patelni na maśle klarowanym aż zrobi się delikatnie złota. Następnie dodajemy pęczak i chwilę smażymy (aż wszystkie ziarna zmienią kolor na lekko żółty). Dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i całość mieszamy tak, by kawałki mięsa obsmażyły się. Dolewamy bulion, dodajemy vegetę, pieprz, curry, paprykę, sól i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając aż pęczak zmięknie. Jeśli wybraliście wersję
Czary - gary w kuchniprzygotowane kawałki kurczaka podajemy w towarzystwie pieczywa, ziemniaków, frytek lub innych dodatków. Choć zdjęcia tego nie oddają (szybko robione, bo wszyscy czekali na obiad) - kurczak jest naprawdę pyszny. Chrupiąca ziołowa skórka i miękkie, delikatne mięso. Smacznego
Słodkie okruszkiPyszne i bardzo szybkie. Pasujące na prawie każdą okazję -kotleciki. Zachwycają podniebienia nie tylko najmłodszych ale tych całkiem dużych też ;) To przepis z kategorii tych do
Tagebuch po polskuczasie przełożyć warzywa do miseczki, a na rozgrzaną patelnię wrzucić paseczki kurczaka, pozwól im się mocno podrumienić, po 2 minuty z każdej strony. Gdy kurczak dochodzi, dodać do niego orzechy nerkowca i wymieszać. Do mięsa dodać usmażone wcześniej warzywa, całość zalać sosem i mieszać aż do lekkiego zgęstnienia. Danie podawać od razu. Tuż przed podaniem posypać grubo siekanym szczypiorem. Źródło
Świat Domowej KuchniFast foody opanowały nasze kubki smakowe i życie codzienne ;) Idąc do szkoły pracy czy na zwykły spacer kuszą nas zapachami, cenami i szybkością przygotowania. Czy
Tagebuch po polskuLatem wykorzystuję w pełni sezon na cukinię i przygotowuję rozmaite przepisy: Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Dynia świetnie smakuje na surowo, wystarczy przygotować prostą marynatę
Moja smaczna kuchniacytryna (wyciskamy sok) kurkuma 2 łyżeczki sól pieprz papryka słodka czosnek niedzwiedzi majranek olej 2 łyzki Inne składniki: liść laurowy ziele angielskie piersi kurczaka ;p Wykonanie: Łączymy ze sobą składniki maceraty i obtaczamy mięso. Wlewamy do tego kubek jogurtu i zostawiamy na noc. Rano dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość wstawiamy do pieca 180 stopni na okolo
Lubczyk i WaniliaUwielbiam połączenie owoców i mięsa. Tym razem przygotowałam pyszną sałatkę z owocami i wędzonym kurczakiem. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Warto ją przygotować. SKŁADNIKI: 2 figi 1 pojedynczy wędzony filet z piersi kurczaka 1 kiść winogrona zielonego, 1 kiść winogrona ciemnego, 3 łyżki Ślężańskiego Oleju Rzepakowego extra Ol'Vita, 2 łyżeczki soku z limonki, 1/2 łyżeczki cukru, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia Kasiciągu kilku godzin od przygotowania. Szczerze i z całego serca polecam ją każdemu, niech ostatecznym argumentem będzie to, że generalnie nie przepadam za połączeniem mięsa z owocami (np. schab ze śliwką czy pierś z kurczaka z ananasem), ale w tej sałatce dałabym się za nie pokroić. Dziwne, prawda? Coś wyjątkowego musi w niej po prostu być! Sałatka hawajska
Przepysznik - BLW i nie tylkodziała - odmieniamy kotleta. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Plastry sera żółtego Plastry szynki Sól pieprz Mąka Jajko Bułka tarta Olej Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry, rozbijamy przez folię aby nie uszkodzić mięsa. Posypujemy solą i pieprzem. Na każdego kotleta kładziemy plaster sera i szynki. Składamy drugą polową kotleta. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy
Smaki Ewyszczypta imbir mielony szczypta Dodatkowo: Zdrowy olej tłoczony na zimno rzepakowy GREEN spoon Gyros z makaronem i serem-wykonanie Udka z kurczaka kroimy drobno( wycinamy kostki i mięsko filetujemy dosyć drobno). Mięso przekładamy do miseczki i doprawiamy przyprawami , zostawiamy na godzinę przykryte folią aluminiową by przeszło . Gotujemy makaron ( możecie ugotować jaki chcecie według uznania , ja wybrałam
Różowa kuchniaChrupiąca skórka...., soczyste, aromatyczne mięso..., pichci się samo i wspaniale smakuje..., to musi być kurczak na butelce piwa :) 1 kurczak ( 1 kg -1,5 kg) 1 butelka piwa ( można użyć dowolnego rodzaju: od jasnego do ciemnego, miodowego; warto poeksperymentować również z cydrem ) marynata: sól i pieprz; czerwona słodka papryka; czosnek; ulubione zioła: oregano, bazylia, zioła prowansalskie, rozmaryn, cząber
Atlas SmakówFilet z kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę kroimy w kosteczkę lub piórka. Szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy kurczaka i pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko podsmażamy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy sosem czosnkowym i nakładamy farsz. Zwijamy w rulon
VioletoweKucharzenieSkładniki: 200 g kaszy jęczmiennej 2 suszone grzybki (opcjonalnie) 1 mała pojedyncza pierś z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Mięso ugotować w osolonym wrzątku, po ugotowaniu pokroić w kostkę. 2. Marchew i pietruszkę pokroić w słupki, ugotować w lekko osolonym wrzątku. 3. Kaszę ugotować w lekko osolonym wrzątku, ewentualnie z dodatkiem suszonych grzybków. 4. Kaszę
Kuchnia domowa Anitypu Tzatziki (tu znajdziesz przepis) 1 łyżeczka mieszanki przypraw tureckich do mięs 1/2 łyżeczki chili mielonego 1-2 łyżki oliwy Przygotowanie: Umytą pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i solidnie nasoliłam. Do miski z mięsem wkroiłam pół papryki i pół cebuli. W małej miseczce wymieszałam zioła tureckie z oliwą. Zalałam tym mięsko i porządnie wymieszałam. Na kilka godzin odstawiłam
Kuchnia po mojemu