pszenno-żytnio-kukurydziane bułki drożdżowe podłużne...

pszenno-żytnio-kukurydziane bułki drożdżowe podłużne...

pszenno-żytnio-kukurydziane bułki drożdżowe podłużne...

Składniki: drożdże świeże 5 dag, woda letnia 200 ml, mleko ciepłe 300 ml, cukier 1 łyżka, sól morska 2 łyżeczki, mąka tortowa 50 dag, mąka żytnia 15 dag, mąka kukurydziana 5 łyżek, olej rzepakowy 50 ml, siemię lniane 4 łyżki drożdże w misie robocie rozmieszać z ciut wodą, cukrem, mlekiem i zostawić na 5 minut - wsypać resztę składników i hakiem robota wyrabiać z 13 minut jak trzeba to dosypac mąki pszennej, ciasto nie może być zbyt luźne - zostawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny - TAK MI WYROSŁO CIASTO ręce... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.