można użyć 2 sztuk zwykłych) W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier oraz sodę i proszek do pieczenia, a w drugiej - jajka, mleko i olej. Suche składniki połączyć z mokrymi.   (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)   Na końcu do ciasta wmieszać rodzynki oraz uprzednio pokrojone

Di gotuje
Rolada z jagodami i budyniem 139

budyniem waniliowym. Łatwa w przygotowaniu i mało pracochłonna. Najwięcej czasu zajmuje jej studzenie. Potrzebujemy: 4 duże jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 litra mleka 3 łyżki cukru 1 duże opakowanie budyniu waniliowego (na 3/4 litra mleka) ok. półtorej szklanki jagód Cukier puder do posypania Jajka ubić z cukrem na bardzo puszysty krem(...)Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Na dużej blaszce (z piekarnika) wyłożonej papierem do pieczenia rozsypać jagody. Na jagody wylać biszkopt. Upiec w temperaturze 180 stopni, ok. 30 minut. Pod koniec pieczenia ugotować budyń ( używając 1/2 l mleka). Upieczone, gorące ciasto wyłożyć na bawełnianą ściereczkę, tak aby jagody były na górze. Delikatnie oderwać papier. Rozprowadzić gorący budyń

Praktyczna pl
Miodowa babeczka z kubeczka 89

mamy coś pysznego do kawki. Składniki: 1 jajko 1 łyżka miodu 1 łyżka mleka 1 łyżka oleju rzepakowego 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Do miseczki wlewamy olej, mleko, miód i wbijamy jajko, mieszamy razem do połączenia się składników. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy razem. Do filiżanki(lub kubeczka) wlewamy ciasto

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pszczółka wg Siostry Anastazji 159

Masa budyniowa 1 l mleka 1 1/2 budyniu jasnego 6 łyżek cukru 1 kostka margaryny Ciasto 20 dag tłuszczu 20 dag cukru 1/2 kg mąki 8 łyżek mleka 4 jajka 1 proszek do pieczenia Wykonanie: Masa kokosowa Wszystkie składniki składniki wymieszać w garnku i smażyć. Odstawić do wystygnięcia. Masa budyniowa Przygotować budyń według przepisu i wystudzić. Margarynę utrzeć dodając stopniowo

Pychotkaaa
Pancakes -placki z owocami 167

polane syropem klonowym. Syrop możecie zastąpić płynnym miodem. Takie śniadanko to mogę jeść codziennie, no wiem znudzić się może, ale polecam. Składniki 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody  oczyszczonej 2 łyżki masła 3 łyżki cukru (lub według własnych smaków) dodatkowo owoce syrop klonowy lub miód Jajka, mleko, rozpuszczone masło

O kuchni z uczuciem
Babka kakaowa z serem. 158

niepełna szklanka cukru 2 łyżki dżemu 2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka kakao MASA SEROWA: 300 g twarogu (nie mielonego) 1 jajko 3/4 szklanki mleka 1,5 łyżki proszku budyniowego (waniliowego) lub mąki ziemniaczanej 2 łyżki  cukru waniliowego cukier do smaku  kilka kropel aromatu pomarańczowego (opcjonalnie)  1.5 łyżki słodzonego kakao (ewentualnie) DO DEKORACJI: ulubiona polewa

Rozpustne gotowanie
Babeczki bez glutenu, jajek i laktozy z ekologiczną mąką kukurydzianą Symbio 158

zupełnie różny od wypieków z mąki pszennej. Przepis pochodzi z forum: KLIK. 1 szklanka ekologicznej mąki kukurydzianej Symbio1/2 szklanki mąki ryżowej,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1/2 szklanki cukru,1 szklanka mleka roślinnego (ryżowe, sojowe)1/2szklanki oleju1/2 bananagarść rodzynek1. Mąkę kukurydzianą, mąkę ryżową, proszek do pieczenia oraz cukier przekładamy do miski i mieszamy. 2. Dodajemy mleko, olej

Szefowa kuchni
Placuszki bananowe z chrupiącą orzechową posypką. 130

jeść. Smak bananów a na wierzchu chrupiąca skórka! Kto chętny? Składniki; 1 jajko 8 łyżek mąki pszennej 2- 3  łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju ok. 1/3 szkl. mleka 2 banany (dobrze dojrzałe) garść orzechów włoskich Do dekoracji; świeże owoce syrop klonowy Przygotowanie. Do miski wrzucamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier, rozgniecione banany a także

Radość kipiąca uśmiechem.
BABKA Z ŻURAWINĄ I MORELAMI 140

żurawiną.... super do popołudniowej herbatki :)) Składniki: 2 całe jajka 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej 140 g cukru 70 g stopionego masła ¼ szklanka oleju 1/3 szklanki mleka kilka moreli z puszki 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z 1 sparzonej cytryny (ew. aromat cytrynowy) ok. 100g suszonej żurawiny cukier puder do posypania Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem do białości(...)następnie dodajemy skórkę otartą z jednej sparzonej wcześniej cytryny i wciąż ubijamy na średnich obrotach. Następnie dodajemy stopione i wystudzone masło, mleko, olej. Na końcu dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do momentu połączenia się wszystkich składników. Morele odsączamy, kroimy w kostkę. Do wyrobionego ciasta dosypujemy żurawinę i pokrojone morele, mieszamy delikatnie łyżką. Formę z kominkiem

Walijskie Pichcenie