mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:139/622)

pyszna babka zebra... 167

Składniki: jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, olej rzepakowy 200 ml, mleko 3,2% 400 ml, mąka pszenna 40 dag, proszek do pieczenia 2 łyżki, cukier waniliowy 1 łyżka, kakao 3 łyżki, mleko 3,2% 4 łyżki, polewa czekoladowa 1 opakowanie, cukier - ile potrzeba całe jajka, cukier, cukier waniliowy ubić w robocie na kogel-mogel z 8 minut na dużych(...)obrotach do masy jajecznej w czasie miksowania na mniejszych obrotach wlać olej następnie w trakcie miksowania wlać mleko i z 1 minutę miksować robot wyłączyć i wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować z 3 minuty połowę jasnego ciasta przełożyć do innego pojemnika i do pozostałego w misie robota wsypać kakao, mleko i z 1 minutę miksować forma

W Mojej Kuchni Lubię
BABKA Z SERKIEM MASCARPONE 226

szczypta soli 5 jajek kilka kropli aromatu cytrynowego do jasnej części kilka kropli aromatu migdałowego do ciemnej warstwy  3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 dag płatków migdałowych (do posypania) 50 ml mleka     dodatkowo na ciasto ciemne: 25 ml mleka (około 0,5 cm w szklance) 5 dag cukru(...)łyżeczki kakao Wykonanie: Miękką margarynę utrzeć z serkiem mascarpone, dodać cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli i dalej ucierać. Do masy stopniowo dodawać jajka. Następnie dodać  mleko i mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia oraz aromat cytrynowy. Ciasto dokładnie wymieszać lub zmiksować. Podzielić na dwie części (2/3 masa jasna, 1/3 masa ciemna). Foremkę wysmarować masłem i obsypać mąką

Walijskie Pichcenie
CIASTO KOKOSOWE – ŁATWE I SZYBKIE 9733

normalne zastąpiłam tymi bez laktozy i już mogłam się cieszyć jego smakiem! :D SKŁADNIKI: * mąka – 250 g * jajko – 2 szt * proszek do pieczenia – 2 łyżeczki * masło ( ja użyłam bez laktozy ) – 100 g * mleko ( ja użyłam bez laktozy(...)wiórki kokosowe – 80-100 g * cukier – 70 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Masło ucieramy z cukrem , dodajemy jajka i miksujemy na gładką masę. Dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. ( ciasto powinno mieć konsystencję śmietany ). Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika

Ostra na Słodko
Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią 283

250g mąki pszennej około 1/2 małej cukinii – powinniśmy uzyskać 1 szklankę startej cukinii 1 szklanka cukru (można dać ciut mniej) 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka 3-4 krople aromatu pomarańczowego Przygotowanie: Cukinię trzemy. Ja używam do tego wielofunkcyjnego robota kuchennego Magimix 5200XL Premium . Wystarczy założyć odpowiednią tarczę(...)startej cukinii. Ja starłam całą małą cukinię. 1 szklankę wykorzystałam do babeczek, a resztę do smażonego ryżu. W jednej misce mieszamy mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia i ciemne kakao. W drugiej misce mieszamy mleko, olej i jajka. Do suchych składników dodajemy mokre, startą cukinię i aromat pomarańczowy. Mieszamy łyżką tylko do połączenia składników (krótko, nie wolno mieszać za długo

Słodkie okruszki
"Słodkie środy" - ciasto z malinami i brzoskwiniami 114

brzoskwiniami Składniki: 500 g malin 1 puszka brzoskwiń lub 3 brzoskwinie świeże 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek 1 łyżka cukru trzcinowego 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki mleka 200 g masła cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE: W małym rondelku roztapiamy masło, dolewamy mleko, mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Z białek jaj ubijamy pianę, do niej(...)dodajemy cukier wymieszamy z cukrem trzcinowym, a następnie po jednym żółtka. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodajemy do piany stopniowo, na przemian z masłem wymieszanym z mlekiem.. Wszystko dokładnie miksujemy a następnie przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny i pokrojone na paseczki brzoskwinie.  Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Przed podaniem posypujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Babeczki wiosenno wielkanocne 150

naprawdę pięknego wyczaruję. Składniki na 12 foremek: 3 jajka, 125 g masła, 80 g cukru białego, 1 opakowanie cukru wanilinowego 16 g, szczypta soli, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 75 ml mleka, 2 łyżki soku z cytryny, ponadto: 50 g gorzkiej czekolady, gotowa masa cukrowa, trzy kolory, słodkie jajeczka. Przygotowanie: Jajka miksujemy z cukrem, cukrem wanilinowym i solą(...)kogel mogel. Dodajemy kawałki miękkiego masła i całość miksujemy na puszystą gładką masę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, stopniowo dodajemy ją do masy na zmianę z mlekiem, ciągle miksujemy.  Na koniec dodajemy sok z cytryny. Ciasto powinno być gęste i puszyste. Ciasto przekładamy za pomocą łyżki do 12 foremek na babeczki (papierowe, sylikonowe). Pieczemy

Moniki Smakołyki
LEŚNY MECH 143

szklanki mleka 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku MASA 1: 1,5 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 6 łyżek cukru masło MASA 2: kubek jogurtu greckiego 400 g galaretka wiśniowa 3-4 łyżki cukru pudru WYKONANIE : Szpinak wyciągamy, żeby się rozmroził, następnie porządnie odciskamy i blendujemy. Jaja ubijamy z cukrem na białą i puszystą masę. Mąki przesiewamy razem z proszkiem

Pani na deser
Muffinki kokosowe 146

Składniki: 280g mąki pszennej 30g wiórków kokosowych 150g cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 200ml mleka kokosowego 90g jogurtu naturalnego 85g masła, stopionego Przygotowanie: Formę do muffinek wypełniamy papierowymi papilotkami.  Mąkę, wiórki, cukier, proszek do pieczenia mieszamy w misce. W drugim naczyniu łączymy jajka, mleko kokosowe, jogurt i stopione masło. Łączymy zawartość obu misek, mieszając łyżką

Smakowity Blog Kulinarny
Racuszki ryżowo jabłkowe 126

twarogu, bananowe, racuchy drożdżowe na zsiadłym mleku. Kontynuując ten temat… racuszki ryżowe z jabłkami.    Składniki:  - 1  ¾ szklanki mąki ryżowej- 4 jajka- 400g jogurtu greckiego- 200ml mleka kokosowego- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki cukru z wanilią- laska wanilii (ziarenka)- szczypta soli (do białek)- 5 jabłek- olej kokosowy do smażenia- cukier puder do oprószenia- syrop klonowy (opcjonalnie(...)polecam) W misce łączymy składniki: mleko kokosowe, jogurt, ziarna wanilii, cukier z wanilią, żółtka. Dokładnie mieszamy. Dodajemy proszek do pieczenia i przesianą mąkę – ponownie mieszamy. Odstawiamy ciasto na 20 minut. Obrane jabłka pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na ćwiartki i cienkie plasterki. Dodajemy do masy, mieszamy, aby jabłka nie ściemniały. Ubijamy na sztywno pianę z białek i szczypty soli. Dzielimy

mojewypiekiinietylko
Naleśniki z domowym twarożkiem waniliowym 101

lubią :) Naleśniki z twarożkiem i owocami mogą również świetnie prezentować się jako deserek.  Naleśniki z domowym twarożkiem waniliowym SKŁADNIKI: 2 szklanki mleka 0,5 szklanki wody mineralnej gazowanej czubata szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku(...)pieczenia cukier puder olej 500 g sera białego 2 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżki jogurtu naturalnego mandarynki z puszki PRZYGOTOWANIE: Do miski wlewamy mleko, dodajemy wodę, jajka, mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder (ilość wg uznania ja daję około 1 łyżeczki).  Całość miksujemy do powstania odpowiedniego ciasta naleśnikowego.  Na patelni smażymy naleśniki.  Przygotowujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kakaowe muffiny z budyniem 103

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 jajka 3 łyżki kakao  Nadzienie: 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego bez cukru 2 łyżki cukru Sposób przygotowania: 1. Ugotować budyń i pozostawić do ostygnięcia. 2. Do pierwszej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz

A Ty Smakuj Mnie
OWOCOWY RAJ 119

kwaskowe,istna rozkosz. Upiec biszkopt z 6 jaj Ciasto II:   30 dag mąki   5 dag margaryny 2 jajka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki ciepłego mleka 1/2 łyżeczki amoniaku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Jaja utrzeć z cukrem,połączyć z roztopioną margaryną,dodać mleko z rozpuszczonym amoniakiem. Wymieszać i pozostawić na noc w lodówce.Następnie dodać mąkę wymieszaną

Niespełnione zdolności kulinarne
BABKA 134

Składniki: 500 g mąki (3 szklanki) 200 g cukru (7/8 szklanki) 1 cukier waniliowy 4 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1 margaryna 7/8 szklanki mleka cukier puder do posypania(...)łyżki kakao Sposób wykonania:   Margarynę utrzeć z cukrem, dodać cukier waniliowy. Do masy dodawać po 1 jajku i miksować. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, miksować stopniowo dolewając mleko. Przełożyć do podłużnej foremki. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza około 50 minut. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. Można też przełożyć 1/3 ciasta do miski, dodać 3 łyżki

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Bezglutenowy tort RENIFER p. Angeliki i Moniki – danie konkursowe 125

soli). Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol i miksować do jego rozpuszczenia. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku (po każdym chwilę miksując). Obie mąki wymieszać razem z kakao, przyprawami, proszkiem do pieczenia i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć formę. Wlać ciasto i piec przez około(...)miąższ pomarańczy, smażyć ok 10-15 minut, następnie dodać dynię. Smażyć, cały czas mieszając, przez kilkanaście minut. Dynia powinna zmięknąć wtedy należy ją rozdusić durszlakiem. W tym czasie doprowadzić mleko do wrzenia i gorące pomału ciągle mieszając wlać do dyni. Mleko odparować, cały czas mieszając, po czym wsypać ksylitol i smażyć dalej, nieustannie mieszając, aż dynia zacznie gęstnieć

CoolinarniePL
Makowiec z masą kajmakową 198

masy makowej (około 850g) - 5 jajek - 2 budynie czekoladowe - 100g cukru brązowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 60 ml mleka - 1/2 szklanki wiórek kokosowych - 3 łyżki skórki pomarańczowej - 100g rodzynek - 3 łyżki płatków migdałowych - tabliczka gorzkiej czekolady - puszka masy kajmakowej - łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia - 3 łyżki masła Sposób przygotowania: Rodzynki zalewamy wrzątkiem  i odstawiamy na 10 minut(...)oddzielamy od białek i ucieramy je na gładką masę stopniowo dodając brązowego cukru.  Białka ubijamy mikserem na sztywno.  Do masy z żółtek dodajemy wymieszaną w mleku mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.  Cały czas miksując dodajemy budynie i bakalie. Chwilkę wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białka i łyżką łączymy wszystkie składniki. Pieczemy na blaszce

Pan i Pani Smith w kuchni