jaglaną, sałatę, pokrojone pomidorki i resztę składników. Posyp posiekanymi pistacjami, świeżą bazylią. Polej dressingiem. dressing do sałatki: - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżeczka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka musztardy francuskiej - 50 ml wody w/w/ składniki zmiksuj na gładką masę
SMYKWKUCHNI150g 1 szkl. = 200g CUKIER BRĄZOWY: Szklanki na gramy: 1/8 szkl. = 25g 1/4 szkl. = 55g 1/3szkl. = 75g 1/2 szkl. = 110g 2/3 szkl = 150g 3/4 szkl. = 170g 1 szkl. = 220g MIÓD I GĘSTE SYROPY: Szklanki na gramy: 1/8 szkl. = 45g 1/4 szkl. = 85g 1/3szkl. = 110g 1/2 szkl. = 170g 2/3 szkl = 225g 3/4 szkl. = 250g 1 szkl. = 340g MASŁO: Szkalnki na gramy
Zainspiruj się kuchniąwarzywami i bulionie, do tego podsmażona, pokrojona w kostkę zielona papryka Deser przygotowywał Chef z pomocnikami, rozpoczął od rozwałkowania kruchego ciasta Do masy makowej, z bakaliami, Chef dodaje miód Chef do masy jabłkowej - obrane, starte na dużych oczkach jabłka granny smith - dodał cynamon oraz odrobinę rumu, najlepszy cynamon pochodzi ze Sri Lanki Uczeń słucha Mistrza Sprzęt Kitchen
Moja smaczna kuchniakostkę. Układamy na kaszy. Polewamy sosem. Na sam wierzch układamy świeżą melisę. NA SOS DO SAŁATKI: - 2 łyżki octu balsamicznego - łyżka soku z limonki - łyżka oliwy z oliwek - łyżeczka miodu eukaliptusowego lub syropu z agawy - sól morska - odrobina chili - ulubione suszone zioła miksujemy na gładką masę SMACZNEGO
SMYKWKUCHNImalin - smaczna i zdrowa porcja energii i witamin :) Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki jagód szklanka czereśni szklanka truskawek szklanka malin 400 g zimnego kefiru lub maślanki 3 łyżki miodu lub cukru pudru Wszystkie składniki wrzucić do blendera i dokładnie zmiksować. Przelać do szklanek, udekorować świeżymi owocami i podawać
wyzwania kuchennenakładałam masę (na 1 sztukę naleśnika mniej więcej 2 łyżki masy). Kiedy na wierzchu pojawiły się bąbelki, naleśnika przewróciłam i smażyłam z drugiej strony. Gotowe podajemy z dżemem, miodem, bitą śmietaną, owocami... czego duża zapragnie, byleby na słodko. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- During the week we rarely eat breakfast together. It usually comes down to eaten on the run flakes with
bastalenaprzypuszczałam, że tak ucieszy mnie jej smak. Podrasowałam ją trochę esencją waniliową i wypas jest! Bez dwóch zdań odstawić mam (prawie) wszystkie owoce, zwłaszcza te czerwone i cytrusy, miód, orzechy i czekoladę. Czyli sezon truskawkowy oficjalnie uważam za zamknięty, choć nie był nawet otwarty. I tyczy się to wszystkiego, przetworzonych produktów także, tj. jogurtów z owocami, lodów czy dżemów
bastalenazapiekanych naleśników.. Zajrzyjcie koniecznie do Anielskich Przysmaków ...akurat trwa promocja -macie czas do niedzieli włącznie.Zamawiacie dwa produkty trzeci dostaniecie gratis..a jest tam w czym wybierać....pyszne miody, syropy i inne smakowitości...Nie zwlekajcie...promocja trwa tylko do niedzieli ..a na fb Anielskie-Przysmaki jest również konkurs.. Naleśniki zapiekałam w naczyniu żaroodpornym,które dostałam dzięki
Moje domowe kucharzeniePomysł na takie bułeczki podsunęła mi Mama Bartka ..bułeczki dyniowe..a do tego miód z cynamonem ...i kubek mleka...i nic więcej nie potrzeba.. Do bułeczek wykorzystałam drożdże suszone ..i bułeczki rosły jak szalone...Mi takich bułeczek wyszło 12 ..ciasta nie dzieliłam na części..tylko brałam po kawałku ciasta...i bułeczki były jedne ciut mniejsze a inne ciut
Moje domowe kucharzenierodzynek...tak więc zamiast rodzynek dałam zmielone orzechy.. 500 g mąki pszennej 1 szkl.letniego mleka 2 łyżki roztopionego masła 1 duże jajko 1/3 szkl. miodu pół łyżeczki soli 12 g drożdży suchych (3 łyżeczki) lub 25 g drożdży świeżych Nadzienie: 500 g serka ricotta 5 łyżek cukru pudru (lub więcej
Moje domowe kucharzeniepłaskiej łyżeczki soli morskiej 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego [ nie dałam] 1 płaska łyżeczka kolendry [ nie dałam] 1 łyżka przyprawy Kuchta 1 płaska łyżeczka cukru lub miodu 1 ząbek czosnku 1/2 szkl. wody niegazowanej Mięso umyć i obsuszyć.Pokroić w 1-1,5 cm plastry w poprzek włókien i rozbić jak na kotlety schabowe.Wszystkie przyprawy,łącznie z przetartym czosnkiem
Moje domowe kucharzeniekawy, jako środek aromatyzujący. Poleca się zmielenie ziaren kawy i wanilii razem, w celu otrzymania aromatycznej kawy; • Wanilia jest dodawana do kakao, gorącego mleka z miodem, bitej śmietany, kruchych ciastek, budyniu, dań na bazie ryżu oraz wszystkiego, co „czekoladowe”; • Wykorzystane laski wanilii [pozostałej po wyłuskaniu ziaren] można zamknąć w szczelnym pojemniku z drobno zmielonym
Moje domowe kucharzeniedziękuję]...Wyświetleń w kwietniu było ogółem 130 450 .. Dziękuję i zapraszam do dalszego odwiedzania. 10 najbardziej oglądalnych wpisów w kwietniu: Schabowy wg Magdy Gessler Gulasz z żołądków Miód z kwiatów mleczu Biała kiełbasa z cebulą Barszcz biały wielkanocny Sałatka z pieczarek Ciasto miodowe z masą budyniową Bigos wg Ewy Wachowicz Wielkanocne bułeczki do koszyczka Sałatka z makaronem ryżowym
Moje domowe kucharzenieMiód z mniszka robię co roku..i w tym roku przyszła pora na zrobienie takiego syropu..tym razem pomysł na dodanie wanilii podpatrzyłam tutaj. Polecam..miodek pięknie pachnie i smakuje wyśmienicie..taki miodek można używać do ciast, na kanapki ..a zimą jako lekarstwo .. 350-400 dużych, rozwiniętych kwiatów mniszka (bez łodyżek) 1 litr wody 2 cytryny
Moje domowe kucharzeniemaju: Schabowy wg Magdy Gessler Sałatka Syrop z sosny Cygańskie ścieżki po mojemu Szczaw na zimę Ciasto miodowe z masą budyniową Surówka z młodej kapusty Syrop z sosny II Miód z kwiatów mleczu Kotlety mielone smażone na oleju rzepakowym
Moje domowe kucharzenie