mięso - 63110 przepisów (strona:640/4208)

Szaszłyk z indyka w marynacie z curry 142

Składniki ( 4 szaszłyki): 0,5 kg filetu z piersi indyka pomidorki koktajlowe marynata: 1/2 szklanki oliwy + 1/2 opakowania przyprawy curry Przygotowanie: mięso umyj, pokrój w kostkę, przełóż do miski składniki marynaty wymieszaj dokładnie, zalej mięso, wymieszaj dokładnie miskę z zamarynowanym mięsem odstaw na parę godzin do lodówki rozgrzej piekarnik na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie mięso i pomidorki koktajlowe

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kuchnia indyjska nie jest trudna 137

jest nadal do dziś. W ofercie Patak’s każdy znajdzie coś dla siebie, dostępne są bowiem: gotowe sosy w słoikach – idealne do szybkich posiłków z ryżem, z mięsem, rybą lub warzywami pasty w słoikach – skoncentrowane ziołowe pasty w oleju z których możecie wyczarować niesamowite smaki w bardzo różnych odsłonach te same pasty w małych paste pots(...)porcje przeznaczone dla 2 osób każda, szybkie przygotowanie i porcja na 1 raz. To nowość marki, która już za chwilę pojawi się w sklepach. Idealne także jako marynata do mięsa z grilla! 3 steps – to zupełnie innowacyjny produkt, dzięki któremu w 3 krokach przygotujecie przepyszne danie. Produkt podzielony jest na 3 saszetki – suche przyprawy które podsmażacie na początku

nietylkopasta.pl
Makaron z pesto z rukoli, pomidorkami koktajlowymi i pieczonym kurczakiem 181

pistacji 80-90 ml oliwy 2-3 łyżki parmezanu 1-2 ząbki czosnku mielona papryka słodka i ostra mielony imbir sól, pieprz   Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso oprószamy z obu stron solą, pieprzem, dużą ilością słodkiej i trochę mniejszą ilością ostrej papryki, a także szczyptą mielonego imbiru. Skrapiamy niewielką ilością oleju, dokładnie nacieramy mięso przyprawami i wstawiamy(...)lodówki na około 30 minut. Po tym czasie obsmażamy piersi na rozgrzanym oleju, aż do ładnego zezłocenia. Obsmażone mięso przekładamy na kratkę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut (podany czas jest orientacyjny – wiele zależy od wielkości piersi jak również od stopnia wcześniejszego podsmażenia). Umytą rukolę, oliwę, parmezan, obrane ząbki czosnku oraz pistacje umieszczamy

Smaki Na Talerzu
Pulpeciki w sosie słodko kwaśnym 202

Pyszne pulpeciki z kurczaka w słodko kwaśnym sosie. Od niedawna bardzo polubiliśmy połączenie mięsa z owocami. Różnorodność warzyw sprawia, że danie jest bogate w witaminy i syte. Sos jest również pyszny na zimno! Pulpeciki: 400 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 cebula 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko 3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz Dodatkowo: 1 cebula 1 czerwona(...)łyżka natki pietruszki 200 g ananasa z puszki ¼ szklanki zalewy z ananasa 3 szklanki bulionu drobiowego 190 g koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Ostra czerwona papryka Olej do smażenia Pulpeciki: Mięso mielone wyrabiamy z pokrojoną w kosteczkę cebulą, natką pietruszki, jajkiem i bułką tartą. Doprawiamy solą i pieprzem, ponownie wyrabiamy. Z mięsa formujemy małe pulpeciki.  W garnku zagotowujemy bulion drobiowy

VioletoweKucharzenie
Festiwal Burgerów - Stekówka - steki i burgery, Rajskie Jadło Bałuty, Szpulka 127

opiekanymi ziemniakami i surówką z białej kapusty Cena: 18,50 zł To jest taki prawdziwie domowy, uczciwy burger! Krokiet z prażoków bardzo dobrze współgra z resztą dodatków, a mięso było tak cudownie soczyste, że doprowadziło moje kubki smakowe do ekstazy! Lubię takie proste i szczere propozycje 😊 Burgera będzie można spróbować także po festiwalu, bo wejdzie na stałe do karty(...)biała kiełbasa i zalewajka to po prostu łódzki klasyk! ❤ Swoją przygodę z festiwalem zakończyliśmy dziś w Stekówka - Steki i Burgery burgerem ze strusiną 😍 Strusioburger w rustykalnej bułce – grillowane, szarpane mięso strusia (180 g), ser koryciński z dodatkiem czarnuszki i czosnku, polska szynka dojrzewająca, podsmażane na maśle podgrzybki i szparagi, żółty, słodko-ostry sos majonezowy i liście rzodkiewki, podane z frytkami

Cooking Monster
Przepiórki pieczone w białym winie 129

Przepiórki pieczone w białym winie Przepiórki , to genialne mięso , naprawdę nadzwyczajne w smaku , a do tego dietetyczne i zdrowe . Moja mini hodowla , co jakiś czas dostarcza nam spore ilości , tego przysmaku . Przepiórki , łatwo się hoduje , jeszcze lepiej się je skubie i przyrządza . Nie wymagają ,żadnych specjalnych warunków , ani zabiegów . Miłe , przyjacielskie ptaszki , które mega szybko rosną . Hodowla przydomowa tego ptactwa(...)oprócz zalet takich jak własne mięso , ekologiczny nawóz pod warzywka , jajka , daje także mnóstwo satysfakcji , no i nigdzie nie kupimy tak zdrowych jak u siebie kąsków Zachęcam , do propagowania hodowli przepiórek , zajmują mało miejsca , ale są naprawdę intratne Składniki na 5 osób : 20 szt przepiórek ( po cztery na osobę , można mniej ale cztery dają poczuć mięsko ) 1 szklanka , białego wina

Ogrodnik w podróży
Harira 101

będę powracać. Zupa, dzięki składowi i doborowi przypraw, ma charakter rozgrzewający. Jej tradycyjnym zadaniem jest przywracanie muzułmanom sił po poście w okresie ramadanu. Podstawą tworzenia dania jest mięso baranie, wołowina lub drób z dodatkiem mieszanki ciecierzycy, bobu, grochu i soczewicy (ewentualnie z pojedynczymi gatunkami tych roślin strączkowych). Dodaje się też pewną ilość warzyw, ziół i przypraw(...)skropienia: sok z limonki lub cytryny, oliwa z oliwek Ciecierzycę mocz przez 12 godzin. Odcedź, zalej 2 szkl. wody i gotuj przez 25 minut. Zestaw z ognia, nie odcedzaj. Mięso pokrój w niedużą kostkę. Do dużego garnka wlej 2 łyżki oliwy i smaż na niej mięso, aż się ładnie zrumieni. Mięso wyłóż na talerz. Do garnka dolej 2 łyżki oliwy

Delicious Place
Makaron z pikantnym sosem BBQ / Pasta with spicy BBQ sauce 167

chili (lub mniej jeśli nie lubisz bardzo pikantnych dań) sól i pieprz 250 g makaronu, ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (al dente) Przygotowanie: W dużej głębokiej patelni podsmaż mięso do zarumienienia i przełóż je na talerz. Do tej samej patelni dodaj warzywa i odrobinę oleju i podsmaż aż zmiękną tak jak lubisz, po czym dodaj resztę składników oprócz mięsa(...)makaronu. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut. Następnie dodaj mięso i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut. Zdejmij z ognia, wymieszaj makaron, przykryj pokrywką i pozwól smakom przegryźć się przez kolejne 10 minut i po czym podawaj! Smacznego! English version Pasta with spicy BBQ sauce (6-7 servings) Ingredients: 450 g ground beef

karmelowy
Wrorek: Kurczak po koreańsku 156

Jeśli szukacie prostego przepisu na chrupiące skrzydełka i macie dość panierek, smażenia, przyprawiania, to właśnie znaleźliście:) Kurczak po koreańsku to bardzo prosta metoda na aromatyczne pieczone mięso w słodko-słonej glazurze. Czas przygotowania: 10 minut Czas pieczenia: 30-40 minut Liczba porcji : 2 duże Dobrze przyprawić kurczaka to jest nie mała sztuka. Marynata, mieszanka ziół, przypraw, która sprawi, że mięso(...)wysoką temperaturę pieczenia, żeby skórka była chrupiąca i pieczemy blisko grila. Gotowe skrzydełka przekładamy do misy z glazurą, potrząsamy i obtaczamy w słodko-słonej miksturze. Tu uwaga, nie zostawiajcie mięsa na długo w glazurze, od razu przełóżcie na talerz, w przeciwnym wypadku kurczak straci chrupkość i stanie się gumowaty. Skrzydełka najlepiej podawać od razu, choć można wystudzić i zapakować

Niedzielny kucharz
KOTLETY Z RYŹU I MIĘSA 186

Dziś przepis na fajne kotlety mielone z mięsa i ryżu.Podane z sosem ogórkowym niejedno podniebienie zadowoli.Zapraszam.  30dag.mielonego mięsa 5 dag.zmielonego boczku wędzonego 1 szkl.ugotowanego ryżu na sypko 1 cebula 3 łyżki tartej olej do smażenia sól,pieprz,vegeta,itp. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 . Mięso wymieszać z boczkiem. 2 . Cebulkę drobno  posiekać i przesmażyć na oleju.Dodać do mięsa. .4 .Ryż

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ryż z duszonym indykiem w warzywach o nucie słodko ostrej 181

Sezonowe warzywa na patelni podsmażamy, mięso marynowane w sosie sojowym dokładamy, całość chwilę dusimy i z ugotowanym ryżem łączymy. Jak najwięcej świeżych ziół dokłdamy, na ostro doprawiamy i na jednej patelni, obiad dla rodziny mamy.  Warzywa nutę słodyczy całości dodają, ale olej z ostrą papryką i pieprz pikanterii nadają.  Soli mało dodajemy bo sosem sojowym i ziołami(...)olej podsmażamy na nim cebulę z marchewką, dodajemy cukinię i całość podgrzewamy ok. 10 min, od czasu do czasu mieszamy. Można delikatnie oprószyć solą, żeby cukinia puściła sok. Dodajemy mięso i całość dusimy pod pokrywą, aż mięso zmięknie (czas zależy od grubości pokrojonego mięsa).   Wszystkie zioła drobno siekamy, dodajemy do warzyw. Na sam koniec dokładamy ugotowany ryż, mieszamy

Moniki Smakołyki
Sałatka shoarma z polędwiczki 111

dokładnie połączyć. Do miseczki z marynata przełożyć pokrojoną polędwiczkę i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę. Na patelni rozgrzać masło klarowane i na gorący tłuszcz włożyć zamarynowane mięso, usmażyć - krótko na dużej mocy palnika. Usmażone mięso przełożyć do miski i wystudzić. Ogórki konserwowe opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Cebule czerwoną obrać, opłukać, osuszyć(...)posiekać na drobno, przełożyć do miski z mięsem i ogórkami. Czerwona paprykę oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, dodać do sałatki. Kapustę pekińska opłukać, osuszyć i posiekać, przełożyć do pozostałych składników sałatki, dokładnie wymieszać. Sos - do kubeczka przełożyć jogurt naturalny, dodać majonez i doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem mielonym, dodać czosnek granulowany do smaku. Sos dokładnie wymieszać

WSZYSTKO SMACZNE
Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowo musztardowym z pieczarkami 166

kroimy na plastry ok. 1,5 cm. Rozgrzewamy patelnie z 2 łyżkami masła. Kładziemy polędwiczkę i smażymy ją z każdej ze stron po ok. 8 minut nie ruszając mięsa na średnim ogniu. Doprawiamy w międzyczasie solą i pieprzem. Na osobnej patelni smażymy nasze pieczarki obrane i pokrojone wcześniej w dowolną kostkę z 3 łyżeczkami masła  i cebulą o chwili(...)dodając ok. 100 ml wody i wszystko razem mieszamy. Ja bardzo często mieszam tego typu składniki w niewielkim słoiczku potrząsając wszystkim. Gotową mieszankę na sos wlewamy na patelnie z mięsem, dodajemy pieczarki i dusimy już mięso do miękkości na nie za dużym ogniu. Gdyby sos okazał się za gęsty można dolać niewielką ilość wody. Na sam koniec posypujemy mięso pietruszką

W Moim Magicznym Domu
Pałki kurze z niespodzianką, zapiekanka dla łasucha 138

ziemniaki wyszorować, jeśli są większe to przeciąć na pół. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ale nie mogą się rozlatywać. Odcedzić i odstawić. Ziemniaki obsypać suszonym oregano. Przygotowanie mięsa – doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, kurkumą, oregano. Wszystko wetrzeć w mięso. podważyć skórę i włożyć serek. Lekko rozprowadzić pod skórą. Pieczenie – dno żaroodpornego naczynia skropić oliwą(...)oliwek. Rozłożyć mięso. Zostawić miejsce na ziemniaki. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 C na 20 minut. Teraz już czas na ziemniaki, rozłożyć je naokoło mięsa. Ponownie piec 20 minut, ale zwiększyć temperaturę do 220 . Najlepiej piec z funkcją termoobieg. Cukinię pokroić w plasterki i delikatnie posypać solą i zostawić na chwilkę. Dodać do zapiekanki wcześnie jak pozostałe warzywa

Kuchnia Pokoleń
Roladki ze szpinakowym środkiem w szynce szwarcwaldzkiej 109

Roladki są fenomenalne w smaku! Kruche mięso, aromatyczny szpinak z czosnkiem i fetą oraz ciągnący żółty ser. A atutem tego dania jest pomidorowy sos, który jest przepyszny! Jest gęsty bez grama mąki! 600 g fileta z piersi kurczaka Sól Pieprz 1 łyżka masła 300 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 100 g sera feta 10 czarnych oliwek 300 g żółtego(...)dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojony w drobną kosteczkę ser feta. Szpinak odstawiamy do przestudzenia. Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem (jak na kotlety).Każdy płat mięsa przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie rozkładamy szpinak z serem feta wymieszane z pokrojonymi oliwkami,  na nim starty na bardzo małych oczkach ser żółty. Całość zwijamy w ciasną

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania