miś - 500 przepisów (strona:19/34)

Muffinki truskawkowe - Kiera Cass "Rywalki" 138

można przygotować poniższy krem. Krem: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier waniliowy i cukier puder. Na koniec dodać śmietan-fix i wstawić do lodówki. Truskawki umyć i mieścić w misie blendera. Jeżeli są kwaśne, to można je lekko dosłodzić, a następnie zblendować. Gotową masę truskawkową wlać do śmietany i dobrze zmiksować. Włożyć do lodówki na godzinę.  Małym nożykiem

Passions hobbies life
pyszna drożdżówka na oleju z truskawkami... 146

szczypta, jajka 2 sztuki, mąka tortowa 4 szklanki, truskawki 1/2 kg KRUSZONKA: olej rzepakowy 1/2 szklanki, cukier drobny 1/2 szklanki, mąka krupczatka 1/2 szklanki, mąka tortowa 1 szklanka w misie robota rozetrzeć drożdże z ciut ciepłym mlekiem, cukrem, zostawić na 15 minut - wsypać mąkę, roztrzepane jajka, resztę cukru i mleka, sól, olej, aromat cytrynowy i hakiem robota wyrabiać

W Mojej Kuchni Lubię
Bezy z miętą 125

Składniki: – 4 białka z jajek; – 1 szklanka cukru; – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej; – 4 łyżki posiekanej świeżej mięty Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 120 stopni. W wysokiej misie miksera ubić białka na pianę, stopniowo dodawać cukier, dokładnie i dość długo mieszając po każdej dodanej porcji. Gdy dodamy cały cukier beza powinna być sztywna i błyszcząca, ubijać jeszcze

dom-agi.pl
Koktajl oczyszczający: burak czerwony-banan-cytryna 131

woda zabarwi się na mocny intensywny kolor- jak do barszczu czerwonego, woda zmniejszy swoją objętość ponieważ duża jej część wyparuje podczas gotowania. Ostudzić. 3. Włożyć do blendera bądź w misie o wysokich ściankach zblendować  kefir razem z bananem oraz sokiem z cytryny. 4. Dodać przestudzoną wodę z buraków- około pół do 3/4 szklanki. 5. Wszystko razem dokładnie wymieszać

KreatywnePiny
Sernik z rabarbarem 151

piasku. Tak przygotowanymi ciasteczkami wyklepujemy spód tortownicy. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. 3. Temperaturę w piekarniku zmniejszamy do 160 stopni. Wszystkie składniki na masę serową umieszczamy w misie miksera. Miksujemy jedynie do połączenia składników, aby jej zbytnio nie napowietrzyć. Wylewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 75-90 minut, aż boki będą lekko zarumienione

My Culinary Art
Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem 161

przykryciem mieszając od czasu do czasu. Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu (dodając do wody nieco soli i oleju). Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, umieścić w misie blendera, dodać czosnek, śmietanę, koncentrat pomidorowy i przyprawy (jeżeli posiadacie, to warto dodać świeże liście bazylii i oregano). Wszystko zblendować razem i przelać do brytfanny. Jak cukinia i bakłażan

Passions hobbies life
delikatny i pyszny sernik z ziemniakami... 137

ciasto na spód mikserem wyrobić na drobną kruszonkę, blacha 25x30, wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia - ciasto wsypać do blaszki, dłonią je przyklepać żółtka, cukier, aromat pomarańczowy w misie robota utrzeć na puszystą masę dzień wcześniej ugotowane ziemniali zmielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę i wsypać do masy - ucierać z 3 minuty dodać miękkie masło

W Mojej Kuchni Lubię
CIASTO LEŚNY MECH 1715

dokładnie zblendować, odcisnąć mocno w dłoniach. Wykorzystując mrożone liście szpinaku proponuję postępować w tej właśnie kolejności, suchy szpinak ciężko się bowiem blenduje, wręcz jest to niewykonalne (przetestowane).  W misie miksera ubić jaja z cukrem na gęstą, puszystą masę, dodać ekstrakt waniliowy. Stopniowo, cienką strużką wlewać olej, cały czas miksując. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia

Smaczne Zdrowe
Wigotne ciasto czekoladowe 474

pieczenia 3/4 łyżeczki sody 70 g ciemnego kakao 300 g miękkiego masła 3 duże jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 250 ml kwaśnej śmietany  Wszystkie składniki umieścić w misie i zmiksować. Masa będzie bardzo gęsta, dlatego należy dokładnie rozbić grudki. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Piec 30-25 minut

Chocolate Muffin Blog
Tarta dyniowa z ricottą i cynamonem 154

skórka z 2 pomarańczy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki cukru trzcinowego 4 jajka 230 g puree z dyni* 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka gałki muszkatołowej Ser umieścić w misie miksera i na niskich obrotach połączyć ze skórką. Dodać mąkę i po jednym jajka i miksować tylko do połączenia składników. Na końcu wymieszać z puree dyniowym. Wystudzony spód wysypać

Chocolate Muffin Blog
Beza Kawowa z Malinami 163

serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki mocnej kawy (3 łyżki kawy rozpuszczonej w 3 łyżkach wrzątku) Serek, śmietanę i cukier umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego kremu. Wlewamy ostygniętą kawę i mieszamy szpatułką do połączenia się. Na pierwszy blat bezowy wykładamy połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostały krem. Ozdabiamy malinami

Made By Mom And Son
Ciasto ,,Pszczółka" 189

dzielimy każdy upieczone płat na dwie równe części, musimy mieć cztery równe płaty ciasta.  Kiedy ciasto będzie już gotowe, upieczone i podzielone, zabieramy się za przygotowania kremu. W misie ubijamy śmietanę kremówkę z mlekiem skondensowanym prawie na sztywno przez ok. 2 min. Następnie dodajemy rozpuszczoną w małej ilości wrzątku żelatynę i kakao, i ubijamy na najwyższych obrotach

Kuchnia Łukasza
ZIELONE NALEŚNIKI Z KASZĄ GRYCZANĄ 130

czosnkowo-jogurtowy sos. Polecam :) naleśniki: ½ - ¾ szklanki rozdrobnionego szpinaku (rozmrożonego) * 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 2 jajka ½ łyżeczki soli 50 g roztopionego masła W misie lub w dzbanku miksera umieszczamy szpinak, mleko, jajka, sól oraz przesianą mąkę. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na końcu dodajemy wodę. Na patelni topimy masło, gorące wlewamy do ciasta

bistro mama
Mleczne bułeczki śniadaniowe. 138

świeżych drożdży 2 łyżki cukru Ciasto:  Przygotowany rozczyn 500 g mąki 70 g masła 1 jajko szczypta soli żółtko Przygotowanie:  Przygotowanie zaczynamy od zrobienia rozczynu. W dużej misie łączymy ciepłe mleko z drożdżami i cukrem, i mieszamy szybko za pomocą trzepaczki, aby drożdże lepiej pracowały. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce

Kuchnia Łukasza
Chrupiące bułeczki z marchewką, siemieniem lnianym i slonecznikiem. 73

560g mąki pszennej - 1 starta marchewka - 2 łyżki ziaren słonecznika - 2 łyżki ziaren siemienia lnianego - 2 łyżki płatków owsianych - 10g soli - 20g oleju rzepakowego Wszystko kolejno umieszczamy w misie i wyrabiamy ciasto. Z powstałego ciasta formujemy bułeczki. Mi wyszło 12 sztuk. Odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce, następnie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st przez 20 minut

MamaOskarka