Przepis na : śniadanie
Owsianka na wytrawnie z twarożkiem w zielonym pesto Składniki: - 5 płaskich łyżek płatków owsianych- woda- pół kostki twarogu chudego lub półtłustegoPesto: - dwie garście liście rukoli- ząbek czosnku- 1 łyżka octu winnego- 4 łyżki oliwy- 2 łyżki wody- 1 łyżka miodu- sól, pieprz do smaku Wodę zagotować w czajniku. Płatki wsypać do miseczki, po czym zalać wrzącą wodą w takiej ilości, by przykryła płatki. Odczekać, aż płatki wciągną całą wodę. Twarożek pokroić w kostki, obtoczyć we wcześniej zbl... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Twarożek i owsiankę przeważnie przygotowuję na słodko, ale to wygląda tak smakowicie, że chyba się skuszę :)
Zachęcam do wytrawnych połączeń - taka owsianka syci na długo ;) Pozdrawiam serdecznie!