Pomidory płatki (50g) - Jagody Goji (50g) - Miechunka (100g) - Bez czarny suszone owoce (50g) - Aronia suszone owoce (50g) - Suszone owoce Morwy Białej (50g) - Cytryniec schisandra (50g) - Gruszki z Miodem - herbata czarna aromatyzowana (50g) - Pu-Erh Wiśnie w Rumie - herbata czerwona (50g) - Anielskie Łąki - herbata zielona i biała aromatyzowana (50g) - Miodowo-Karmelowa - napar Yerba Mate (50g) Moim głównym obszarem
Grunt to przepis!dorsza w naturalnym oleju kilka liści sałaty lodowej pomidor ser lazur prażone pestki słonecznika Sos: sok z połowy cytryny łyżka musztardy dijon 2 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka miodu 2 łyżki wody 1 łyżeczka octu winnego jabłkowego Sałatka jakże banalna. Jednak do smaku wątróbek z dorsza trzeba się przekonać. Póki nie spróbujecie – nie zrozumiecie, ja się zakochałam
Sajkofanka smakuProduktów Regionalnych Warmii i Mazur. Wystawcy posiadający certyfikat Dziedzictwa Kulinarnego Warmii Mazur i Powiśla, prezentowali swoje niepowtarzalne wyroby. Na stoiskach mnóstwo świeżych wędlin, kiełbas, pasztetów. Można kupić miód, domowy chleb na zakwasie, sery, ciasta. Zapachem przyciągają wędzone rybki. A dla koneserów alkoholi piwo regionalne z olsztyńskiego browaru. Takie wydarzenia są potrzebne. Tradycja jest nieodłącznym elementem naszej
Sajkofanka smakulazur winegret: - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżka octu winnego - 1 łyżka wody - pół cytryny - łyżeczka musztardy francuskiej - łyżeczka sosu sojowego - sól, pieprz - łyżeczka miodu Kolejność ułożenia na talerzu dowolna. Moja wersja na zdjęciach. Do tego pyszny sos i smacznego
Sajkofanka smakuniezwykle smaczne i słodkie. Ma zupełnie inny smak niż mięso, którym zajadacie się na co dzień - po prostu idealne! Koniecznie musicie spróbować :) Marynatę przygotowałam na bazie czerwonego wytrawnego wina, miodu, suszonego czosnku niedźwiedziego, czosnku, kolorowego pieprzu i jałowca. Na całą noc włożyłam do lodówki. Godzinkę przed smażeniem wyjęłam mięso z marynaty i ułożyłam na papierze, żeby lekko odciekło z wina
Sajkofanka smakuminut. Zabieramy się za sosy: Sos czosnkowy: - 110g jogurtu greckiego - dwa ząbki czosnku - kilka listków świeżej mięty posiekanej - odrobina soku z cytryny - sól, pieprz - łyżeczka miodu Sos z sambal oelek - ostry - 110g jogurt greckiego - 2 łyżki sosu sambal oelek - szczypta pasty harissy - świeżo mielony pieprz - odrobina soku z cytryny Składniki na sosy wymieszać
Sajkofanka smakumigdałów - pół papryczki chili zielonej - stokrotki Dresing: - 2 łyżki oliwy - 1 łyżka octu balsamicznego - 1 łyżka octu białego winnego - łyżeczka musztardy - sok z całej pomarańczy - pieprz, sól, tymianek - łyżka miodu - ząbek czosnku posiekany Sałatę lodową płuczemy, osuszamy, po czym rwiemy na mniejsze nieregularne kawałki. Truskawki myjemy, odcinamy szypułki i kroimy na cztery (wzdłuż). Ser kroimy w kostkę. Gruszkę myjemy, obieramy
Sajkofanka smakuserka wiejskiego - pół słodko-kwaśnego jabłka -1 pomarańcza - 4 plastry włoskiej szynki wołowej (najlepiej Bresaola - jeśli nie macie, możecie użyć innej długo dojrzewającej) Dresing: - sok z jednej pomarańczy - łyżka miodu - tymianek Sałatę umyć i porać na mniejsze części. Rukolę opłukać, ułożyć na talerzu razem z sałatą masłową. Serek wiejski wyłożyć nieregularnie na sałacie. Truskawki umyć, pokroić na cztery
Sajkofanka smakupłatków owsianych - woda - pół kostki twarogu chudego lub półtłustego Pesto: - dwie garście liście rukoli - ząbek czosnku - 1 łyżka octu winnego - 4 łyżki oliwy - 2 łyżki wody - 1 łyżka miodu - sól, pieprz do smaku Wodę zagotować w czajniku. Płatki wsypać do miseczki, po czym zalać wrzącą wodą w takiej ilości, by przykryła płatki. Odczekać, aż płatki wciągną całą wodę
Sajkofanka smakucały rok - truskawki to moje ulubione owoce! Kupiłam cały zapas i jem o każdej porze dnia! Dziś postanowiłam zacząć dzień od słodkich truskawek, ulubionego serka wiejskiego z odrobiną miodu i kubkiem zielonej kawy, która ostatnio zawojowała moją dietą, doskonała na śniadanie. Słonecznego dnia i koniecznie zjedzcie truskawki. Korzystajmy z dobrodziejstwa sezonowych owoców
Sajkofanka smakurukoli z radicchio - 200g piersi z kurczaka - 8 czereśni - 8 truskawek - garść łuskanych orzechów włoskich - garść ziaren słonecznika - łyżka siemienia lnianego Dresing: - 4 truskawki - 4 łyżki oliwy - łyżeczka miodu wrzosowego - sok z połowy limonki bądź cytryny - świeżo mielony pieprz, sól Sałatę płuczemy, osuszamy, rozkładamy na dwa talerze. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek, kroimy na cztery części. Czereśnie
Sajkofanka smakuGranola to bardzo popularne śniadanie w Ameryce , składające się z mieszanki zbóż, orzechów, miodu, owoców suszonych - zwykle upieczona do chrupkości. Ganola pierwszy raz pojawila się w sanatorium-spa , prowadzonym przez dr James Caleb Jackson w 1963. Dzięki swoim właściwościom, na długo pozostawia sytość, dostarczając przy tym niezbędnej nam energii na cały dzień. Polecam :) Zaczynamy : Składniki na jedną porcję
Smaki Edytydobre trawienie, a ostatnio pojawił się nowy nabytek likier z lukrecji “Notte Nera”-“Czarna Noc” cudo! v Dżemy (46 g cukru na 100g produktu i 50 g owoców), miód, cukier biały i brązowy, ale słodzika brak. v Olej, oliwa z oliwek i ocet balsamiczny v Na balkonie swieże zioła: mięta, bazylia, majeranek, tymianek cytrynowy, pietruszka
Mia Cucina Sofietatemperaturze 180 st. C, ok 30 minut. Po przestudzeniu, kroimy placek wzdłuż, na 2 części. Blat orzechowy: • 150 g orzechów włoskich • 3 białka • 120 g cukru • 1 łyżka miodu płynnego • pół łyżki mąki pszennej • pół łyżki mąki ziemniaczanej Ubijamy białka na sztywną pianę, stopniowo dodajemy cukier, a następine posiekane orzechy i pozostałe składniki. Wylewamy do formy wyłożonej papierem. Pieczemy
Mia Cucina Sofietawystawa hobbistyczna i teatrzyki o słodkiej tematyce dla dzieci. Jednym słowem cały dzień spędzony wśród słodkości. Mieliśmy okazję skosztować aromatycznej marokańskiej herbaty i pysznych ciasteczek. Miód i wosk pszczeli Konkurs na najsmaczniejsze ciasto Słodki cukier i gigantyczne bezy Cukrowe rzeźby Typowe regionale produkty Kasztany muszą zawsze być
Mia Cucina Sofieta