miksujemy w blenderze, wlewamy do wysokich pucharków - 4 łyżki jagód dodajemy jagody delikatnie mieszając na sam wierzch układamy maliny - 6 łyżek malin Możecie deser polać syropem z agawy lub miodem, ale pamiętajcie że to podniesie kcal posiłku. Przepyszne
SMYKWKUCHNIwłoskiej oliwy z oliwek, świeżej, bazylii i suszonych włoskich pomidorów. Zapraszam... SKŁADNIKI: -główka sałaty masłowej SOS WŁOSKI: - 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie - garść świeżej bazylii - łyżka miodu lub syropu z agawy - sól morska - oliwa z oliwek - 10 kropli soku z cytryny w/w miksujemy w blenderze
SMYKWKUCHNIOSÓB: -opakowanie rukoli -opakowanie kiełków lucerny - 3 nektarynki - 2 podłużne pomidorki czerwone - ogórek - papryka czerwona - listki melisy i bazylii dressing do sałatki: - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka miodu wielokwiatowego - 1 łyżka octu balsamicznego - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka wody - różowa sól himalajska - pieprz mielony kolorowy- świeży Owoce i warzywa kroimy w grubszą kostkę, sałatę myjemy. Składniki
SMYKWKUCHNIbrzoskwiń, odrobina lodu i gotowe! ;) Składniki na 4 porcje. Zainspirował mnie przepis ze strony Fotokulinarnie.pl SMACZNEGO! ;) Składniki: 300 ml zimnej zielonej herbaty 4 brzoskwinie szklanka malin lód miód lub cukier puder do posłodzenia Wykonanie: Herbatę blendujemy z owocami. Słodzenie zależy już od Was, zależy jaki smak lubicie ;) Dodajemy lód i gotowe! ;) Można też schłodzić w lodówce
Czerwona Porzeczkaroku spróbowania polskich truskawek. Sposób przygotowania jest bardzo prosty i nie zajmuje dużo czasu. Składniki: 1 duży banan 2 szklanki truskawek 1 mały jogurt naturalny opcjonalnie 1 - 2 łyżeczki miodu Sposób przygotowania: Banana obieramy ze skórki, kroimy na plasterki. Truskawki myjemy i szypułkujemy. Do blendera wrzucamy wszystkie składniki. Czekamy, aż wszystko dokładnie się zmiksuje. Do foremek specjalnych do lodów przelewamy
Truskawkowa Fiestasłabość do tych owoców tym razem dodaje pyszny koktajl, który dodaje mnóstwo energii i orzeźwia w upalne dni. :-) Składniki: 2 - 3 szklanki truskawek 1 mały jogurt naturalny 1 łyżeczka miodu - opcjonalnie Sposób przygotowania: Truskawki umyć i odszypułkować. Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiksować. Smacznego
Truskawkowa Fiestacoś zielonego. W dzisiejszym wydaniu zielony koktajl. Sami zobaczycie z czego. Składniki: 100 ml wody 1 duży banan 1 duże kiwi kilka listków świeżej mięty opcjonalnie - 1 łyżeczka miodu naturalnego Sposób przygotowania: Banana i kiwi obieramy ze skórki. Mięte myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Owoce kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania płynnej
Truskawkowa Fiestaśrodku dużo chemii. Dlatego zachęcam do przygotowywania własnych marynat, nie są trudne, podstawa to olej, sól, pierz, czosnek, papryka i to co nam wpadnie pod rękę: keczup, koncentrat, miód, musztarda, soki owocowe, sos sojowy, terijaki, ocet balsamiczny, piwo, cydr, kawa i zioła. Naprawdę wszystko można wykorzystać i skomponować sobie własną, niepowtarzalną i zdrową marynatę. Dzisiaj przedstawiam wam jedną z moich
Bernika - moj kulinarny pamietnikzrobienia cukru pudru) łyżka proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu szczypta soli SKŁADNIKI MOKRE: dwa jaja 200 ml mleka 80 ml oleju rzepakowego 3 łyżki płynnego miodu Mieszamy ze sobą składniki suche. W osobnej misce mieszamy dokładnie składniki mokre. Następnie składniki mokre wlewamy do suchych i mieszamy krótko lecz dokładnie. Formę na muffiny możemy wysmarować tłuszczem
Mango Papajaburaków cukrowych 2 łyżki cukru trzcinowego - nie będą wtedy mocno słodkie, jeśli ktoś jest słodkolubny, sugeruję 3 łyżki - kto odczuwa wstręt przed cukrem, może zastąpić go melasą lub miodem. 1 łyżka oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100g świeżych truskawek 100g świeżych malin płatki migdałowe - do posypania Płatki owsiane zalać w miseczce gorącą wodą - ok 400ml
Grunt to przepis!chmielowa. Figi zerwane prosto w drzewa (a w Polsce się umęczyłam, żeby kupić) Przerobiona wczorajsza kolacja bób z kalmarami (+ makaron i ser) Targ w Trogirze cały w oliwach i miodzie. Risotto z mięsem kraba. Rybka, jakby trochę z grilla
Brzuszki Łakomczuszkideszczu. Składniki: kiełbaski koktajlowe (u mnie tzw. cienkie kiełbaski śniadaniowe - białe (wcale nie były takie cienkie)) 100 g dżemu imbirowego (niestety nie miałam takiego pod ręką, więc użyłam 100g miodu lipowego) 100g ziarnistej musztardy (tutaj również pod ręką była tylko sarepska i delikatesowa nie ziarnista, więc połączyłam 50g takiej i 50g takiej) 1 łyżka oliwy czosnkowej (i ponowna modyfikacja
Brzuszki ŁakomczuszkiKolejna propozycja na obiado-kolację. Lekko, pełno smaków, cudownie. :) Składniki: sałata lodowa rukola pomidor pomidory suszone pesto mozzarella sos: 1 łyżka miodu 1 łyżka ostrej musztardy (wykorzystałam sarepską od Develey , tutaj pisałam o paczce od firmy ) 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego Biolevita Myjemy warzywa, osuszamy. Rwiemy sałatę lodową, łączymy z rukolą. Kroimy pomidora w cząstki, pomidory
Brzuszki Łakomczuszkilubicie najbardziej, bądź macie akurat w lodówce. sałata pomidorki koktajlowe zielony ogórek ser żółty dymka koperek oliwa z oliwek sos: 2 łyżki ostrej musztardy 1-1,5 łyżki miodu 1 łyżka sosu sojowego 1-2 łyżki oliwy z oliwek Bułkę kroimy na pół i wrzucamy do piekarnika aby stała się chrupiąca. Po chwili na połówki dodajemy ser, czekamy aż się
Brzuszki Łakomczuszkipół pomarańczy chili w proszku olej sezamowy Sos : 3-4 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki soku z limonk 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka wrzątku 1 łyżeczka miodu 2-3 cm tartego imbiru 1/3 łyżeczki chili w proszku (lub więcej - w zależności od tego jak ostrą chcecie mieć potrawę, 1/3 łyżeczki to smak dość łagodny) Mięso kroimy
Brzuszki Łakomczuszki