Podwójne ciasto z morelami

Podwójne ciasto z morelami

Podwójne ciasto z morelami

Wypiek z dwoma rodzajami ciasta. Kruche czekoladowe na spodzie i białkowe na górze. Pomiędzy nimi morelowy krem budyniowy, który dobrze będzie się kroił po całkowitym wystudzeniu ciasta. Najlepsze jest to, że nic tutaj nie zostaje, ani białka, ani żółtka. Ciasto dodatkowo można polać polewą czekoladową. CIASTO KRUCHE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 żółtka 100 g masła 1 łyżka śmietany kwaśnej KREM MORELOWY: 1 kg moreli 1/2 szklanki cukru 3 budynie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem, tarta, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, budyń, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, biszkopt, ciasto z białek , polewa czekoladowa, ciasto kakaowe, ciasto budyniowe, szybkie ciasto, krem czekoladowy, ciasto z masą budyniową, ciasta z masa, mleko w proszku, tarta czekoladowa, tarta na słodko

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.