mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:333/774)

Domowa tortilla- nie ma nudy! 169

 Fast foody opanowały nasze kubki smakowe i życie codzienne ;) Idąc do szkoły pracy czy na zwykły spacer kuszą nas zapachami, cenami i szybkością przygotowania. Czy

Tagebuch po polsku
Surówka z dyni z rukolą i orzechami 159

Latem wykorzystuję w pełni sezon na cukinię i przygotowuję rozmaite przepisy: Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Dynia świetnie smakuje na surowo, wystarczy przygotować prostą marynatę

Moja smaczna kuchnia
Dietowy kurczak cytrynowy 198

cytryna (wyciskamy sok) kurkuma 2 łyżeczki sól pieprz papryka słodka czosnek niedzwiedzi majranek olej 2 łyzki  Inne składniki: liść laurowy ziele angielskie piersi kurczaka ;p Wykonanie: Łączymy ze sobą składniki maceraty i obtaczamy mięso. Wlewamy do tego kubek jogurtu i zostawiamy na noc. Rano dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość wstawiamy do pieca 180 stopni na okolo

Lubczyk i Wanilia
Sałatka z figami, wędzonym kurczakiem i winogoronami 232

Uwielbiam połączenie owoców i mięsa. Tym razem przygotowałam pyszną sałatkę z owocami i wędzonym kurczakiem. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Warto ją przygotować. SKŁADNIKI: 2 figi 1 pojedynczy wędzony filet z piersi kurczaka 1 kiść winogrona zielonego, 1 kiść winogrona ciemnego, 3 łyżki  Ślężańskiego Oleju Rzepakowego extra Ol'Vita, 2 łyżeczki soku z limonki, 1/2 łyżeczki cukru, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sałatka hawajska 240

ciągu kilku godzin od przygotowania. Szczerze i z całego serca polecam ją każdemu, niech ostatecznym argumentem będzie to, że generalnie nie przepadam za połączeniem mięsa z owocami (np. schab ze śliwką czy pierś z kurczaka z ananasem), ale w tej sałatce dałabym się za nie pokroić. Dziwne, prawda? Coś wyjątkowego musi w niej po prostu być!   Sałatka hawajska

Przepysznik - BLW i nie tylko
Cordon bleu – klasyka kotleta 171

działa - odmieniamy kotleta. Składniki: Dowolna ilość piersi z kurczaka Plastry sera żółtego Plastry szynki Sól pieprz Mąka Jajko Bułka tarta Olej Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na plastry, rozbijamy przez folię aby nie uszkodzić mięsa. Posypujemy solą i pieprzem. Na każdego kotleta kładziemy plaster sera i szynki. Składamy drugą polową kotleta. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy

Smaki Ewy
Kurczak na butelce 196

Chrupiąca skórka...., soczyste, aromatyczne mięso...,  pichci się samo i wspaniale smakuje..., to musi być kurczak na butelce piwa :) 1  kurczak ( 1 kg -1,5 kg) 1 butelka piwa ( można użyć dowolnego rodzaju: od jasnego do ciemnego, miodowego; warto poeksperymentować również z cydrem ) marynata: sól i pieprz; czerwona słodka papryka; czosnek; ulubione zioła: oregano, bazylia, zioła prowansalskie, rozmaryn, cząber

Atlas Smaków
Kurczak schowany w naleśnikach 5847

Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę kroimy w kosteczkę lub piórka. Szklimy na rozgrzanej patelni. Dodajemy kurczaka i pokrojone w plasterki pieczarki. Wszystko podsmażamy do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony.  Doprawiamy solą i pieprzem. Każdy naleśnik smarujemy sosem czosnkowym i nakładamy farsz. Zwijamy w rulon

VioletoweKucharzenie
Kasza jęczmienna z kurczakiem i warzywami 187

Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej 2 suszone grzybki (opcjonalnie) 1 mała pojedyncza pierś z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Mięso ugotować w osolonym wrzątku, po ugotowaniu pokroić w kostkę. 2. Marchew i pietruszkę pokroić w słupki, ugotować w lekko osolonym wrzątku. 3. Kaszę ugotować w lekko osolonym wrzątku, ewentualnie z dodatkiem suszonych grzybków. 4. Kaszę

Kuchnia domowa Ani
Drobiowy kebab z rusztu, czyli weekendowe grillowanie na RODOS i znowu tortillki 220

typu Tzatziki (tu znajdziesz przepis) 1 łyżeczka mieszanki przypraw tureckich do mięs 1/2 łyżeczki chili mielonego 1-2 łyżki oliwy Przygotowanie: Umytą pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę i solidnie nasoliłam. Do miski z mięsem wkroiłam pół papryki i pół cebuli. W małej miseczce wymieszałam zioła tureckie z oliwą. Zalałam tym mięsko i porządnie wymieszałam. Na kilka godzin odstawiłam

Kuchnia po mojemu
Spaghetti serowo-brokułowe 369

wody WYKONANIE Brokuł obrać w różyczki i ugotować w wodzie lub na parze przez czas nieco dłuższy niż zazwyczaj (około 7 minut). Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, mięso przyprawić solą i pieprzem, przełożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. W międzyczasie zacząć gotować makaron spaghetti (w lekko osolonej

Passions hobbies life
Kurczak w sezamie + film 214

wbijamy jajka i rozkłócamy je z mlekiem . Kurczaka obtaczamy w jajku i panierujemy w sezamie i bułce tartej. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pałki z kurczaka z każdej strony na złoty kolor około 5minut. Podsmażone mięso przekładamy do żaroodpornej formy i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200st.C. przez około 20 minut

Smakowite Dania
Poniedziałkowy "fit" - Sałatka z czerwonym ryżem i orzeszkami piniowymi 210

papryki czerwonej 1/2 czerwonej cebuli  30 g orzeszków piniowych Skworcu   1 pomidor   sól, pieprz oliwa  Przygotowanie: Filet z kurczaka gotujemy w bulionie lub wodzie z dodatkiem kostki rosołowej lub po prostu wykorzystujemy mięso z rosołu. Ugotowane mięso kroimy na małe kawałki. Ryż czerwony gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu (trwa

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Smażony makaron z kurczakiem po chińsku 456

wrzątku lub wrzącym rosole drobiowym. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo. Na rozgrzanym oleju podsmażamy obrane i przeciśnięte przez praskę czosnek i imbir. Kurczaka kroimy w paski. Przesmażamy z czosnkiem i imbirem. Kiedy mięso zmieni kolor dodajemy sos sojowy, a następnie odsączone grzyby, pędy bambusa i makaron? Przesmażamy wszystko kilka minut. Serwujemy posypane kolendra lub natka pietruszki

Pyry na Gaz
Kotlety drobiowe pod pierzynką 2183

pieczarki - 35 dag  tłuszcz  mąka - 3 łyżki  jajko - 2 szt  bułka tarta do panierki  PRZYGOTOWANIE  Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 porcje.  Każdy filet posypać przyprawą do kurczaka.  Panierować filety w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, obtaczać w tartej bułce. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić

Kuchnia Danusi