miód - 5845 przepisów (strona:314/390)

Brak tytułu 89

spróbujcie sami ! Jabłka z orzechami - przepis 4-6 jabłek Jabłka wydrążamy, tak by powstały z nich miseczki. Nadzienie: 1/2 szkl. orzechów włoskich 1/4 szkl. migdałów w płatkach 2 łyżki miodu 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki cukru kryształu białego 1 jajko Wszystkie składniki wymieszać i nakładać do miseczek jabłkowych. Piec około 25 minut w 180 stopniach. Polecam podawać z lodami

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 187

napoju orzechowego Alpro -  - ja dałam do smaku - bez niego ciasteczka też się udadzą 4-5 łyżek sezamu 3-4 łyżki melonych orzechów laskowych 1/2 szkl. cukru 2 łyżki miodu Wszystkie składniki połączyć, zagniatając ciasto. Jeśli jest zbyt rzadkie - dodać mąki. Tylko nie przesadzić z mąką - ciasto ma być lekko lepkie. Schłodzić w lodówce min. 40 minut. Inaczej nie rozwałkujecie

kolorowotorcikowo
Wykwintna sałatka z owocami 224

paski.Owoce pokroić w cząstki. Czosnek pokroić w grube plasterki. Sałatę, mięso,czosnek i owoce delikatnie wymieszać.   Dresing 2łyżki oliwy, łyżka octu jabłkowego,  łyżeczka musztardy francuskiej,  łyżeczka miodu    -Składniki dokładnie wymieszać. Polać sałatkę.       Smacznego

kolorowotorcikowo
Sałatka z czerwonych owoców 261

owoców 1/3 arbuza 250 - 300 g truskawek 1 szkl. czereśni 2-3 łyżki suszonej żurawiny, np KRESTO Arbuza pokroić w kostkę, truskawki w ćwiartki, czereśnie wypestkować. Owoce połączyć. Polać miodem lub... sosem. SOS 1/2 szkl. napoju sojowego ALPRO , ja użyłam naturalny - ale z pewnością waniliowy też był by super  1 żółtko 2 łyżki cukru 30 ml wina typu wermut

kolorowotorcikowo
Szaszłyki z kurczaka z purre z zielonego groszku 113

Mięso pokroić w kostkę, zalać marynatą. Odstawić do lodówki na min. 40 minut. MARYNATA: 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki sosu sojowego łyżka musztardy łyżeczka miodu łyżeczka estragonu Dokładnie wymieszać. Zamarynowane mięso nabijać ciasno na patyczki. Smażyć na patelni z każdej strony na rumiano. Można usmażyć na grillu. PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU 2 szklanki młodego zielonego

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 91

ilości 3-ech zestawów produktów funduje Premium Rosa. W skład zestawu wchodzi 5 produktów:  - syrop wiśniowy 500ml  - syrop z czarnej porzeczki 250 ml - konfitura z płatków róży - miód akacjowy - lutenica sos Fundator nagród zastrzega sobie, że zestawy mogą się różnić. Niemniej jednak ilość produktów pozostaje bez zmian

kolorowotorcikowo
Arbuzowy napój 156

Składniki: 1/2 średniego arbuza 1 szklanka wody sok z 1/2 cytryny łyżka miodu Wykonanie: Z arbuza odkrój skórę i wybierz pestki. Pokrój w kawałki. Zmiksuj z pozostałymi składnikami. Najlepiej, jeśli arbuz jest mocno schłodzony. Ewentualnie można dodać kostki lodu. Smacznego

kolorowotorcikowo
Karmelizowane marchewki 163

Składniki: 300-400 g młodej małej marchewki 50 g masła 1 łyżka miodu sól Wykonanie: Marchewki oczyść. W wysokiej patelni rozgrzej masło. Na tłuszcz wrzuć marchewkę, delikatnie posól - duś pod przykryciem. Gdy marchew zacznie robić się miękka, dodaj masło i duś jeszcze 5-8 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Naleśniki z nadzieniem serowo-czekoladowym podane z sosem jeżynowym 145

jednolitą masę. Krem czekoladowy wg przepisu tutaj Usmażone naleśniki smarować pół serem, pół kremem czekoladowym i zwijać w rulon. Naleśniki podsmażyć. Na patelnię wrzucić 2 łyżki masła, łyżkę miodu i smażyć naleśniki z obu stron na rumiano. Sos jeżynowy: 1,5 szkl. jeżyn 4 łyżki cukru płaska łyżka mąki ziemniaczanej trochę wody do rozrobienia mąki Jeżyny udusić w rondelku dodając

kolorowotorcikowo
Piernikowa tarta z musem z białej czekolady 256

Składniki: CIASTO: 2 szkl. mąki pszennej, 125 g masła, 2 łyżki miodu, 1 łyżka cukru trzcinowego, 2 łyżeczki przyprawy do piernika, 1 jajko. MUS Z BIAŁEJ CZEKOLADY: 300 g białej czekolady 250 g śmietanki 30% dodatkowo: 1 łyżka maku  Wykonanie:  Masło pokroić w kostkę, dodać mąkę - rozetrzeć palcami. Dodać pozostałe składniki - szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią

kolorowotorcikowo
Food Camp 17-19 styczeń 2014 142

naszych, polskim, najsmaczniejszych ! Tematem przewodnim warsztatów, były warzywa sezonowe. Jarmuż, pasternak, rzepa, skorzonera, topinambur – z nich powstawały prawdziwe rarytasy. Chipsy z jarmużu idealnie komponowały się z sandaczem, glazurowane w miodzie warzywa, wyśmienicie smakowały z pieczonymi przepiórkami, a ciasto z pasternaku było swoistym ukoronowaniem całego obiadu ! Na koniec jeszcze puszyste, cieplutkie bułeczki z prawdziwym masełkiem. Masełko powstawała przez większą część warsztatów

kolorowotorcikowo
Jogurtowy koktajl z mango i kardamonem 247

łyżka modu, np rzepakowego mielony kardamon - ilość wedle upodobań Wykonanie: Owoc mango obieramy ze skóry, usuwamy pestkę, kroimy w cząstki. Do blendera kielichowego wrzucamy cząstki mango, wlewamy jogurt, dodajemy miód i miksujemy. Na koniec koktajl doprawiamy szczyptą lub dwiema ( to już zależy od Was i waszych upodobań smakowych ) mielonego kardamonu. Koktajl z mango serwujemy od razu po przygotowaniu ! Udanych Walentynek

kolorowotorcikowo
Lody jogurtowe z truskawkami 266

Karolina - Sto kolorów kuchni Marlena - Kuchnia Marlenity Wiosenka - Eksplozna smaku Marta - Niebieska pistacja Dorota - Sierotka Marysia w kuchni Edyta - Pasja smaku Ela - To i owo stokrotki Agnieszka - studnia miodu

kolorowotorcikowo
Sękaczek 163

minut. 3. Dodać galaretki w proszku i dobrze wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Masa orzechowa: Składniki: 18 dag posiekanych orzechów włoskich 18 dag cukru kryształu 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 15 dag masła Wykonanie: 1. Wszystkie składniki wymieszać i lekko zagotować. Przełożenie placka: Placek kruchy - masa jabłkowa - placek kruchy - masa jabłkowa - placek kruchy - masa orzechowa. Smacznego

Pasja Smaku
Orzeźwiająca sałatka z dresingiem miodowo-musztardowym 383

ziołami prowansalskimi) pół sałaty lodowej 10 pomidorków koktajlowych grejpfrut garść liści bazylii Dresing: 3 łyżeczki musztardy kremskiej 1 łyżka majonezu łyżka soku z cytryny pół łyżeczki soli 1 łyżka miodu szczypta chili świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Filet podzielić na kawałki, lekko rozbić (na kotlety o grubości 1,5-2 cm), ułożyć w kawałkach pergaminu i smażyć bez dodatku tłuszczu

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania