mięso - 63110 przepisów (strona:323/4208)

Spaghetti bolognese 116

bardzo różnorodnej kuchni włoskiej . Doskonałym sosem mięsnym (bolognese) szczyci się Bolonia. Wariacji na temat tego dania jest mnóstwo, a ja podzielę się dzisiaj z Wami moją wersją. Makaron z mięsem mielonym jest bardzo smaczny i syty. To świetna propozycja na obiad . Uwielbiany przez dzieci i dorosłych. Sos mięsny często gotuję dzień wcześniej. Smaki wspaniale się przegryzają i całość smakuje doskonale(...)Spaghetti bolognese 0,5 kg mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 marchewki pomidory w puszce makaron spaghetti przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, przyprawa do mięsa mielonego, szczypta cukru olej bazylia Cebulę i marchewkę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę i krótko podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojoną cebulę i zeszklić. Przełożyć do garnka, dodać marchewkę

Pieguskowa Kuchnia
Polędwica z kabanosem 146

Delikatna polędwica nadziewana kabanoskami. Możecie jeść ją też na zimno, pokroić w plasterki i na lunch do pracy zabrać. Mięso trzeba wcześniej zamarynować żeby miało lepszy smak. Polędwicę podałam z batatami słodkimi ziemniakami które uwielbiam. Przepis: 1 duża polędwica wieprzowa 100 g kabanosów marynata: 1 łyżeczka papryki wędzonej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz 1/2 łyżeczki czubricy czerwonej 1/2 łyżeczki(...)koperku suszonego 1/2 łyżeczki Bazyli suszonej 1/2 łyżeczki przyprawy do mięsa 4 łyżki oleju bataty: 2 bataty sól, pieprz 5 łyżek oleju 1 łyżeczka bazylii suszonej 1 łyżeczka oregano Mięso: Z polędwicy odcinam błony, kroję ja na pół. Za pomocą patyczka/ użyłam do sushi/ robię w kilku miejscach na całej długości otwory. W każdy wkładam kabanosa. Tak samo robię

wesoła kuchnia
Karkówka duszona w sosie własnym 185

łyżki sosu sojowego  2 łyżki oleju  2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka miodu  Dodatkowo:  Rękaw do pieczenia Smietana 18 % ok 200 ml  Przygotowanie: Mięso myję, kroję w mniejsze plastry,kawałki. Cebulę obieram,kroję w plastry . Składniki marynaty łącze, polewam mięso, mieszam. Mięso i cebulę przekładamy do rękawa,wlewam szklankę wody. Mieszam.Zamykam. Rękaw z mięsem przekładam(...)brytwany. Piekę ok1.5 godz w 170 stopniach. Po tym czasie rozcinam rękaw i przekładam mięso z sosem do brytwany ,dodaję śmietanę, mieszam. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piekę jeszcze ok 5 min. Podaję z ulubionymi dodatkami

Gotowanie Patki
Karkówka pieczona z warzywami – prosty przepis na domowy obiad 200

Karkówka pieczona z warzywami w tzw. rękawie to pomysł na smaczny obiad, który nie wymaga wiele pracy. Wystarczy zamarynować mięso, a potem wrzucić wszystko do jednego worka i upiec. Tak przygotowana karkówka wychodzi miękka i soczysta, natomiast warzywa są świetnym uzupełnieniem potrawy. W przygotowaniu tego prostego, domowego obiadu pomogły mi produkty marki Gosia – w oreczki z suwakiem i woreczki(...)sporej wielkości kostkę. Warzywa posypujemy solą i pieprzem. Wszystkie składniki wkładamy do rękawa do pieczenia (ja miałam woreczki do pieczenia Gosia) i zamykamy szczelnie. Woreczkiem potrząsamy, aby warzywa i mięso wymieszały się ze sobą. Całość układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy około 1 godz 15 min. „ Gosia – sprytne patenty ” to marka, która oferuje wiele

e-PrzepisyKulinarne
KURCZAK PIECZONY, ĆWIARTKI Z KURCZAKA 137

ćwiartek z kurczaka sok z 1/2 cytryny 6 łyżek oleju sól, pieprz (może być cytrynowy lub kolorowy), papryka słodka i ostra, lubczyk, majeranek, czosnek suszony, kolendra mielona PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, układam w naczyniu żaroodpornym, nacieram przyprawami, każdy kawałek mięsa polewam łyżką oleju, całość skrapiam sokiem z cytryny. Przykrywam i wstawiam do lodówki na całą noc. Polecam marynowanie mięsa, jest soczyste(...)bardzo aromatyczne. Następnego dnia ćwiartki z kurczaka wkładam do rozgrzanego piekarnika, bez przykrycia. Piekarnik nagrzewam do temp. 160 st. C , grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Piekę mięso ok. 1,5 h , w międzyczasie mięso dwa razy polewam powstałym sosem. Podaję z ziemniakami pieczonymi i sałatą z pomidorkami i jogurtem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Biały salceson ze świeżym majerankiem, zdrowe wędliny 173

czubata, łyżka mielonej, białej gorczycy 2 łyżki świeżo mielonego pieprzu czarnego pęczek świeżego majeranku 1 płaska łyżka mielonego kminku 2 łyżki żelatyny 1 łyżka cukru sól do smaku Mięso i podroby, włóż do mocno osolonej wody z dodatkiem listków laurowych, ziela angielskiego, cebuli, czosnku i gotuj do miękkości . Wystudź, serca pokrój w kostkę, kawałek łopatki -malutki także warto pokroić(...)kostkę, resztę mięsa zmiel -wrzuć wszystko do michy. Golonki rozerwij pacami, połowę mięsa zmiel, a resztę pokrój. Skóry wieprzowe i boczek pokrój w małą kostkę. Dopraw przyprawami, cukrem, świeżym siekanym majerankiem, kminkiem, gorczycą, pieprzem, żelatyną – nie żałując soli, gdyż mięso bardzo ją chłonie i mimo, że sypałam moim zdaniem sporo, jest w sam raz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodaj

Ogrodnik w podróży
Pieczone kotleciki ziołowe z burakiem i jabłkami 119

rękę tylko do kilku prostych czynności, a najwięcej dzieje się w piekarniku! Serdecznie polecam to efektowne danie dla leniwych! Pieczone kotleciki ziołowe z burakiem i jabłkami Składniki: 500g wieprzowego mięsa mielonego 1 mała cebula czerwona 3 duże ząbki czosnku łyżka suszonego oregano łyżka suszonej bazylii 2 łyżki suszonego estragonu łyżka pikantnej oliwy z papryczką chilli 2 łyżki koncentratu z pomidorów(...)cytryna jogurt typu greckiego do podania kasza pęczak do podania natka pietruszki / koper do dekoracji Pieczone kotleciki ziołowe - sposób przygotowania: Cebulę i czosnek posiekaj w drobną kostkę. Wymieszaj z mięsem, ziołami, solą, pieprzem, oliwą i koncentratem. Odstaw do lodówki na min. godzinę, żeby mięso przeszło aromatem przypraw - możesz to zrobić nawet dzień wcześniej. Rozgrzej piekarnik do 150-180°C. Buraki

Gary Bez dna
Schabowe marynowane w musztardzie i majonezie 122

Cześć! Jeśli ktoś poszukuje innego smaku naszego polskiego kotleta schabowego to ten pomysł z pewnością się przyda.  Mięso aromatyczne a przy tym tak kruche, że rozpływa się w ustach.  Na jakiś czas pozostanę przy takim wydaniu schabowych, dopóty dopóki się nie znudzą domownikom   Składniki na 5 porcji.  Składniki: * 5 plastrów schabu o grubości(...)czarnego * 1/2 łyżeczki soli * 2 jajka * bułka tarta  * olej do smażenia Wymieszałam majonez z musztardą i przyprawami, czosnek zaś przecisnęłam przez praskę i odmierzyłam łyżką sos sojowy.  Mięso schabowe rozbiłam tłuczkiem i każdy plaster smarowałam marynatą.  Przełożyłam mięso do naczynia, zakryłam folią spożywczą i wstawiłam do lodówki na 3 -4 godziny.  Kiedy mięso naszło smakiem każdy

Pieprzyć z Fantazją
Kurczak duszony w pieczarkach 153

przepisu jest wprost genialna, tak samo jak smak i łatwość wykonania. Polecam, kurczak będzie hitem, szczególnie dla tych, którzy jak mój starszy syn, cenią sobie dobry sosik i delikatne mięso ;). składniki na 4-5 osób: 1 średniej wielkości kurczak ( 1,3 – 1,4 kg ) 1 opakowanie pieczarek ( 0,5 kg ) 2 średniej wielkości cebule 100 ml słodkiej śmietany kremówki(...)maśle, aż się przyrumienią. Przekładamy do garnka. Cebulę i czosnek, obieramy, siekamy i także podsmażamy na maśle, na tej samej patelni na której wcześniej smażyliśmy kurczaka. Dodajemy do mięsa. Na koniec rumienimy pokrojone pieczarki, jak się zezłocą, dodajemy do reszty składników w garnku, a patelnię na której smażyliśmy zalewamy bulionem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Doprowadzamy do wrzenia i całość wlewamy

Ogrodnik w podróży
Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską/pieczeń rzymska 192

Uwielbiam domowe pieczenie z mięsa mielonego , więc często je piekę w rozmaitych wersjach. Tym razem chciałam Wam zaprezentować prostą i bardzo smaczną pieczeń z kapustą pekińską , która zawsze jest istnym hitem w moim domu. Taka pieczeń doskonale sprawdzi się na co dzień oraz podczas rodzinnych imprez. Idealnie smakuje na ciepło i zimno, więc można ją podać na obiad oraz jako(...)pyszną przekąskę. Polecam! A tu możecie zerknąć na inne pieczenie z przeróżnymi dodatkami - klik . Pieczeń z mięsa mielonego z kapustą pekińską - składniki:  (Forma o wymiarach około 10 x 20 cm) 500g mięsa mielonego (u mnie tym razem z indyka) 1 cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku (płaska

Di gotuje
Polędwica wellington, tatar oraz yorkshir pudding 192

klarowanym podgrzewamy cebulę do lekkiego zeszklenia. Następnie dodajemy zmiksowane pieczarki. Niewielka ilość czosnku wzbogaci smak potrawy. Całość podsmażamy z dodatkiem soli i pieprzu, aż grzyby zmiękną i nabiorą aromatu. Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie wkładamy na rozgrzany olej i obsmażamy na złotobrązowy kolor z każdej strony. Podobnie jak farsz, polędwica musi ostygnąć. W tym czasie przygotowujemy szpinak. Opłukane liście(...)młodego szpinaku doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Podsmażamy bardzo krótko. Następnie musimy zawinąć mięso i farsz w naleśniki, a potem w ciasto francuskie. Na rozłożonych naleśnikach układamy warstwę grzybów i posolonego szpinaku, po czym wykładamy polędwicę. Naleśniki odbiorą nadmiar wody z farszu, co sprawi, że ciasto francuskie będzie kruche. Całość owijamy ciastem naleśnikowym. Ostatnią warstwą

Obiad gotowy
Smakowite odsmażane pyzy, knedle z mięsem w sosie pieczeniowym 144

votes ) Smakowite odsmażane pyzy, knedle z mięsem w sosie pieczeniowym Pyzy to zawsze smakowite danie, szczególnie te z mięsem . Moja rodzina wyznaje zasadę wszystkiego po trochu , więc nie poddajemy się modom na unikanie lub wykluczenie z diety jakichkolwiek składników. Owszem pilnujemy ich jakości, ale uważamy że wszystko z umiarem jest zdrowe Pyzy są super, zresztą jak większość kluchów, pierogów(...)sosem pieczeniowym, wymiata Składniki: ciasto: 1 kg ziemniaków, obranych i ugotowanych 0,5 kg świeżych tartych ziemniaków 200 g mąki 100 g mąki ziemniaczanej 2 jajka sól farsz: gotowane mięso drobiowe kury z rosołu ( 3 szklanki ) warzywa z rosołu ( marchew,pietruszka,cebula,seler) 1 łyżeczka czosnku granulowanego 2 kostki bulionowe, mięsne ( można pominąć, jeśli ktoś jest antagonistą tego produktu

Ogrodnik w podróży
Piersi kaczki z jabłkami i pomarańczą 204

pokroić w piórka. Pomarańczę dokładnie umyć i zetrzeć z niej skórkę, a następnie wycisnąć sok. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piersi od strony tłuszczu naciąć w kratkę. Os strony mięsa kaczkę posolić, oprószyć pieprzem i natrzeć startą skórką z pomarańczy. Mięso ułożyć na zimnej patelni skórką do dołu. Smażyć, aż tłuszcz ładnie się wytopi a skórka stanie się chrupiąca(...)patelnię wrzucić rozgniecione ząbki czosnku, a mięso przewrócić na drugą stronę, aby się lekko zezłociło (dosłownie chwilkę). Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i włożyć do piekarnika na 8-10 minut. W międzyczasie na patelni, na której smażyło się mięso wrzucić jabłka i cebulę. Jeśli jest taka potrzeba dodajemy trochę masła. Ja dorzuciłam nieco świeżego rozmarynu (1-2 gałązki). Smażyć

My simple kitchen
Spaghetti z sosem mięsnym 135

Gorący, aromatyczny od przypraw i lekko pikantny sos mięsny przygotowany z mięsa mielonego indyczego, pomidorów i wielu przypraw, w tym kolendry i wędzonej papryki, wspaniałości! Jeśli nie chce Wam się codziennie gotować to przygotowanie takiego sosu na kilka dni to świetny wybór! Sos mięsny podany z makaronem wszelakim, parmezanem i świeżo skrojoną natką i kolendrą to danie, które ostatnio chodziło(...)domowy, smaczny, na kilka dni, odgrzewany smakuje jeszcze lepiej:) Polecam z kaszą, ryżem, makaronem wszelakim, dziś ze spaghetti cieszy jak nic:) Spaghetti z sosem mięsnym SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 pomidor 2 x 400 g puszki krojonych pomidorów z puszki 1 mały słoik koncentratu pomidorowego 1/2 papryczki chili 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano

Zasmakuj Kuchni