mięso - 63110 przepisów (strona:117/4208)

Zupa meksykańska z kurczakiem 161

Zupa meksykańska z kurczakiem to minimalnie zmieniona wersja meksykańskiej zupy z wieprzowym mięsem mielonym, która bardzo nam smakowała i robiłam ją już kilka razy. Tym razem zmieniłam mięso wieprzowe na mięso drobiowe, przez co zupa meksykańska z kurczakiem jest chudsza. Do zrobienia zupy wykorzystałam mięso z filetu z piersi kurczaka, które pokroiłam w drobną kostkę. Jest to pomysł na obiad(...)łyżeczki ostrej papryki w proszku szczypta chili (według uznania) 1 łyżeczka kurkumy sól, pieprz do smaku kilka gałązek zielonej kolendry (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Zupy meksykańskiej z kurczakiem: Mięso umyć, usunąć błonki, pokroić w niedużą kostkę. Przełożyć do miseczki. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką (1/2 łyżeczki) i kurkumą (1/2 łyżeczki). Wymieszać i odstawić na 15 minut. Marchew umyć, obrać, zetrzeć

Danka Pichci
Pasztet z indyka z morelami 78

Pieczony pasztet z indyka z dodatkiem moreli to danie mięsne, które świetnie sprawdza się podane jako zimna przekąska , danie śniadaniowe oraz kolacyjne . Podstawą tego pasztetu jest mięso z indyka, w moim przypadku udziec, które połączyłam z suszonymi morelami, jajkami, bułką i przyprawami. Aby pasztet był kremowy, mięso wraz z bułką, morelami i cebulą przepuściłam dwa razy przez maszynkę o gęstym(...)pasztet z indyka z morelami . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Pasztet z indyka Składniki na pasztet z indyka z morelami. 70 dkg gotowanego mięsa z indyka 10 dkg suszonych moreli 1 bułka kajzerka 2 jajka 1,5 łyżeczki soli 1/2 łyżeczka pieprzu 10 dkg cebuli 2 łyżki oleju + odrobina do posmarowania formy 1/2 łyżeczka

MeCooks
Przepis na lasagne bez mięsa – lazania z tofu na tortilli 68

Przepis na lasagne z tofu na tortilli to przepis na pyszny obiad bez mięsa! Zamiast makaronu użyłam placków tortilli, dzięki czemu lazania szybciej się upiecze. Jest to również propozycja dla osób, które nie przepadają za daniami z makaronem. Lazania bez mięsa – jak zrobić? Przygotowanie lasagne bez mięsa rozpoczynamy od pokruszenia naturalnego tofu. Następnie przysmażamy je wraz z przyprawami(...)makaronem. Przepis na lasagne z tofu na tortilli Lasagne z tofu na tortilli Via Gusto Przepis na lasagne z tofu na tortilli to przepis na pyszny obiad bez mięsa! Zamiast makaronu użyłam placków tortilli, dzięki czemu lazania szybciej się upiecze. Jest to również propozycja dla… Drukuj Proporcje na: formę o śr. 24 cm Czas przygotowania: 35 min. Czas pieczenia/gotowania

Via Gusto
Pasztet z jajkiem 76

stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak doprawić pasztet z jajkiem? Zabierając się za przyprawianie pasztetu, należy uważać, by nie przesadzić z ilością dodanych przypraw. Główny aromat ma wydobywać się z mięsa i wątróbki, która wchodzi w skład pasztetu i nadaje mu cudownego smaku. Idealnymi przyprawami będzie sól, pieprz oraz gałka muszkatołowa. Jakie mięso wybrać na pasztet? Wszystko zależy od tego, jakiego(...)rodzaju pasztet chcemy przygotować. Ja postawiłam na pasztet drobiowy, dlatego też do jego przygotowania wybrałam mięso drobiowe z dodatkiem wątróbki, która świetnie podbija smak pasztetu. Można także postawić na inny rodzaj mięsa – wieprzowinę, czy wołowinę. Poniżej zaprezentuję Wam świetny przepis na pyszny pasztet drobiowy z dodatkiem jajka. Pasztet smakuje naprawdę wyśmienicie, przekonajcie się sami, zapraszam na przepis! PASZTET

Przepiski.pl
Kapsalon – holenderski kebab 207

dużym naczyniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapsalon – Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka (około 600 g) 1łyżka przyprawy kebab – gyros 2 łyżki oleju do usmażenia mięsa ok. 1 kg domowych bądź gotowych frytek 150 g sera mozzarella 100 g pomidorów koktajlowych połowa niewielkiej czerwonej cebuli 1 świeży ogórek 3 łyżki kukurydzy konserwowej połowa główki sałaty lodowej(...)foremkach o wielkości np. 10×24 cm, bądź w jednym większym naczyniu do zapiekania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapsalon – Wykonanie Przygotowanie kapsalona rozpocznij od przygotowania mięsa z kurczaka do zamarynowania. Dużą podwójną pierś z kurczaka pokrój na niewielkie kawałki. Przypraw mięso przyprawą kebab – gyros – około 1 łyżka (może być pikantna, ale niekoniecznie, zależy

To Musisz Wiedzieć
Zupa gulaszowa 73

jedno z tradycyjnych dań węgierskiej kuchni wiejskiej. Proste składniki tworzą idealny, pełnowartościowy posiłek. Dzisiejsza propozycja, to naszym zdaniem najlepsza wersja zupy gulaszowej. Zupa gulaszowa tradycyjna: Czym zagęścić? i Jakie mięso? Dobrze “nagotowanej” zupy nie trzeba zagęszczać. Zupę należy gotować bardzo wolno, dzięki czemu część warzyw się rozpadnie, a mięso odda do niej swoją kleistość, tworząc odpowiednią strukturę zupy(...)Wołowina jest mięsem o większej zawartości kolagenu niż np. mięso wieprzowe, które jest często wykorzystywane w polskich przepisach jako zamiennik. Dzięki temu zupa gulaszowa na wołowinie nie potrzebuje zagęszczania. Zupa gulaszowa przepis : Czym doprawić? Oczywiście słodka i ostra papryka w proszku, to podstawa. Paprykę należy podsmażyć i tu warto uważać, aby jej nie przypalić, ponieważ stanie się gorzka

Kuchnia Na Wypasie
Jakie mięso wybrać na hamburgery? 78

wniosku, że moje domowe hamburgery są wcale nie gorsze w smaku, a już na pewno sycą na dłużej. Najczęściej robię hamburgery z wołowego karczka. Jest to potężna ilość mięsa, bo jedna porcja waży około 180 g przed grillowaniem. Zważywszy fakt, że mięso zawiera niewiele tłuszczu, zgaduję na na około 15% to właściwie taka sama porcja mięsa trafia do bułki hamburgerowej(...)możecie wybrać ulubiony Hamburgery z wołowiny, według mnie są najlepsze. Uwielbiam smak grillowanej wołowiny. Nie muszę jej aż niewiadomo jak przyprawiać, ale staram się by dodatki podkreśliły dodatkowo smak mięsa. Pewnie myślicie, że spędziłam cały dzień w kuchni przygotowując to danie dla 4 osób. Otóż poszło mi całkiem zwinnie, bo frytki z batatów piekłam w piekarniku. Nie musiałam więc przy

codojedzenia
Perski kebab z kurczaka 76

Kebab z pewnością kojarzy się z budką, gdzie można kupić mięso z tzw. kija. Nie wszyscy mają dobre zdanie o takich przybytkach. Myślę jednak, że warto odczarować to negatywne pojęcie "kebaba". Kebab to określenie mięsa nadzianego na szpadkę i grillowanego nad otwartym ogniem. Taki rodzaj jedzenia wywodzi się z najdawniejszych czasów, tak jedli wojownicy, pasterze czy łowcy.  Tajemnicą dobrego(...)kebaba jest odpowiednie zamarynowanie mięsa. Dodatek aromatycznych przypraw i kwaśnej zalewy sprawia, że mięso jest kruche i bardzo smaczne. Pieczenie mięsa nad otwartym ogniem dodaje mu dymnego aromatu. Polecam delikatnego kebaba z kurczaka na sposób perski.  Perski kebab z kurczaka Składniki:  600g wyfiletowanych udek z kurczaka większa szczypta szafranu zalanego 2 łyżkami gorącej wody sok z limonki (50ml

Codzienne Gotowanie
Czas na grilla - uniwersalna marynata do mięs i dressing do sałatek! 89

się z najbliższymi. To idealny moment, by wypróbować proste marynaty i dressingi, które świetnie sprawdzą się w terenie, ale także podczas przygotowywania potraw w domu. W końcu kiełbaskę czy mięso możemy zgrillować także w domowym zaciszu. 😁 Uniwersalna marynata do mięs na grilla (na ok. 200-300g mięsa): 3 łyżki miodu wielokwiatowego na grilla firmy Huzar ok. 50ml jasnego piwa(...)można użyć ulubionego rodzaju) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka sosu sojowego ulubione przyprawy i zioła np. mieszanka do mięs na grilla Ta słodko-słona marynata świetnie sprawdzi się w przypadku kiełbasy, ale także karczku, kurczaka i innych mięs. Wystarczy, że wszystkie składniki umieścicie w małym garnuszku i wymieszacie. Następnie polejcie wcześniej przygotowane mięsa i odstawcie

Cooking Monster
Szaszłyki z grilla 90

Szaszłyki z grilla to idealne połączenie mięsa z grillowanymi warzywami. Na jednym patyczku znajdują się kawałki mięsa jak i dowolnych ulubionych warzyw. W tym przepisie na danie wykorzystano do części szaszłyków mięso z kurczaka a do części kiełbasę śląską. Dodatkowo dodałam kilka ulubionych warzyw, które jednak można dowolnie zmieniać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szaszłyku z grilla – Składniki 1 podwójna pierś(...)każdy. Wrzuć je do miski, dodaj następnie składniki marynaty tj. ostra papryka, słodka papryka, zioła prowansalskie, sól, pieprz oraz olej. Wymieszaj wszystko dokładnie, by olej i przyprawy otuliły mięso w całości. Mięso marynuj w lodówce przez minimum 30 minut, jeśli masz możliwość przygotuj je dużo wcześniej, jeśli nie masz takiej możliwości 30 minut również wystarczy. Mięso wyjdzie łagodne w smaku

To Musisz Wiedzieć
Mielonka Tyrolska 102

spełnił swoje zadanie. Jeśli obawiacie się takich dodatków to wystarczy peklosól, pieprz i czosnek, lub Wasze inne ulubione przyprawy - wyjdzie również pyszna, domowa mielonka. Polecam serdecznie :) Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (klasy I i II, np 50/50 - u mnie 60% klasy I z łopatki i 40% klasy II z łopatki i boczku)  18 g peklosoli/kg mięsa Dodatkowo(...)mięsa: 2 g pieprzu białego 3 g aromatu do mielonki Tyrolskiej 3% skrobi ziemniaczanej 20% wody Przygotowanie: Mięso oczyścić i pokroić w kostkę wielkości około 3 cm x 3 cm. Przełożyć do pojemnika z pokrywką, zasypać solą peklową, wymieszać, zamknąć i wstawić do lodówki na 48 h.  Po 48 h peklowania mięso zmielić na sitku 8 mm. Całe mięso

Kocham..lubię..gotuję..
Karkówka w cebuli 92

przypraw gyros / kebab, ja jednak zawsze robię swoją. Tak naprawdę możecie tu użyć ulubionych przypraw do karkówki, może być ostrzejsza lub łagodniejsza w smaku. Podsmażona na złoto cebula dodaje mięsu jeszcze więcej smaku, sprawia, że jest jeszcze wilgotniejsze i bardziej miękkie. Karkówkę pieczemy tak długo, aż będzie naprawdę mięciutka i delikatna - długie pieczenie lub duszenie powoduje, że takie mięso wprost(...)pieprz, tymianek, szczypta cukru ok. pół szklanki wody Karkówka w cebuli, przygotowanie: Plastry karkówki polać olejem i sokiem z cytryny, oprószyć przyprawami i opcjonalnie niewielką ilością mąki. Można odstawić mięso na 30 minut do marynowania lub podsmażyć od razu do bardzo wyraźnego zarumienienia z obu stron (mięso ma być rumiane, ale surowe w środku). Na patelnię po mięsie wrzucić pokrojoną

Lekcje w kuchni
PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM 93

Wielkanoc. To proste i zarazem pyszne danie. Jest idealnie doprawiona i bardzo godna polecenia. Inspiracją był ten przepis . Piekłam w dwóch ciemnych formach, z powiększonych ilości. U mnie mieszanka mięs wieprzowych: łopatka, szynka, karkówka, chude podgardle, ale równie smaczna będzie z samej łopatki lub łopatki z karkówką. Składniki na formę, o wym. 22x11cm Składniki: - 700g mięsa wieprzowego bez kości(...)dodałam) - po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu dodatkowo: - 4 mniejsze jajka ugotowane na twardo - 1 łyżka musztardy (u mnie kcyńska pałucka) - 2 łyżki smalcu lub bezzapachowego oleju kokosowego Mięso przepuszczamy przez maszynkę na średnich lub drobnych oczkach.  Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni na smalcu lub oleju. Smażymy kilka minut, na niewielkim palniku, co jakiś czas

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania