mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:338/774)

Aromatyczny kurczak pieczony z pomidorkami i czosnkiem 169

Uwielbiam zapach tego dania rozchodzący się po kuchni. Mięso pieczone w ten sposób jest bardzo kruche, a warzywa stanowią doskonały dodatek, pieczony czosnek staje się mniej ostry i dosłownie rozpływa się w ustach. Składniki: 4 podudzia kurczaka  200 g pomidorków koktajlowych 1 mała główka czosnku 2 czerwone cebule 3 gałązki rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 duża szczypta słodkiej papryki(...)oleju 3 ziemniaki (opcjonalnie) Przygotowanie: Przygotować marynatę - wymieszać olej z tymiankiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Natrzeć marynatą mięso i odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny (najlepiej na noc). Piekarnik rozgrzać do 200°C. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka, pomidory, ziemniaki (obrane i pocięte w plastry), ząbki czosnku, cebulę pociętą w piórka  i rozmaryn. Piec przez około

Piąty grzech główny
Pierś z kurczaka z nadzieniem słodko - kwaśnym z parowaru 238

Jako że dawno piersi z kurczaka nie jadłem (2 tygodnie) , postanowiłem dziś zrobić.Filet z piersi z parowaru, to chyba najczęstsza potrawa jaką w nim robię

Parowar Faceta
Włoski smak warzyw z kurczakiem, makaronem i chipsami z jarmużu 153

kurczak myjemy i kroimy na średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej warzywa włoskie jednocześnie z mięsem. W tym samym czasie makaron gotujemy na al dente w lekko osolonej wodzie i odcedzamy. Gdy warzywa i kurczak będą wysmażone doprawiamy je przyprawą włoską. Dolewamy sosu worcester, dodajemy  oliwek  i całość mieszamy. Na sam koniec dodajemy

Moniki Smakołyki
Sałatka z kurczaka i ogórka w sosie sezamowym 199

moździerzu 1 łyżka brązowego cukru Do przybrania: dymka sos sweet-chilli pieprz syczuański  Jak przygotować sałatkę z kurczaka i ogórka? Piersi z kurczaka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą, na tyle, aby przykryła mięso i warzywa. Dodać obraną i przekrojoną na pół cebulę, obrany i rozgnieciony ząbek czosnku, ziarna pieprzu, liść laurowy i doprawić niewielką ilością soli. Zagotować

Codzienne Gotowanie
KOTLETY SIEKANE 873

pieczenia lub sody 1 łyżka wody mała łyżeczka soli pieprz do smaku 0,5 łyżeczki przyprawy do mięs tłuszcz do smażenia WYKONANIE: Mięso oczyszczamy, kroimy w małą kostkę. Pozostałe składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dodajemy kurczaka i odstawiamy na ok. 15- 30 minut. Patelnie z tłuszczem  rozgrzewamy, nakładamy po 2-3 łyżki ciasta i smażymy na niewielkim ogniu

Pani na deser
Lekki kurczak w towarzystwie ananasa i pekińskiej 155

Składniki filet z piersi kurczaka 1/2 puszki ananasa 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta lubczyku, estragonu kilka kropel ciemnego sosu sojowego kapusta pekińska sos vinegrette pęczek natki pietruszki Przygotowanie Mięso opłukać i wysuszyć. Pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem, lubczykiem, estragonem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i skropić sosem sojowym. Wymieszać (mocniej przyprawiony nie wymaga dłuższego bejcowania(...)lodówce). Na patelnię wlać łyżkę oleju kokosowego i smażyć kurczaka z każdej strony na ładny brązowy kolor (nie odrywać z patelni - gotowy sam się ładnie odklei). Pekińską poszatkować i wymieszać z sosem vinegrette. Połączyć z mięsem i pokrojonym ananasem, posypać natką i gotowe... Smacznego

Gaździnka warzy
Zapiekanka z kalafiorem i kurczakiem ze szczyptą curry :) 226

gotowy obiad na następny dzień. Mi zdecydowanie bardziej smakuje na ciepło ;) Składniki (na około 8 kawałków): około 400g mrożonego kalafiora 2 piersi z kurczaka 3 jajka serek wiejski 1/2 łyżeczki soli (plus sól do przyprawienia mięsa) 1/8 łyżeczki białego pieprzu (plus pieprz do przyprawienia mięsa) 1 łyżeczka curry (plus curry do przyprawienia mięsa) JEDNA PORCJA = JEDEN KAWAŁEK Sposób przygotowania: Mięso

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Marokański kurczak z figami 170

zbyt grube, ale nie mogą też być podziurawione).   Ł yżkę nadzienia nałożyć na środek każdego rozbitego filetu i zwinąć mięso w roladkę, a następnie spiąć wykałaczkami    Opcjonalnie optoczyć w mące wymieszanej z sezamem Roladki z kurczaka obsmażyć na patelni, uważając, żeby się nie przypaliły . Sos   W głębokiej patelni wymieszać przecier pomidorowy, cebulę , wino, miód i przyprawy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka kurczak-mango-pomidor 208

majonez  Mango obrać, umyć i pokroić w kostkę. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórki i pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą/pieprzem i przesmażyć na rozgrzanej patelni. Gdy mięso będzie usmażone - ostudzić. Sałatę umyć, osuszyć i rozerwać za pomocą dłoni na mniejsze kawałki. Do miski wsypać sałatę, dodać pomidory, mango

Ugotować
KREM SEROWO-CEBULOWY Z KURCZAKIEM + ZUPOWAR SOUP&BLEND RUSSEL HOBBS 235

UWAGA! Wpis zawiera lokowanie produktu i jest moją własną, przez nikogo nie zmienioną i nie ukierunkowaną recenzją sprzętu. Od kilku dni mam przyjemność „testować”

Ostra na Słodko
Grillowany kurczak z warzywami. 144

nami majówka, pogoda dopisała, sezon grillowy możemy więc uznać za otwarty. Grillować możemy oczywiście kiełbasę, karkówkę czy inne mięsa. Ja w zgodzie z tematyką bloga proponuje coś lżejszego, ale wcale nie mniej smacznego. Przygotowałam dla Was przepis na cytrynowe piersi z kurczaka z dodatkiem warzyw w ostro-słodkiej marynacie.  CYTRYNOWY KURCZAK 5 filetów piersi z kurczaka 1/5 szklanki oleju(...)łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki soli  1/2 łyżeczki czosnku w proszku W misce wymieszaj wszystkie składniki na marynatę, następnie wrzuć kurczaka i każdy filet dokładnie wysmaruj. Przykryj folią spożywczą i odłóż na kilka godzin do lodówki. Wyjmij mięso z lodówki 30 minut przed wrzuceniem na grilla.   GRILLOWANE WARZYWA Marynata: 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soku z cytryny

Powiedz dietom nie
Kalafior zapiekany z mięsem i sosem serowym 2245

Miałam ochotę na kalafiora chociaż teraz nie pora na nie. Ale widząc w sklepie nieduże, bielutkie kwiaty nie mogłam się powstrzymać i kupiłam. Sam kalafior jednak

Smaczna Pyza
Sałatka z zupek chińskich (z kurczakiem i kapustą pekińską) 360

pekińska (duża) 2 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki (pominęłam; dodałam groszek) Dodatkowo: majonez sól, pieprz   Umyte piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski (dużej). Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę i fasolkę/groszek - odcedzić z zalewy. Warzywa połączyć z mięsem. Dodać

Di gotuje
Roladki z gruszką i gorgonzolą w sosie orzechowym 122

farszem roladki. Ja troszkę pokombinowałam i stworzyłam sos orzechowy gdzie orzechy maja formę pudru. Sos ma piękny karmelowy kolor. Mięso ma delikatny posmak słodkości dzięki gruszce, ale przewagę ma wyrazisty ser gorgonzola. Roladki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka Sól Pieprz 1 gruszka 50 g łagodnego sera gorgonzola (z niebieską pleśnią) Oliwa z oliwek Sos orzechowy: ¾ szklanki bulionu drobiowego(...)Pełnoziarnisty makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem, bardzo cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gruszkę obieramy i ścieramy na tarce na średnich oczkach. Ser gorgonzola kroimy w plastry. Na każdym płacie mięsa układamy startą gruszkę i ser. Bardzo ciasno zwijamy w rulon. Roladki obsmażamy na rumiano

VioletoweKucharzenie
Sałatka z indykiem, selerem naciowym i żurawiną 256

wysuszona). Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 8 Składniki: 500 g fileta z indyka lub kurczaka 400 g selera naciowego 200 g żurawiny 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżeczki kurkumy ½ łyżeczki curry 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Mięso pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Doprawić kurkumą i odrobiną

KuchniaWeDwoje.pl