mięso - 63110 przepisów (strona:318/4208)

Wyśmienite spaghetti bolognese. 246

Znowu skorzystałam z przepisu Okrasy znajdującego się na stronie Kuchni Lidla, a więc w całości przeklejam przepis. Jedyne co mogę powiedzieć to, to że dobrze wysmażone mięso okazało się podstawą!!! Warzywa, które wykorzystałam pochodzą od firmy Paczka Warzyw . O firmie pisała tutaj, użyłam również produktów od Paczki Warzyw opowiadając o jajku . W firmie się zakochałam i baaaardzo polecam szczególnie teraz(...)ziemia zaczyna obradzać!!! Co więcej aby stworzyć dobre spaghetti bolognese musimy mieć mięso oraz warzywa najwyższej jakości, bo takie właśnie sięgnęłam! Składniki: 300-350 g makaronu spaghetti zwykłego lub pełnoziarnistego  800 g mięsa mielonego, wieprzowo-wołowego 800 g pomidorów pelati, pokrojonych w mniejsze kawałki, wraz z sosem 200 g świeżego szpinaku, delikatnie posiekanego 7-8 ząbków czosnku 1 ½ cebuli

Brzuszki Łakomczuszki
Łopatka pieczona z oregano 164

świątecznym stole tradycyjnie znalazło się kilka gatunków mięsa, w tym byłą domowa szynka gotowana, ale nie mogło zabraknąć pieczonego mięsa, tym razem była to łopatka pieczona z oregano i rolada z piersi kurczaka faszerowana serem rokpol, suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Takie domowe wyroby chyba każdy woli. Tak upieczone, aromatyczne, do tego soczyste mięso jest u nas często, nie tylko(...)pieczona pokrojona w spore plastry doskonale smakowała z domową ćwikłą, zaś Piotrkowi z sałatką jarzynową. Po świętach pieczoną łopatkę kroiliśmy cieniej jako dodatek do kanapek. Inne przepisy na pieczone mięsa: Mięso pieczone – pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym Rolady z indyka pieczone z rozmarynem Szynka pieczona z żurawiną Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie Polecam ten przepis na Łopatkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka pieczona w niskiej temperaturze – do obiadu i na kanapki 480

całkowicie zakryta. Jeśli wystaje ponad powierzchnię, dolej jeszcze trochę wody. Naczynie z szynką nakryj i odstaw do lodówki przynajmniej na 24 godziny, a najlepiej na 48. Po tym czasie mięso wyjmij z solanki i obwiąż sznurkiem tworząc zgrabną kulkę. Solankę możesz wylać, nie będzie już potrzebna. Składniki marynaty, czyli olej, musztardę, sos sojowy i przyprawy wymieszaj ze sobą. Marynatą posmaruj(...)szynkę z każdej strony. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. Na dno wlej pół szklanki bulionu (lub wody). Naczynie żaroodporne włóż do piekarnika nagrzanego do 120 C. Szynkę piecz bez przykrycia z włączoną funkcją termoobiegu przez około 2,5 godziny. Jeśli masz termosądę to piecz do momentu, kiedy w środku mięso osiągnie 75 C. W trakcie pieczenia od czasu do czasu

e-PrzepisyKulinarne
Wegańska carbonara z wędzonym tofu | DIETA 1800 KCAL 104

odżywczych. Dieta 1800 kcal – jadłospisy na 30 dni! Wegańska carbonara to przepis, który pochodzi z eBooka „ Wegańskie jadłospisy 1800 kcal „. Jest to zbiór 120 przepisów bez mięsa i nabiału. Przepisy są proste i głównie składają się z nieprzetworzonych składników. Ebook znajdziesz tutaj – https://www.estante.pl/produkt/kulinaria/kuchnia-roslinna/weganskie-jadlospisy-1800-kcal/ Ebook możesz również kupić w empik.com – https://www.empik.com/weganskie-jadlospisy-1800-kcal-monika-jerzak,p1390922192,ebooki-i-mp3-p Carbonara(...)makaronu pełnoziarnistego jest zdrowszą opcją w porównaniu do tradycyjnego białego makaronu, ponieważ dostarcza więcej błonnika i składników odżywczych. To danie jest odpowiednie dla wegetarian i wegan, ponieważ nie zawiera mięsa ani produktów pochodzenia zwierzęcego. Brak mięsa w daniu pomaga w utrzymaniu niskiego poziomu cholesterolu, co jest korzystne dla zdrowia serca. Przygotowanie tego dania jest stosunkowo łatwe i szybkie, co sprawia

Via Gusto
Kaczka pieczona z jabłkami 77

Kaczka pieczona z jabłkami to danie, które łączy w sobie intensywny smak kaczki oraz delikatną słodycz i kwaśny smak jabłek. Oto dlaczego warto wypróbować tę wyjątkową potrawę: Smak: mięso kaczki jest soczyste, pełne aromatycznych przypraw i ma nutkę słodyczy. Jabłka, które pieczemy razem z nią, stają się miękkie i delikatne, dodając potrawie subtelnej kwasowości. Aromat: podczas pieczenia kaczki aromatyczny zapach(...)przypraw i jabłek unosi się po całym domu i napawa zmysły. Tekstura: skórka kaczki staje się chrupiąca i złocista, a mięso pozostaje soczyste i miękkie. Kaczka z jabłkami Kaczka z jabłkami to danie, które zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Głównym składnikiem jest soczysta i aromatyczna kaczka, którą pieczemy, aż stanie się złocisto-brązowa i chrupiąca na zewnątrz, zachowując jednocześnie

Moja Książka Kucharska
Tortilla Gyros z kurczakiem. Najlepszy przepis na domowy fast-food 86

Opis krok po kroku Najpierw weź piersi z kurczaka, umyj je pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie pokrój je na niezbyt duże kawałki, takie na jednego kęsa. Mięso przełóż do miseczki, obsyp przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem. Wymieszaj je, aby każdy kawałek był jednolicie obtoczony w przyprawach. Miskę z mięsem przykryj i odstaw do lodówki przynajmniej(...)minut. Mięso oczywiście może się też marynować dłużej (8-12 godzin), bardziej przesiąknie wtedy przyprawami. Następnie na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju rzepakowego, tak około 1 łyżkę. Kiedy po przyłożeniu ręki kilka centymetrów nad patelnią, poczujesz gorąco, znaczy, że możesz wrzucić kawałki kurczaka. Mięso smaż na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając przez kilka minut, aż straci różowy kolor

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki po meksykańsku 75

sałatami, np. sałatką z rukoli lub kolorową sałatką wiosenną . Zapraszam po mój sprawdzony przepis na naleśniki po meksykańsku. Naleśniki po meksykańsku SKŁADNIKI: 8 naleśników 4 łyżki oliwy 600 g mięsa mielonego tarty cheddar – 80 g 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 puszka kukurydzy – 340 g (po odsączeniu 285 g) 1 puszka czerwonej fasoli(...)średnicy 24 cm. Polecam mój przepis na naleśniki . Jeśli usmażyłaś/eś mniejsze naleśniki będzie ich więcej, większe – mniej. PRZYGOTOWANIE: W garnku rozgrzej cztery łyżki oliwy. Możesz użyć mięsa wieprzowego, połączyć wieprzowe z wołowym bądź z drobiowym. Do przygotowania mięsnego farszu użyłam mięsa mielonego z połączenia schabu i karkówki. Na oliwie przesmaż drobno posiekaną cebulę wraz z trzema ząbkami

Zasmakuj Kuchni
Schab pieczony w migdałowej skorupce 63

świetnie go uzupełniła, ale niestety trochę zaczęła się kruszyć. Nie przeszkadzało nam to zupełnie, ale postanowiłam zmienić trochę proporcje. Finalnie jednak to zupełnie nie wpływa na smak upieczonego mięsa, wszystko smakuje wybornie. Korciło mnie też, aby zamarynować schab w czosnku (klasycznie zawsze dodaję go do marynaty do schabu, w połączeniu z suszonym majerankiem). W przepisie jednak go nie było, więc(...)majeranku 1/4 szklanki wody sól pieprz skorupka migdałowa: 100 g migdałów 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1-2 łyżki oleju 1 łyżka stopionego masła sól pieprz Mięso osuszyć, natrzeć olejem z sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem i majerankiem, odstawić na minimum 2 godziny (ja mięso włożyłam do lodówki na 24 godziny). Migdały wrzucić do rozdrabniarki

Kardamonovy
Tradycyjny przepis na gołąbki 113

Gołąbki to potrawa z farszu, który zawinięty jest w liście białej kapusty głowiastej. Podstawowymi składnikami, które wchodzą w farsz jest mięso mielone wieprzowe i ryż lub kasza oraz dodatki takie jak np. cebula, grzyby i przyprawy. Przed podaniem gołąbki są duszone lub smażone na tłuszczu i polane sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Są daniem prostym w przygotowaniu lecz czasochłonnym. Mogą być(...)tradycyjnych polskich potraw czyli gołąbki. Kochane przez wielu, proste w wykonaniu, idealne ka każdą okazję. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 główka kapusty białej 2 szklanki ryżu 500 g mięsa mielonego wieprzowego np. łopatka, karczek, szynka 500 ml bulionu warzywnego lub mięsnego sos pomidorowy sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: W pierwszej kolejności należy wyciąć nożem

ProstePesto.pl
Pierś z indyka pieczona w mleku 102

sposób. Nie kombinowałam z przyprawami, z ziołami. Doprawiłam go jedynie solą, pieprzem, mieloną słodką papryką i świeżym czosnkiem. Jeżeli macie ochotę wyczarować świątecznie coś sami, lubicie tego typu mięso, bardzo polecam Wam ten przepis. Składniki: 1,2 kg filetu z indyka 5 ząbków czosnku 500 ml mleka (lub więcej) 1 czubata łyżeczka mielonej słodkiej papryki 2 liście laurowe 4 ziarna(...)będziemy potrzebowali mniej płynu. Indyk powinien być zanurzony mniej więcej do 3/4 wysokości. Obrany czosnek miażdżymy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niego 2 łyżki oleju i paprykę, mieszamy. Mięso porządnie doprawiamy solą i pieprzem, następnie smarujemy je z wszystkich stron, zrobioną wcześniej marynatą. Wkładamy je do lodówki na 12 godzin. Po tym czasie z mięsa ściągamy nadmiar czosnku, obsmażamy

Kardamonovy
Kapsalon 148

kurczaka pokroić w miarę cienkie i długie paseczki, po czym włożyć do miski. Dodać paprykę słodką, ostrą oraz wędzoną, pieprz, sól, kminek, oregano, mieszankę 7 przypraw oraz olej. Mięso dokładnie połączyć z przyprawami, a następnie odstawić na 30 minut . Na ogień wstawić patelnię, rozgrzać i kiedy gorąca układać zamarynowane mięso. Kurczaka smażyć na średnim ogniu, do momentu w którym mięso(...)jest lekko przypieczone z każdej strony. Usmażone mięso wykładać na talerzyk. Frytki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, które wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na około 50 minut. Ogórka i pomidora umyć i osuszyć, pokroić w cienkie plasterki. Sałatę po umyciu pokroić w duże kawałki, a czerwoną cebulę po obraniu pokroić w piórka. W dwóch foremkach aluminiowych

MeCooks
Faszerowane mielone 126

Faszerowane mielone Rewelacyjny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych, których nie musisz smażyć i zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Ich oryginalny smak i wygląd, skusi dosłownie każdego Kieszonki z mielonego mięsa z pysznym farszem są pożywne i sycące, w sam raz na drugie danie na niedzielny obiad. 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na mielone(...)mięsa mielonego wieprzowego ·        1 cebula ·        1 jajko ·        1 łyżka przyprawy gyros ·        2 łyżki bułki tartej ·        2 łyżki śmietany 12 % ·        Sól Składniki na farsz

Kulinarna Chwila
Karkówka duszona w sosie cebulowym 103

Wasze klimaty, zróbcie ją koniecznie. Składniki: 700 g karkówki wieprzowej 2 większe cebule 1 łyżeczka suszonego mielonego czosnku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki mąka pszenna do oprószenia plastrów mięsa 500-600 ml wody lub bulionu (ja użyłam bulionu warzywnego) liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego sól pieprz olej rzepakowy Karkówkę kroimy w plastry (mniej więcej 1,5 cm grubości), lekko(...)solą i świeżo mielonym pieprzem, odstawiamy na paręnaście minut. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki i smażymy na oleju na wolnym ogniu do zrumienienia. Po usmażeniu, ściągamy z patelni. Plastry mięsa oprószamy mąką i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz (na tej samej patelni) i obsmażamy z obu stron na brązowy kolor. Do mięsa dodajemy cebulę, liść laurowy, ziele i wlewamy wodę

Kardamonovy
Gulasz meksykański 107

jego przygotowania przyprawy świetnie się ze sobą łączą, a dodatki czerwonej fasoli i kukurydzy sprawiają, że zjada się go z apetytem. Udostępnij Gulasz meksykański – składniki 1 kg mięsa wołowego na gulasz 1 kg pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 średnia cebula 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 łyżka wędzonej papryki(...)Pomidory pokroić na mniejsze cząstki. Obie cebule obrać, żółtą pokroić w piórka, czerwoną w kostkę. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy, cukier oraz sól. Na patelni rozgrzać olej, wrzucać partiami mięso, dobrze je obsmażać na dużym ogniu z każdej strony. Przekładać do garnka. Do podsmażonej ostatniej partii mięsa wsypać wymieszane przyprawy, przemieszać, smażyć kilka minut, po czym przełożyć do garnka

niecodziennikpary